- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
KawaBazsy #11306 üzenetére
Nekem egy Carl Zeiss Jena Sonnar MC electric 135mm f3.5 van hasonló célra, nyitva is éles és a bokeh is krémes, az építési minősége is példás. Nézd meg teljes méretben, nem fog csalódást okozni. Árban 25-30 ezer forint körül.
Hasonló gyútávon lőttem az 55-210mm-es kitobival f5.6-os, nyitott rekesszel ezt a képet. A hosszú végén, lerekeszelve ennyire éles. Szerintem ez egy kit telétől nagyon jó.
-
.mf
veterán
válasz
KawaBazsy #11306 üzenetére
Azzal remélem tisztában vagy, hogy egy 135-ös APS-C-n már kb. 200-nak megfelelő látószög, és
- egyrészt az kézből, a fókuszt belenagyítással ellenőrizve már eléggé felnagyítja a kézremegést és fókusz-tekerésből eredő mozgatást (tehát eléggé megnehezíti a dolgot)
- másrészt ahhoz stabi nélkül már 1/200 vagy inkább 1/250 és rövidebb záridő kell, plusz élességért legalább egyet rekeszelni fogsz rajta, ami a legtöbbnél már egyből f4, szóval nappal és jó fény kell hozzá; akár már egy felhős-borús időben enyhén árnyékos részbe lövésnél is már az ISO-t kell tolni (méghozzá A-módban kézzel, mert ha az obiról nem tudja, hogy tele, akkor by default 1/60-nál kezdi csak emelni az ISOt, ami itt már régen rossz; vagy S-mód vagy M-mód)Én is azt mondom, hogy telének inkább egy használt 55-210 kit telezoomot vegyél, a végei kivételével élességre elfogadható, kicsi, könnyű (egy 135 f2.8-hoz képest); nem drága, van benne AF és OSS, ami rengeteg frusztrációtól fog megkímélni; és vele az a6000 egyik fő erősségét, az AF-képességeit is ki lehet használni. Manuállal ismerkedni kényelmesebb a normál és kistele tartományban, és jó és olcsó 50-esekkel Dunát lehet rekeszteni (ha éleset keresel olcsón, akkor pl. Minolta MD 50 f2, 5k vagy alatta találni, olcsó 50-esek között kiemelkedő élességével kompenzálja kevésbé fényerősségét és gyengébb bokéját).
Nekem meg ZX6R 600JJ papíros váz kell nem heroin-árban (ebayen láttam már 360k-ért
), hogy a Ninját újra összerakjam -- erre tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest