- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Elnézést kérek a külön-külön kommentáradatért, de azóta befejeződött a letöltésem...
Torrente-en szedtem le egy Linux telepítőt, Linux alatt. Mivel a Linuxos torrente-el nem voltam megelégedve, így wine alatt exe-t futtatok. Működik ez szépen és nem a böngészőt használja. Lényeg, hogy nem találom, hová mentette.
Torrente-ből megnyitva windowsos szerűen megtalálom, szerinte az asztalon van egy Számítógép elnevezésű mappa, amit belül C:/users/mr.y/downloads mappába található. De Linux fájlkezelőből nem érem el. Torrente által megnyitva meg nem tudom kimásolni, mert megáll, mint a százas szög.
Hol találom meg linux fájlkezelő alól?Szerk.: Ha beírom keresőbe, hogy downloads, akkor a /var/cache/PackageKit mappában van, de az üres. És ugye ezek szerint az nem az...
-
-
Talán kérdésem csak annyira tartozik ide, hogy ebben a topikban volt valahol...
Régebben, konkrétan durván fél éve volt egy kérdésem itt, amire volt egy válasz. De hiába pörgetem az oldalakat, van annyi, mint égen a csillag, nehéz kiszűrni. Ha rámegyek az adott topikra és a keresőbe úgy írom be a nevemet, akkor csak azon megjegyzéseket dobja ki, melyekbe megemlítettek. Lehet máshogy keresni itt név szerint? -
Hát mondjuk mi máson, mit Laptopon lehet tapasztalni, ha Windows rendszeren használom a gépet, a proci pörög alapjáraton 18-25%-on, a RAM használatot akkor most ne nézzük. Bármilyen egyéb munkálat ezt ugye csak növeli, de így is meg vagyok vele elégedve, a maga 9 órás teljesítményével. Azonban, ha Linuxot használok, 7-8% a proci alapjáraton és alig-alig emelkedik, emellett a munkaóra tekintetében 12-13 óra az alap.
Tehát ebből én logikus következtetésnek veszem, hogy bizony kisebb mértékben terheli a Linux a hardvert, vagyis az akkumulátort is kevésbé meríti. Pont. -
-
válasz
ubyegon2 #7501 üzenetére
Az ember leginkább saját tapasztalataiból okul, ki tudja, melyik videó igaz, melyik nem. Például a saját csatornámon nem fogok hülyeséget művelni, mert miért is tenném? Inkább okítom, kit érdekel. Szóval a bátorság itt nem erény. Én abban a tudatban ugrok neki mindig mindennek, hogy amit el tudok rontani rendszerből, azt helyre lehet hozni egy másikból. Mint itt is, nem működött a Grub recovery, de manuálisan kitéptem a nem oda illő részeket és voila'.
A rendszerrel való megáldás meg... Alapvetően komoly, hogy egy konkrétan teljes értékű rendszert, melyet nem is átváltással, hanem Boot-olással indíthatsz be, miért csak Windows alól lehetne telepíteni... ugyanis saját Boot-szekciót hozott létre, mikor felment a Linux is, akkor az első választás 2 lehetőség közül volt; Linux vagy Windows, ha rámentem a Windows-ra, akkor ott volt még egy lehetőség; Remix vagy Windows...sonar; A Linux, mint rendszer guberálásába csak most kezdtem bele. Azonban hajt a vágy, hogy mihamarabb a lehető legtöbbet megtudjam róla. De hiába keresek rá ezekre a szavakra, akkor sem tudom megmondani, melyiket használom. GPT-Disk vagy MBR-Disk -ezeknek hozza a különbségét a google keresője, de itt mindkettő egy lemez... ne nézz emiatt hülyének, szeretnék okulni, ezért is vallom be az igazam, hogy nem értem a kérdést. A mókolt grub pedig;
#!/bin/sh
exec tail -n +3 $0
# This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the
# menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
insmod part_gpt
search --file --no-floppy --set=root /remix/system.sfs
linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE
initrd /remix/initrd.img
insmod part_gpt
linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE
initrd /remix/initrd.img
insmod part_gpt
initrd /remix/initrd.img
menuentry "RemixOS"{
insmod part_gpt
search --file --no-floppy --set=root /remix/system.img linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE initrd /remix/initrd.img
} -
-
Végeredmény; 5 perc az életemből ismét, míg helyreállítottam a rendszert. 1:1-ben ugyan ez történt eddig is.
-
-
Nem!
Volt egy Windows, amiből volt telepítve Bootolhatóként a Remix és mellette volt USB-ről telepítve egy Linux. Beelégeltem a Windowst, nem használtam, helyet viszont foglalt bőven, de azt írták itt, hogy ha törlöm a Windowst, ugrik a Remix is. Így leformáztam a komplett SSD-t, hogy repüljön minden, majd USB-ről telepítettem egy Ubuntut. Most e mellé szeretném Bootolható kivitelbe a Remixet másodlagos rendszernek.
Megpróbálom amit írtál, valami hasonlót csináltam én is. -
Tárgytalan. A Boot-olható Ubuntu nem volt képes hozzáférkőzni egyáltalán a belső meghajtó elemeinek módosításához, még csak lehetőség sem volt például törlésre, jobb klikk esetén, a többi funkció, mint pl mappa vagy fájl létrehozása le volt tiltva. Gondoltam, egy Kali nem fog nemet mondani és így is lett. Próbából, hogy visszacsinálható legyen csak átneveztem az adott mappát. Innentől csak egy restart, és habár a választómenü ott volt, az Ubuntu-t kijelölve indult is. Arról írok most is. Tehát az alap elméletem bevált. Most megpróbálkozom az adott programmal kitörölni amit létrehoztam, hogy a választómenü is eltűnjön. Ha jobb ötlete van valakinek annál, aki csak leszólt ezen program használatáért, hogy Multi-Boot rendszert alkothassak, az kérem jelezze. Bár ahogy elnézem, kezd kihalni ez a topik...
-
-
Hát én megpróbáltam...
sudo apt-add-repository - kell neki egy tároló, azt mondja, de nem fogad el semmit.
ppa:yannubuntu/boot-repair - nincs ilyen fájl vagy könyvtár, gondolom ez már az előzőből adódó probléma.
Röviden; update - ebben nincs ami el tudná romlani.
sudo apt-get install -y boot-repair - ilyen nem létezik szerinte, és ebből kifolyólag;
boot-repair - nincs egyezés!lev258; nem tudom, mit miért csinál most, de azt tudom, hogy nem azt teszi, amit kértem tőle...
-
Ok, csak azt hittem, megvan a megoldás...
Tehát a Más menüpont alatt engedett nevet, kódot és el is fogadta...
Másodlagos rendszert akartam készíteni Dual-Boot jelleggel. Na mármost, reset után megbolondult minden. A választó menü létre jött, most az, hogy a másodlagos rendszer nem megy, az egy állapot, de vissza Bootolva az alap OS-t ez fogad;Nagyon úgy veszem le az utolsó sorból, ahol megáll, hogy a másik rendszer fájljaiból akár Bootolni, és így meg is értem, miért nem megy. Az első alkalommal azt ki csomagolta (ugyanis img-be volt), majd utána akadt fent a szeme. Második próbálkozást láthatjátok, mikor a már ki csomagolt fájlhoz érve instant fagyás, előtte meg barátságtalan Error köteg.
USB Boot-ból be tudok lépni és tudok az SSD minden szegletében módosítgatni és az elméletem szerint, ha kitörlöm, mit létrehoztam, talán elindul. Bár még mindig ott marad a választó menü és a kód, melyet írtam a Grub Customer-el. Ennek a maradványait hol lelhetem meg, hogy megsemmisítve ismét be tudjam Bootolni az alap rendszert?
-
Aki használ mostanság Grub Customizert!
Frissítést követően felületet változtatott, elég rég frissítettem. Most, ha rámegyek a Lista beállítások-on belül a hozzáadásra, teljesen más, eddig oldalra kellett váltani, pl opciókról-kódra, most ki kell választani, de ezzel még nem is volna gond, csak bemegyek a kódhoz, beírom, amit akarok, majd leokézom és nem történik semmi. Próbáltam csomószor, semmi eredmény. Valaki tud erre megoldást? Meg nem igazán tudom, melyik verzió volt fönt, hogy visszafrissíthessem...
-
-
válasz
ubyegon2 #7422 üzenetére
Lefordítottam Linux Nyelvre
Kilistáztam a partíciókat, melyek;
/dev/sda1 ntfs 104MB Windows 7 (Loader)
/dev/sda2 ntfs 69519MB (Gondolom ez a Win7 adatállománya)
/dev/sda5 ext4 10858MB Linux Mint 17.3 Rosa (17.3)
/dev/sda6 swap 4155MB (???)
/dev/sda3 ntfs 35391 (Ez maga a Windows nyelven D meghajtó, ezen van a Remix is [16GB])Ezeket listázta ki a telepítő is, melyet beBootoltam és rámentem telepítésnél az egyéni partíció kiosztásra, melyet az után kínált fel, hogy közölte, ezen a gépen több operációs rendszer is tartózkodik.
A SWAP formátum előttem ismeretlen, gondolom nektek azért sokat mond. Minden esetre a lényeg, hogy ezek alapján az sda3 partíciót meghagyhatnám, ahhoz nem akarok hozzá érni. A többi mehet a levesbe. Csakhogy, valamiért azt veszem le a telepítő szövegéből, hogy nincs tisztában a Remix létezésével, mivelhogy az említett sda3-at kihozta ~35GB-ra, mint ntfs, de ebből 16GB szét van osztva, leginkább fat32 és ext4-re, már ha abból indulok ki, hogy milyen telepítőfájljai vannak egy Android OS-nek és miket ismer.
Tehát ezekből arra következtetek, hogy ha meg is hagyom a már sokadjára említett sda3-at, azt be nem Bootolom soha...Még ha Linux alól lehetőség is van a Win7 törlésére (és van) és a megmaradt sda1 és sda2 átformázására és a partíciók összecsatolására, akkor sem a Linux rendszert szeretném megtartani. Az ok pedig az, hogy az Ubuntu (elméletileg) mindent tud, amit a Linux, azonban a Linux tele van olyan hibákkal, amikkel nem tudom használni (pl a wacom az első felfüggesztésig él, utána meg ha resetelek). Aztán az Ubuntunak van saját markete (tudom, hogy a Linuxnak is van), mely azért jobban felszerelt kicsit (legalábbis találtam már olyan (pl grafikai) programokat, melyeket a Linux Szoftverkezelőbe nem és még terminálból sem lehetett telepíteni.
De hogy miért is írok...
Mert Bootolhatóra szeretném tenni sda3-at és nem tudom, lehetséges-e, és ha igen, hogyan vágjak bele...
-
-
Sziasztok!
A kérdésem szerintem megvan annyi százalékban Linux, hogy ide írhassam, de javítsatok ki, ha tévedek!
Nos, adott egy Laptop, melyen az alábbi OS-ok futnak;- Linux Mint 17.3 64Bit
- Remix 3.0.kitudja
- Windows 7A Windows és a Linux a C meghajtón vannak, míg a Remix a D-n. A Remixhez úgy lehet hozzáférni, hogy a Linux által kreált választómenüben kijelöljük a Windows 7 menüt és az alatt pedig a Windows által kreált választómenüben kiválasztjuk a Remixet.
Én mind a Win7-et, mind a Linux-ot le akarom törölni, egészen pontosan csinálok egy Boot-olható lemezképfájlt Ubuntu-ról és megmondom neki, hogy ne a rendszerek mellé, hanem azok legyalulásával a helyükre telepítse magát. Elméletileg, mivel egy teljesen külön "meghajtón" van a Remix, így azt nem bántja, ha külön meg nem kérem rá, ugye? De nem is ez a kérdés...
Hanem az, hogyha az itt leírtakat megcsinálom, vajon lesz választómenü, ahonnan Ubuntu vagy Remix-et választhatok, vagy többet be nem töltöm a Remix-et?Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Sziasztok!
Ha erre nem is találunk megoldást (már a válaszok vagy visszajelzések hiányosságából kifolyólag)...
Linux Mint Mate 13.3 64Bit, Laptop.
Bluetooth párosítás fejhallgatóval, pipa. Amint megkérem, hogy küldje ki rá az Audio jelet, azt válaszolja, hogy a párosítás sikeres, az átküldés sikertelen, majd lekapcsolódik. Ezt lehet orvosolni? -
Sziasztok!
Volna egy problémám a Linux rendszerrel, a verziószám szerintem mindegy, mert mind ezt csinálja.
Laptopon van fent a rendszer, egy 2in1 eszközön, melynek beépített Wacom hálója is van, toll lekezeléssel. A probléma ott kezdődik, hogy gond és baj nélkül kezeli a tollat, az első lecsukásig/felfüggesztésig. Onnantól csak a tapipad és a billentyűzet, a rendszer újraindításig nem indítja el a wacom részt.
Erre van valami orvosság?
Segítő válaszokat előre is köszönök!Szerk.: Cappa72 már nem foglalkozik a Linux rendszerrel, csak zenét hallgat
Nem bántásból, csak mielőtt valaki hozzá küldene.
-
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez e az a topik, ahová ez való, vagy egy Androidosat keressek inkább, de azért próbálkozom.
Programozó és szoftverfejlesztőként tevékenykedek, főleg droidra, de eleddigi megrendeléseim és magamnak szánt alkotásaim többnyire MediaTek SoC-al rendelkező készülékekre készítettem, és Linux terminálból egy pillanat alatt fent is voltak a ROM-ok.
Szerencsésen tapasztaltam, hogy amikor Snapdragon SoC-al rendelkező készülékre rendeltek meg, ugyanazon mozdulatokkal lehetett különösebb programok nélkül terminálból életre kelteni a készülékeket. Egyesével flashelve az IMG fájlokat...
Legutóbbi mókolásomban azonban valamit elszúrhattam, mert nem az igazi. Működik, de nem úgy, ahogy akartam. Gondoltam, leszedem a készülék alap ROM-ját (AOSP-ról bezsélünk), hogy összevethessem, mit írtam el. Azonban amit leszedtem (és másmilyet nem találtam), kicsit más volt, mint amiből eddig doloztam.
A ZIP kicsomagolásakor szembe találkoztam egy META-INF és egy patch mappával, illetve egy system.new.dat, egy system.patch.dat és egy system.transfer.list fájllal. Ilyennel utoljára 4.4-es rendszernél találkoztam, ahol egy custom recoveryből kellett a zip fájlt telepíteni. Mivel számomra így használhatatlan volt, gondoltam, egy élő rendszer kell, így custom recovery flashelése és telepít.
A készülék nem fogadta el, nem volt sikeres.
A kérdésem mindössze annyi volna, hogy ha valaki tudja, az ilyen jellegű ROM-okat hogyan lehet feltenni Linux alól a készülékre? ABD system update 49% után ERROR-al zár.Linux Mint 13 64Bit, ha ez segít. Segítő válaszokat (vagy útmutatást esetleg a megfelflő topikba) előre is köszönök!
-
Mellé... Nyílván külön partíciókra gondoltam, de alapból 2 részre van osztva az SSD. És ha Boot-Pendrive-ról telepítek, az a "C" meghajtóból vesz el többnyire. Ezt nem értem, hogy mért kell magyarázni... pont neked..
A lényeg, igaz, eddig is MINT volt a Windows mellett (és a Remix, de az más leosztás), de nem hiszem el, hogy a Ciammon ne hozna létre... Ha most telepítenék egy MINTet, akkor feltenné a BIOS utáni választómenüt és szerepelne ott a Ciammon is? -
Sziasztok!
Gondoltam egye fene, kipróbálom, miben más a 18.
Épp most telepítettem újra a Laptopot, felment a Windows 7, a Remix 2.0 és harmadiknak gondoltam legyen megint Linux, de a legújabb.
Elkészítettem egy Bootolható Pendrive-ot, arról ment a telepítés. A Remixet direkt, hogy semmi összeakadás se lehessen, a D meghajtóra tettem, a Windows és a Linux gondoltam most is elférnek egymás mellett a C-n.
A telepítés végigment, kiírta; Sikeres, folytatom-e a tesztet vagy reset. Hát, reset.
A Windows 7 és a Remix OS választómenü bejött, a Linux nem. Nem is csinált választómezőt, mint szokott. Viszont a Windows beindulás előtt Winchester diagnosztikát hajtott végre. De Linuxnak se híre, se hamva...
Adtam neki 14 gigát. Érdekes, az hiányzik.
Asztali gépemen szintén fent vannak a párosok, a különbség, hogy itt minden 64Bites, ott minden 32. De ott is választható, mi fusson; Windows 7, Remix OS, Ubuntu 16 vagy Linux 17.1. És azt a választómenüt a Linux tette fel telepítéskor. Itt nincs sehol, de a hely ugye hiányzik.
Hogyan lehet előcsalogatni vagy mit csinálhatok vele? Másnak is reagált így?(Egyetlen különbség a két gép között a telepítések sorrendje. Ott az utolsó volt a Remix OS, de ez nem hinném, hogy befolyásolna)
-
Sziasztok!
Lehet, nem teljes mértékben ide tartozik, de meg tudja csinálni a Linux is, így hátha...
Van egy parancs, gondolom minden platformon létezik... A "TIMER".
Ez a parancs többnyire egy hosszú, pontosan egy 13 jegyű számot ír ki, melynek hátulról a negyedik karaktere biztos, hogy a másodperc, az utolsó három pedig a tízezred másodperc.
De bármilyen számítást végzet az első 9 számjeggyel, valami nem gömbölyű. Most a Timer a rendszer futási idejét írja, vagy a pontos időt? -
Sziasztok!
Van köztetek valaki, aki Linux rendszeren PIC programozással foglalkozik?
Ezt is áthoztam erre a rendszerre és akadtak némi fordítás gondok. Ha van valaki (hogy ne zavarjuk a többieket), kérem keressen fel privátban!Előre is köszönöm az érintetteknek!
-
-
Sziasztok!
Van két szöveges dokumentumom. Elméletileg a tartalmuk megegyezik. Gyakorlatilag meg ugyan azon beállításokkal az egyik dokumentum 14 oldallal több. És tele szöveg, nincs rés.
Van Linux rendszerre olyan program, ami meg tudja mondani, hogy hol és mi különbözik? Vagy marad a kézel való átnyálazása két 340 (354) oldalas dokumentumnak? -
-
Teljesen igazatok van, ezért is jöttem ide. Akkor pontosítanék a kérdésemen, hogy ne sértsen jogszabályt;
KONKRÉTAN Linux rendszerre hol lehet megvenni a játékot?
És ha megvettem, a kérdésem második felében szereplő dologra (mivel az nem számít semmilyen WAREZ vagy hasonlónak sem) kaphatok választ? -
Sziasztok!
Annó, mikor bejött a Minecraft nevű játékban a REDSTONE, rákattantam szabadidőmben a programra. Azelőtt nem nagyon érdekelt...
Lényeg, hogy kalóz verzióm volt, ami eddig működött is, de most mindenféle JAVA problémái vannak. Így ránéztem, Linuxra.
A szoftverközpont telepítette is és egy regisztráció után indult a játék... DEMO verziója.
Nekem pendrive-ra le van mentve egy map, csak azt akartam visszahozni, konkrét játékigényeim nincsenek, csak ott alkottam valamit, amire szükségem volna. A DEMO verzió egy pályát enged, csak azt menti, nincs creative mode, nem fogad parancsokat.
Hogy lehet teljes verzióban feltenni a programot a rendszerre? (csak van WINE mentes megoldás).
Illetve...
Windows környezetben egy %appdata% paranccsal elérhető a .minecraft rejtett állomány, ahonnan kivehetőek/betehetőek pályák. Linux alatt (ha meglesz valahogy a teljes verzió) hol lehet betenni? Gondolom nincs különbség a Linux és a Windows ugyanezen fájljainak kiterjesztése között (vagy egyáltalán bármi különbség, irreális lenne).
Szóval, ebben tud valaki segíteni? -
-
-
-
Sziasztok!
Egy lényegében megoldottam problémám volna, aminek nem is megoldását, inkább magyarázatát kérném, ha valaki tudja....
Történt, hogy videózni kezdtem Linux platformon. Erre leg ideálisabb program, amit találtam/ajálnottatok, az a KAZAM nevű progi.
Az a meglepő, hogy Linux Mint 13.3 Mate 64Bites rendszeren tökéletesen megy.
De Linux Mint 17.3 Ciammon 64Bites rendszeren ms a kezdőfelület, és a videórögzítés elkezdése után nem lehet leállítani, mert nem jelzni sehol, értelmetlen formátummal ellátott szeméttel viszont telerakja a gépet.
Gyakorlatilag a megoldásom az volt, hogy lecseréltem egy másik szofterre, de valaki tudja azt, hogy miért viselkedhet így? -
Hát sok nem derült ki...
De van mégegy kérdésem. A Laptopon van beépítve sztereo mikrofon, de hogy a felvételekhez ne kelljen hangosan beszéljek, elég legyen a suttogás, rá akartam kötni külső mikrofont. Port van, a hang kimenet mellett. De semilyen rendszeren nem tudom rávenni a gépet (Win7 & Linux), hogy ne a beépítettet használja. Mindig csak az vesz. Mikor beállítottam a KAZAM nevű képernyőfelvevőnél azt, hogy minden elérhető mikrofont vegyen számításba, akkor valószínű érzékelte, mert összeakadt és nem volt hang.
Szóval Linux platformon hogyan vehető rá a külső mikrofon használatára? -
-
Sziasztok!
Tudnátok mondani programot vagy kódot (terminálhoz), ami eszközkezelőt vagy CPU/RAM figyelőt eredményez? Vagy nem tudom pontosan mi kellene nekem, a problémám a következő;
Linux Mint 17 Mate 64Bit on a FujitsuSiemens T5010
Valami túlhajtja a procit. Legalábbis túlmelegszik, de nem olyan szinten.... <- ez zagyvaság.
Szóval, laptopról van szó, melynek a ventilátora állandóan megy szinte és nagyon forró levegőt tol ki.
Tehát a proci hűtő pasztája és rendszere rendben van, mert a hőt átadja és a rendszer sem jelez elégedetlenséget és én sem tapasztalok a gép menése közben. Ventilátor jó, szűrők tiszták.
Tehát rendszer szintű a probléma, valami megy a háttérben, aminek nem kellene. Win7 alatt nem csinálja. Sőt, Mint Mate 13 64Biten sem.
Leginkább akkor produkálja, ha;
- Netezek
- Hálózatra van csatlakoztatvaSzóval tudtok ajánlani valami figyelőt, amivel kiszűrhetem a tettest?
-
-
-
-
Személy szerint én ebből annyit sem veszek le, mint az előzőből;
mr_y@Archeer ~ $ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:03.0 Communication controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset MEI Controller (rev 07)
00:03.2 IDE interface: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset PT IDER Controller (rev 07)
00:03.3 Serial controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset AMT SOL Redirection (rev 07)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82567LM Gigabit Network Connection (rev 03)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.2 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1a.7 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 3 (rev 03)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M-E LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801IBM/IEM (ICH9M/ICH9M-E) 4 port SATA Controller [AHCI mode] (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 03)
18:00.0 Network controller: Intel Corporation Ultimate N WiFi Link 5300
38:03.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ711SP1 Memory CardBus Controller (rev 01)
38:03.1 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ711SP1 Memory CardBus Controller (rev 01)
38:03.2 SD Host controller: O2 Micro, Inc. Integrated MMC/SD Controller (rev 02)
38:03.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller (rev 01)
38:03.4 FireWire (IEEE 1394): O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) (rev 02)
mr_y@Archeer ~ $ -
Nem próbáltam, mert nem tudom, hogy most mit értesz ez alatt. Azért kérdezem, hogy mi a teendő.
Lehet, kicsit optimistán állok a Linuxhoz, mint rendszer, de azt hittem, olyan lesz, mint a Pendrive, egér, billentyűzet, stb a Windows rendszerekkel szemben; Rádugod és megy.
Már látom, hogy nem ennyire egyszerű, ezért kérek segítséget. Mert ugye nem tudom, hogy merre induljak el.
BIOSban még csak arra sem találtam lehetőséget, ahol a rendszer Memória elosztását lehetne állítani. Szerintem egy elég buta BIOSa van, pedig a legújabb.Dhampir; FujitsuSiemens T5010
-
Szia!
Van ebben a gépben annyi csatlakozó és olvasó, hogy a felének a hovatartozását sem ismerem, pusztán nem-használási okokból. A küldött parancs ezt adta;
mr_y@Archeer ~ $ lsusb
Bus 002 Device 004: ID 0ac8:1101 Z-Star Microelectronics Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 003: ID 0c24:0022 Taiyo Yuden
Bus 006 Device 002: ID 08ff:2550 AuthenTec, Inc. AES2550 Fingerprint Sensor
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hubEbből te látod azt, hogy mi kell? Én nem igazán, egyedül az ujjlenyomat olvasót meg a kamera portot vettem ki.
-
Sziasztok!
Korábban beírtam már ide ezt, de nem jött válasz. Azóta több alkalommal is kerestem az interneten megoldást, de csak kérdéseket találtam ugyanezen témában, választ nem nagyon.
Arról lenne szó, hogy van a Laptopomon egy SIM slot. Ebbe tetettem a kártyámat, hogy használjam a netet, de a gép nem fogja fel.
Rendszerem; Linux Mint 17 Ciammon 64Bit.
Hogyan tudom rávenni a kommunikációra? -
-
-
-
Sziasztok!
Linux Mint Maya 13 mate 64Biten hogyan lehet az integrált videokártyát aktiválni, vagy ahhoz több RAM-ot rendelni?
Hogy konkrétabban kifejtsem.
Steamen megvettem a Portal 2-t. Windowsra telepítettem, de laggolt, mint állat. Ekkor jöttem rá, hogy az integrált videokártyámnak nem is volt fent a Drivere. (intel series 4 chipset family). Miután feltettem, jobb lett, sőt, sokkal jobb, de nem volt az igazi. Mivel a játék Linux alapra is megvan, így letöltöttem arra is, mivel az alap gépigénye is kevesebb a rendszernek, hátha jobb. De olyan rosszul fut, mint driver nélkül win-en.
Arra viszont nem tudok opciót, illetve nem találok, hogy hogyan lehetne ezen platformon beinvitálni a driverét.
Viszont azt tudom, hogy egy videokártya annál jobban dolgozik (mint a rendszer is), minél több RAM-ot kap. Alapból viszont csak 300-450 MB-t kap a rendszertől. Van 4GB DDR3 RAM-om. Ebből lehet a kártyának többet adni, hátha jobban futna? (Vagy a driverezés, de szerintem ha mindkettő összejön, perfect lesz a működés).Előre is köszönöm
-
-
-
Sziasztok!
Linux Mint 13 Maya Mate 64Bit.
Miért nem akar működni egyetlen videoszerkesztő sem normálisan?
Vagy képet nem enged betenni, vagy a kész videó mentésével vannak bajai, vagy az effekteket nem akarja normálisan használni, vagy új fájl importálásánál fogja és kilép.
Ezek a tünetek 7 különböző szerkesztőtől származnak. Miért nem mennek? -
-
-
válasz
cappa72 #5728 üzenetére
a noteszgép fedelének lezárásakor mit csináljon: "képernyő elsötétítése" választás lekapcsolja a képernyőt, de fut tovább minden, nem megy aludni.
Éppen ez a baj... hogy nincs!
- Felfüggesztés (nem ez kell)
- Hibernálás (ez sem)
- Ne csináljon semmit (bekapcsolva marad a monitor is)
Ez a három van.
Amit küldtél az pedig nem csak a fényerőt szabályozza? IPS-em van, ez néhol fontos Mert 0-ba ha le is veszem, egyrészt mondjuk win-es tapasztalat nem kapcsolja ki a levilágítást akkor sem, csak nagyon minimumra megy, másrészt, ha ezen redszeren kikapcsolja, akkor vakon kell majd ezt vissza? Vagy nem egészen értem most ezt a terminálos fényerőállítást.. -
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna a Linux rendszerhez, amire nem tudom, hogy hogyan lehetne rákeresni...
A kérdésem szerintem olyan jellegű, ami független x számű Linuxtól, így nem illesztem be külön, hogy nekem mim van.
A lényeg, hogy Laptopról fut és azt szeretném beállítani, hogy amikor lecsukom, vagy beteszem valamilyen képernyővédőbe (főleg ez kellene), akkor kapcsolja le a képernyőt (világítást is, mert csak képmegvonásra van alternatívám, de az nem jó nekem), de ne menjen aludni. Ez azt jelenti, hogy ha pl megy a YouTube, az ne álljon le.
Ezt meg lehet vele csinálni?Szerk.: Én hiába kerestem a beállítások között, még csak annyit sem találtam, mint Win rendszeren.
-
-
-
válasz
cappa72 #5719 üzenetére
Ez a válasza rá;
mr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $ file system.img
system.img: HIT archive dataEgyébként egy mellékkérdés; Hogyan lehet jogosultságot megváltoztatni egy csatolt meghajtónál?
Úgy értem, hogy jelenleg csak olvasható, de tulasdonságokban nem enged változtatni olvasható és írhatóra. És nem tudom, hogy ez esetben a chmod vagy az ls -l parancsot hogyan lehetne használni -
Sziasztok!
Ezt meg tudná nekem valaki magyarázni?mr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $ ./simg2img system.img sys.raw
Invalid sparse file format at header magi
Failed to read sparse fileAz egyik systemmel semmi gondja, a másikra ezt vágja ki. Mi az, hogy ritka fájlformátum és miért nem tudja olvasni? Mi különbség van system.img és system.img között?
Szerk;
Nagyon érdekes, hogy mindeközben létrehozta a sys.raw fájlt, de a következő művelet már kudarc vele;
mr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $ sudo mount -t ext4 -o loop sys.raw sys/
Password:
mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z)
/dev/loop1 eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba
(lehet, hogy ez egy IDE eszköz, miközben ide-scsi-t
használ, így az sr0 vagy sda vagy hasonló szükséges?)
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlótmr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $
-
válasz
spammer #5714 üzenetére
Köszönöm szépen. Ezt mindig elfelejtem...
De komolyan. Akárhányszor használnám az SPFT-t, akkor is mindig permission denited... röhej hogy mindig elfelejtem ezt a sort.Bár az a baj, hogy a kibontás oké, a becsomagolás oké, de miért nem tudom szerkeszteni a kicsomagoltat (ugye mint illesztett meghajtót)?
-
Ha erre gondoltál, ez sem válik be;
mr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $ ls -l
összesen 1954232
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 391184 máj 17 13:41 ext4fixup
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 276976 máj 17 13:40 img2simg
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 477859 máj 17 14:11 make_ext4fs
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 988 máj 17 13:41 mkuserimg.sh
-rwxr-xr-x 1 mr_y mr_y 278374 máj 17 13:41 simg2img
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 5208 máj 17 13:40 simg_dump.py
drwxr-xr-x. 18 root root 4096 jan 1 1970 sys
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 1572864000 máj 18 17:49 sys.raw
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 988574444 jan 5 11:40 system.img
mr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $ ls -l make_ext4fs
-rw-r--r-- 1 mr_y mr_y 477859 máj 17 14:11 make_ext4fs
mr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $ sudo ./make_ext4fs -s -l 512M -a system new.img sys/
sudo: ./make_ext4fs: command not found
mr_y@Archeer ~/Asztal/Kibelezlek $Meg ott van még a Most miért nem enged semmit mókolni és miért van mindenen lakat, ha eddig nem volt? Oké, hogy most 13 mate helyett 17 ciammon, de akkor is!
-
-
-
-
válasz
Lasersailing #5701 üzenetére
Alapvetően azt nem fogom, hogy ugyanazon rendszerek miért viselkednek máshogy A) és B) laptopon.
Emlékszem, hogy ez a csuszka nem működött Win7 alatt.
De 13 Mate alatt állítható volt.
Aztán 17 Ciammon rendszeren automata.
Bár azis lehet, hogy neked sosem fog menni. Már csak azért is, mert ha számít a hardwer kialakítása, az enyémnél ugye beépített a cucc, ha nálad nem, nehet sosem veszed rá erre a műveletre. Ajánlom, nézz utána akkor az eredeti tervnek, Touncpad two finger on linux -
-
válasz
Lasersailing #5692 üzenetére
Ha másként nem megy. Mondom, próbálni megéri, tönkretenni úgysem tudod.... Nem vagy root szintű rendszergazda
-
válasz
Lasersailing #5687 üzenetére
Kezd ezzel;
sudo apt-get update
Majd ismételd meg a műveletet. Ne félj parancsot írni a terminálba, nem tudsz neki ártani.
-
-
válasz
Lasersailing #5683 üzenetére
Synaptic csomagkezelő. Ott keress ehhez drivert.
Én azért nem tudok hozzá, mert nekem alap. Nálam a tapipad kialakításában is olyan, meg is van rá rajzolva. Viszont nem lehetetlen, keresd ott, ahol mondtam -
-
-
-
-
Illetve találkozott már valaki olyannal, hogy felboncolt egy system.img-t, majd amikor vissza akarta csomagolni és beírta ezt a parancsot;
sudo ./make_ext4fs -s -l 512M -a system new.img sys/
A terminál a képébe vágta, hogy Command not found ?
Felettébb idegesítő, hiszen ott van a helyén, ahol annak lennie kell...Vagy sérült volna a fájlom? Bár akkor is meg kellene találnia...
-
Sziasztok!
A kérdésem csak annyiban tartozik a topichoz, hogy az adott rendszeren csináltam, de ha nem jó helyen járok, zavarjatok kérlek a jó irányba
Szóval, adott egy MTK eszköz, melyen Readback-et csináltam SPFT-vel. A kérdés az, hogy miért csak a sys.raw-ot mentette le, amikor én komplett mentést kértem tőle?
De ha már itt vagyok, akkor egy B) kérdés; Ezt nem látja a SPFT img fájlnak, akkor hogyan flashelhetem majd vissza? -
válasz
Lasersailing #5662 üzenetére
Alapból egyik sem kellene, mert a Linux alap támogatása a Touchpad felé tartalmazza ezt, mégpedig ha csak a tapipad jobb oldalán húzud az ujjad, akkor kellene görgetnie.
Mint 13.3 64Bit-en lehetett állítani ezt az alap beállításokban, de 17.3 64Bit-en már nincs erre lehetőség, ott automata. Tudom, ma telepítettemEgyébként futtasd le nyugodtan, tönkretenni nem nagyon lehet a rendszert
-
Sziasztok!
A Laptopomon (mivel ide írok, egyértelmű, Linux Mint van, de megemlítem, hogy 64Bit, ha ez segít) van integrált SIM kártya olvasó. Ha beteszem a kártyát, hogy veszem rá a mobilnetre?
Lasersailing; Ha jól veszem le, akkor vagy érintőképernyőd, vagy Wacoom cuccod van. Kezdő kérdés; Maga az, amid van, támogatja a MultiTouch-ot?
-
válasz
kriszpontaz #5604 üzenetére
Hát, lemenés marad mindenesetre kezdetnek ezzel a rendszerrel, majd a későbbiekben a teljes HDD gyalulásra kerül, hátha jobb lesz. Csak aztán egy mai ember szabadidejével, mire egy terrát lement...
Minden esetre köszönöm a segítséget. -
válasz
kriszpontaz #5602 üzenetére
Köszönöm az infót.
Ha megvagyok a lementéssel, akkor a Partition Manager-el leformázva ha visszacsatolom a két tönkrement partíciót, akkor újra tudom telepíteni, nem?
Remélem. Bár nem tudom, hogy a Partition Manager-el lehet-e formázni azokat, de valószínűnek látom... -
válasz
kriszpontaz #5600 üzenetére
A HDD-m az tuti, hogy katasztrófa, de az a baj, hogy ez egy harmadlagos rendszer egy win7 és egy Linux Mint mellett. Szóval már csak az újratelepítés sem nagyon jöhet szóba, mert gondolom nem lehet kijelölni, hogy "Ezt a két partíciót írd felül"... Linux rendszerből a Win7-et fel tudom törni, de az Ubuntu meghajtóját hogyan, illetve hol keressem? (már csak a lementés végett)
Illetve... tévedek és lehetséges a részleges újratelepítés?Jah, igen; A kábel rendben van
-
-
-
-
-
-
-
A synaptic nem talál ilyet, de netről leszedtem az 1.2.6-os verziót, mivel sem terminál, sem szoftverközpont nem adott zöld jelzést. .tar.bz2 formátumban jött le, az Archívumkezelő úgy kezeli, mint egy tömörített fájlt, de nem találok benne olyan elemet, mely foglalkoztatná a csomagtelepítőt.
Mit csináljak vele? -
Tudom, hogy a tab kiegészítés. Azért sem értettem.
Azzal is tisztában vagyok, hogy fájlt vagy könyvtárat egészít ki. Viszont azt is látom, hogy a beírt parancsot nem fogadja el, már az első karaktertől. Pedig el kellene neki. Hiába, végigpróbáltam az összes lehetőségtől a kiegészítést, nem reagál rá. Ergo nincsen. De a kép pedig pont arra bizonyíték, hogy van...Viber pedig, hogy meglegyen minden opció;
mr_y@Archeer /opt/viber $ ./Viber
./Viber: error while loading shared libraries: libharfbuzz.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
mr_y@Archeer /opt/viber $ ./Viber &
[1] 2408
mr_y@Archeer /opt/viber $ ./Viber: error while loading shared libraries: libharfbuzz.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory(M)[1]+ Exit 127 ./Viber(/M)
-
-
-
-
Nem, így sincs mappa
A rendes kódra pedig ez a válasza a terminálnak;
mr_y@Archeer ~/Asztal/Archeer tartalma/DOOGEE-Y100X $ ./extras/ext4_utils/simg2img system.img system.raw.img
bash: ./extras/ext4_utils/simg2img: No such file or directory
mr_y@Archeer ~/Asztal/Archeer tartalma/DOOGEE-Y100X $
Display all 2805 possibilities? (y or n)
:
!
./
[
[[
]]
{
}
2to3
2to3-2.7
411toppm
7z
7za
7zr
a2p
accept
accessdb
aclocal
_aclocal
aclocal-1.11
aconnect
acoustid-fingerprinter
acpi_available
--More-- -
-
A Viberre ez a válasza;
mr_y@Archeer ~ $ viber &
[1] 6255
mr_y@Archeer ~ $ No command 'viber' found, did you mean:
Command 'viper' from package 'python-viper' (universe)
viber: command not found[1]+ Exit 127 viber
De ez nem valós adat
A tabra pedig adott választ, de nem sokat értek belőle;
mr_y@Archeer ~/extras/ext4_utils $ gcc -o simg2img -lz sparse_crc32.c simg2img.c
allocate.c ext4_utils.h setup_fs.c
allocate.h extent.c sha1.c
Android.mk extent.h sha1.h
backed_block.c img2simg.c simg2img.c
backed_block.h indirect.c simg_dump.py
contents.c indirect.h sparse_crc32.c
contents.h jbd2.h sparse_crc32.h
ext2simg.c make_ext4fs.c sparse_format.h
ext4_extents.h make_ext4fs.h test_ext4fixup
ext4fixup.c make_ext4fs_main.c uuid.c
ext4fixup.h mkuserimg.sh uuid.h
ext4fixup_main.c MODULE_LICENSE_APACHE2 wipe.c
ext4.h NOTICE wipe.h
ext4_jbd2.h output_file.c xattr.h
ext4_utils.c output_file.h
mr_y@Archeer ~/extras/ext4_utils $ gcc -o simg2img -lz sparse_crc32.c simg2img.c
/usr/bin/ld: cannot find -lz
collect2: ld returned 1 exit status
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós kamerák
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest