Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ivana

    Ármester

    válasz lionhearted #21393 üzenetére

    Nem értek egyet, normális munkára alkalmatlanok a smartphone platformok minden szinten. És továbbra is mindenhol PC-n dolgoznak a népek (Nyilván akik számítógéppel nyomják.).

    (#21394) Frawly normális bill, normális egér (nem tapipad, meg érintőképernyőn tapicskolás), normális monitor (nagy képátló, jó színhűség). Ezért kell dokkolható laptop. Ami manapság lassan minden az USB-C miatt.

    A x86-nak nagyon sok előnye van, nem véletlenül annyira elterjedt. Például a PC féle BIOS, UEFI nincs egyéb architektúrákon, ez hatalmas előny. Ebből származik a PC bővíthetősége. Egyedül PC-n lehetséges az, hogy fogsz egy random kártyát, berakod a slotba, felismeri a kernel, betölti a drivert és működik. Kb. minden máson ez ilyen device tree fájlokkal van megoldva [link]. Plusz nem szabad elfelejteni, hogy egyedül az x86 kernel támogat stabilan olyan buildet ami több különböző processzoron is képes futni. Minden más (pl. arm, powerpc) esetén konkrétan meg kell adni a procit amire fordítasz a kernel configban. Ez nem a kernel hibája, hanem az architektúrájé.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés