- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Illetve : ennek a szétkonténerezett rendszernek még céges használatban lehet előnye, mert ugye tök el lehet választva egy olyan környezet, amiről a managelt rendszerekre mászkálsz, meg az, amiről levelezel-stb.
Én erre nem használnám. A distrobox (és a toolbox) pont azért jött létre, hogy a konténer és a host között minél transzparensebb legyen az átjárás, tehát itt semmilyen biztonság nincs. Docker, Podman vagy Lilipod konténerben lehetne futtatni mondjuk egy levelezőprogramot, de a konténer nem GUI-s alkalmazásokra van kitalálva (nem is mindegyik működik jól konténerben).
Alapvetően a konténer nem biztonsági megfontolásokból jött létre, hanem hogy az adott program a fejlesztő által megálmodott függőségeivel együtt futhasson.
Ha én mondjuk írok egy programot, van 28 függősége, de csak Debian 12 alá készítem el, viszont te Fedora 41 alatt akarod futtatni, akkor bajban leszel, mert lehet, hogy Fedora alatt nem is érhetők el azok a függőségek, amik Debian alatt igen. Mit teszel? Felhúzhatsz egy vm-et, és telepíthetsz bele egy Debian 12-t, csak ez sok esetben kicsit overkill.
Egyszerűbb (és sokkal erőforráshatékonyabb), ha én készítek egy docker image-t a programomból, belerakom a függőségeit, te pedig letöltöd és használod, függetlenül attól, milyen rendszered van.
És ha egy szép napon úgy gondolod, hogy Fedora helyett Hanna Montana Linuxot akarsz használni, akkor csak feltelepíted arra is a dockert, lehúzod az általam készített image-et, csinálsz belőle egy konténert és használod tovább, mint ha mi sem történt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest