Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ok, de mire kell várni? Melyek azok az műveletek, amelyek végrehajtásáig várni kell? Nem lehet elég egy 10ms várakozás? Egy makró ennél sokkal kevesebb idő alatt fut le. Azt gondolom, ha egy makrónak perceket kell várnia egy másik makróra, akkor az rosszul van összerakva.

Nem arról van szó, hogy egy makró futásideje 10 ms vagy 1 perc, hanem arra próbálok rámutatni, hogy ne nekem kelljen kitalálni hogy mennyit várakoztassam ha azt akarom hogy a másik fejeződjön be és utána folytatódjon ennek a futása.

De legyen egy kitalált példa, hátha rávilágít mit is akarok mondani: adott egy makró "esemény nélkül" ami csak azt csinálja, hogy változók állapotának megfelelően különféle hangot játszik le.
    Ezt a makrót hívom meg xx másik makróból, ahol beállítom a megfelelő változót és meghívom a "lejátszó" makrót, majd várakozok és a lejátszás végeztével folytatom a makró további műveleteit.
    Ebben az esetben ugye a hívó makróban különféle fix várakozási idők vannak, mert ezeket én adtam meg annak függvényében hogy mit játszatok le.
    De ha megunom az egyik hangot és kicserélem a lejátszó makróban egy másikra aminek a hossza eltérő, akkor az összes öt hívó makróban a várakozási időket is át kell állítani az új hangnak megfelelőre.
    Nem lenne szebb megoldás ha nem kéne variálni a várakozással?

Vagy lehet adott esetben egy ciklus is ami lehet csak egyszer fut le, de lehet hogy 1001-szer.
    És még biztos van számtalan példa.

A probléma áthidalható egyszerűen egy változóval, de az nem szép. :N

Új hozzászólás Aktív témák