- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ezt tudtam, a deltát viszont nem. Köszi
"Vanillánál ugyanez, lehet törölni vagy hozzáadni bármilyen csomagot az alaprendszerhez, az más kérdés, hogy nagyon nem ajánlott (és erre külön figyelmeztet is)."
Biztonsági szempontból sem jó, az immutable egyik előnye, hogy nem tudsz belenyúlni. Mondjuk nem valami szörnyűség, hogy bele lehet, csak úgy voltam vele, hogy ez egy pozitív hozadéka. -
-
-
-
-
-
Ja, én inkább arra gondoltam, hogy azért se megy terminálba...
Tényleg az van, hogy terminál már akkor kell, amikor valaki professzionálisabb user használja a gépet; viszont akkor sem érthető a megoldás, ami ebben a cuccban van.
Illetve : ennek a szétkonténerezett rendszernek még céges használatban lehet előnye, mert ugye tök el lehet választva egy olyan környezet, amiről a managelt rendszerekre mászkálsz, meg az, amiről levelezel-stb.
-
-
Persze, feladathoz az eszközt. Itt a home szerveren mehetne a Nextcloud meg esetleg a webszerver is konténerben, biztonságosabb lenne, csak úgy alakult, hogy amikor összeraktam, akkor nem volt erőforrás, így maradt a natív telepítés.
Amint szükség lesz itthon valamire konténerre, azonnal lesz isSzórakoztam már Dockerrel, csak tényleg nem volt mire használni.
-
Érteni, rebootolni se nagyon rebootolnék ezért
Tartalék lapost tartok ilyesmire, ha fizikai gépen kell másik rendszer. (Néha megesik.) De az esetek 90%-ában elég egy virtuális.
Apx meg attól még jó lehet, pont ez az egész opensource lényege, mindenki fejleszthet, ami éppen kell.
Néha gondolkodok konténeren, de igazából nekem nem kell semmire; inkább virtuális gép, mert az egy külön valami (van egy NAS+virtuális host gépem, amin éppen az fut KVM-en, ami kell, így egy fizikai gép térfogatában van vagy húsz másik gépem - Windows, OpenVMS, ReactOS, pár Linux mindenféle feladatokra). Ilyen, hogy van egy valami feature másik disztrón, amit konténerben használjak, nem szokott előfordulni. -
"Azért nem akarom vm-ben tesztelni őket, mert úgy nem hozzák ugyanazt a teljesítményt, mint bare metálon."
A működést lehet azon, és ha megéri feltenni fizikaira, akkor hajrá. A franc cserélgetné az elsődleges gépében a meghajót
De különben egy Linux virtuálgépen se különösebben lassabb, mint fizikain. Tapasztalat" Most Aeon alatt, ha egy Fedora konténerbe telepítek egy Geany-t, és exportálom, az így jelenik meg a menüben:"
Ja, de az Aeon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged