Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GazVezír

tag

válasz Xero #21898 üzenetére

Járható lenne az általad említett út, amennyiben meg lehetne adni az UniBeast-nek alternatív forrást, amiből dolgozhat. Azonban az UniBeast még mindig csak az App Store-ból megvásárolt OS-ből hajlandó működő telepítőt varázsolni.

Ha ennek ellenőrzése mellett döntünk, akkor több lehetőségünk is adódik, hogy az általunk kiválasztott rendszer Install App-ját részben pótolhassuk. Akár egy pendrive-ra való restore, vagy a beszerzett InstallESD.dmg a fájlrendszerhez való szimpla felcsatolásával. Akármelyik megoldást választanánk, egy bizonyos fájlt, illetve az ahhoz tartozó könyvtárat nem tudunk csak úgy pótolni - aminek következtében az UniBeast hibaüzenettel egyszerűen elszáll. Ez a _MASReceipt, valamint a benne található receipt névre hallgató fájl.

Mi is az _MASReceipt?

Amikor megvásárolunk egy alkalmazást az Store-ból, akkor a letöltési folyamat részeként az alkalmazáscsomagban létrejön a fent említett könyvtár egy receipt nevű állománnyal. Ez egy Apple által digitálisan aláírt állomány, amely az alkalmazásról (csomagazonosító, verziószám stb.), valamint a letöltő számítógépről (IOMACAddress) tartalmaz információkat.

Forrás: http://vbali.com/2013/04/05/masreceipt/

Ez alapján már könnyen kitalálható, hogy a netre felkerült változatokból miért is hiányzik ez. Az UniBeast is bizonyára átverhető, de nem merültem el a témában különösebben. Továbbá azt sem tudom pontosan, hogy korábbi verziók tudnak-e telepítőt készíteni az OS újabb változataihoz, mivel ezeket nem próbáltam ki. Tudomásom szerint egyébként a kettes verziótól felfelé borítékolhatjuk minden esetben az efféle ellenőrzést.

A fentiek alapján viszont kijelenthető az is, hogy hiába vennénk meg az operációs rendszert dobozosan, az a hiányzó fájlokat elvileg nem pótolná, hiszen azok csak az App Store-ból való vásárlás esetén jöhetnek létre.

Új hozzászólás Aktív témák