- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zizidor #15343 üzenetére
Ha időnként akar felszállni a gép, arra két dolog hatástalan, egyik a TLP, másik a javasolt géptisztítás. Mindkettő érezhetően hasznos tud lenni alaphelyzetben, de nem ilyenkor.
Jó pár napot töltöttem egy Latitude 7400 2in1 melegedésének figyelésével mostanában, a vége többszörös ventilátor csere lett, de a lényegen nem változtat, hogy x dolog futása okozott extrém melegedést, enélkül akár venti nélkül is használható lenne a gép, de még max venti mellett is forrósodott az alja amúgy.
Mindegy, ezt csak azért említettem, mert én két terminalablakot figyelgettem, egyikben a watch sensors futott, másikban a htop, de jó a top is, lényeg, hogy valami process figyelő fusson.
Sajna ezernyi oka lehet, ha indokolatlan rendszerhasználat történik, főleg ha dVGA is képbe kerül, épp minap találtam egy ilyen problémát.
Szóval valahogy nyakon kell csípned a probléma okozóját, aztán ráérsz a TLP-t kipróbálni, addig viszont határozottan ellenjavallt!
Ha nyűgösnek látod a TLP konfigolását, van rá TLPUI is, bár maguk a jonfigolható opciók ettől még nem válnak egyértelművé.Legalábbis nekem nem, de egy default TLP start után is lehet javulás a fogyasztásban.
-
válasz
zizidor #15343 üzenetére
Hővezető pasztát cserélj vagy cseréltess, egyúttal a ventilátor és a hűtőborda is legyen szépen kimosva és megtakarítva. Minden légút legyen portalanítva. Ezek után javulnia kell a hűtésnek.
Szerk.: persze az is számít, hogy milyen rendszer van a laptopon, az Ubuntu már nem tekinthető egy gyors disztrónak, kell neki az erőforrás nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Linux kezdőknek
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- MIUI / HyperOS topik
- Bemutatkoztak a Corsair kábelezést rejtő, Frame 4500X szériás házai
- ASUS ROG Ally
- Milyen házat vegyek?
- E-roller topik
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest