Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• birorichard

őstag

Sziasztok!

Légyszi segítsetek, mert kitépem már lassan a hajam... :W :DD
    MSI Z97 Gaming 3, MSI GTX960 4GB, 4690K.
    Retail 10.11.3-ból Unibeast-tel csináltam USB-t, felraktam (clover a bootloader UEFI), Multibeast, minden happy, kivéve egy dolgot, az pedig a VGA HDMI kimenetének a hangja, ugyanis ott nincs. DVI-re van kötve a monitorom (DVI-»HDMI átalakítóval), a HDMI-re pedig a TV. AppleHDA.kext-et bemásolt az EFI/CLOVER/KEXTS/10.11-be, azóta tök jó, van a monitoron HDMI adta hang, TV-n viszont nincs. Utánaolvastam, alapból ezt DSDT-vel lehetne megoldani, Isten látja a lelkem letöltöttem a maciasl-t, próbálkoztam, de egyszerűen nem megy, 4 napja küzdök vele kb napi 12 órában. :D

Természetesen próbáltam a két kábelt megcserélni, de legközelebb csak akkor látok képet a monitoron, mikor már felállt a rendszer, a megjelenítési sorrend több képernyő esetén DVI-DP-HDMI.

Elvileg ide és ezt kellene beilleszteni:
    No. Current HDMI audio edits support Fermi (2 connectors) and Fermi (4 connectors). Maxwell (6 connectors) to be added when OS X supports Nvidia/Maxwell. Maxwell HDMI audio dsdt/ssdt edit:
    Add DEGP/GFX0/Method (_DSM...:
    Code:
    "@4,connector-type",
    Buffer (0x04)
    {
    0x00, 0x08, 0x00, 0x00
    },

"@5,connector-type",
    Buffer (0x04)
    {
    0x00, 0x08, 0x00, 0x00
    },

Alapból nekem DEGP-t nem jelez a maciasl, GFX nullánál pedig csak ennyi szerepel:
    Device (GFX0)
    {
    Name (_ADR, 0x00020000)
    }

Alapból DSDT/SSDT-m nincs, gondolm ez az, amit a maciasl generál.
    Segítsetek már lszi, hogy hogy a bánatos fityfenébe tudnám ezt megoldani? Vagy hagyjam a p*csába az egészet, vegyek egy DP-HDMI átalakítót és kész? Mit tanácsoltok?

Új hozzászólás Aktív témák