- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy lenne e esély MacOS Sierra futtatására ezen a gépen?
Processzor: Intel Core 2 Quad Q6600
Videókártya: Nvidia GTX 750ti 2gb
Ram: 2x2Gb ddr2
alaplap: gigabyte ga-p31-ds3l
Néhány helyen olvastam még anno, hogy a Sierrához SSE4.1-es processzor szükséges, namost ez valóban igy lenne? Vagy esetleg azóta nem lett megoldva ez a dolog? Előre is köszönöm a válaszokat! -
mgaben
senior tag
válasz
r3dsnake #29095 üzenetére
Szintén zenész.
De ezt gondolom csak az osx produkálja. Nálam legalábbis a win leáll rendesen.
Nem igazán találtam rá megoldást. 1-2 clover beállítást javasoltak, de amint vissza léptem a winbe majd utána osx ugyanúgy nem álltak le a ventik. Volt aki megoldotta (talán tlac vagy smiley) régebben, de nem emlékezett pontosan, talán a dsdt-be írt bele valami. -
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29094 üzenetére
nem érted teljesen a logikámat, azt hiszem
ha összespórolom, nem lesz gond a pénz.... OSX-en a fő profil FinalCutProX lesz. És amott azt irták, hogy már a dual 5770 is brutál eredményeket hoz (konkrétan majdnem egy GTX970est).
High-end PC-t akarok összehozni, amin nincs, vagy csak nagyon kevés kompromisszum van, és nem kell frissiteni legalább 2-3 évig, viszont az OSX-nek meg rendesen működnie kell (főleg az FCPX-el).A másik, hogy nem vagyok hajlandó 50€-nál többet kiadni használt kárytára.... és a refurbished 280x és 380x is arany áron megy, ha egyáltalán van . Használtan meg 150€/drb, ennyi pénzt már nem rizikóznék.
Egy ilyen 5770-est meg viszont meg tudok oldani 20-30€-ból.... 2drb az kb másfél bevásárlás az élelmiszerben (vagy mittomén) szóval, nem akkora tétel, ha bukok rajta akkor max 60€-t (a 2őn ugye). Végső esetben, ha megjön a normális Polaris vagy VEGA támogatás akkor meg eladom ...mittudomén, a feléért például (ez esetben is csak 30€-t bukok).
Ha jól néztem és értelmeztem a dolgokat a ráfizetésem fő rész a nagyobb táp lesz, és az, hogy 3 vagy 4 SLI-s alaplapot kell majd vennem.... de kit érdekel?
-
r3dsnake
nagyúr
Belefutottam egy olyan furcsaságba, hogy amióta OSX is van fenn a Win mellett, azóta a nem áll le rendesen a gép. Kilép az oprendszerből, fekete kép, de a ventik pörögnek tovább. Valaki esetleg találkozott ilyesmivel?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
sad_Vamp #29093 üzenetére
Akkor nézz körül a 380asaok között. Windowson fullhdban minden ment vele maxon vagy kevés kompromisszummal, egyedül a Watch Dogs volt meghülyülve, de annak az AMD A10-7870k apummal volt baja, de az i5-5675cvel meghajtva már egyből hozta a stabil 60 FPS-t... A két 5000 radeon szerintem nem elég jó ötlet, mert azok is vonulnak ki erőteljesen.
Ha ennyire gond a pénz, akkor addig IGP. Örültség ennyire régi kártyákra kiadni pénzt. Szerintem. PL egy z97 lap i5-5675c-vel. a GT3-as IGP talán tűrhető teljesítményt ad le, legalább addig, amíg megveszel egy jó kártyát. Az 5000esekkel sem leszel előrébb, egyszerűen öregek. Öcsémnek 5770 volt a gépében, és amiket én az A10 tűrhetően játszottam, ő elindítani is szenvedett, őrült mértékben melegedett, a hőátadó felületek el voltak már öregedve, stb.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
sad_Vamp #29087 üzenetére
Én meg közben leültem nyugodtan és kiöltlöttem a dolgokat!
Mivel én most azért pánikoltam be, hogy elfogynak a támogatott NV kártyák a Hacklikra és ezért akartam vásárolni, mérlegelni kezdtem.
Úgy döntöttem a dupla biztonsági játékra hajtok:1. most beszerzek olcsón kapható használt ATI/AMD kártyát 5770 vagy 58XX szériákból, lehetőleg kettőt és természetesen teljesen egyformát. Ezek még állítólag most is "out-of-box" mennek (ezt remélhetőleg 80€ alatt meg tudom oldani - mármint a 2 drb-ot)
2. kivárok - mivel úgysincs meg még a pénz a full configra talán ez a legjobb döntés. Ha az NV kártyák támogatása véletlenül végleg lejár legalább fogom tudni, és nem kell halott technológiákba ölni a pénzt. TMx86-on úgy is azt rebesgetik, hogy biztos hogy lesz támogatva az AMD Polaris architektúra, ha meg nem akkor majd a VEGA (végül is, ha NV-t nem használják, valamit tenni kell a nyavalyás gépeikbe nem?). Szóval kivárok, lehet addigra már az alaplapokat sem fog kelleni vadászni, mert már már az új intel széria (bár ahogy a dolgok most állnak akár még a RyZENt is el tudom képzelni) is működni fog, hisz ezt már most is tesztelik. Így remélhetőleg majd nyáron/ősszel egy korszerűbb konfigot tudok összerakni, amivel majd a windows (és az alatta levő progik-játékok) is jobban muzsikál.
Azt hiszem az egyetlen hátránya ennek a tervnek, hogy legalább 3x grafkártya slotnak kell majd lenni az alaplapon, de ez nem akkora probléma, ahogy elnéztem, még/már most is vannak ilyenek.
Igen tudom, hogy valószínűleg a legjobb az lenne ha dual R9 280x-et vennék, de ez még rettentő drága, ahhoz hogy használtban gondolkodjak (250-400€ a két kártya), és játszani meg nem igazán a legújabb technológia...
Vélemények?
-
Gabady
aktív tag
A múltkori sikerek óta, nem sikerül egy épkézláb telepítőt sem készítenem. OsX alól próbálom, vmware-ben. Próbáltam már a leírás alapján is, próbáltam már tonys leírás alapján is, Unibeastel is.... de semmi. kezdek már megőrülni.... mit baszhatok el ??
-
sad_Vamp
őstag
ez megoldható a Bachman (remélem jól irtam) féle hungarian pro keyboard-al keress rá
Chal, Plasticbomb:
Most már teljesen meg vagyok zavarodva....
Igen van ott egy csomó BruceX test a TMx86on is.... és ahogy nézem az ATI-s configok általánosságban 25-50%-al gyorsabbak a NV-knél.Ez az RX 480 nagyon jó kártyának tűnik... jó áron van, erős teljesítménnyel, adnak hozzá DOOM-ot is
nyehh.... elvesztem
-
tlac
Topikgazda
ha a telepítőbe máshova nem nyúltál bele, akkor elég a clover mappát szerkeszteni
Speciel bedob egy matta fekete képet ami a lap valamiféle Loadere lenne. Analizálja a a gépre dugott cuccot és ezután írja hogy media failure. De a kis szemét olyan gyorsan lezavarja a dolgát hogy végig olvasni nincs időm.
vedd fel videóra, meg rakd fel youtube-ra
nem igazán tudom, hogy mit látszbár most látom, hogy ezen már túljutottál
-
válasz
sad_Vamp #29075 üzenetére
Nézd át a fentebb linket FCPX benchmark cikk commentjeit, rengeteg eredmény van ott megosztva. Az alapján tudsz kapni egy képet hogy valós e az, hogy amd-vel gyorsabb a dolog.
A legjobb eredményt amúgy ott egy 5K imac adta, amiben én kicsit kételkedek, mert vannak a commentek között nem kicsi épített szörnyek, amik rosszabb időt futottak
Szóval azért a helyén kell kezelni a dolgot.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29082 üzenetére
Jobban zavar a billentyűzet, hogy a @ nem a contol+v-n van, hanem a wingomb+q-t kell tapossam osx alatt, én meg folyton a windowsos megszokott bill kombinációt használnám
összefoglaló II. pont
-
Plasticbomb
addikt
válasz
sad_Vamp #29075 üzenetére
Nekem IGP és az RX480 is aktív volt, az egyik telepítés alatt sikerült összedobni, hogy menjen, most a legutolsó próbálkozást még nem tudtam helyre pofozni, egyszerűen nem volt időm az elmúlt hetekben... Remélem a hétvégén tudok majd egy kicsit foglalkozni vele.
Minek vennél egy kicsit most, RX480akat is életre lehet pofozni OSX alatt, csak egy kext edit meg egy id injection kellett. Nálam mindkettő aktiv, windows és osx alatt is, és ugyan ha boot folyamán az RX480-ra van kötve a kábel, akkor nem látom az UEFI postot, de amikor már win/osx bedobja magát a bejelentkező képernyőre, minden lényeges előttem van. (Jobban zavar a billentyűzet, hogy a @ nem a contol+v-n van, hanem a wingomb+q-t kell tapossam osx alatt, én meg folyton a windowsos megszokott bill kombinációt használnám....)
Én először egy unibest+multibeast+ clover patc és rehabmen fakepciid+rehabmen broadcomwifi kextekkel leheltem életet a gépbe, aztán azóta az itteni leírás alapján próbálok valamit összedobni, de az unibeast-es mód valamit úgy állit be, hogy a gép működik is, míg az itteni leírás alapján csak szenvedek a boot folyamattal: legutóbb pl appleacpiplatform hibákkal... Mintha hibás lenne az ssdt-m, de ötletem sincs, mi lehet a hiba (esetleg az, hogy win10 alatt 5 ssdt tábla van a procimhoz, és én nem a megfelelőt extractolom ki?)
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29043 üzenetére
Na, már amott is azzal "zaklatnak", hogy radeonnal sokkal gyorsabb lenne az FCPX-el....
Kicsit tudnál ismertetni ezzel a 2 AMD problémával? (mivel első build lenne nem tudom mi van pontosan a mérleg egyik nyelvén és mi a másikon)
a sleep/awake-nál elég kikapcsolni az alvást? A sima sofware-es képernyő kikapcsolás még működik attól?
Ez a "boot to black" amit nem igazán értek. Mit is csinál? Mekkora gond? Minden kapcsolásnál oldani kell, vagy csak egyszer? stb.
Mi lenne a szitu akkor, ha keresnék egy használt, de teljesen működő "kici-occó" AMD kártyát, és később raknék bele egy nagyobb teljesítményű akármilyen kártyát, hogy win alatt is tudjak játszani? Az alaplapnak gondolom SLI meg crossfire típusúnak kéne lennie, ugye?
Ilyte csinált már valaki? Nem zavarna be az OSX-nek a másik kártya? vagy ott is le lehet tiltani, mint a windowsban? (és akkor "csak" a monitor kábelt kéne cserélgetnem ugye?)Jól jönne valami épkézláb tanács, mert rettentő passzivitás van az ügyben.
-
odessa32
tag
Sziasztok..
Mobile hd4400 on hdmi-t esetleg sikerült valakinek elindítani? -
söncö
tag
amennyiben újra akarom pörkölni a telepítőt usb-re akkor kötelező az elejétől? Vagy pedig elég az usb-n lévő összes fájlt letörölni kivéve a Sierra telepítő apját és mégegyszer ráereszteni a clovert. Mert így megannyi időt spórolva tudnám próbálgatni a laphoz való boot konfigokat
-
kicsiii
tag
FCPX re ezt a "Benchmarkot" szokták használni. Renderelesi időt mérnek stoppertel, de előtte ki kell kapcsolni a background renderelest, mert úgy nem kapsz pontos infót.
Tonyn is van erre forum.https://www.google.hu/amp/s/blog.alex4d.com/2013/10/30/brucex-a-new-fcpx-benchmark/amp/
-
válasz
sad_Vamp #29064 üzenetére
Sajnos FCPX-et nagyon ritkán használok, akkor is csak egy kis Sony actioncam videóit piszkálgatom vele. De ha mondasz valamilyen benchmark mechanizmust rá (mittomén adott letölthető footage-vel ezt meg azt kell csinálni, és megnézni mennyi idő alatt végez), akkor szívesen megnézem neked 970-en.
-
sad_Vamp
őstag
-
szuszinho
őstag
Nekem működik a dual. RX 460 van a gépben.
-
válasz
sad_Vamp #29052 üzenetére
Nekem egy MSI Gaming 4G van (mármint 970). Tökéletesen működik, játszogatni is szoktam, illetve néztem több benchmarkot is ami elérhető Winen és OSX-en is (pl. Heaven). Ugyanezen a gépen minimális (2-3% alatti) eltérések jöttek ki a Windows 10 javára.
Egyszer beszoptam vele amúgy. Úgy 1-2 hónapja jött egy OSX patch, ami kinyírta az NV drivert, az Nvidia pedig nem lépett azóta sem. Arra akkor az lett a megoldás hogy visszatettem egy decemberi drivert, ami érdekes módon működik.
@mgaben: a fent említett kártya nekem DP-n megy, ráadásul a DP audiot is használom. Rendben működik kb. 1.5 éve.
-
mgaben
senior tag
Displayporton működik valakinek második monitor? Vagy akár elsődleges? Windowson simán megy, de hackintosh-on nem sikerült még mindig beüzemelni.
Nvidia quadro 4000 -
sad_Vamp
őstag
válasz
kicsiii #29053 üzenetére
itt legalább 1év garim van, ha beütne a kaka... És nem vagyok már jó ideje nagy HW mágus azt sem tudom mivel kéne tesztelni hogy kéne nézni, meg mik az aktuális árak ez ügyben. Inkább megyek drágábbért biztosabbra, mint aztán kuncsorogjak gtx970 tulajoknak, hogy ugyan adják már el. A gépet szerintem legkésőbb júliusban el tudom kezdeni összerakni, addig meg a haverom használná-tesztelné a kártyát, ha netán valami baja van az addig jöjjön elő.
most még megpróbálok körülnézni a nagyvilágba ott mi a helyzet ezen kártyákkal. Esetleg valami tipp jó német üzletre? (vagy marad az amazon/ebay)
-
sad_Vamp
őstag
Mi a helyzet ezzel?
Gainward GeForce® GTX 970
jól látom, hogy eléggé ül a referenciával? -
tlac
Topikgazda
akár
de inkább az összefoglalót nézd át -
söncö
tag
legalább anyit valaki tudna segíteni ,hogy milyen kexteket próbáljak ki a rohadt alaplap mellé?
-
kicsiii
tag
válasz
sad_Vamp #29045 üzenetére
Sajnos ennyire én sem vagyok "deep" user. Par hacklit már csináltam, de én is igyekeztem mindig olyan alapokat összeszedni amivel elvileg nincs nagy gond. a mostani szerencsére tökéletesen megy. Itt egy youtube videó. Nekem pont asus maximus gene VII lapom van, és erről a videórol mindent rendben meg lehetett csinálni. Ha az ATI ennyire kiszámíthatatlan akkor maradj az nvidianal. Nekem a GT tökéletesen megy, és 4K videókat is vágok, és szépen megy. a 970 amit küldtél 4gb rammal szerintem nagyon jó választás. Nem hiszem, hogy gond lenne vele... Ha jól tudom, akkor ha annyira pro user lennél, hogy ez is kevés, akkor be tudsz tenni mellé még egy ugyan olyat késöbb. Láttam olyan tutorialt is, ahol 2 db gtx 980 működik rendesen és nagyon gyorsan használja a FCPX.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
kicsiii #29044 üzenetére
talátam egy ilyet tonymac-en. Még nem olvastam el teljesen. De ha jól értem, eddig ami simán ment, most már az is fekete képernyővel indul és nem ébred vagymi....
Másrészt többen írták ott is, hogy a Radeonok az NV-hez képest 2x gyorsabbak. Csak mivel teljesen kezdő vagyok, fogalmam sincs, hogy működésre tudnám e bírni.
-
kicsiii
tag
válasz
sad_Vamp #29040 üzenetére
Szia. Én úgy tudom, hogy gtx980ti ig az nvidia web driver sok kártyával rendben megy a hackintosh. Nekem volt asus 980ti m ami rendben ment. Lecseréltem 1080 ra, de azt nem lehet feltámasztani. Hackli azt sem tudja, hogy mi van benne. Nekem videovágásra , szerkesztésre (FCPX) kell az erősebb mac. Én úgy oldottam meg, hogy van egy GT 740 2gb os kártya és egy gtx 1080 a gépben.A GT740 et használja a hackli, a 1080 a win. GT tökéletesen működik, sleep stb minden. FCPX is szépen dolgozik vele. Lehetne persze jobb is, de kb 4x gyorsabb mint a MBP. Sokat olvastam én is tony - n ezután. Nagyon jól dolgozik a fcpx el a rx480. Páran 2db ot istesznek bele. Sajnos én késöbb vettem észre, ezért nem azt választottam.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
sad_Vamp #29042 üzenetére
Azért, mert NV alapon sokkal könnyebb feltenni az nv webdrivert, mint amd alapon beleturkálni kextekbe, vagy clover injectiont elmagyarázni. Az másik dolog, hogy radeonokhoz apple&amd kextek készülnek, míg geforceokhoz csak az nv fabrikál valamit. Ha jól rémlik, akkor pl a 1080akkal már nv oldaln sem egyszerű a dolog.
Sajnos ismeretlen az oka, amiért hacklik esetében a sleep nem működik rendesen, sok ugyanazon kártya esetében rendes macben működnek hibátlanul....
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29041 üzenetére
SIERRA van az MBP-men is, szóval ezen is annak kéne lenni. Amint irtam nem akarok kellemetlenségeket, nem zárkózom el az AMD-től sem, de akkor az olyan legyen ami tényleg simán "pöccre" indul. A sleep awake hiány az már elve elég nagy gáz szerintem. Az biztos hogy valami kéne 150-300€ között. Csak nem akarok úgy járni hogy amire év végén oda jutnék nem lesz már semmi biztosabb model, ezért inkább megvenném most, vagy a kövi hónapban. Amúgy én is csodálkozom azon, hogy miért az NV van nyomatva a TMx86on, amikor az iMAC-ekben Radeon van...
Szóval a kérdés még mindig nyitott...
-
Plasticbomb
addikt
válasz
sad_Vamp #29040 üzenetére
Sokak tapasztalata alapján én a fanboyságomon kivül is radeont tennék bele, ha gpgpu teljesitményt akarok. Márpedig aban a radeonok jobbak. Más kérdés, hogy jelenleg sierra alatt is, meg el capitan alatt is hacklin rengeteg radeon nem működik teljesen tökéletesen, pl black boot screen. Kell bootoláshoz egy igp is, aztán mennek. Valamint sleep awake nem megy normálisan. Amit sokan vettek manapság, azok: R9280X, meg 7950ek. (tonymacx86-on)
-
sad_Vamp
őstag
Sziasztok!
Sziasztok pár hónapja jártam itt, sajnos azóta még nem jött össze a "Hackli"-ra. De akkor megbeszéltük hogy video vágáshoz a grafkártya fontos. Ebben az évben már komolyan tervezem egy "CustoMAC Pro" összerakását. Nézegetem a tonymacx86-ot és meglepődve tapasztalom, hogy amióta utoljára jártam ott az ajánlott grafkártyák listája nem változott.... csak épp a világ ment annyit előre, hogy ezek a kártyák már kvázi nincsenek.
Szóval a kérdés:
- mi a helyzet más kártyákkal? (és ezek közül mi fut a legprobléma mentesebben?)
- vagy ne variáljak és vegyem meg a még megmaradt GTX970-est?
konrétan egy ilyet( link) -ez benne van a listában.esetleg innen(link) valamelyikek közül van valakinek tapasztalata?
Vagy mi ilyenkor a teendő? Tényleg igyekszem a TMx86 alapján összeállítani a gépet. Mivel sosem csináltam még ilyet, szeretném minél simábbra és egyszerűbbre venni a figurát, nem sz**ni akarok a géppel, hanem használni
Várom tanácsaitokat.
-
söncö
tag
Sziasztok.
Van egy *gépem ,amire sikerült felcsavarjam iBoot-tal az osx 10.6 verziót.
iboot indít ,telepítő szépen elindul ,feltelepítem szépen ahogyan a nagykönyvben. Amikor jönne az újraindítás iboot-tal akkor vagy az a piszok kernel pánikos alma hátteres szutyok jelenik meg ,vagy a darwin bootloader x86 ahonnan nem kèpes elindítani a már feltelepített partíciót.*HP 6000 Pro Microtower.:
Intel Core2Duo E7500 2x2,93 (LGA775)
HP 3048h intel q45/q43 Motherboard
WD Blue 320GB + Goodram C40 60GB ssd
2x2GB Kingston DDR3 dual-channel 8-8-8-20
EVGA GeForce GT220 (gt216)
Lehet ebbe a masinába lelket lehelni valahogyan?
Ha van tapasztalat szívesen fogadom ,a gép teljesen gyári a vga
és az ssd pluszban van benne viszont a két vinyóra külön raktam a rendszereket.
Egyikre win van a másikra az osx. -
tlac
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #29036 üzenetére
nincs
de a wmarere legalább normális 2d támogatás van -
tlac
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #29034 üzenetére
wmvare workstation player vagy pro
az előbbi ingyenes otthonraa prociban és a biosban kell, hogy legyen vt-d támogatás
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Hogyha felszeretném telepíteni az OSX-et a laptopomra, virtuális gépként, akkor melyik a legjobb szoftver erre a célra?
Előre is kösz
Üdv:
Zoli
-
r3dsnake
nagyúr
Valamiért VLC-ben nincs hangom SPDIF kimenettel, csak sztereó. Hiába van bekapcsolva az opció. Plexben simán megy az 5.1, de VLC-ben nem akar. Mi lehet a gond?
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Van egy gépem. (Lehet hiba volt ezt venni de ez más kérdés.)
El capitan van telepitve.
Processzor Mobile i3 4030u hd 4400 al ezt sikerült elinditani
A kérdésem az lenne hogy a hangkártyát, realtek alc 270 illetve a lant, realtek 8821
hogyan lehetne elinditani illetve használ-e valaki ilyeneket.
Ja és clover el tudom legacy modban inditani.
Köszönöm ha tudtpok segiteni. -
zodes
aktív tag
Kész. Ki vagyok. Ma 3x újra telepitettem. A boot pendrive legalább jó. El is indul kétszer, ahogy az összefoglalóban benne van. Másodjára el is indul az SSD-ről szépen konfigurálom is mindenhogy (clover configurator, multibeast, kézzel), de semmi. Most legutóbb, harmadjára már el sem indult a boot menü sem.
Holnap folytatom, egyenlőre nem adom fel. -
zodes
aktív tag
Nos beraktam az i5-öt, biztonság kedvéért mellé dobtam még 4GB, összesen 12GB memória.
Szépen fel is ment a telepítés. Cloverben is beállítottam, amit tudtam úgy ahogy.
A VGA pl Intel HD Graphics 4600, de ilyet nem tudtam választani, csak 3000-et.
Meg is állt amikor már az SSD-ről bootolt volna. Alma csík végig, majd semmi.
Rakjam újra, vagy van valami megoldás?
Előre is köszönöm -
törölt tag
Csináltam egy 'MountDrives' folder-t a felhasználónak és az alá symlink-eltem mindegyik fstab által mount-olt drive-ot.
Azután ezeket a symlink-eket pedig kihúztam a Finder kedvencek részébe, szóval gyorsan elérhetőek szerencséreA mount 'noowners' paramétere miatt, amikor win alatt megnyitom a létrehozott könyvtárat, érdeklődik hogy adhat-e jogot neki, mert nincs. Ennyi az összes kényelmetlenség egyelőre. De inkább ez, mint hogy enélkül kizárólag Root-ként lehessen megnyitni valamit.
Szóval ... ez jó megoldásnak tűnik és ThirdParty cucc nélkül -
törölt tag
Nem jelenik, illetve jelent meg. Az okát nem tudom, de pár restart után próbáltam, akkor gond nélkül csinálta. Most jó, úgyhogy reménykedem.
Az NTFS írás jogosultságot win alatt nemnteszteltem, de kipróbálom a te megoldásodat. A noatime amúgy is jól jön ssd esetén. Gondolom a noowner lehet itt a kulcs.
Amúgy az normális, hogy Finder-ből eltűnik az a Volume, amit ntfs írásra beállítok?
Más: Örömmel tapasztaltam, hogy mennyire egyszerű beállítani egy Apache-Php-MySQL triót. Nem tudom ilyet használ-e valaki fejlesztéshez, de jó hogy nem kell Mamp és egyéb barbár dolgok. Még egy Php 5.6->7.1 ugrást kell valahogy csinálnom és lehet holnap már dolgozni is tudok rajta
-
iater
csendes tag
válasz
#68216320 #29012 üzenetére
"A Sierra-n az NTFS írás engedélyezhető Terminal-ból."
Ezt nagy örömmel hallom, bár próbáltam megcsinálni, de nem sikerült. Az első sor még sikerült, de a másodikkal már nem boldogulok...
A lassúságra nincs valami ötlet?
Lehet újratelepítenék, de most win7-et. A konfiggal nem lehet baj, nagyon jó gépem van... -
tlac
Topikgazda
válasz
#68216320 #29010 üzenetére
az usb-s problémádra kaptál tőlem egy kérdést, de én választ nem kaptam, így nem értem a problémádat
on-ba tettem az exfat-os válaszodat, az nem volt off
ntfs-t én így mountolom
LABEL=valami none ntfs rw,auto,noowners,nobrowse,noatime
egyelőre még nem tudom, hogy jobb-e, mint amit te írtál
de nekem azzal gondjaim voltak, mert win alatt nem értem el azokat az adatokat jogosultsági problémák miatt, amiket osx-szel csináltam -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29013 üzenetére
töröld ki a clover config fájlt, aztán telepítsd újra a clover-t
így tiszta lappal indul -
Plasticbomb
addikt
Idegbajt kaptam, hogy szaggatott, darabos volt, sok helyen nem jelenitette meg az adott frame-et, pl a chrome-ban a bejelentkezés ablakot kompletten nem mutatta, csak nagyritkán bevillant, ahogy huzogattam az egeret, illetve nyomkodtam a tabot... Inkább belőttem, nem volt sok, aztán úgy már konfortosan elbütykölgettem. Majd elrontottam. Azt hiszem. Ha igaz a sejtésem, alaposan összekuszáltam a clover configot. Nem baj, újra telepités. Most már az össszefoglaló alapján összerakott telepitőt fogom megpróbálni.
-
törölt tag
Ugye tudod, hogy az exFAT nem naplózó fájlrendszer. Azaz egy áramszünet vagy írás közben gépfagyás/újraindulás és megy a levesbe az egész. Nem véletlenül az exFAT-ot kizárólag külső, cserélhető eszközökön használják. Gondolom emiatt nem ajánlja fel formázásko formátumnak.
A Sierra-n az NTFS írás engedélyezhető Terminal-ból.
sudo nano /etc/fstab
LABEL=ESZKÖZÖDNEVE none ntfs rw,auto,nobrowse -
iater
csendes tag
Sziasztok!
Van már egy jól működő hackintoshom egy 500 gb-os SSD-n. Aztán van egy 3tb-os vinyóm, amit kétfelé partícionálnék. Ebből az 500 gb-os partícióra win7-et vagy win10-et tennék, a maradék 2.5 terát pedig exfat-ra formázva adattárolásra használnék. Odáig eljutottak, hogy felment a win10. Rettentő lassú, nincs hangja, fagyogat, szörnyen lassan indul el és áll le. Exfat-ot sem Sierra sem Windows alatt nem tudom megcsinálni. NTFS most. Valakinek van ötlete a fentiekre? Bootcamp jól tudom hackintoshon nem működik?
-
törölt tag
A laptopot arra írtam, hogy azon van külön szerkesztési lehetőség az EFI loader beállításának és nem kell hozzá semmilyen külső program.
Például létre lehet hozni egy UBUNTU nevű bejegyzést, amihez megadom az Ubuntu EFI loader-jének az útvonalát. Aztán menüből lehet választani indításkor.Na ilyen az asztali gépem alaplapjának EFI menüjében nincs.
Végül én is a bcdedit-et használtam, ami a win8.1-ben van.
Kilistáztam, hogy mi az eredeti felállás, aztán új path-ot adtam meg a manager részhez.
viszont az alaplapom továbbra is Windows-nak hívja, de ez részletkérdés.Most már minden szépen indul, csak el kell rejtenem a felesleges meghajtókat. CloverConfigurator-al majd megpróbálom.
Csak ez az USB dolog működne...
Elég problémás így használni, hogy folyton manuálisan kell terminal-ban másolgatnom, mert nem ad ikont. -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29004 üzenetére
miért kellett belőni az igp-t, ha úgy is videokártyát fogsz használni?
-
tlac
Topikgazda
-
törölt tag
válasz
#68216320 #29005 üzenetére
Siker!
Csak sikerült megértenem ennek a működését.
Más: Valami oknál fogva nem jelenik meg a pendrive-ok ikonja amikor használnám őket.
Terminálban látszik, hogy fel van mountolva csak ikon nincs.Pl:
/dev/disk0 (external, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *2.1 GB disk0
1: DOS_FAT_32 UBUNTU 16_0 2.1 GB disk0s1
/dev/disk1 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *500.1 GB disk1
1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1
2: Microsoft Reserved 134.2 MB disk1s2
3: Microsoft Basic Data 45.0 GB disk1s3
4: Apple_HFS WinData 204.7 GB disk1s4
5: Apple_HFS OSX 249.2 GB disk1s5
6: Apple_Boot Recovery HD 650.0 MB disk1s6Ilyen problémával találkozott már valaki?
-
Plasticbomb
addikt
Naaaaaa. Megy, egy pár órát elcsesztem a WiFi (Broadcom BCM4352) beüzemelésével, majd egy fél órát szenvedtem graphics-al, az IRIS Pro már teljesen megy, most jön az RX480 belővése, majd az NVMe beüzemelése, amit aztán össze lövök egy új telepitésbe.
Ez egy unibeast multibeast usb 3 pendrive telepités, direkt azzal a céllal létrehozva, hogy legyen egy nem virtuális osx telepitésem, amiből lehet épitkezni. Amin lehet tesztelni a hardvereket.
-
zodes
aktív tag
Nos, ahogy ajánlottátok, (meg egyébként is tervben volt) megjött az i5 4460 procim. Holnap újra próbálkozom a telepítéssel. Viszont lenne egy kérdésem. Igaz eddig kapitányt akartam feltenni, mert úgy gondoltam a sierra még nem kiforrott, meg esetleg nagyobb a gépigénye, lassabb lehet tőle a gép. Mennyire valósak a félelmeim (közben ramot is vettem, így már 12GB DDR3 van a gépben)?
Ja és mégegy: Kell külön vga kártya, vagy az is jó ami az i5-ben van? -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #28995 üzenetére
csak egy pár kext-em van, csak a legszükségesebb dolgokat állítottam be
fakesmc, appleintele1000e a hálózathoz
a hang az meg patchelve van
meg van egy saját edid-em a monitorhoz, hogy legyen 24p-musb2-ről tudtam csak telepíteni
meg a clover-ben ki kell ezeket kapcsolni, hogy bootoljon
fix airport
fix sound -
tlac
Topikgazda
válasz
#68216320 #28994 üzenetére
ez uefi-nél úgy működik, hogy meg kell adni a biosban, hogy hol van az efi fálj, mi a neve és azt fogja indítani a bios (valójában nem bios-nak kellene nevezen, hanem uefi-nek, de úgy elég zavaros lenne, ha mindent uefi-nek írnék
)
a bcdedit-tel lehet ilyen bejegyzéseket csinálni, módosítani a bios-ban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest