Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Illetve : ennek a szétkonténerezett rendszernek még céges használatban lehet előnye, mert ugye tök el lehet választva egy olyan környezet, amiről a managelt rendszerekre mászkálsz, meg az, amiről levelezel-stb.
Én erre nem használnám. A distrobox (és a toolbox) pont azért jött létre, hogy a konténer és a host között minél transzparensebb legyen az átjárás, tehát itt semmilyen biztonság nincs. Docker, Podman vagy Lilipod konténerben lehetne futtatni mondjuk egy levelezőprogramot, de a konténer nem GUI-s alkalmazásokra van kitalálva (nem is mindegyik működik jól konténerben).
Alapvetően a konténer nem biztonsági megfontolásokból jött létre, hanem hogy az adott program a fejlesztő által megálmodott függőségeivel együtt futhasson.
Ha én mondjuk írok egy programot, van 28 függősége, de csak Debian 12 alá készítem el, viszont te Fedora 41 alatt akarod futtatni, akkor bajban leszel, mert lehet, hogy Fedora alatt nem is érhetők el azok a függőségek, amik Debian alatt igen. Mit teszel? Felhúzhatsz egy vm-et, és telepíthetsz bele egy Debian 12-t, csak ez sok esetben kicsit overkill.
Egyszerűbb (és sokkal erőforráshatékonyabb), ha én készítek egy docker image-t a programomból, belerakom a függőségeit, te pedig letöltöd és használod, függetlenül attól, milyen rendszered van.
És ha egy szép napon úgy gondolod, hogy Fedora helyett Hanna Montana Linuxot akarsz használni, akkor csak feltelepíted arra is a dockert, lehúzod az általam készített image-et, csinálsz belőle egy konténert és használod tovább, mint ha mi sem történt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP Victus 15 - 15.6" FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 8645HS - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év gari
- Rezgéscsillapítók, távtartók (vízhűtéshez kiemelten), szűrők ventillátorhoz és táphoz
- Dell Precision 7770 17,3 FHD Laptop,i7-12850HX,32GB DDR5,RTX 3000 12GB,1TB,100% akku,NBD gari 2026ig
- 1db pixelhiba vagy hasonló - Dell U2415 vékony kávás full HD 1920x1200 IPS monitor HDMI Pivot mód
- Aquacomputer szűrő beépített csapokkal
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest