Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59565) King Unique válasza neil_mullen (#59539) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Dehogynem, a Rufus simán megcsinálja, csak be kell jelölni, hogy az USB-s merevlemezeket is listázza. Próbáltam már egynéhányszor és működött Legacy / UEFI módban egyaránt. Illetve adott esetben a FAT32-re formázást is megoldja ezen nagyobb tárkapacitású lemezeknél. Mert ugye a Windows a 32 GB-nál nagyobb partíciókat nem tudja az előbbi fájlrendszerre formázni és alapból külső program kell hozzá. Viszont annyi kis hátránya van az említett programnak, hogy ez esetben nem tud több partíciót kezelni és a teljes külső meghajtót leformázza.

Ha olyan megoldás kell, ami egy adott partícióra is ki tudja írni a telepítőt, akkor ott van pl. a YUMI Viszont nálam UEFI boot esetén egyáltalán nem működik, csak Legacy módban. Sőt, a nemrég kiadott UEFI béta verzió sem...

Aztán az UNetbootin is meg tudja oldani ezen kiírási módot, legalábbis Linux alatt igen. Viszont Windows alatt már nem voltak kiválaszthatók a külső meghajtó partíciói, így ott nem igazán használható ilyen feladatra.

További lehetőség még az adott partícióra történő telepítő-készítéshez az ISO fájlt tartalmának manuális felmásolása. A Windows 8.1/10 ISO-k rugalmasak a telepítő elkészítése terén, amiről már esett szó korábban. Tehát például csináltam több partíciót az USB HDD-n, köztük egy 5 GB-os FAT32 fájlrendszerűt, amire felmásoltam a telepítő tartalmát. Akár a lemez elején, akár a közepén / végén volt, elindult rendben a Win10 telepítő Legacy / UEFI módban egyaránt. Viszont a teljes telepítést már nem csináltam végig, így arról nem tudok nyilatkozni.

A fentebb említett módszereknél oda kell figyelni, mert formázásra kerül a teljes külső meghajtó / adott partíció! Tehát, ha fontos adatok is vannak rajta, akkor azokat előtte le kell menteni!!!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.