Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz zoltanz #19859 üzenetére
Akkor még egy pozitív: múltkor ekéztem a CD-t, mint elavult formátumot. Most meg vettem egy USB-s DVD meghajtót, meg elkezdem megvenni a régi kedvenc albumaimat CD-n. Erre az vitt rá, hogy mára már ezek hiába elérhetők stream szolgáltatásokon, ezeket a klasszikus metálalbumokat mind remasterelték, néha remixelték is, és fosul szólnak, loudness war-os, gépesített trágyát kevertek belőle. Így ma már csak CD-n szerezhetők be, használtan, de relatíve olcsón.
Torrentes letöltés sem játszik, mert lossless kell, és hiába van fent egyik-másik torrenten, sok jogvédő meg szemétláda azzal trükközik, hogy a feltöltött flac mp3-ból van visszakonvertálva. Az AuCDtect ezt néha kimutatja, néha nem. Így csak az a tuti, ha eredeti lemezről rippelem, EAC + AccurateRip kombóval.
Tiszta retró érzés újra AudioCD-t használni, meg CD meghajtót. Visszarepít a 90-es évekbe, ahogy teszem be, veszem ki a lemezt, felpörög, meg centrifugázza benne, csak úgy darál benne, grrrrrr-rrrrr-rr. Csak sokat kell a hátam mögé nézni, nehogy betámadjon hátulról egy T-rex, ez benne van mindig a pakliban, mikor az ember ilyen ósdi technológiát használ
Majd próbálok Arch alól is rippelni, cdparanoia segítségével, így még sose csináltam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek Asrock AM1H-ITX alaplapot
- Zsír Acer Nitro V16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Sony alpha 7C II ezüst váz, plusz FE 1.4/50 GM objektív
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest