Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
A /data/adb-ben van tárolva minden beállítása a Magisk-nek, modulokkal mindennel (nem az app-nek, magának a Magisk-nek a beállításai, file-jai, modulok mindenestől, mi kapott su jogot, mi van MagiskHide be van-e kapcsolva, MagiskHide list-en mi van / DenyList-en mi van Zygisk esetén meg Zygisk be van-e kapcsolva, etc - ezért tud úgy is működni hogy fagyasztva (vagy akár teljesen törölve) van a Magisk app mert egyáltalán nem kell a működéshez ha már minden be van állítva - nem olyan, mint a SuperSU volt régen).
"csinál rejtett appot, amire stub-ként hivatkozol, ez maga az átcsomagolt app lenne, vagy keresnem kell még egy appot" -- igen, a rejtett az "átcsomagolt". De nézz szét mert stub frissítésnél (ami most is volt nálad) előfordulhat hogy két "átcsomagolt" is lehet mert az elsőt "nem veszi észre" hogy már létezik. -
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Az alany egy régi jó Samsung Galaxy Tab S 10,5" (igen, az első). Varázsoltam Android 10-et (crDroid), Magisk is felment szépen a SafetyNetFix-szel. Root and SafetyNet Checker-ben a root és a SN is pipa mindenhol, DE: SElinux állapotnál "unknown" szerepel. Ez miért lehet? Eddig működik minden, de később lehet ebből probléma?
Más: anno megvettem a BusyBox Pro-t. Android 10-re, Magisk-re megéri még feltenni? Igazából azt se tudom évek óta, mire is jó igazán a BB, de okosabbak mindig dicsérték.
Más: nem annyira témába vág, de nincs jobb helye. ViperFX-et feltettem, Legacy módban hibátlanul működik, de a Compatibility mód nem csinál semmit bekapcsolva. Ez a mód mire való? Hogy lehet működésre bírni?
Előre is köszi a választ!!! -
crok
Topikgazda
válasz CoroStar86 #2152 üzenetére
"SElinux állapotnál "unknown" szerepel" -- mert ilyen a ROM-od.. MagiskHidePropsConfig-al a sensitive props-okat átírathatod ha szeretnéd rendesre (összefoglaló). De egyébként simán lehet a ViperFX is amit feltettél, mert egy csomó build-je van ami nem SELinux enforced hanem permissive.. meg pl. a CIB ugrik rá mint a V4A-ra. Ja és van app ami erre is ugrik (az unknown-ra). De ha ilyet nem használsz akkor maradhat (bár semmit nem ajánlok ami SELinux permissive használatára sarkall.. ezt nálam jóval okosabbak is megénekelték!).
"anno megvettem a BusyBox Pro-t" -- felejtő. Bármi ilyesmi van fent a szenzitívebb / keresgélőbb az megtalálja és "módosított rendszert" vagy "rootot" kiáltva úgyse enged tovább. Ráadásul felesleges hiszen a Magisk-nek V20.4-től része egy teljes értékű busybox bináris. Mire kéne egyébként? Ha nem is tudod mire kellett eddig akkor szinte 100% hogy nem is használtad semmire mert mióta V20.4-ben bejött a Magisk saját, teljes értékű busybox binárisa azóta a modulfejlesztők is átálltak hogy azt használják - mert azt el is rejti alapból.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz CoroStar86 #2154 üzenetére
A busybox onmagaban biztos nem optimalizal az egvilagon semmit, max. valamihez kellett ami hasznalta es max. az optimalizalt. Tobbi meg jah
-
Legendas
aktív tag
Sziasztok! Van egy xiaomi 11T pro készülékem, amin global 13as miui rom van 12-es android. A gondom az, hogy szeretném felraknia magisk-t, de a boot.img fájlt nem tudom kinyerni, mert csak recovery rom van. Van erre valami lehetőség? Köszönöm szépen!
Jelenleg Honor Magic 5 pro
-
crok
Topikgazda
Kis érdekesség: írtam már sokszor hogy az app fejlesztők nem hülyék.. na.. egy német egészségpénztár app-je (a TK-App) konkrétan a custom AOSP ROM-ok egyik feature-ére, az addon.d-re, vagyis még konkrétabban abban is csak a ROM flash-eléskor a Magisk "túlélését" biztosító* (frissítéskor lefutó és a boot.img-t újrapatch-elő) Magisk survival script-re keres rá (/system/addon.d/99-magisk.sh), de genyó módon csak login után @XDA Mivel az addon.d ugyanúgy működik mint az init.d a futtatás szempontjából (végigmegy abc sorrendben a futtathatóra állított file-okon) simán mindegy mi a script neve, relatív egyszerűen át kell nevezni és profit (Persze ettől még igényli a "normál" törődést is..)
*A különféle GApps csomagok túlélő script-jei is ide telepednek egyébként.
-
trob
tag
Sziasztok!
Rootolgatok-rootolgatok. Már egy csomó mindent tudok, de két dologra nem találok választ e-fuse warranty bites Samsung telefonok esetében:
1. Pontosan mikor égeti ki a warranty bitet? A boot.img Odin flahselésekor? A következő induláskor, amikor látja, hogy a boot.img nem eredeti? Vagy később futás közben? (Egyáltalán meddig tart neki fizikailag átégetni?)
2. Lehet valahogyan azt hazudni a magisk patchelt boot.img-re, hogy gyári? Mert talán akkor nem égetné ki a warranty bitet. Sajnos az tippem, hogy a publikus kulccsal ellenőrzi a boot.img-t, és a bekamuzáshoz, illetve az aláíráshoz kellene a privát kulcs, amit pedig gondolom hét lakat alatt őriz a Samsung. De erről nem találtam semmit.
-
crok
Topikgazda
Public Shamiko update: v0.4.4
Shamiko-v0.4.4-106-release.zip
Hátha van aki használja.. -
Archttila
veterán
Szerintem a Sberbankos reszeket kiveheted az osszefoglalobol [link] egy gonddal kevesebb...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
obligat
senior tag
Nem vagyok ennyire képben, de olyat láttam, hogy a busybox pro telepítéskor összegereblyézi az összes appletet, symlinket egy helyre, törli az elárvult hivatkozásokat ezekre, ilyesmik. azt nevezhetjük optimalizáslásnak nem?
--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
crok
Topikgazda
válasz obligat #2165 üzenetére
Miota a root is systemless (nem valtoztat a /system particion igy nem bantja az integritasat) mert felfedezheto es szankcionalgatjak ugye.. meg lassan a gyari ROM-ok is olyanok, hogy nem lehet a /system-et RW-re mount-olni es igy a "hagyomanyos" modszerrel telepiteni a busybox-ot valamint mivel egy teljes erteku busybox van kozvetlenul a Magisk-ben kb. ket eve igy mar regen- es teljesen okafogyotta valt a hasznalata a busybox telepitoknek.
-
obligat
senior tag
Egy párat frissítettem, hogy rájöjjek az ultimate megoldásra, hogyan lesz jó.
Először eltávolítottam a magisket, az OTA frissítőfájllal orangefox-szal próbálkoztam, instant bootloop lett, a data partíciót formázni kellett. Utána elindult.
Aztán csak a magisket távolítottam el, próbáltam úgy elindítani a telefont, hogy saját magát frissíthesse a beépített megoldással, de nem sikerült már a rendszer indulása sem. Ofox-szal az előbbi módon helyére került minden.
Egyelőre elfogytak a frissítő-fájlok, a következő az lesz, hogy csak leállítom a modulokat (nem kell elrejtenem a magisket, működik minden így is, szóval láthatóvá sem kell tennem), és a beépített updatert hagyom, csinálja amit akar. Az Ofox-ból már kioperáltam a recovery.img-t, ha eltűnne és gyári recovery lenne frissítés után, akkor persze PC-vel vissza tudom rakni, még nyomozom, hogyan lehetne, hogy ne kelljen PC, pendrive-ra teszek majd mindent ami kellhet és majd kiderül. ¯\_(ツ)_/¯ (Poco F3, LineageOs)--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
Nozy82
tag
Üdv mindenkinek!
Kérnék egy kis segítséget. Adott egy régi Samsung Tab 4 10.1, jelenlegi rom RR-N-5.8.0 Android 7.1.1
Gyári romot a HBO és Telekom tv go miatt cseréltem,mert Android 5 nem ment már. Viszont így a Telekom TV Go nem működik "feltört eszköz"!
Itt az összefoglaló alapján eljutottam odáig, hogy végre be tudok lépni a Telekom Tv-be, de ha elindítani akarok egy műsort az "alkalmazás leállt" hibával kilép.
Mit lehetne ezzel kezdeni? -
crok
Topikgazda
Magisk v24.3 update
Stabil- és beta ágra is
(a Canary valamiért nincs átírva még..)
Changelog itt lesz
a közvetlen file link pedig itt. -
Mr Dini
addikt
Csodálatos, frissítettem 24.1-ről, azóta ha magiskből rebootolok közvetlenül, úgy áll le, hogy "factory reset" és recoverybe bootol vissza..Szerencsére gondolom a twrp úgy van megírva, hogy csak úgy ne futtassa le a wipeot, ha a rendszer utasítja rá, de kicsir zavaró, hogy a recovery jön be. Marad a kézi reboot.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
crok
Topikgazda
válasz Mr Dini #2171 üzenetére
Most tettem fel a harmadik készüléken, egyikkel sincs ilyen gond, mind restartol ahogy kell a restart-ra, semmi recovery-be lépkedés, főleg nem data wipe.. Az open recovery script kéne legyen ami ilyenkor meghívódik és abban kellene ilyennek leírva lennie hogy format vagy wipe.. biztos nincs ott még valami más is nálad?
-
Mr Dini
addikt
Simán lehet, hogy a frissítési metódusom okozta a dolgot. Mivel nem volt nálam USB kábel, se OTG és Android 12-t nem decryptel a twrp, a szokásos recoveryből magisk.apk zipként flashelése, majd auto kernel megpatkolás nem jött be, szóval a Magiskre hagytam. Volt egy ilyen opció, hogy patch boot.img. Az szépen megcsinálta a műveletet, majd rebootnál előjött a factory reset üzenet. Azóta bármit csinálok, ha magiskkel rebootolok, ott van az üzenet.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
crok
Topikgazda
válasz Mr Dini #2173 üzenetére
Az jutott eszembe hogy a Magisk V21-el bejött a SafeMode detection.. nem-e az kavar be.. Nézd már meg van-e valami a /cache/recovery-ben? Nincs benne egy command nevű (vagy bármi más nevű..) file? Ha van akkor az egy openrecoveryscript lesz, valami maradvány akkor.. töröld.. vagy eleve töröld a teljes cache-t és próbáld ki újra.
-
crok
Topikgazda
válasz Mr Dini #2175 üzenetére
"Volt egy ilyen opció, hogy patch boot.img" -- ott a "Direct method" a jó: kinyeri a boot.img-t majd megpatkolja és flash-eli is mivel a futó rendszeren már van Magisk (van root) -> reboot után már a patkolttal jön vissza (ez a "normál" Magisk boot.img update, ugyanaz csak plusz lépések nélkül).
Hát.. a másik az már a "jó" hely az eredeti kód szerint:/tmp
.. bár azt nem tudom itt hogy "ragadhatna be" de azért ezt is nézd meg ha gondolod. -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Van egy 6-os androiddal rendelkező teló (leeco x626).
Mivel az otp az új alkalmazását legalább 8-as androidhoz köti így nem lehet azt telepíteni ...
Lényegébe a csekk befizetést kellene elvégezni. iCsekk-el megy, de ott mindig meg kell adni a kártya adatait. Esetleg van olyan alkalmazás vagy böngésző ami rendesen el tudja tárolni s visszatölteni a kártyaadatokat? (hogy ne kelljen mindig begépelni)A következő az a Simple alkalmazás lenne, de a készüléken nem engedi az alkalmazás a bankkártyák digitalizálását. (más készüléken lévő simplebe az adott kártyát lehet digitalizálni).
A kérdésem az lenne, hogy a magisk-el lehetne olyan környezetet teremteni amivel a kártyadigitalizálás lehetséges?
pl. MHPCEgyelőre a készülék nem rootolt, de ha azzal el lehetne érni valamilyen eredményt akkor feltenném.
Esetleg, hogy az új otp alkalmazás tudjon települni?
Előre is köszönöm a tanácsokat
-
crok
Topikgazda
válasz detroitrw #2178 üzenetére
Ilyet Magisk-el csinalni nem is lehet meg ertelmetlen is: ha a minSDK azt mondja Android 8 annak oka van mert olyan API call-ok vannak benne ami nyilvan Android 8 es felette erheto el.
Masik: iCsekk-el fizetek Simple-el de nem az app-el hanem csak a fiokkal: ezt az iCsekk beallitasaiban tudod atallitani (fizetesi mod) igy ha a Simple fiokodban ott a kartyad akkor fizeteskor csak a bongeszoben belepsz es azzal a kartyaval fizetsz. Igy hasznalom pl. en is.
-
detroitrw
addikt
Az a baj hogy a simple-be nem lehet felvenni kártyát mert hibát dob rá
A simple-nél ilyet olvastam:
"Miért lehet sikertelen a kártya digitalizációja?
ha a MasterCard a telefonodat nem tartja megfelelőnek"Ha egy másik készülékkel hozzáadom a bankkártyát az adott simple fiókhoz akkor az a későbbiek folyamán a webes felületen tartalmazni fogja a bankkártyát?
És ha az adott 6-os androidos telefonra visszarakom és bejelentkezek a simple-be akkor törölni fogj a fiókhoz kapcsolt bankkártyát a webes felületen? Vagy az attól függetlenül megmarad? -
crok
Topikgazda
válasz detroitrw #2180 üzenetére
"Ha egy másik készülékkel hozzáadom a bankkártyát az adott simple fiókhoz akkor az a későbbiek folyamán a webes felületen tartalmazni fogja a bankkártyát?" -- igy van, igen, nekem is igy mukodik. A kartya a fiokhoz van adva, ha torlod akkor torolted mindenhonnan.
De mivel ez nem Magisk-hez kapcsolodo dolog igy szerintem folytasd vagy az OTP vagy az Android alkalmazasok topikban.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Hogyan lehet az unlock-ot lock-á tenni, hogy mehessen a telón a bank app-ja?
Pixel 6 Pro-n megy a volte (telekom eSim, Digi sim), leszedtem a root-oláshoz szükséges alkalmazást, viszont az unlock-ot nem jöttem rá, hogy tudom lock-oltá tenni, hogy mehessen a banki app.
Ebben tud valaki segíteni?Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
Az egymillió sorból próbáltam néhányat elolvasni.
Egyik banki app sem megy szerintem, ha root-olt a teló.
De a lényeg lényege, hogy hogyan lehet lock-olni újra? Vagy csak újra flasheléssel?Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
crok
Topikgazda
válasz aldebaran #2185 üzenetére
"Az egymillió sorból próbáltam néhányat elolvasni." -- akkor szerintem vagy ess neki vagy ha lock-olni akarod akkor vissza kell tenni a gyári ROM-ot és újra factory reset és hajrá. Ha meg marad nyitott akkor Magisk és mellé a megfelelő modulok / beállítások kellenek hogy el tudd rejteni a tényt hogy nyitott. Összefoglalóban keresd meg akkor legalább a "legegyszerűbb kombó" részt, egyből felette meg ott van egy hsz. amiben egy valag banki app különböző módszerekkel történő elindítása / sikeressége is ott van.. de elég sokat segítene ha nem titkolóznál és megmondanád melyik banki app-ről beszélsz.
-
crok
Topikgazda
válasz aldebaran #2187 üzenetére
Akkor ott van minden.. nagy vonalakban: Magisk 24.2 + Zygisk bekapcsolása + Enforce DenyList + DenyList-re tedd a Budapest Bank app-et + Universal SafetyNet Fix modult tedd fel + ha minden root-ot igénylő app-nek adtál jogot és minden modul be van állítva akkor a Magisk app jegelése pl. AirFrozen-el vagy Ice Box-al (ezeknek szintén előtte adj root jogot) és a fejlesztői menüben majd kapcsold vissza (kapcsold ki) az OEM unlock gombot. Mindenhez van link az összefoglalóban (sűrű CTRL + F kellhet).
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz aldebaran #2189 üzenetére
"Azt hittem, két katt és kész." -- nem véletlen egymillió soros az összefoglaló. főleg ha manapság tűzzel-vassal próbálnak keresztbe tenni már a nyitott bootloader-nek is, nemhogy a root-olt készülékeknek.. Egyébként a készüléked topikjában szlaci888 és rankesz is biztosan használ Magisk-et, szlaci888-nak segítettem nem is olyan régen hogy mit hogy merre szóval ő képben lesz a készülékkel magával is meg a Magisk-el is.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Feltettem ott is a kérdést és egy srác átküldött ide
Egyébként azt hittem, hogy a fastboot-al valahogy vissza lehet állítani, hogy ne unlocked-ot írjon kí, hanem lock-ot és utána kész is van.
Hát igen, most már értem, a hosszát, csak először ránézve olyan zanzásításnak tűnik az összefoglaló.
De próbálgatom, hátha kisül valami jó belőle. Csak ne legyen tégla, mert az drága tégla lenne.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
aldebaran
őstag
És hogy állítom vissza lock-ra?
Mondjuk én úgy írnám az összefoglalót, hogy ha valaki idejön, úgyis azért jön, mint én, hogy root-olni szeretne - Szerintem!. A legújabb root-olási how to-t beírni előre lépésről lépésre, majd a root hide-olás a banki appokhoz, majd utána pedig a hibajavítgatások, hogyha ez, vagy az nem megy. De persze, ez az én véleményem. Mivel nem így van, én is mint nagyon kezdő, tökre elvesztem az infókban.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
user26
senior tag
Szia Crok!
1. github - Magisk -ról letöltöm a Magiskv24.3.apk -t
2. Átnevezem "Magiskv24.zip" -re (csak a .apk -t módosítom)
3. TWRP indít, fel teszem, lefut.
4. Rendszer indul
5. Keresem a Magisk -t, megtalálom, indítani akarom rám kérdez, hogy van frissítés leszedi és telepíti. Mondom neki oké, és vagy 10 perce már csak "Downloading - Downloading Magisk" felírat olvasható. :/A, Leszedtem a Source coda (zip) -t
B, Megpróbáltam fel tenni TWRP -be "Failed" hibát kaptam.
C, Kicsomagoltam, mert belenéztem, és láttam, hogy belül is csomagolva van, majd ezt próbáltam fel tenni "Failed"- Korábbi Magisk van a gépen v24.1
- Telepítem a "v24.zip" -t TWRP -be
- OK minden, rendszer indul, és amikor elakaorm indítani a Magisk -t, ugyan az van mint "5." pontba.Kis segítség jól jönne.
Köszi.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
crok
Topikgazda
-
user26
senior tag
-
aldebaran
őstag
Basszus, hát ez rohadt egyszerű volt!
Elkezdtem olvasgatni az első hsz-t, a millió soron végig akartam menni, de a felénél feladtam, aztán megnéztem a magisk xda-s v24 release oldalát és leesett, hogy azok, amikről az első hsz olyan hosszan regél, az mind benne van a magisk-ben.
Aztán belenéztem a magisk beállításaiba:
Rootolt telón hogyan induljon a banki app:A Magisk-ben jobb felül a fogaskerékre katt
Magisk menünél
Zygisk (béta) -> aktiválni
Enforce DenyList-eket -> aktiválni
Configure DenyList-re katt -> kikeresni a banki appot, kijelölni
Újra indítani a telót és már működik is a banki app...1 perc beállítás volt újraindítással...
Nem értem, miért nem lehet az első hsz-ben egy-két képernyőfotóval ezeket a beállításokat bemutatni 3 sorban, hogy mindenki értse...
De mindegy is.
Köszi a help-et.[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- Iphone 15 Pro Max 256gb
- Eladó cserélhető iPhone 16 pro 4 napos
- iPhone 13 256 GB
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Pro / 16 Pro Max Kifizetett! Számlával + Garanciával Futár - Beszámítás ON!
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Pro Max Kifizetett Számlával + Garanciával Futár - Beszámítás ON!
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Pro Kifizetett Számlával + Garanciával Futár - Beszámítás ON!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest