- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezen az oldalon az összes MÁV vonatot meg lehet nézni merre jár, mennyit késik, és hogy mikorra fog beérni az aktuális állapot szerint.
Elég egyszer rákattintani a keresett vonatra, és időnként (kb. percenként) frissíteni fog.
Szerk.: Ez az oldal ugyanezt mutatja, csak kicsit másképp: http://vonatinfo.mav-start.hu/
-
Atomantiii
addikt
Hogyan lehet online csak menetjegyet venni IC-re, ha már megvettem a helyjegyet? Mert az utazás napját már tudom de nem biztos, hogy elérem az adott vonatot így két vonatra is van már helyjegyem. Úgy gondoltam, hogy indulás előtt meg megvenném a menetjegyet magában de ugye úgy nem engedi a rendszer.
Vagy azt csak jegypénztárban lehetne? Csak ugye pont az lenne a lényeg, hogy online meg lehessen ezt csinálni mett nem lesz időm a jegypénztárba sorbanállni.
-
Az elvira oldalán el lehet menteni személyeket (adatokat) a gyorsabb jegyvásárlás érdekében. Kitörölni hogyan tudok onnan?
-
brownus
veterán
netto 400-450? ennyit a mávnál max csak sok túlórával keresnél, de sztem ennyit nem.
sok mávos mozdonyvezető úgy egészíti ki a fizetését, hogy mennek át magán vasutakhoz vezetni. (ami nem teljesen szabályos, ugye a pihenő idő nincs meg...)
a magánvasutaknál már lehet 1M körül is keresni, (boríték) de k.rva sokat kell melózni. minden nap 10-12 órák.
ha fiatal az ember és bírja, és a család is rábólint vagy nincs is, akkor megérhet egy próbát.
(ja, az osztrákokhoz mentek át jó páran...)ahhoz, hogy mozdonyvezető legyél kicsit komolyabb orvosi vizsgálat szükséges, kizáró ok a sok dioptriás szemüveg, színvakság, nagyot hallás, magas vérnyomás, stb... meg van pár vasutas vizsga, pl. F1, F2.
-
whited
addikt
válasz
brownus #1441 üzenetére
Egyik ismerős beleültette a bogarat a fülembe: menjek mozdonyvezetőnek, mert az mekkora király dolog
Jelenleg a BP reptéren dolgozok, a fizum cirka br. 400-450k és negyedik éve vagyok ott 12 órás műszakban amikor is két nap meló, két nap szabad.
Érdemes lehet váltanom?
Jó ajánlólevél a mostani helyem?
27 vagyok, legmagasabb végzettségem egyetemi diploma ha ez számít
Angol azért megy, de a jövőben olaszból szeretnék majd C1-t lerakni. -
whited
addikt
Sziasztok
Mennyire aktív még a topik?
Szeretnék pár kérdést feltenni, csak nem tudom jönne-e rá reakció -
didros
senior tag
Sziasztok! Most regisztráltam a MÁV online jegyértékesítő rendszerébe. Jól látom, hogy E-vonatjegyet csak fix időpontra lehet megvásárolni? Ha nem tudom előre, hogy holnap pontosan mikor utazok vissza, akkor nem is tudom előre megvenni a jegyemet a visszaútra??
-
vnorbi
aktív tag
Jeleztem ezt nekik e-mailben meg a Vonatinfo értékelésébe is beírtam az 1 csillag mellé, és semmi reakciót nem kaptam hónapok óta.
Az akár működhetne, hogy a városon belüli megállók egyesével fel vannak sorolva az Érintve résznél, de maga a kereső olyan buta, hogy így meg kihagy vonatokat, amik egyébként járnak. Amerre én járok, arra hétköznap a járatok felét nem találja meg, hétvégén meg 10-ből összesen egyet hajlandó kiadni. Emiatt még a 24 órás érvényességi idővel is teljesen használhatatlan számomra, lemondtam róla, használom a webes jegyvásárlást a működő keresővel, amíg azt is el nem rontják.
-
bhonti
aktív tag
Aki tudja, használja a Vonatinfo appot... abban lehet olyat, hogy csak "helyjegy nélkül". Viszont nem lehet "helyi utazás nélkül", és elkezdi a metrót ajánlani a simán és ingyen átmenő fehérvári vonat helyett. Szóval ez még így messze nem tökéletes. És regisztrálj a kettőben külön? Meg mért keres máshogy 2019-ben?
-
brownus
veterán
-
bhonti
aktív tag
válasz
brownus #1432 üzenetére
Tök jó az osztrák menetrendi kereső... pl. hogy be lehet álltani az átszállások kívánt számát, vonattípusokat.
A MÁV-os jegyrendelést valahogy rá lehet venni, hogy pontosabban melyik vonatokkal akarok menni?
Nem szeretnék helyjegyet (IC, EC, ...), de gyorspótjegyes jöhetne, mert Start-Klub kártyám van és ingyen van vele.
De vagy az IC-ket forszírozza, vagy a Cegléden átszállást, néha akkor is, mikor Pestről jövőre akarna.
És akkor meg legalább 4 vonat lesz, amire nem lehet e-vonatjegyet rendelni.
Győrszabadhegy--Kelenföld--Kőbánya-Kispest--Debrecen útvonalon szeretnék utazni alapvetően... -
tknof1871
őstag
Üdv! Olvasgattam és vegyes véleményeket láttam. A kérdéseim:
Működik az e jegyvásárlás a elvira.mav-start.hu-n PC-n és biztonságban vannak az adatok?
A http://elvira.mav-start.hu/ (nem biztonságos a böngésző szerint), vagy a https://elvira.mav-start.hu/ (nem teljesen biztonságos a böngésző szerint). Ezeken az oldalakon a böngésző nem, ajánlja a bizalmas (pl. bankkártya, személyes adatok) adatok megadását.
Ha visszafelé utazok akkor eleve csak a telefonon tudnám az e jegyet megvenni androidon a Vonatinfó alkalmazáson és azonnal kellene megvenni. Ez legalább biztonságos az adatokra tekintettel? BTW valaki november 19.-én azt írta, google play-ben, nem tudott az appal jegyet venni. -
brownus
veterán
kipróbáltam , nekem sikerült de kurva sokat homokórázik...
esetleg próbáld meg itt: http://fahrplan.oebb.at/bin/query.exe/en?ld=21&OK#focus
-
Armi5
tag
Két napja próbálkozok hogy jegyet vegyek bécsbe, de miután beírom a születési dátumokat stb. nem tölt be az oldal soha de soha, négy internetszolgáltatón keresztül próbáltam ki, három féle böngészőn és sehol sem tölt be.
Mi a fene van? Lassan utaznánk és nem tudok online jegyet venni de még csak árakat se tudok nézni. mi a franc?
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok, hülye kérdés, ismerősnek vettem jegyet online mert ugye olcsóbb, E-jegy megvéve, pdf-ben letöltve, muszáj kinyomtatni, vagy a kalauz lepittyenti telefonon rázoomolva is?
==
Közben meglett a válasz a MÁV oldalán is
-
brownus
veterán
válasz
#54715584 #1421 üzenetére
legfelül, ahol a név, és a dátum van. a keretben.
ja, meg ezt akartam, ez kicsit balf@szoskodás....
https://444.hu/2018/05/18/ezert-nem-lehet-honapok-ota-jegyet-venni-bizonyos-mav-automataknal
-
TomMusic
őstag
Hali,
Kelenföldről Ferencvárosra a G43-al BKV bérlettel utazható, vagy kell mellé valami MÁV jegy is? -
kpal
nagyúr
válasz
stepboy #1423 üzenetére
Én Vöcklabruck-ban szoktam meg venni az automatából,ott állítom be honnan-hova és vagy kp vagy kártyával fizetek,mert a jegypénztár nagyon ritkán van itt nyitva .
Akkor semmi gond nem lesz ,csak azért kérdeztem mert azzal a vonattal sose mentem haza ,mindig Bp. Keletiben átszállással mentem. -
stepboy
csendes tag
Amennyire én tudom, a nemzetközi vonatokon legfeljebb belföldi utazáskor kötelező a helyjegy. Tehát ha Bécsből indulsz és Debrecenig utazol, akkor nem kell helyjegy.
Ha az automatából tudsz nemzetközi jegyet venni, akkor nem lesz vele probléma. Abban biztos vagyok, hogy tud olyat nyomtatni (ha az ÖBB oldalán megveszed a jegyet, van olyan opció, hogy az automatából veszed át), de arra nem emlékszem, hogy helyben meg is lehet-e venni. -
kpal
nagyúr
Én Ausztriábol egy kisvárosból mennék Debrecenbe ,de itt a helyi jegyautomatából vennék jegyet a Bécsből induló EC 147-es Hortobágy vonatra is. És a lényeg ,kell -e arra a vontra helyjegy vagy valami ? Lehet probléme egy ilyen itteni automatóbol vet jeggyel ?
(Mentem már haza innen csak akkor Keleti-ig Beográd vonattal arra se adott az automata helyjegyet így kénytelen voltam Budapestig állni és a jegykezelő nem szolt semmit,vagy ha volt éppen szabad hely akkor ültem végig)
-
törölt tag
Sziasztok,
E-jegyen hol látom, hogy melyik helyre szól a jegyem? Amikor külön nyomtatott volt a pótjegy, azon volt kocsi szám és helyszám, most nem látok olyat.
-
"A MÁV-START és a GYSEV decembertől beteszi a lábát a XXI. századi árképzés előszobájába. Az otthon nyomtatott e-jegyekre eddig is volt egy jelképes, 3%-os kedvezmény, de a 10% már tényleges kimutatása annak, hogy a vasúttársaság ezzel a megoldással megspórolhatja az így felszabaduló jegypénztárosok bérét.
Ami viszont teljesen új és előremutató, az a kihasználatlan időszakokban közlekedő vonatokra adott 20% kedvezmény! Úgy látszik, az NFM valakit leigazolhatott a Wizzairtől, ennyire utasbarát lépést 2006 óta nem láttunk a vasúttól. Ennek tökéletesítéséhez persze kéne egy megfelelő ütemes menetrend is, mert az, hogy a kétórás ütemű újhelyi sebesekből kiszednek egy-egy vonatot a kihasználatlan időszakokból, az pont a kedvezmények ellen mutat."http://index.hu/gazdasag/2017/11/22/arcsokkentest_hoz_az_e-jegyekre_az_uj_vasuti_menetrend/
-
sanzi89
addikt
Ma rendesen beszoptam. Mindig interneten vásárolom a jegyet és otthon nyomtatom, de ma nem tudtam mégse elutazni. Erre nézem, hogy neten vásárolt jegyet nem is lehet visszaváltani, csak az utazás megkezdése előtt egy óráig. Így most buktam a jegyemet, utazni meg nem utaztam. Száradjon le a kezem, ha még egyszer neten veszem a jegyet és nem állom ki a soromat Gizikénél... Nesze neked modernizáció meg 2017.
Eddig is szívből gyűlöltem a MÁV-ot, lassan 10 éve veszem igénybe rendszeresen a szolgáltatásait, de a belem kifordul attól, amit tapasztalok. Lassan a fizetésem eléri azt a szintet, hogy beleszarhatok a dolgok közepébe, és autóval fogok járni mindenhova. Kár, hogy ha 1 ember se utazik majd a MÁV-val az adóforintjainkból úgyis fenntartja az állam ezt a pénztemetőt...
-
azbest
félisten
vicces ez az online helyfoglalás... nem lehet konkrétan megadni, hogy melyik két helyet szeretném, csak legfeljebb azt, hogy ablak vagy folyósó mellé. Hát, elképzelhető, hogy tényleg nincs az egész vonaton két egymás melletti szabad hely... vagy balfék az algoritmusuk, hogy az egyiket az egyik oldalra, a másikat a másik oldalra foglalta ugyanabban a sorban.
-
HXY
addikt
Valaki tudja, hogy mikortól lehet újra SMS-sel fizetni a vonatjegyért?
-
perempe
veterán
szerencsére lehet rövidebb távon utazni pótjegy nélkül egy ideje.
-
laszlohu
addikt
Egy ilyen ködös választ kaptam a levelemre :
A vasúti sínek mellett elhelyezett rendszerek biztosítanak információt az elhaladó vonatokról. Előfordulhat, hogy Abda állomáson nincs ilyen berendezés vagy egyéb ok miatt nem jön jelzés.
kb. nesze semmi fogd meg jól.
Egyébként rosszul emlékeztem a nyilvánosságra hozatalról szóló szövegre:
"Amennyiben nem Ön a levél címzettje, a levélben található információ felhasználása, vagy bármilyen módon történő közzététele, másolása vagy megosztása tilos."
-
laszlohu
addikt
-
laszlohu
addikt
Végre, megkaptam a választ, hogy a Railjet vonatok miért nem valós időben ( real time ) mutatják a pozíciójukat a Vonatinfo - ban :
"A RAILJET vonatok az osztrák ÖBB üzemeltetésében közlekednek Magyarországon és nem szolgáltatnak magukról valós idejű információkat, mivel a fedélzetükön nem található meg az a magyar fedélzeti eszköz, amely többek között a pozíciójukról is ad tájékoztatást. Így magyar területen csak az állomások fix eszközei szolgáltatnak információt az elhaladó vonatokról, ezért van csak állomásonként friss információ a nemzetközi vonatokról, többek között a RAILJET vonatokról.
A Zugradar természetesen azért tudja a pozíciót, mivel azt az ÖBB üzemelteti, ami kapcsolatban áll az osztrák fedélzeti eszközzel.
A vonattársaságok a saját vonataik pozíciójára vonatkozó adatokat jelenleg nem osztják meg egymással."
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok
Interneten vásárolt jegyet a jegykiadó automatából többször is fel lehet venni, vagy csak egy alkalommal adja ki?
-
laszlohu
addikt
Végre egy pozitívum a vonatinfoval kapcsolatosan, kiírja a vágányszámot Kelenföldön is ismét.
-
laszlohu
addikt
válasz
Crystalheart #1400 üzenetére
Nem akarlak lelombozni, de amíg nem kapják meg az úniós forrásokat, ahogy olvastam a neten, addig, aminek végső határideje 2020, addig nem várható javulás.
Utóirat : próbáld meg a
máv panaszkönyv oldalt, mert ez az oldal nem valami pörgős,
más: az általam bejelentett korábbi probléma, jelesül a vonatinfo androidos alkalmazásban és pc-n is a railjet vonatok aktuális gps pozíciója ritkán frissül, amit kb. Egy éve jelentettem be, de semmi változás nem történt, míg pl. a személyvonatoknál realtime a frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sorozatok
- VoIP telefonálás
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest