Új hozzászólás Aktív témák

• xPraetoriaNx

senior tag

Érdekes téma amúgy ez az egész. Meg kell találni az arany középutat. Nem szabad "fanboy"nak se lenni, aki kvázi "letagadja" az ordító hibákat, ugyanakkor az se jó ha valaki minden apróságba beleköt, és két pixelhibát gamebreaking bugnak állít be.

Kitoltam a trialt, tegnap nem bírtam ki és elkezdtem a single részét is, összességében azt kell mondjam nekem tetszik, szóval nem bántam meg a preordert.
    Ugyanakkor hát, valóban megvannak az érdekességek, több téren is. Nekem szerencsére a futással nem volt gond, szóval a több videóban is látható "omg mindjárt beszarok hol a WC" style mozgás nem jött elő.
    A beszédanimációkról nekem igazából az volt az érzésem, hogy nem alapjaiban vannak elbaszva, hanem nem volt idő befejezni (ami amúgy cink, tekintve hogy már a játék elején érződik, szóval igazából "elkezdeni se volt idő", pedig még tolva is lett a megjelenés 3 hónapot, így 5 évük volt fejleszteni). Itt-ott látni felfedezhető emóció a karaktereken (ott se olyan mértékben, ahogy egy 2017-es AAA játékban kéne, de legalább van valami, máskor meg totál fapofával adják elő hogy mennyire örülnek és társai. Néhol meg van mimika és érzelem, de inkább ne lenne, mert szarul néz ki. :D Szóval ez így nekem nagyon nagyon fura, de számomra nem gamebreaking.

Másik amin vonogattam a szemöldököm, az optimalizáció és az fps. Még csak nem is az, hogy "miért nincs meg fixen a 60 fps 1080p-ben egy gtx1070 mellett" (bár ezt és meg lehet támadni), hanem hogy akciódús szitukban pörög a 80+, majd aztán beszélgetések közben lemegy 50 alá. Konkrétan amikor először vagy a hajón és előremész a pilótával beszélgetni, akkor többször 30 körül volt az fps, de itt van egy példa is. Semmi spoiler nincs benne (ha csak nem tekintjünk spoilernek a pilótád fajának kiderülését, lol) szóval nyugodtan meg lehet tekinteni a képet. Igen, direkt fotóztam telefonnal, hogy látszódjon a fps counter is. 2 karakter látszik közelről, nem csinálnak semmit (hisz "mid-discussion" áll az egész és várja a játék hogy válasszak valamit), háttérben se történik semmi, és 45 fps. What the fuck.

Multi igazából egy ME3, pár új feature-el. Van akinek ez gond lesz, mert "dőőőő 5 év alatt kitalálhattak volna valami újat", van aki meg örülni fog neki, mert az előző játék multiját is imádta, és úgy van vele, hogy "ami nincs elromolva azt ne javítsuk meg". Persze szintén gáz, hogy ugyanolyan bugok vannak benne, amik a ME3-ban is voltak (és már ott se kerültek 1 év alatt kijavításra), pláne hogy ebből egyik pont a barátokkal együtt játszásnak tesz keresztbe, de a bug és a koncepció az két külön dolog.

Sz'al ja, aki "filmet akarok nézni" szintű elvárásokkal rendelkezik karakter interakció terén, és ez a legfontosabb dolog neki, az várjon pár patch-et a játékkal, hátha tényleg meg lesz csinálva. Mindenki más meg lendüljön túl rajta. Így is minden 3. gamer youtube videó erről szól, 9gag-en is állandóan szembejönnek ugyanazok a gifek, illetve gamer oldalak is erről cikkeznek állandóan. Nem hiányzik, hogy még ebben a topicban is ugyanazokat olvassa az ember folyamatosan. :P

Vicces egyébként, mint korábban már ezt is említettem, közeli barátok pont rám szokták mondani, hogy mindenben a szart látom meg, ugyanakkor mégse érzem úgy, hogy temetni kéne Andromeda-t... Mondjuk én anno az első Hitman játékot is rongyosra játszottam, miközben minden review szana szét szaggatta (és aztán 5/10 és hasonló értékelést adott rá) a hibái miatt, szóval végsősoron lehet igazából túl jóhiszemű vagyok vagy valami.

Új hozzászólás Aktív témák