- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
"A mostaniak bőven hozzák az elvárhatót. Kb. sandy óta teljesen használható cuccokat csinálnak."
Ez szerintem elég megosztó téma. Más kérdés, hogy népszerűek, más hogy milyen teljesítményre képesek. főleg az Atomok.
Az "ügyesen" elhelyezett "aknákat" bug-okat hagyjuk is, amire jó-szokásuk szerint nem érkezik javítás, mert már 2 éves platform.
Én Ryzen 2 párti vagyok, persze jók az M1-ek (üzemidőben) árban nem. (úgy mondom AppleiPhone telefon van a zsebemben éppen) -
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Nvidia legalább a grafikus drivere-i 2D részét nyílté tehetné, úgyis lassan már a böngészők is rendelkeznek nyílt Vulkan támogatással (még az Intel natív, gyári nyílt driver-i is tartalmazzák). Irrelevánssá válik az idővel a OpenGL, DirectX.
A közösségi nyílt nvidia nouveau projekt érezhetően gyenge, van hogy fel sem ismer eszközt (feketeképernyő, szétfagyások, használhatatlanság stb). -
zoltanz
nagyúr
A friss MX-Linux -on (testing) működik rendben a imwheel. Több sort görgessen az egér.
-
A HUP (vagyis trey) miért nem említette meg hogy kiadták a Mint 20.3-at? Már 3 napos "hír".
-
Sonja
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
válasz
cappa72 #23087 üzenetére
Most nekem is kábeles Vodás 150-es netem van otthon és mobilnet 5G, van lakás és a melóhely között. Illetve van kapcsolatom Seed szerver csoprttal/üzemeltetőkkel (szerveren belül megosztók az állományok)
Ahogy egyre optimalizálatlanabbak a böngészők, weblapok nem fog ártani munkahelyre legalább FTTH optikai internet szolgáltatás Digi majd minden megyeszékhelyre igéri idénre.
A saját netwok+subnetwork -öt lenne jó lenne fejleszteni optikai kapcsolatra. -
válasz
Biowaskular #23084 üzenetére
Ezeket a telós meg egyéb naptárakat agyatlan managereknek találták ki!
Én elolvasom, amikor jelez és 10 perc múlva úgyis elfelejtem. A többszöri ismétlődő jelzés meg sértő, mert ugye nem vagyok hülye, hogy állandóan figyelmeztessen ugyanarra! Arra se figyelmeztet a rohadt teló, hogy már nincs decemberi korlátlan mobilnet, így le is pergett az összes netem, wifi mellett persze, amikor elfogy, akkor szól csak a barom.
-
Bakker, tegnap (is) elátkoztam az ubu20.04-et.
Tegnapelőtt ment a nyomtató, tegnap már nem.Aztán net-túrás...
Kiderült, hogy a hplip még annyira nem okos, mint windows esetén az ottani program.
Patronhiba volt. Kivettem a színes patront, ami hibás volt, megjavult a nyomtatás, igaz (természetesen) fekete, de nyomtat.De továbbra is ez a leggyengébb kiadás, szerintem, szigorúan R=1 user szinten. Várom a 22.04-et.
-
Archttila
veterán
válasz
0xmilan #23076 üzenetére
errol szo nincs
Az OLED akciosan ma mar nem sokkal dragabb mint egy azonos meretu LED TV, a monitor pedig egy teljesen belepo szintu 32-es LG.A megoldas egyebkent egy arva disable paramter az output section-be:
# LG 55' OLED TV
output HDMI-A-1 {
mode 4096x2160@120.000Hz
position 0 0
adaptive_sync on
scale_filter smart
subpixel rgb
bg /usr/share/backgrounds/arch/arch.png fill
disable
}Le is zuztam a wdisplay-t
-
Archttila
veterán
Ma rendbe tettem a configom Screen control reszet, miszerint a $mod+x hatasara kivalaszthatom hogy (csak) a monitor vagy a TV legyen aktiv. Ez akkor hasznos ha mondjuk mar nincs kedvem dolgozni es inkabb jatszanek egy kicsit, mert ilyenkor csak nyomok egy mod+x T -t es mar at is kapcsol a TV-re, a monitort meg kilovi.
Igen am, viszont boot vagy akar egy mod+shift+c konfig reload utan mindketto visszakapcsol ami ertheto, hiszen a config ide vonatkozo reszeben mindket kimenet definialva van. Szerintetek mikent lehetne modisitani ugy, hogy boot utan csak a monitor legyen aktiv, a TV meg csak akkor ha kifejezetten en hivom meg a mod+x T-vel ?## Variables
# Displays
set $monitor DP-1
set $tv HDMI-A-1
### Output
# LG 32' Monitor
output DP-1 {
mode 2560x1440@74.971Hz
position 0 0
adaptive_sync off
scale_filter smart
subpixel rgb
}
# LG 55' OLED TV
output HDMI-A-1 {
mode 4096x2160@120.000Hz
position 0 0
adaptive_sync on
scale_filter smart
subpixel rgb
}
## Screen control
mode "(M)onitor (T)v (O)ff" {
bindsym m output $monitor enable, output $tv disable, mode "default"
bindsym t output $tv enable, output $monitor disable, mode "default"
bindsym o output $monitor disable, output $tv disable, mode "default"
# Retrurn to default mode
bindsym Return mode "default"
bindsym Escape mode "default"
}
bindsym $mod+x mode "(M)onitor (T)v (O)ff"
-
zoltanz
nagyúr
Használom az Opera böngetőben a beépített VPN egész gyorsan tölt be már, alig lehet észrevenni. Mondjuk biztos jobb lenne egy normális router-en tomato fw-rel használni VPN-t.
-
Már billentyűzetes tok is van a PinePhone-hoz.
-
Sonja
nagyúr
"GoboLinux is an alternative Linux distribution which
redefines the entire filesystem hierarchy.In GoboLinux you don't need a package database because
the filesystem is the database: each program resides in its own directory,
such as /Programs/LibX11/1.6.9 and /Programs/GCC/9.2.0."
Érdekes megoldás. -
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #23064 üzenetére
"Ha most gond nélkül megugrotta ezt, ezután sem lesz vele semmi gáz."
Ezen én is elcsodálkoztam, mert régebben stable ág is mikor kijön, az első hónapokban, küzdeni kell gyerekbetegekkel. Az meg rátesz egy lapáttal, hogy nemrég volt a stable 11 -es verzió premiere, és az is perfekt, meg rá pár hónapra a testing ág is. Le a süveggel. -
Archttila
veterán
Agyatokra ment a bejgli
link
-
zoltanz
nagyúr
Próbáltam eltávolítani a LXDE Buguntu -ról (LUbuntu) a pulseaudio-t, már nem lehet mert viszi magával a desktop -ot is.
Megpróbálom a Mate-t még. -
Sonja
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Kellemes Karácsony kívánok!
Olyan jó, hogy az internet (írónia mód on) már a 21. századra egyre felhasználóbarátabb.
Legtöbb oldalon már nem lehet szöveget kijelölni, (Ocr) keresni rá, be kell pötyögni (újra). -
Siriusb
veterán
Kate-ben nem lehet beállítani, hogy mutassa a sorvégződéseket, vagy csak én nem találom? Persze Geany-ben mindent lehet.
-
zoltanz
nagyúr
Ki akartam próbálni egy Manjaro-t, de már telepítéskor, a partíció létrehozáskor szétfagyott.
-
urandom0
senior tag
Ha valakinek hóhiánya lenne: működő hóesés animáció Gnome shellhez
-
urandom0
senior tag
-
Megtaláltam két régi játék cd-met.
Driver és Driver3 (Driv3r).
Futnak wine alatt. Meglepett, de kellemesen. -
zoltanz
nagyúr
Felhúztam egy Debian 11 (Bullseye) alapú MX-Linux -ot (antiX).
Még finomhangolni kell és a személyes cuccokat átpakolni, de szépen (unalmasan) jól működik.
Inkább csak tesztelgetem még, egy külön partíción, a 10 alapú MX-Linux mellett, mert nekem még az is tökéletesen alkalmas. -
zoltanz
nagyúr
Nem is kell vicclapokat olvasni csak bekapcsolom a google fordítót
-
cami][us
senior tag
-
zoltanz
nagyúr
Elterjedt tévhitek: MacOS-re nincsenek vírusok.
Persze Linuxra (Droidra) is vannak, de más fasorban van ennek a veszélye.
[link] -
urandom0
senior tag
Aki ismeri a KDE-t, biztos olvasta már a mottójukat, amit úgy kb. 7 éve használnak: "Simple by default. Powerful when needed."
Namost a kedves M$ ezzel a Windows 11 nevű izével bevezetett egy új szlogent (kb. fél éve): "Simple by default. Powerful by choice."
Igen, a M$ jobban teljesít... -
-
zoltanz
nagyúr
Próbáltam nyílt nouveau h.264 videó gyorsítást, ndpau-val, zárt nvidia bináris kell hozzá sajnos. Vaapi meg nem sokat vesz le Cpu válláról.
-
F34R
nagyúr
válasz
zoltanz #23013 üzenetére
ilyen nem nagyon van, ott a qutebrowser; lightweight a codebase de a google webenginejet hasznalja.. en mostanaban az ungoogled chromiumot hasznalom, semmivel nem eroforras igenyesebb mint az upstream firefox. ott a palemoon peldanak, kis eroforrasigenyu de a legtobb szarul/ modernul megirt oldalnal osszefossa magat. lassu es doglodik, ezert valtottam en is par honapja.
-
urandom0
senior tag
válasz
zoltanz #23013 üzenetére
Hát igen, amelyik tényleg könnyűsúlyú, az nagyon sok mindenre nem használható, amelyik pedig mindenre használható, az nem könnyűsúlyú
Az Epiphany is bugos olyan oldalakon, mint a Youtube. De egyébként jó kis böngésző lenne, nekem nagyon tetszik a címkézős könyvjelzős megoldása, csak ott is el van szabva, hogy amikor a könyvjelzők ikonra kattintasz, elédtolja az összes könyvjelződ, mindenféle rendszer nélkül. Nem értem, miért nem alapból a kedvencek mappát nyitja meg? Illetve tömeges könyvjelzőzési dolgokat sem tudsz csinálni benne, mert egyszerűen nem tudsz kijelölni több könyvjelzőt egyszerre.
Ami még tetszik benne, hogy laptop használata esetén vissza tudsz menni az előző oldalra úgy, ha a két ujjadat eltolod jobbra a touchpaden, ez nagyon kényelmes tud lenni. -
zoltanz
nagyúr
Barátkozok a "könnyűsúlyú" böngészőkkel (Epiphany stb.). Ezek valójában normál súlyúak, inkább a jelenlegi fősodorban lévők elhízottak.
Nem mintha a weboldalak kódja nem tartalmaznának eredetileg is lassító ciklusokat (nem véletlenül, költséghatékonyság miatt)
-
Ilyen esetben legalább kaphatna mindenki 1-2 napot az elköszönésre!
Gondolom, jön majd vissza másik reggel hamarosan, szóval ha valaki újból majd süt a tömény rosszindulat, gyanakodni fogok.
Nem láttam azt a bizonyos okot, amiért ezt kiérdemelte, szóval kíváncsi lennék rá, ha nem is tartozik rám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Crucial 240GB SSD eladó
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest