Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17101) a1200 válasza Xero (#17092) üzenetére


a1200
aktív tag

Írtam hogy utánaolvastam az alapdolgok 1 részének, éppen ezért nem akarok Linuxszal szenvedni, mert nincs értelme. Pont azért írtam itt, hogy ne kelljen hetekig 100 órákat keresgélnem, hogy mindenre megtaláljam a választ. Ha mindig mindenről a nulláról a netről kellene összeszednem a válaszokat, akkor egész életemben nonstop a net előtt ülhetnék, lehetetlen. Az ilyesmi fórumok pont arra valók, hogy sok keresgélés nélkül hozzáértőktől gyorsan válaszokat kaphassak azokra, amik érdekelnek.

Csak ennyi szoftvert kapnék EHHEZ az 1 milliós hardverhez? Ez komoly? Mennyibe kerül a többi szoftver, hogy rendesen használható legyen a rendszer?

Ja persze, az 1 milliós gépben már cserélhetem az összes alkatrészt, ez is röhej.
Milyen szoftvereket kell összehangolni a hardverrel? Mindent 1 cég gyárt, készít!
Naná hogy több bevételt generál az 1 milliós gépet egyben megvetetése, mint külön 1 db 100e-es alkatrészé. Ez csak addig hoz elég hasznot nekik, amíg elég sokan, elég rövid idő alatt elég sok komplett rendszert megvesznek. Egyszer eljön az az idő, amikor már az USA-ban sem tudnak eleget eladni, akkor majd át kell állniuk.

Pont 1 ismerősöm hívta fel a figyelmemet a Mac rendszer előnyeire, amikor sok év winfosozásos szívás után átváltott erre, OTTHONI GÉPNEK VÉVE, NEM DOLGOZIK, NEM TERMEL VELE, NEM OTTHON DOLGOZIK. Aki dolgozik vele, az se lehet akárki, mert ki kell termelnie az árát, ami 3 évente akár 1 millió is lehet, nem sok ilyen ember van Mo-on.
Sok előnyt felsorolt, de nem részletezett sokmindent, ezért vagyok itt. Én, mint most még egyszerű felhasználó is látni akartam a rendszert, a különbséget (akár a D partícióra feltenni a C-s fos mellé), de ez nem fog menni, mert se a mostani cuccomra nem lehet simán feltenni a rendszert, min. 50e-et kéne költeni csak hardverre, itt teljes segítséget sem kapok senkitől, aki végigvezetne a dolgokon, se teljes Mac rendszert se tudok venni.
OK, az OS X olcsó (a teljes ár nagy részét kifizettették már a drága hardverekkel), de ez még kevés.

1 Németországba véglegesen kiköltözött magyar ismerősöm mondta a tanáros dolgot, ők is sok évre költöztek ki, lehet hogy végleg, csak azt mondom, amit ő mondott, nem tudom ellenőrizni, hogy igaz-e. Mindegy, akkor legyen 1 millió nettó, az is a sokszorosa a magyarnak.

A 17051-től kezdődő többi üzim sok részére sem kaptam még választ, pl. a jó hardverek, erre az install leírása, stb., ezek is érdekelnek.
Most nem másolom be még több másik topikba a meg nem válaszolt kérdéseimet, hogy ott is úgy járjak, mint itt.
Akármelyik fórumba is írok nagy ritkán, sosem kapok választ mindenre, így nem sok értelme van az egésznek, mert úgyis a netet kell túrnom. Miért vannak a fórumok, ha semmire sem megyek velük?

Átnéztem az üzijeimre adott válaszokat, a 90%-uk olyan volt, amit már amúgy is tudtam a keresésekből.
Csak 1-2 alaplap és VGA típust kaptam Mac rendszerhez, és hogy miért nem lehet alkatrészenként összerakni, de ezeket máshol úgyis megtudtam volna.
Plusz még elhajtottatok, mert hogy alapdolgokat nem írtok le, hát köszi.

(#17102) #92942848


#92942848
törölt tag

asszem pár arcot kelleténél jobban megsütött a napocska. :DDD

(#17103) #92942848 válasza a1200 (#17101) üzenetére


#92942848
törölt tag

öreg tl;dr irjál inkább blogot,mert áttekinthetetlenül fragmentálod ezt a kávézót topikot

(#17104) a1200


a1200
aktív tag

Príma, még nektek áll feljebb, hogy ide mertem írni a kérdéseimet.
Ismét írtam 1 csomót a semmiért.
A fórumok vannak értem, és nem fordítva!
Mindegy, akkor a Mac felejtős, maradok a mostani rendszernél, és ennyi, Jobs úgyis halott, a válság 10 éven belül ki fogja nyírni az egész céget.

[ Szerkesztve ]

(#17105) Máté94 válasza a1200 (#17104) üzenetére


Máté94
addikt

A fórumok vannak értem, és nem fordítva!

Gratulálok!:C
Majd, ha fizetsz érte kisapám, esetleg. :DDD

(#17106) Xero válasza a1200 (#17101) üzenetére


Xero
nagyúr

"Írtam hogy utánaolvastam az alapdolgok 1 részének, éppen ezért nem akarok Linuxszal szenvedni, mert nincs értelme. Pont azért írtam itt, hogy ne kelljen hetekig 100 órákat keresgélnem, hogy mindenre megtaláljam a választ. Ha mindig mindenről a nulláról a netről kellene összeszednem a válaszokat, akkor egész életemben nonstop a net előtt ülhetnék, lehetetlen. Az ilyesmi fórumok pont arra valók, hogy sok keresgélés nélkül hozzáértőktől gyorsan válaszokat kaphassak azokra, amik érdekelnek."

Az OS X ilyen módú telepítése nem támogatott, az Apple által, így igenis sok utánajárással, vagy konkrét konfiguráció összeállításával és kevesebb utánajárással jár.
Aki ezt nem akarja, az vagy kifizeti a Mac-ek árát, vagy használ továbbra is Windowst.

"Csak ennyi szoftvert kapnék EHHEZ az 1 milliós hardverhez? Ez komoly? Mennyibe kerül a többi szoftver, hogy rendesen használható legyen a rendszer?"

Miért egy OEM PC-nél mit kapsz még? Semmit. Most mondhatnám, hogy kell még egy 240€-s Final Cut Pro X, de ezzel csak egy film feldolgozó lenne kint a vízből.
De akár szóba kerülhetne a fejlesztés is, amire pedig ott van az ingyenes Xcode. Megint logikátlanul kérdezel.

"Ja persze, az 1 milliós gépben már cserélhetem az összes alkatrészt, ez is röhej."

Miért is röhej? Valamit valamiért.

"Milyen szoftvereket kell összehangolni a hardverrel? Mindent 1 cég gyárt, készít!"

Pont ez a lényeg. Nem kell minden szir-szar vacakhoz drivert optimalizálni.

"Naná hogy több bevételt generál az 1 milliós gépet egyben megvetetése, mint külön 1 db 100e-es alkatrészé. Ez csak addig hoz elég hasznot nekik, amíg elég sokan, elég rövid idő alatt elég sok komplett rendszert megvesznek. Egyszer eljön az az idő, amikor már az USA-ban sem tudnak eleget eladni, akkor majd át kell állniuk."

Már réges régen nem a Mac-ek termelik a bődületes bevételt, hanem az iOS alapú eszközök és az iTunes Music/Movie/App store.

"Pont 1 ismerősöm hívta fel a figyelmemet a Mac rendszer előnyeire, amikor sok év winfosozásos szívás után átváltott erre, OTTHONI GÉPNEK VÉVE, NEM DOLGOZIK, NEM TERMEL VELE, NEM OTTHON DOLGOZIK. Aki dolgozik vele, az se lehet akárki, mert ki kell termelnie az árát, ami 3 évente akár 1 millió is lehet, nem sok ilyen ember van Mo-on."

Nem csak MacPro van a világon és használtan is meg lehet ám vásárolni. Egyébként anno egyetem mellett termeltem ki a MacBook Pro 500e-s árát hónapok alatt.

"Sok előnyt felsorolt, de nem részletezett sokmindent, ezért vagyok itt. Én, mint most még egyszerű felhasználó is látni akartam a rendszert, a különbséget (akár a D partícióra feltenni a C-s fos mellé), de ez nem fog menni, mert se a mostani cuccomra nem lehet simán feltenni a rendszert, min. 50e-et kéne költeni csak hardverre, itt teljes segítséget sem kapok senkitől, aki végigvezetne a dolgokon, se teljes Mac rendszert se tudok venni."

Mivel, ahogy fentebb is írtam ez nem támogatott eljárás, így nincs is out of the box eljárás.
Ne várd el, hogy helyetted fogja valaki kikeresgélni a dolgokat.

"1 Németországba véglegesen kiköltözött magyar ismerősöm mondta a tanáros dolgot, ők is sok évre költöztek ki, lehet hogy végleg, csak azt mondom, amit ő mondott, nem tudom ellenőrizni, hogy igaz-e. Mindegy, akkor legyen 1 millió nettó, az is a sokszorosa a magyarnak."

Szerintem marhaság, de holnap rákérdezek pontosan. Egy jó mérnök keres 3500-5000€ netto között. Egy Senior IT manager keres évi 100 000€ bruttó fölött jó esetben.

"A 17051-től kezdődő többi üzim sok részére sem kaptam még választ, pl. a jó hardverek, erre az install leírása, stb., ezek is érdekelnek.
Most nem másolom be még több másik topikba a meg nem válaszolt kérdéseimet, hogy ott is úgy járjak, mint itt.
Akármelyik fórumba is írok nagy ritkán, sosem kapok választ mindenre, így nem sok értelme van az egésznek, mert úgyis a netet kell túrnom. Miért vannak a fórumok, ha semmire sem megyek velük?"

A forum nem helpdesk.

"Átnéztem az üzijeimre adott válaszokat, a 90%-uk olyan volt, amit már amúgy is tudtam a keresésekből.
Csak 1-2 alaplap és VGA típust kaptam Mac rendszerhez, és hogy miért nem lehet alkatrészenként összerakni, de ezeket máshol úgyis megtudtam volna.
Plusz még elhajtottatok, mert hogy alapdolgokat nem írtok le, hát köszi."

Ha úgyis tudtad minek kérdezted meg?

(#17104) a1200:
"Príma, még nektek áll feljebb, hogy ide mertem írni a kérdéseimet.
Ismét írtam 1 csomót a semmiért.
A fórumok vannak értem, és nem fordítva!"

Kapj már a fejedhez és gyakorolj egy kis alázatot. Nagyon el vagy tévedve. A kutya sincs érted. Sőt, hogy csúnyán fejezzem ki magamat, kb l*sz*rjuk a nyomorodat. Nincs pénz Mac-re? C'est la vie. Nem tudod önerőből némi segítséggel összehozni? C'est la vie.

Mégis mit vártál? Hogy majd üres óráinkban ssh-n keresztül minden beállítunk Neked? Hol élsz?

A fórum érted... hát hogyne. Én25-30€-s órabérért dolgozom. Ha ezt kicsengeted, akkor beszélgetünk, és érted leszek. ;)

"Mindegy, akkor a Mac felejtős, maradok a mostani rendszernél, és ennyi, Jobs úgyis halott, a válság 10 éven belül ki fogja nyírni az egész céget."

Hát hogyne.

[ Szerkesztve ]

(#17107) a1200 válasza Máté94 (#17105) üzenetére


a1200
aktív tag

A fórumok azért vannak, hogy a tapasztaltak segítsenek a kezdőknek, ez a lényeg.
Ez most nem teljesült.

(#17108) a1200 válasza Xero (#17106) üzenetére


a1200
aktív tag

Látod, te is csak azt nézed, hogy milyen munkáért mennyi pénzt kaphatsz, ingyen nem csinálsz semmit. Akkor itt is főleg olyanok vannak, akik egyetemet végeztek, programozók, weboldalkészítők, rendszergazdák, és hasonlók (persze mind pesti), fél-1 millió körüli havi nettóval. 10e Ft-os órabér??? (Én 2 napot dolgozok ennyiért!)
Ezt nyilván nem lehet beszorozni napi 8 órával és 22 nappal, mert ez 1,76 millió lenne, ennyit nem kereshetsz.

Ha ingyen merek segítséget KÉRNI olyan emberektől, akik 1 üzenetben meg tudnák válaszolni az összes kérdésemet, de szándékosan nem teszik, és erről szólni merek, akkor le vagyok szarva, mehetek a fenébe.
Na, ezekből van már elegem.

[ Szerkesztve ]

(#17109) schawo válasza a1200 (#17107) üzenetére


schawo
titán

Ha ostoba trollkérdések tömkelegét zúdítod a fórumra, ne csodálkozz, ha nem válaszolnak, vagy nem úgy, ahogy te szeretnéd. A kérdéseid döntő része az Alma marketingstratégiájára vonatkozik. Ezt viszont kár firtatni. Ha tetszik, vedd meg, ha meg nem tudod megvenni, vagy nem tetszik, hagyd a fenébe.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#17110) a1200 válasza schawo (#17109) üzenetére


a1200
aktív tag

Olyanokra kérdeztem rá, amik nekem fontosak voltak. Mindegy hogy ezek között több szokatlan is volt. Olyanokat is szoktam kérdezni, amiket mások nem mernek/akarnak leírni. Ez miért baj? Arról nem én tehetek, hogy másoknak ezek nem fontosak, meg hogy ingyen nem foglalkoznak velem.

Nem a gazdag pesti BMW-s rózsadombi villás magánvállakozó IT emberek magas lóról ideköpött válaszainak az olvasása miatt jöttem ide.
Nekem is sokkal kevesebb gondom lenne, ha havi nettó fél-1 milliót keresnék.
Elegem van már a gazdag beképzelt emberekből, akik mindenkit lenéznek, aki szegény, az ügyvédek is normálisabbak.
A gazdagok éppen elég kárt okoztak már az országnak, a 10 milliós lakosságból kb. fél millió ember birtokolja az ország teljes vagyonának a nagy részét (kb. 75%).

[ Szerkesztve ]

(#17111) Xero válasza a1200 (#17108) üzenetére


Xero
nagyúr

Nem, de már kinyílt a bicska a zsebemben.
Ha elmész egy autós találkozóra, ott is elvársz egy nagy generált és motorcserét a klubtagoktól, mert ők jobban értenek hozzá mint Te?

Egyébként, hogy megnyugodjál nem budapesti vagyok és igen ennyi az órabérem (nem alkalmazottként), de jellemzően hasonló órabérű állandó pozíciókra pályázok éppen Németországban. Valamit valamiért.

Az ingyen segítséggel pedig semmi probléma nincsen.
A probléma azzal van, hogy elvárod, hogy a minimális erőbefektetést igénylő kereséseket is helyetted végezze el más. Vagy Te úgy gondolod, hogy van olyan ember, aki csípőből vágja az összes alkatrész kext forrását és a vanilla kernelhez viszonyított helyzetét?

Megkaptad azokat az infokat amik alapján el lehet indulni.

Ennek ellenére úgy reagálsz, hogy elmegy az emberek kedve a további segítségnyújtástól és válaszoktól.
Nem tűnt föl, hogy a bagatel és teljesen irreleváns kérdéseidhez csak én vettem a fáradtságot és válaszoltam rá? Nem volt furcsa számodra?

Megmutassam, hogy én hogyan is érkeztem ebbe a topicba? Íme.

Utána jártam az alkatrészeknek, a telepítési metódusoknak és az egyéb apróságoknak. Ide lényegében már csak a megerősítésért és a további ötletekért és eszmecserékért jöttem. Így is lehet ezt.

(#17112) Phantomhive válasza a1200 (#17107) üzenetére


Phantomhive
aktív tag

no offense, én kimaradtam ebből, de véleményem szerint Te félreérted a fórum szó jelentését illetve azok működését.
véleményem szerint a fórum fő célja a diskurzus, aminek jelentése nem egyezik meg egy 24 órás helpline fogalmával. itt akkor segítenek,ha tudnak és ha akarnak.

az akarás pedig az alapján dől el, hogy milyen stílusban kérdez az ember és hogy mennyire evidens dolgot kérdez, mivel evidens dolgokra nem fog válaszolni senki, mivel létezik wikipedia(nagyon gazdag magyar szócikkekkel) és létezik google is.

a kérdéseid többsége evidens kategória volt, azért kerültek ignorálása(részemről :R ) a kérdezőstílus, ami számomra lekezelő és követelőző volt szintén nem tetszett, ezért görgettem tovább szintén.

értsd meg, hogy a fórum, főleg a ph, főleg ez a topic nem egy gyakorikerdesek.hu, ahol "milyen színű a barna rizs" kérdésre hárman ugranak válaszolni 100%-os lelkességgel.

habár szerintem nincs kiírva, de tök nulla tudással ideérkezvén senki nem fogja 0ról elmagyarázni, h mi is az a mac és így tovább. ez egy íratlan szabálya minden fórumnak nagyjából. ezekre az igényekre megvannak a fent, általam -is- említett tudásforrások.

további eredményes fórumolást!

külföld-belföld témához: éltem külföldön, az ottani emberek civilizációja és hétköznapi életmentalitása(angliáról beszélek) köszönőviszonyban sincs a begyepesedett magyaréhoz, ahhoz amilyen én is voltam. köszönöm, jó utam lesz, amint önállósulok és amennyiben a jelenlegi kormány nem zárja le idő előtt a határokat :C
sorkatonaság fogalmától pedig borsódzik a hátam és erősen pedzegetik a visszahozatalát(rokon dolgozik ott sajnos és sose mond bíztató dolgokat ezzel kapcs. :( )

[...] and on the sixth day God created Manchester

(#17113) Máté94


Máté94
addikt

Szolgálati közlemény:

Ezúton is szeretném megköszönni Xero segítőkészségét.

A Szerk.

:DDD

Egyébként ilyenkor örülnék neki, ha ilyen szókincsel rendelkeznék, akár magyarul, de leginkább angolul. tonymac-en sem ártana néha egy pár "gyökér"-nek beírni ezeket. :U :B

[ Szerkesztve ]

(#17114) Xero válasza Máté94 (#17113) üzenetére


Xero
nagyúr

Bármikor, ha vannak szabad perceim. :P

Egyébként valóban a tonymac-en is vannak sült bolondok, de ott már inkább read only-ban vagyok jelen. Az világ ideje sem lenne elég mindenre. :N

(#17112) Phantomhive: A mentalitás dologhoz friss info:
Hétvégén egy család költözött ki bajor földre végleg és a maradék bútorokat egy bérelt magyar autóval szállították. Sajnálatos módon egy Passat beléjük szállt. És összetörte őket.
A Passat sofőrje egyből hevesen bocsánatot kért, majd szépen mosolyogva kitöltöttek mindent papírt és mentek dolgukra. A Passat mellesleg tk lett.

Itthon mikor látnánk mosolyt hasonló szituban? Soha. :)

[ Szerkesztve ]

(#17115) Máté94 válasza Xero (#17114) üzenetére


Máté94
addikt

Én már szinte csak rövid válaszokat adok. Valahogy nehezemre esik mindig megválaszolni ugyanazt, bár néha ráveszem magam. "Buying Advice"-ba az a baj, hogy beférnek az ilyen kérdések. Bár nem csak én unom őket... mindenki. :DDD

(#17116) #68216320


#68216320
törölt tag

Az utóbbi időben 2 fórumot olvasgatok nagy lendülettel itt a PH-n. Ezt és egy telefonost. Mindkét fórumon ugyanaz a hangulat. Tudjuk ezt be a hőségnek.
Amúgy teljesen igaz, hogy sok helyről lehet összeszedni info morzsákat.
Sőt, itt is remek remek eredményt ad a kereső.

Más:
Bár sikerült az Asus K53SV (i7 2630QM, 8GB RAM, GT540 1GB, 500GB HDD, 96DB SSD) laptopomon az optimus-os VGA és kártyaolvasó kivételével mindent nagyon szuperre belőni Lion alatt, mégis meg kell válnom a rendszertől. Sajnos csak 1366x768-as felbontása van a kijelzőmnek és ezen zavaróan rosszul mossa el a szövegeket az OS X. Ahogy olvasgattam a neten, ennek csak a fokozatait lehet variálni, a technikáját nem. Ergó kis felbontáson mindig csúnya (szerintem) lesz. Két megoldást látok:

1. Veszek egy Macbook Pro-t (ha nem lesz ennyire meleg veszek is egy lottószelvényt gyorsan :) )

2. Egy nagyobb felbontású, remélhetőleg továbbra is 15' kijelzőméret körüli notebookot vásárolok

Egyelőre a második pont tűnik valószínűnek. Itt szeretném kérni a segítségeteket.
Azt már tudom, hogy a választásnál az Optimus VGA felejtős. Melyik az a diszkrét mobil VGA, ami támogatott v. tökéletesen megoldható a használata? Illetve tudtok-e esetleg olyan komponensről, amin kizáró lehet még? Ugyanis ezek alapján szeretnék rendelni majd gépet és várhatóan 1.5-2 évig használnám. Az új i7 generáció (nem jut az eszembe a neve) gondolom támogatott.

Ja, majdnem elfelejtettem. Firewire-t életre kelteni mennyire macerás dolog? Ugyanis az nagyon hiányzik pár régi video-s cucchoz a mostani gépről és jó volna, ha az új gépen lenne.

Köszönöm előre is, ha valaki tud ebben segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#17117) Máté94 válasza #68216320 (#17116) üzenetére


Máté94
addikt

HP Probook 4530s, vagy Macbook. Ez a két esélyed van.

(#17118) Sanya válasza #68216320 (#17116) üzenetére


Sanya
nagyúr

cseréj benne kijelzőt és lvds kábelt, majd a régi kijelzőt és kábelt add el. én is ezt tettem :)

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#17119) #68216320 válasza Máté94 (#17117) üzenetére


#68216320
törölt tag

Én keresek rosszul, vagy ezeknél is az összesnek 1366x768 a kijelző felbontás? Mert így nincsen értelme.

Storno. Találtam fullHD-t.

Sanya: decemberben vettem, 2év garanciás. nem szedném szét, mert többet buknék a dolgon, mint ha eladom garanciásan és veszek másikat.

[ Szerkesztve ]

(#17120) #92942848 válasza #68216320 (#17116) üzenetére


#92942848
törölt tag

Szia firewire témához:

alaplapi firewirek jó része beizzitható ám stabil munkavégzésnél lassú,szakadós kapcsolatot tudnak csak.
Ha desktp géhez kell van firewire 800-as karim amit már em hasznlok és oob megy osx 10.4 - 10.8 -ig.
Ha érdekel ezt meg tudjuk beszélni.

(#17121) #92942848 válasza a1200 (#17110) üzenetére


#92942848
törölt tag

Nagyon köszönjük,hogy kifejtetted a véleményedet.
Továbbra is azt gondolom irjál fikablogot,biztos lenne rá érdeklődés valahol.

(#17122) #68216320 válasza #92942848 (#17120) üzenetére


#68216320
törölt tag

Köszönöm, de laptopon volna szükséges. Persze, ha sehogy nem megoldható, mivel ritkán kell, megvagyok nélküle. A másik laptopomon van, majd átnyomom azon az anyagokat.

Vásárlás:
HP ProBook 4530s laptopból ami i7 és diszkrét VGA-s az 1366x768 felbontású. Ami full hd-s az i5 CPU-s. Ajjaj. :(

Még keresgélek ...

[ Szerkesztve ]

(#17123) Máté94 válasza #68216320 (#17122) üzenetére


Máté94
addikt

Mindenesetre olyan legyen, amiben nincs dGPU, hanem csak HD3000. Meg Atheros WiFi-s legyen. :D

(#17124) #68216320 válasza Máté94 (#17123) üzenetére


#68216320
törölt tag

Jó volna valami dedikált GPU esetleg játékhoz. Miért nagy gond a GPU? Elméletileg a MacbookPro-ban is van valami AMD vagy rosszul tudom?

(#17125) Máté94 válasza #68216320 (#17124) üzenetére


Máté94
addikt

Nem fog menni, ez 100%.

(#17126) #68216320 válasza Máté94 (#17125) üzenetére


#68216320
törölt tag

Ez nem jó hír. Akkor nem tudom érdemes-e nagy pénzeket beleölnöm egy új gépbe, h csak integrált VGA-m legyen. Még elgondolkodom ezen. Köszönöm az info-t.

(#17127) #92942848 válasza #68216320 (#17124) üzenetére


#92942848
törölt tag

történelmi AMD GPU kiskáté 0.1 by zsivagooo:

a fő külömbség (ami miatt soha nem vettem ATI-t) a biosban (az ördög a részletekben) rejlik.
Amig az nvidia bios kisméretű és csak kevés információt tartalmaz,az ATI VGA biosai jóval nagyobb menyiségü információt tárolnak.
Lényegében már powermaces időkben is voltak szopások amikor G4-esbe akart az ember a gyárixar 16Megás, ATI helyére valami izmosabb kártyát a QE/CI miatt...
Ott is mindenféle vudumágiák voltak,értsd pc-n meg kellett flashelni a bios-t (ha volt hozzá való) és ha túlélte a kari akkor volt örömködés.Ezt a mai laptopoknál te soha nem fogod tudni megoldani lévén nincs benne még egy pci slot ahová a másik videókártyát (ami a flasheléshez kellett) betolod.

szóval lényegében Nvidia tisztább szárazabb érzés....

(#17128) #68216320 válasza #92942848 (#17127) üzenetére


#68216320
törölt tag

Igen, lehet, viszont a laptopoknál az Nvidia Optimus technológiával dolgozik, amit nem lehet életre kelteni sajnos. Az én gépemben sem sikerült a GT540-et kihasználnom, vacak HD3000-el ment csak a Lion. Ráadásul néha kis csíkok is voltak a képen, mint itt a fórumon olvastam is már többször ez nem csak nálam ilyen. Ezért gondoltam AMD-re ill. azért, mert eredetileg is van olyan a MacBook Pro-ban.

(#17129) #92942848 válasza #68216320 (#17128) üzenetére


#92942848
törölt tag

értem én,de te is értsd meg ez vendorlock.

apple saját hw vendor-t vett a gpu gyártótol (nem ma kezdte) ,értsd jól azok a gpu-s gépek amiket ő forgalmaz mbp,mbair,satöbbi tökéletesen müködnek,mig más gyártóká nem.

továbbmegyek:

wifi,ethernet,hang károlyok 99% ugy van életrerugdalva,hogy a minimális eltérések vannak meghaxolva tehát szerencsétlen osx azt hiszi az én 7.1 ALC883 hangkárolyomról,hogy apple gyártmányú.

Namost két eset lehetséges:

- gyártasz magadnak kextet

- valaki már legyártotta helyetted

ameddig ezen kettő feltétel nem teljesül addig meg mondanám,hogy vegyél gyári gépet.

egyébként amennyire én látom az utóbbi időben egyre kevesebben publikálnak kexteket nem véletlenül.

(#17130) #68216320 válasza #92942848 (#17129) üzenetére


#68216320
törölt tag

Azt hiszem project félretéve. Gyűjtögetek és talán majd ... MacBook Pro. Szigorúan újat.

(#17131) #92942848 válasza #68216320 (#17130) üzenetére


#92942848
törölt tag

:R

(#17132) Máté94 válasza #92942848 (#17129) üzenetére


Máté94
addikt

Jajj,a szerencsétlen OS X, mindjárt elkezdem sajnálni... :DDD

(#17133) #68216320 válasza #68216320 (#17130) üzenetére


#68216320
törölt tag

Nem értem az Apple-t. MacBook Pro 2012-ben 512MB-os VGA-val??? Az 1GB-os 130-al drágább :(

Nem jó ez így. Mégis csak PC-ből kellene összehozni valahogy, a maradékból pedig elmegyek nyaralni és kipihenem ezt a sokkot! :DD

(#17134) Xero válasza #68216320 (#17133) üzenetére


Xero
nagyúr

Retinát kell venni.:P

(#17135) #68216320 válasza Xero (#17134) üzenetére


#68216320
törölt tag

Ajándék szemműtéttel :)

(#17136) #68216320 válasza #68216320 (#17135) üzenetére


#68216320
törölt tag

Visszatérve az alap koncepcióhoz:

Ha valakinek van ötlete olyan laptopra, ami

- 15-16' és nagyobb felbontású 1366x768-nál (egek ura esetleg full hd :) )
- i7 Quad CPU munkálkodik benne
- diszkrét VGA van benne és működésre is bírható

ne tartsa magában.
Keresgélek a neten ilyet én is, de több szem többet lát ill. a hozzáértés csak részetekről van meg.

Kellene egy erős pc amin nagyobb felbontásban használhatnám az OS X-et. Aztán csak összehegesztjük már itten' valahogy a kext-eket ;)

Valakinek sikerült már laptopon v. USB-s hangkarin optikai kimenetet varázsolni?

(#17137) XP NINJA


XP NINJA
őstag

dualbootba ezzel elmenne?

Gigabyte P67A-D3-B3 v2
Intel I3-2100
Sapphire HD5830 Xtreme
Kingston hyperx Blu 2x4GB

[ Szerkesztve ]

(#17138) Máté94 válasza XP NINJA (#17137) üzenetére


Máté94
addikt

Videokártya csere után igen.

(#17139) XP NINJA válasza Máté94 (#17138) üzenetére


XP NINJA
őstag

és arra milyen jó? /valami komolyabb, kb 7770 mert úgy is cserélni szeretnék

[ Szerkesztve ]

(#17140) Máté94 válasza XP NINJA (#17139) üzenetére


Máté94
addikt

HD7xxx (még) nem támogatottak. És nem is valószínű, hogy lesznek is...

HD6850/6870 lennének jók.

(#17141) XP NINJA válasza Máté94 (#17140) üzenetére


XP NINJA
őstag

basszus. integrált meg pont nincs az alaplapba. prociba integrálttal menne nem?

(#17142) Máté94 válasza XP NINJA (#17141) üzenetére


Máté94
addikt

Csak HD3000-rel.

Nem muszáj HD6850/70-nek lennie, csak mondtam valami AMD-t, ami megy. Egy használt HD5770 is megtenné.

[ Szerkesztve ]

(#17143) XARAI


XARAI
tag

Sziasztok!

iBookra szeretnék Leopard-ot telepiteni, HDD-ről. Esetleg tudna valaki segiteni benne, hogy hogy is kell?
Előre is köszönöm!

Üdv!

(#17144) Xero válasza XARAI (#17143) üzenetére


Xero
nagyúr

Haliho!

Először is ezt a topicot nézd meg ilyen témával inkább.

Másrészt pedig firewire-ön keresztül tudod megoldani a dolgot, mivel az iBookok még nem tudtak USB-ről bootolni.
Ha van másik Mac a közelben, akkor megoldható még target disk módban is.

Ha leírod pontosan milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, akkor megpróbálom pontosabban leírni. :K

(#17145) pety89 válasza T_bee (#2) üzenetére


pety89
csendes tag

Szia. Nekem olyan problémám van, hogy Disc Utility-ben megformázom a lemezt ahogy a leírásban van, majd amikor továbblépnék, akkor a merevlemez ugyan megjelenik a felsorolásban, de egy citromsárga felkiáltó jel van a lemez mellett, és nem lehet kiválasztani. Ebben az esetben mi a teendő?
Gép: Toshiba Satelite Pro L500

(#17146) #68216320 válasza pety89 (#17145) üzenetére


#68216320
törölt tag

GPT partíció rendszerrel formázod és Mac OSX Extended (Journaled) formátumra?

(#17147) XARAI válasza Xero (#17144) üzenetére


XARAI
tag

Most elkeseredtem, hogy nem tud USB-ről bootolni. Nekem sajnos csak egy iBook G4 1.33 1gb 40gb-os konfigurációm van. Másik gép nélkül, akkor semmiképpen sem fog működni?

(#17148) Xero válasza XARAI (#17147) üzenetére


Xero
nagyúr

Akkor bizony nehézkes lesz a dolog. Másik Mac nélkül eléggé megoldhatatlan a dolog HDD-ről. Kénytelen leszel kiírni.

(#17149) #92942848


#92942848
törölt tag

uff.

posix admin nyünnyögése:

lévén me 39 yo:

uff

akiknek kell bstones invajt van még 3.

sör/all/user/topik/nigger

(#17150) Máté94 válasza pety89 (#17145) üzenetére


Máté94
addikt

Ne is próbálkozz tovább. A HD Graphics nem támogatott.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.