- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Compika #13332 üzenetére
.
A /etc/fstab fájlba írod bele, hogy hogyan mountolsz. Itt van egy guide, ahol vimet használ, ott használhatsz bármilyen szövegszerkesztőt.
Mindent ments, mielőtt módosítasz.
De röviden: sudo blkid-del lekéred a UUID-t, utána beleírod a UUID-t az fstabba.
Grafikus "módszer": ha van Disks (Lemezek?) telepítve, akkor ott körbekattoghatsz, hogy van-e olyan opció, hogy automata felcsatolás, bár az is csak az fstab fájlt módosítja. Ha sikerült grafikus módról megváltoztatni, utána belekukkanthatsz a /etc/fstab-ba, csak hogy mit csinált.
-
válasz
Frawly #13316 üzenetére
Régen én is éltem-haltam ezekért a vizuális effektekért. De egyrészt csak egy ideig érdekes, aztán megszokod, megunod, és ezek az animációk, effektek csökkentik a felület pattogósságának érzését és feleslegesen növelik a hardverigényt is.
Negyedik éve wobbly windows és magic lamp effekt, és nem unom. A teljesítmény szerintem elhanyagolható kérdés, mert 0.2-0.4 CPU használat körül van a KWin, és nyitsz egy böngetőt/chat ablakot/bármit, az magasabb lesz.
-
válasz
ubyegon2 #12742 üzenetére
Ezt beszéld meg a hülye okosTV-vel, hátha megérti, mit magyarázol neki.
Vettem még három éve egy Cherry Trailes mini PC-t (2GB RAM-mal), kicsit nehézkesen, de felszenvedtem rá a Linuxot (Lubuntut, de minden percét utálom, mert rettentően nem felhasználóbarát és rosszul dokumentált a felhasználói felület), azóta mindenkiénél okosabb a TV-m.
-
válasz
gabikiraly2 #11392 üzenetére
Milyen gombokat akarsz testre szabni, és hogy?
-
Én nem tudom, hogy mi merre hány méter, de én ilyenkor mindig a Windows bootloaderét írtam felét. Amiatt ne aggódj, hogy leradírozza a Linux, mert vissza lehet telepíteni egy W10 lemezzel. Attól se aggódj, hogy a Windows radírozza le a Linuxét (néha főverziófrissítésnél), mert egy Linux live-pendriveról pikk-pakk újra lehet a bootloadert húzni.
-
válasz
petakpa1 #11112 üzenetére
Nyugodtan vágj neki zéró Linux tudással, az elején kicsit fura, de gyorsan belejön az ember az apró-cseprő gondokba, amik felmerülnek. (illetve általában érdemes Ubuntura rákeresni, ha probléma van)
A kompatibilitásról majd mások beszélnek, nekem szerintem a telepítéseim fele működött out-of-the-box, bár tény, hogy váltható grafika/túl új chipset/nem létező driverek gondjaim voltak, de a tieid nem újak, azok szerintem működni fognak.
-
válasz
#20749568 #11081 üzenetére
A linuxos subredditeken többször olvastam, hogy a rolling disztrókat állandóan frissíteni kell, hogy nehogy egy nagy lépésnél baj legyen a rencerrel, viszont ha túl gyorsan frissíted, akkor pedig új csomagok bugjaiba futsz bele.
De sokan élvezik. Az Archosoknál a Gentoos arcok keményebbek csak.
-
válasz
bringasisti #11050 üzenetére
Leírtuk, hogy mit üss be a terminálba sorról sorra? Igen.
Beütötted, megcsináltad? Nem. -
válasz
bringasisti #11033 üzenetére
De pont ezt írjuk, hogy az opensource alkalmazások nem romlanak el, azok kompatibilisek maradnak. Próbáld meg a terminál parancsokat, amiket fentebb írtak.
-
válasz
Frawly #10946 üzenetére
Most aztán nagyon megmondtad. A C++-nak is vannak újabb verziói, akkor azok is szutykok? Vagy mi nem számít szutyoknak? Az olyan nyelv, ahol fordítani kell a programot és a hello world is 5 soros?
Szerintem meg az olyan nyelvek a szutykok, ahol pointerekkel kell majomkodni meg mindenféle compilerek kellenek és futtatni kell a kész programot, és nem elég a szöveges fájl elé beírni, hogy python.
Sőt, az olyan nyelvek is szutykok, amin nincsen legalább három nagy cég által kiadott neurális-háló csomag illetve API.
De én sem pofázok olyan dologba bele, amihez nem értek.
Ufff.
-
válasz
Frawly #10943 üzenetére
Azért nem javasolt a tárolókból a sima Python, mert egyrészt nem a legfrissebb, másrészt pedig ha virtuális környezetet telepítesz, mert bizonyos Python verzió kell bizonyos csomaghoz, akkor Anaconda / több Python telepítése nélkül meg vagy lőve. És a conda még menedzseli a verzióidat és segít is a környezetek között ugrálni.
És amúgy is, fejezd már be a Én tuti nem tennék fel ilyen külön weboldalról letöltős szutykot a gépre. hajtogatását. Nem érsz el vele sokmindent, hiszen a tárolókban nincsen benne, látszik, hogy nem értesz a Pythonhoz és én nem neveznék megbízhatatlan szutyoknak egy tudományos szoftvercsomagot, amit olyan cégek használnak, mint BMW, Cisco vagy Samsung. Az AUR-ból telepítés meg még rosszabb, mint egy hivatalos, megbízható weboldalról származó csomag telepítése.
-
válasz
oszi666 #10936 üzenetére
Az anaconda a python anaconda? Azt terminálból futtasd, bash anaconda_akármi.sh, és települ. Nyugodtan inicializáld, amikor a telepítő megkérdezi.
Ekkor automatikusan minden terminál nyitáskor benne leszel a base környezetben, és nyugodtan menjen a legfrissebb, nem győzök mindenkit gyöüzködni, hogy a Python 3.7 mennyire jó.Fölöttem lévőnek: én személy szerintem nem is tudom hogy mit csinál a tárolóban vagy hogy onnan hogyan működik, illetve sokkal jobb, ha nem globálisan települ, hanem csak a usernek. Sőt, az LTS rendszereken nem is szeretjük a rendszereket bolygatni telepítgetésekkel.
-
-
válasz
F.B.I. #10803 üzenetére
Van videódriver, a menüben nézted, hogy fel lehet-e csavarni a felbontást?
NTFS vagy ext4 a partíció, amit használni szeretnél? Csinálhatod egyrészt azt, hogy a csatolási útvonalat átlinkeled valahova, és úgy nyitod meg, de ez nem célszerű.
Amit viszont célszerűbb beállítani, hogy a /home-ba mountolja egy mappába a merevlemezt, itt van egy leírás.Mondjuk nem értem, hogy hogy nem látja, én otthon egy NTFS partíción lévő mappát adtam meg neki.
-
válasz
ubyegon2 #10767 üzenetére
Hú, de félre írtam, illetve megzavart a mintinstall/szoftverközpont.
Tehát: van amintupdate
, ami szép, szeretjük, mert működik.
Van amintinstall
, ahonnan semmit sem szoktam telepíteni. (Az Ubuntus változatát ennek utáltam, folyamatosan crashelt, így hanyagoltam.)
Az autofrissítést nem tudom miért írtam, nem arra gondoltam.
A Synaptic Package Manager pedig csak egy frontend, olyan mint az octopi Manjaro alatt. Valahogy sosem éreztem szükségét ilyen használatának Ubuntu*-n, mert az apt-get nagyon beszédes és segítőkész, valahogy pacman alatt már ezt nem éreztem. (pacman -Syyu
vsapt update && apt upgrade
) -
válasz
LantosBerry8 #10617 üzenetére
Mint ahogy felettem mondták, legtöbbször az szokott lenni a baj, hogy angol kiosztással adtad meg a jelszavadat, aztán a rendszert meg már magyar kiosztással használod.
-
válasz
ubyegon2 #10405 üzenetére
Én egyszerűen feltelepítettem a Vandózt, utána a Mint 19-et egyedi telepítéssel, külön GPT partícióval (ez meglátta a windowst), utána az UEFI-ben beállítottam, hogy a Mint GPT-re bootoljon be, és ott van a Windows lehetőség, amit kiválasztva újrakezdi a bootot, kábé plusz 5 másodpercet jelentett.
Teljesen meg voltam lepve, hogy semmi guide nem kellett hozzá, minden flottul működött.
Utána 3 napot töltöttem a touchpad+wifi+váltható grafika trióval. Utána kettőt a CUDA+CUDNN telepítéssel. -
-
válasz
scabiosa82 #10247 üzenetére
De hát a Steam egy olyan tároló, ahol játékok vannak!
-
válasz
scabiosa82 #10159 üzenetére
Az ilyen esetekben általában egy frissebb kernel + egy kis blacklist.conf-ban turkálás megoldja a problémát.
Valóban, google keresések alapján csak frissebb kernel kell, Ukuu-val egyszerűen meg lehet oldani, fentebb beszéltünk róla.
Ne aggódj, nekem se a váltható grafika, se a wifi, se a touchpad nem működött, amikor telepítettem. -
válasz
Black&White #10137 üzenetére
Beütve az internetbe a problémát, Ubuntu 16.04-nél volt legutóbb ez a probléma.
Valaki azt mondja, hogy az aptot így telepítsd fel, lehet, hogy újabb, régebbi kell, de fel kéne mennie.wget https://launchpad.net/ubuntu/+archive/primary/+files/libapt-pkg5.0_1.2.29_amd64.deb
sudo dpkg --install --force-downgrade libapt-pkg5.0_1.2.29_amd64.debAztán ha van aptod, akkor itt egy másik user, aki pont ezzel küzdött, mint te, neki azt mondták, hogy egy befejezetlen/elakadt frissítés az oka.
-
válasz
Benjami #10072 üzenetére
De várj. Én is ilyen problémával küzdöttem, Lenovo Y530, képtelen volt a Mint szoftveres módon túl bármi mást csinálni. Egyszerűen le kell cserélni a kernelt, és minden megy egy csapásra. Az Ukuu szoftverre van szükséged. Kiválasztod a legújabb kernelt, és utána mennie kéne viszonylag egyszerűen.
Én három napig szenvedtem a Mint telepítéssel, mert se a touchpad, se a wifi, se a grafika nem ment. A váltható grafikát most sem váltogatom szívesen, de működik legalább minden. -
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a laptopom numpadján, numpad off esetben média irányító gombok vannak, de nincsen rajta home/end/pgup/pgdown. Azt el tudom érni, hogy kikapcsolt numpadnál tudjak funkciót adni a gomboknak?
Mint 19-em van Cinnamonnal és Lenovo Y530 számítógépem. A terminálban sajnos nem érzékeli gombnyomásnak a kikapcsolt numpadú gombokat.Van home/end/pgup/pgdown gombjaim, de csak Fn-nel érhetőek el, az előző laptopomon pedig már annyira hozzászoktam, hogy nem kell hozzá extra gomb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Videós, mozgóképes topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest