- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Már az elején elakadtam.
8GB pendrive-ot leformáztam a leírtak szerint. Van egy iMac-em, inteles, SnowLeóval. Terminalba beírtam:
udo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/
Kért jelszót, beírtam, majd ezt írta ki:
/Applications/Install OS X El Capitan.app does not appear to be a valid OS installer application.Az útvonal jó. Az applications mappába tettem a "Az OS X El Capitan telepítése" appot.
Sajnos hiába van iCloud-om, nem engedte letölteni a sierát, mert a gépem nem alkalmas a telepítésére.
Az el Capitant nem is találtam, máshonnan kellett beszereznem (egy ismerősnek megvolt).Máshogy létre lehet hozni telepítő pendrive-ot?
Üdv: Zoli -
Huh, NV probléma megoldva: 346.03.15b01-el megy, ami egy beta driver, papíron régebbi mint az utolsó stabil (f05 végű, ez volt fent nálam is december óta, és erre írja most a kernel update után hogy not compatible). A rosseb se érti, de ezzel el lehet lenni amíg nem javítják
Ha valaki belefut akkor itt a direkt link:
http://us.download.nvidia.com/wanl9YNPeTLf4ztbBsDkiMXsE4tbtMGp/WebDriver-346.03.15b01.pkg
-
scream
veterán
Nekem is így van, egyik SSD-n a Windows, másikon az OSX és boot eszköznek meg az OSX-es van állítva, így a Clover-ből tudom indítani mind a kettőt.
Viszont valamiért van, hogy a Clover (általában vagy Win-OSX vagy OSX-Win) os váltásnál eldobja az USB-ket így nem tudok választani, csak reboot segít vagy van, hogy be sem jön semmi és ott is csak reboot és utána megy minden rendben. Nem tudom hová tenni a dolgot.
-
Ne essetek bele abba a hibába amibe én: kijött ma egy fix a Capitan-hoz, ami egy kernel update, és egy olyan bugot javít, ami (szerintem) engem érintett, mert az utóbbi időben átlag heti egy alkalommal beállt az osx mint a szög (strandlabda + semmire nem reagál). Így egyből fel is tettem, csakhogy nem kompatibilis az utolsó Nvidia web driverrel, újabb meg egyelőre nincs. Így járás, vagy rollback
A dual boothoz: nekem külön SSD-n a win10, egy másikon az OSX. Az OSX ssd-n van a Clover, azzal indul mindkét OS. Másfél éve semmi gondom vele, mindkét rendszer up2date. Akkor voltak bajok amikor egy disken voltak, mióta szétszedtem "just works" feeling (kivéve az nvidia drivert
). Egyébként az előbbi dolog fontos, ne tegyétek a Clovert a Wines diskre, mert aktívan használja ő is az EFI partíciót, bár egy más könyvtárba írogat, de ettől még a jó ég sem tudja hogy miket művel/ellenőríz amúgy, pláne egy update során.
-
mgaben
senior tag
-
rooney8
aktív tag
válasz
Smiley #28890 üzenetére
nekem külön hdd-n volt a két rendszer, win-t sosem cloverből, hanem saját hdd-ről indítottam.
és igen, nálam is frissítéseknél kukázta. lehet segített volna valami boot fix, én nem találtam megoldást, szóval mindig jött a reinstall. kétszer megcsinálta ezt, utána ha win-t használtam, mindig lehúztam az osx-et. -
Smiley
addikt
Kaptam "uj" ceges gepet, haswell-e i5 sok ram 750GTX megtobb ssd meg minden.
Mukodik is faszan rajta minden kiveve a hangot. ALC892 van benne, de voodoo-val vmi borzalmas. Talaltam valami leirast ra valamelyik hackli oldalon, le kellett szedni egy sh-t a github-rol, de ez nem nagyon akar mukodni.
Ki hogyan oldana meg? -
-
func93
senior tag
sziasztok!
tudtok nekem mutatni egy érdemi guide-ot ahol jól leirják, hogyan is érdemes dual bootos gépet csinálni?
adott most egy win10, de mellé akarok munkához osx-et.esetleg ha valaki leirná, annak is örülnék.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Mr.Graphic #28873 üzenetére
ok, akkor meg ez a helyes link a problémájára
[link]
de akkor is kapott már választ -
Gabady
aktív tag
-
mgaben
senior tag
válasz
Mr.Graphic #28865 üzenetére
Köszi az infot.
Nekem a 14.2 ugrott be, valahol ezt olvastam, de lehet csak ajánlás volt, hogy azzal tuti lesz.
Aztán végül én is azzal telepítettem.-----------------
ja, itt olvastam anno mikor a sierra megjelent, de csak azt írták, hogy ajánlott a 14.2 smbios.
rosszul emlékeztem. -
Mr.Graphic
kezdő
válasz
mgaben #28863 üzenetére
A Sierra ezekre a gépekre telepíthető:
iMac: 10,1-től felfelé
MacBook: 6,1-től felfelé
MavBook Air: 3,1-től felfelé
MacBook Pro: 7,1-től felfelé
MacMini: 4,1-től felfelé
MacPro: 5,1-től felfelé@magordac problémája, hogy az NVDAStartup.kext miatt pánikol a telepítője, ami a fótóján igen jól látszik.
Ez a 9400 GT miatt van. A megoldás az, hogy kicseréli az El Capitan (10.11.6)-ban található NVDAStartup.kext-re, a telepítőn is és utána a feltelepített Sierrán is. -
kisjimy
aktív tag
Sajnos nem tudom feltenni a Kaby lake procis laptopomra a sierrat
probáltam clovert is configolni meg találtam pár leirást is,de sajnos nem megy! Gondolom idővel majd lesz támogatása ennek a procinak mac-en is!
-
mgaben
senior tag
válasz
Gabady #28861 üzenetére
Semmi mást nem kell tenned, mint a clover configurator-al (mac-en) megnyitni a pendrive-ról a config.plist-et és az smbios menüben (bal oldalon megtalálod) beállítasz egy 14.2-es iMac smbios-t, elmented és megint megpróbálod a boot-ot. Nem a telepítőddel van a baj, hanem a cloever beállításokkal, hogy a Sierra nem támogatott a 14.2-es előtti iMac-en. viszont te a kép szerint egy 12.1-es iMac-et emulálsz, tehát nem támogatott rendszerre akarod feltenni. Mintha egy 32-bites gépre szeretnél egy 64-es windowst...
de azért ne vedd tutinak, csak a tényeket leírtam. te a képed szerint egy nem támogatott rendszerre akarod telepíteni a sierrát. ezért az a tippem ami... ;-)
-
Gabady
aktív tag
válasz
mgaben #28856 üzenetére
A baj, hogy a Cloveres bootmenü után fekete kép és azonnali restart fogad. Már próbáltam többféleképp is pendriveot készíteni, ezidáig sikertelenül. Virtuális gép sem bootol be valamiért.
Majd ma megpróbálom kiírni lemezre a telepítőt, hátha úgy jutok valamire...
Egyéb ötlet ? -
magordac
újonc
Szia!
Hálás vagyok. hogy ilyen gyorsan reagáltál.
Tegnap este újra készítettem pendrive-ot.
Most ez a helyzet, a képeken majd látni lehet,hogy a folyamat hol áll le.Erről a gépről van szó:
Gigabyte GA H61M-S2PV v2.2
CPU: i3-2100 3100Mhz
MEM: 2X4GB DD3-1600
VIDEO: Nvidia GeForce 9400GT (512MB)
Hang Realtek ALC887
lan Realtek
Bios ver FBSajnos már csak 2-3 napig lesz nálam a MacBook Pro, hogy telepítőt készíthessek.
A képek: -
magordac
újonc
S.O.S.
A topic elején lévő leírás alapján készítettem egy pendrive-ot. A "telepítés menete" 2. pontjában ez van: válasszuk az "Install macOS Sierra"-t. Nos nekem bootoláskor ez az opció nincs. Mit tegyek?
Ha valaki elolvasta ha nem is tud segíteni legalább válaszoljon azzal, hogy vissza ír "Olvastam", persze oltárira örülnék ha valaki segítene.Köszi
-
-
scream
veterán
válasz
func93 #28846 üzenetére
Persze, nézd meg ezt, én ezt használom: Hungarian Pro.
-
func93
senior tag
Az megoldható osx alatt, hogy a bill kiosztás megfeleljen a windows-é val?
Programozó vagyok és annó probálkoztam vele, de olyan össze-vissza volt minden, hogy alig tudtam kirakni a jeleket stb. -
xedos
addikt
Szerintem igen... De akkor tutira a vezérlőt nem látja...
Ez lesz az: [link]Azt hiszem ezek kellenek:
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > EmuVariableUefi-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > FSInject-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > HFSPlus.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > OsxAptioFixDrv-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > OsxFatBinaryDrv-64.efi
EFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > drivers64UEFI > PartitionDxe-64.efiEFI FAT32 Volume > EFI > CLOVER > kexts > 10.9 > FakeSMC.kext, NullCPUPowerManagement.kext
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Újra belefogtam egy Hackintosh-ba,
az alaplap P67x UD3 B3
proci: i5 3470
16 GB Hyper X 1600 MHz
Kingstone V100 128 GB ssd
HD 7970Az összefoglaló szerint megcsináltam a telepítőt. be is bootol, de a lemezkezelő nem látja az ssd-t, csak a pendrive-ot.
Mit hagytam ki?
-
Crondore
tag
válasz
Gabady #28839 üzenetére
z97 killer -em van, simán megy rajta az OSx, mint úgy általában szinte minden z97 -es deszkán...
Ezek alapján csináltam:
http://www.hackintosh.computer/281/hackintosh-bios-configurations/
http://www.insanelymac.com/forum/topic/302041-guide-asrock-h97-pro4-yosemite-with-clover-uefi-installation/
https://www.tonymacx86.com/threads/success-z97-deluxe-el-capitan-install-10-11.176746/
https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/2uxg10/success_report_asrock_z97_fatal1ty_killer4790k/970-hez meg a webdriver kell majd neked, ennyi. 3rd party usbket nem minden esetben szereti, vagy pl. nálam ha engedélyezve van nem alszik el a gép.. ennyi nálam belefér.
Clover -rel, meg a fenti leírásokkal szinte zökkenő mentesen sikerült.
Sok sikert.
Karesz
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, macos-t szeretnék a konfigomra varázsolni. Korábbi sikeres próbálkozások voltak már, amin csiszolgatni kellett, de most végre egy tényleg f*szán működő rendszert szeretnék.
Illetve utóbbi időben nem nagyon követtem a frissítéseket, milyen disztrókkal lehet próbálkozni.
Elképzelés első körben az lenne, hogy SSD-n marad a windows, az egyik vinyómra pedig telepedne az OS X.
Aztán ha jól sikerül az OS is mehetne egy SSD-re. Mit ajánlatok, hasonló deszkával dolgozott-e már valaki ??
Előre is köszönöm! -
kisjimy
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #28836 üzenetére
Ennyit találtam a Kaby Lake rendszerről:
https://www.tonymacx86.com/threads/kaby-lake-ssdtprgen-sh.210516/
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #28834 üzenetére
Akkor ez elég lutri....
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #28831 üzenetére
Szia! Jó lenne biztosra menni mert addig nem állnék neki! Olvastam olyat hogy még nem támogatja,bár ez hülyeségnem tartanám én is , mivel jövőre az új imacek i5 7500 és i7 7700 jönnek!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #28831 üzenetére
Neked is és mindenkinek aki a fórumban járkál.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy HP pavilion 15 i3 7100u procival 8gb ram 128ssd A sierra felismeri ezt a procit?
-
Smiley
addikt
-
szuszinho
őstag
Érdemes már Sierra-ra frissíteni?
-
jaffika
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Lenovo Thinkpad x240- érintő képernyős gépre fel lehet e varázsolni a mac os-t? Ha igen szívesen fogadnék hozzá egy kis személyes vagy online segítséget, mert sajnos még sosem volt részem mac-os használatában és telepítéseben sem. Viszont a kíváncsiság hajt és nagyon szívesen kipróbálnám
Köszönöm!
-
scream
veterán
Gondban vagyok.
Valamiért az OSX elfelejti a hangeszközt és csak a VGA HDMI kimeneteit látja újraindítás után. Aztán ha DPCIManager-rel felrakom újra a VoodooHDAVT1708S.kext-et (szól, hogy már van létezik egy ilyen, biztos felül akarom-e írni), Fix permission és Rebuild Cache után restartolva újra látja a hangkártyát, aztán ha kikapcsolom a gépet és vissza eltűnik.
Mit csinálok rosszul? Vagy mi okozhatja ezt?
-
al-ma
csendes tag
válasz
AllTheBest #28820 üzenetére
Szia !
Asus K501LX notebookt használok El Captan rendszerrel. Ezzel a leírással telepítettem, minden tökéletesen működik. Az Nvidia kártyát nem lehet használni.
Leírás : http://www.insanelymac.com/forum/topic/312356-guide-installing-el-capitan-on-asus-k501lx/ -
Smiley
addikt
válasz
AllTheBest #28817 üzenetére
Notebook-ok 90%-nal boritekolhato valamilyen szopas... amd meg amugy is felejtos.
Ha osx-es noti kell, akkor vegyel macbook/macbook pro-t. Soha az eletben nem fogja egy pc-s ize azt az elmenyt nyujtani mint egy macbook.
Asztalinal ott mas a helyzet, de oda is csak intel johet szoba. -
scream
veterán
válasz
AllTheBest #28817 üzenetére
Google keresési találatok alapján nem igazán lehet rárakni, igaz, azok 1 éves körüli postok.
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok!
Kicsit furcsa lehet a kérdésem, de most épp laptopvásárlás előtt állok és az alapján szeretnék választani, hogy tudom-e futtatni rajta(kompatibilisek-e a belső komponensek) az OSX-et.
Alapvetően egy Lenovo G50-45-t néztem ki, amiben egy amd a6-6310-es proci és egy r5 m230-as gpu van. Ez tud gondot okozni, vagy mindenkéépen intel oldalon kéne járnom ha OSX-et is szeretnék a gépre?Előre is köszönöm a válaszokat
-
kicsiii
tag
válasz
kicsiii #28805 üzenetére
Szia. Jó lett, így működik a dolog. Van élvezhető felbontásom is.. De még nem teljesen. 1080 as felbojntásom van. Monitorom 1440 felbontás kellene, de nem tudom 1080nál feljebb állítani. Valami megoldás van esetleg?Még nem tettem fel semmi kextet , inkább megkérdezek nálam sokkal hozzáértőbb embereket! : Köszi előre is.!
-
func93
senior tag
Üdv!
Adott egy Dell L E6220 noti. Jelenleg Windows 10 fut rajta, az megoldható-e, hogy mellé felrakok egy OSX-et?
-
söncö
tag
Sziasztok.
Régebb óta meglévő gépemre szeretném felvarázsolni az osx-et ,ebben szeretnék segítséget kérni.
A gép egy a HP által gyártott komplett PC-k egyike ,gyári lefszereléssel ,két plusszban beaplikált komponensel
egy videókártyával és egy ssd-vel:HP 6000 Pro Microtower
Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz
4 GB DDR3
EVGA Nvidia GeForce GT220
Goodram C40 60GB + WD 320GB
Hang -> hp által gyártott alaplapiSzerintetek érdemes neki vágni?
-
kopi120
tag
válasz
kicsiii #28806 üzenetére
Pont nemrég írtam ide, hogyan ment nekem
:
https://prohardver.hu/tema/mac_osx_pc-re/hsz_28749-28749.html -
scream
veterán
válasz
szuszinho #28808 üzenetére
Én B150(M Mortar)-re próbálom felrakni, de nagyon nem akar sikerülni...
Mindig megáll, a System uptime in nanoseconds-nál. Egyelőre annyit sikerült elérnem, hogy egy DSDT.aml-t bemásolva az az ACPI/orogin-be már nem kell mindig kikapcsolni a Fix Airport-ot és Fix sound-ot, de ugyanúgy megáll.
-
szuszinho
őstag
Használ valaki H170 alaplapot?
-
kicsiii
tag
Vagy esetleg egy olyan bootflag, ami az alaplapi gput használja? Mert a monitoron nekem van DP és HDMI bemenet. DP Win alatt, és a HDMI mehetne osx alatt, és akkor csak a monitoron kellene egyet "kapcsolnom". Vagy ez megoldhatatlan?
-
kicsiii
tag
válasz
Mr Bond 007 #28802 üzenetére
Ebben igazad van. De emellett win alatt néha még jatszom is. Macbook pro egyenlőre minden egyéb másra kielégítő számomra. Fotók szerkesztése weboldalak készítése. Asztali gépen az osx a videó vágásra lenne jobb. Emellett igazad van... de már nincs más megoldás. Várok, hátha lesz valami változás.
-
kicsiii
tag
válasz
Mr Bond 007 #28800 üzenetére
Oooohh
ez szomorú
pedig az az atkozott FCPX nagyon kellene nekem, mert a macbook pro ami van, mar nagyon vergődik vele
Mindenesetre köszönöm szépen a hozzáertésed. Legalább azt tudom, hogy nem velem van a baj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okosórát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest