Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz tototos #315478 üzenetére
Tegyünk mellé egy hagyományos belsőégésű autót, 7l/100km átlagfogyasztással! Azért a hibrid, elektromos felárból elég sokáig lehet tankolni, szervizelni egy hagyományos autót, pontosabban elég sokat kell menni ahhoz, hogy közlekedőedényként egy elektromos megérős legyen.
Persze zöldnek lenni, élményautót használni, stb szempontok felülírhatják.ArthurShelby: Egyszerű bérből és fizetésből élőként pont nem érdekel, hogy a fizetendő végösszeg milyen tételekből is tevődik össze.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz tototos #315507 üzenetére
Kia Ceed kombi, 100kW dízel, 2017-es, ezzel tudom összemérni. Egy 2017-es Tesla 8mFt, egy új 17-től indul (készletes modell), 2017-ben kb 20mFt volt az új ára.
Egy 2017-es Ceed 2,5mFt, egy új 9 mFt a nagyobb motorral, anno 2017-ben az enyém listaára 6 mFt volt.Az otthontöltés esetemben társasház, nincs napelem, csak a sima lakossági tarifák vannak. A kbóta kb 2/3-át viszi el a háztartás villanyból és gázból (használati melegvíz, radiátoros fűtés) is. Egy évben 10-12k km-t megyünk, az 200-250k kW, biztosan túllépjük a kvótát. Persze így is olcsóbb, mint utcán, nyílik az olló a kettő között.
Mióta megvan a Kia, 1 év. Az utolsó tankolásig 10.163 km-t ment, 647,64 liter szaladt bele 456.571 Ft-ért.
cOxeR: áramot se tudok termelni, nincs hol, nekem ez a rajtvonalam...
Új autó is felmerült, de egyszerűen nem akarunk annyi pénzt autóban tartani, amikor avul és veszít az értékéből. Műszakilag a 2017-es Kia Ceed is nagy ugrás volt a '99-es Passat után, háromszoros áron nem hozott volna annyival többet egy új Kia, vagy ötszörös áron egy Octavia...
Az évben eddig kb 30-40e Ft üzemanyag költségem volt… - Már a robogóba is 90 ezerért tankoltam, pedig csak február óta van meg.
Amúgy egy Tesla hatótávja már tényleg kiszolgálná a belföldi igényeimet.szőröscica: Én is ezért vitettem áramot a tárolóba: kell, a rézkábel és a munka meg olcsóbb úgyse lesz. Könnyen ment, a villanyórák a garázsszinten vannak, kábeltálca van. Még egy UTP-t kellene lehúzni a lakásból, de amit a strangban láttunk, az alapján nem éreztük annyira fontosnak.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Dare2Live
félisten
válasz tototos #316953 üzenetére
Elmondjáka BYD problémáit is, a gyenge infotaimentet, takony kormányt... de ami miatt ez a teszt/video hatótáv vonalon hiteltelen lett az az, hogy a modosított nagy felni+odaléptek nekivel sikerült a LR hatótávját standardra hozni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Blindmouse_
tag
válasz tototos #316953 üzenetére
Mert annyira unalmas jószágok ezek, hogy ez az egyetlen amire recsizni tudnak.. plusz ugye ez valós parájuk, mert ha elfogy a delej, akkor ott áll meg mint a szög.. Ez már nem az a világ ahol a kölykök falán poszteren sejtelmes fotón egy olyan tepsiforma autó van, ami 4 másodperc alatt futja a százat...
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
-
félisten
-
válasz tototos #317034 üzenetére
A nyugati kereskedők egy kis idő után hajlanak az alkura. Itthoni neppernek van egy szép parkoló listája és amikor úgy érzi beajánl valamit. Ha meg akarnak szabadulni tőle akkor rábólintanak és már el is ment. Erre jön még az hogy itthon elég a különbözeti áfát megfizetni ha ott kifizette így a helyi kereskedőnek viszonylag minimális veszéllyel lehet fixet keresni.
Kereskedő ismerős mostanság pl csak licit oldalon vesz kocsit. Kicsit vakon, kicsit kérdőjelesen de abból itthon is elég olcsó lesz.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Micsurin
nagyúr
válasz tototos #317627 üzenetére
Szép lassan betáraztunk február óta torx-ból, lassan minden is van ami kell. Pragmatikusak voltak, minden vagy sima torx vagy hegyes végű torx szerencsére.
Normális akna kéne és akkor nagyon nagyon sok minden megoldhatóvá válna.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tboldi
nagyúr
válasz tototos #319405 üzenetére
👍
Az enyém is kb. reális, rendszerint ennyit tud az IHI turbó. #GT1446kell
De hozzá kell tegyem, nekem egy kerékre tapasztott gyorsulásmérővel mérték az utcán, a csak egy tengelyt forgató padon megmakacsolta magát az autó VDC-je. Olyan padra van szükség, ami mindkét tengelyt forgatja, hogy ne legyen nulla a hátsó kerekek felől érkező sebességjel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tototos #319518 üzenetére
150-300 ezret futott 12-14+ éves hibridek vannak ezért az árért most ahogy nézem. Prius, Yaris. Valóban jobb döntés ez? Én meggyőzhető vagyok, de pl. fogalmam sincs, hogy eg yilyen idős hibridben az akku hogy áll, mennyi a cseréje ha hozzá kell nyúlni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tototos #319526 üzenetére
Nem éri meg az új akkupakk sztem. Veszek egy 14 éves autót, nem fogom 24 éves koráig megtartani, addigra elrohad. Ez a 30-ból olajcsere meg számomra azért hihetetlen, mert a C corsámra nem jön ki ennyiből. Huszon X ezer a 0w30 bele, 10 rongy a munkadíj és akkor még semmilyen szűrőt nem vettem. A prius egyébként szerintem is racionális lenne, de szinte kizártnak tartom hogy le tudnám nyomni a feleségem torkán, no offense, de szerintem nem egy kifejezetten szép autó. A ceed sem az, de kevésbé megosztó talán.
-
-
Blindmouse_
tag
válasz tototos #319743 üzenetére
Amikor vettem a szaladgálós roncsomat.. az ember vitt egy kis kört.. de nem vezettem a kocsit métert sem. amikor fél évvel később elhozta és kifizettem, akkor is csak annyit hogy beálltam vele az udvarra, majd szétszedtem. 2 évvel később kerültem meg vele először a háztömböt
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tototos #320646 üzenetére
Mivel volt aki Yarist vagy Golfot kért, a maradékot dobjuk össze és akkor példaképünk Lamborghini Revuelto-ját kérem én is (190M)
⭐ Stella
-
rbalint88
addikt
válasz tototos #320646 üzenetére
[link]
Egyebkent ez nehez kerdes, mert ki lehet maxolni egy autoval is, de a tobbseg szerintem tobbet venne (en is).
Amugy az egyik setup: egy 997.2 gts cabrio, ket egyszerubb villany napi jarosnak (felesegemnek+nekem 1-1), meg valami utazos lucccuskombi (540i/d G31 LCI, esetleg Alpina verzioban). De leginkabb egy fasza haz, akkora garazzsal, ahova ez mind befer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning