-
LOGOUT.hu
Autós topik
-
radi8tor
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Autóstali Január 4-én 13:00 Budaörs Auchan totemoszlop alatt:
(47.4530292, 18.9443333)
[kép] [kép] [kép]Maps: https://maps.app.goo.gl/DH7brzbQb9HbETmQ7
Waze: https://waze.com/ul/hu2mmzndcf[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
-
dellfanboy
őstag
válasz tototos #295089 üzenetére
tedd hozzá, hogy a legolcsóbb holland volvoban a hirdetés szerint +400k km van... ill amik olcsóbbak ilyen km számokat látok:
386
302
394
318
340
298
499
360
stb...(és ne gyere lécci megint bazsi reklámozásával. már unom)
mondjuk a toyotákban sincsen alacsony km. mire hazaérnek azok is fiatalodnak...
[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Peter.70
addikt
-
tboldi
nagyúr
válasz tototos #294662 üzenetére
Fizetni.
Ugye az lenne a legjobb forgatókönyv, ha apum maradna a tulajdonos és üzembentartó, de a fedezetlenségit sem kellene kifizetni.
Ha én vagy anyum leszünk az üzembentartók, akkor elvileg megúszható lenne, de nem tudjuk később átvinni a 10-es bónuszt, miután elment a Suzuki, pontosabban semmilyen bónuszt, mert én is megtartanám a Jazz-t és anyum is a MiTót.
Most tekintsünk el attól, hogy nem a tulajdonosok és üzembentartók használják aktívan az autókat.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz tototos #294659 üzenetére
Jelen állás szerint apumé lenne, de nincs bejegyezve még se tulaj, se üzembentartó. Csak egy adásvételi szerződés van.
Tavaly dec. 19-én történt a vásárlás, az ünnepek után akartuk elvinni eredetiségvizsgára, de előtte meghalt a km-óra, nem tudták lefotózni, így az átírás sem történt meg. A javítás 5 hétig elhúzódott (jan. 3-tól tegnapig), de közben január 19-én visszamondta a Genertel a vételkor megkötött biztosítást, mert látták, hogy nincs még átírva az autó. Ma fogjuk elhozni a szerelőtől, ezért kötöttem új biztosítást apum nevére, mert az eredetiségvizsgához és az okmányirodához is kell, de a biztosító megtoldotta a kgfb díját 49940 Ft fedezetlenségi díjjal a 2023.12.19. és 2024.02.07. közti időszakra. Most ezen megy a variálás, hogy megúszhatjuk-e valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz tototos #294656 üzenetére
Üzembentartója és tulajdonosa egy Suzuki WagonR+-nak, amit majd idővel eladnánk. A Lancia Ypsilon, amit eddig nem sikerült átíratni a km-óra műszaki hibája miatt, szintén az ő nevére került volna eredeti terv szerint (az adásvételire is ő került), mert hármunk közül neki adták a legolcsóbb kgfb ajánlatot, illetve ha elmegy a Suzuki, átvihető a 10-es bónusz, valamint mivel mindhármunknak van a tulajdonában egy autó már (enyém egy Honda Jazz B7-ben, anyumé egy Alfa MiTo B2-ben), a Lancia mindenképp A0-ból indulna.
szerk.: Akkor minden maradna az eredeti elképzelés szerint, és ki kell fizetni a fedezetlenségi díjat.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz tototos #294457 üzenetére
Kötelező: a szolgáltatás azonos, te azért fizeted, hogy akinek te kárt okozol, az könnyebben boldoguljon. Számít neked?
Én csak akkor nem választom a legolcsóbbat, ha valami nevenincs, vagy kimondottan rossz hírű biztosító, például a Posta. A Genertel valószínűleg nem vonul ki a piacról még egy évig.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tboldi
nagyúr
válasz tototos #293969 üzenetére
A MiTo is egész pontos lett 205/45 helyett 215/45-ös gumikkal (szintén jóváhagyott méret), 50 körül ~1, 130-nál 2-3 km/h csupán az eltérés a GPS és az autó által mért sebesség között.
Ja, és bár sztenderd M32-es váltó van az Alfában, mint megannyi Opelben is, de a szokásásnál rövidebb végáttétellel, ezért forog ilyen sokat 130-nál.
-
tboldi
nagyúr
-
rbalint88
addikt
válasz tototos #293813 üzenetére
Akkor rogton add is el a felnit, ugyanis ketto meret van jovahagyva az autohoz: 195/65R15 es 215/45R17, ezekkel jott ki csak gyarilag. 16” a kettes Priuson volt. Ertem, hogy valtomeret, de biztosito belekothet. Ami nem tuningverda, azon nem szorakoznek nem gyari homolog merettel
Negyevszakost raknek ra, mindket meretben Vredesteint, Hankookot vagy Pirellit, mint ar-ertekben jo valasztast. Top kategoriabol lehet a Goodyearra probalnek ra, a CC2 nem jo, de nem is wow az eGolfon. Elotte Prius2 volt Vredesteinnel, nem erzem erdemben jobbnak a Michelint. -
Vismajor01
addikt
válasz tototos #292935 üzenetére
Persze hogy nem zsakutca, foleg az uj phevek amik majd 100 kmt is elmennek. Ez a hatotav dolog is tul van parazva, ha az emberek vennek a fardtsagot es lemernek mennyit mennek naponta rajonnenek h 150 km hatotav autó eleg az emberek 90%nak
Ha lenne normalis phev suv vagy egyteru elerheto aron biztos azt vennek kovetkezo autónak.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
válasz tototos #292821 üzenetére
Nem nagyon. De vannak tipushibai amit jó ha javítottak
Kormanyosszekoto volt e már cserélve?
Klíma volt e atmosva "felujitva"?
Tolató kamera működik e meleg időben?
Cseréltek e vezérlést időben?Egyébként egy nagyon jó autó, komolyabb leterdeles csak a klíma szokott lenni, az 300-400 ezer de azt ugye meg lehet előzni. Nálam 1.5 évig volt addig csak egy olajcseret kért meg egy stabpalcat, focvisnek meg rament vagy egy milla első évében. De ő nem tudom milyet vett én olyat ami végig szervizelve volt, számlákkal, és vszerviznel ami Magyarországon a legmegbizhatobb v60as szerelo.
Én amúgy itthonról vennek olyat amit a vszerviz tart karban, de ha nagyon jó az ar a holland is jó lehet, csak lehet arra kell költeni
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
-
őstag
válasz tototos #292332 üzenetére
Szerény véleményem szerint ez a 6 havi dolog túl általános. Nyilván nekem akinek nincs semmi adóssága ez más mint egy fiatalnak aki pl. lakáshitel alatt nyög. És akkor is kell neki autó sok esetben (bár 6 havi példánál szerintem szigorúan "kényelmi luxus" autóról beszélnek nem munkaeszközről az más). Szóval én gyakran többet költök/költöttem erre, mondjuk kompenzálva hogy mindig értéktartó/megbízható autót próbáltam venni (ez egy kivétellel sikerült is), és minden autóban nagyon jelentős rész volt az előző eladása.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tototos #292245 üzenetére
Egy Prius amúgy sem csábít száguldozásra. Általában én is a 120-at célzom be mert felette erős a szélzaj ami főleg hosszú távon fárasztó. Gyorsabban meg csak akkor ha sietek. Múltkor pl időre kellett menni egy helyre és persze késésben voltunk egy útépítés miatt. Na ott azért kikormoltam a gépet.
#nincsbennetarcsi
-
Reggie0
félisten
válasz tototos #292245 üzenetére
Szerintem az mar reg elveszett ember, aki az ido miatt megy gyorsan Jellemzoen balesetet is a sietok szenvednek, mert amugy nincsenek hozzaszokva a sebesseghez.
#292242Qru: En allandoan kapom, szerintem inkabb a kocsi formaja miatt van(es a kis legellenallas miatt). A kocsi eleje mar ugy nez ki mint egy capa orra.
[ Szerkesztve ]
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tototos #291984 üzenetére
Mivel egymás közt vagyunk elárulom nektek az én érveimet amiért Kugát választottam.
Első sorban azért, mert szívóbenzin motoros Fordot szerettem volna. Egyedül Kuga hibrid ilyen Fordnál.
Másodsorban a Focus (legalábbis az előző évjárat) ablakai elég kicsik. Alig látni ki belőle. SUV nagyon jól megoldja ezt a problémát, egészen addig míg nem minden autó SUV lesz az utakon (de ilyen sosem lesz).⭐ Stella
-
szőröscica
addikt
válasz tototos #291980 üzenetére
En a SUV kategoriat sem, hacsak nem faj a hata az illetonek vagy nem jar annyira rossz utakon, hogy kell a nagyobb hasmagassag. De autot nem csak racionalis ervek alapjan valaszt az ember, szoval ha a SUV tetszik, hat vegyenek azt.
En rajottem, hogy a vegleteket szeretem: vagy egy igazi tankot vagy egy kicsi, konnyu es eros autot. -
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
addikt
válasz tototos #291842 üzenetére
ez az első telem a Lexus-al, és egyszer sem tapasztaltam (vagy láttam a műszerfalon) hogy akár csak rásegítene a villanymotor. az meg, hogy konkrétan azzal menjen CSAK, az teljesen kizárt, azt csak üzemmeleg motorral hajlandó megtenni. van ugyan benne egy "EV Mode" gomb, amivel 30km/h-ig kikényszeríthetem az EV haladást, de hideg reggeleken egyszerűen azt mondja, hogy a "hibrid rendszer nem áll készen" és dafke beindítja a benzin motort.
nekem kinn áll az utcán sajna, mert a garázsban az asszony autója van#291843 Tom1939 igen, a fűtésben biztosan segít, mert nagyon hamar melegszik az autó, a dízel Skodához képest, ami 10km után kezdett csak meleget fújni ez tiszta felüdülés, hogy az utca sarokra érve már meleg jön a szellőzőből. szerk: sőt azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a motort is melegíti valahogy, mert az üzemi hőfokot is irreálisan gyorsan éri el a motor, úgy nagyjából 1km megtétele után a vízhőfok középen van.
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
sagesz93
addikt
válasz tototos #291842 üzenetére
Ha szabadban állna a kocsi, hosszú állás után hidegindításkor azonnal durrantja be a motort.(kb 5-10 fok körül/alatt kezdi el csinálni így, akkor onnantól egyből a fogyi +1 liter ) Kb 2 percig járatja bárhogy is mész vele, aztán leállítja, ha bír akksival menni. De ha megy a fűtés akkor jár a motor is mindenképp.
Nyáron amikor éjjel 20-25 fok van, simán el tudok indulni úgy, hogy az utcánkban végig villannyal megyek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tototos #291839 üzenetére
semennyit nem vesz el a hideg motortól, mert amíg nem elég meleg a motor annyira, amennyire szeretné a rendszer, addig csak a benzin megy
pedig hidd el, szuper óvatosan vezetek“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest