Új hozzászólás Aktív témák

• mefistofeles

veterán

Skacok!
    Az az őrült ötletem támadt, hogy a meglévő win 8.1 os mellé feltelepítem a Linux mint-et is. Maga az elgondolás szerintem kivitlezhető!? Terveim szerint egy kb. 20 Gb-os helyet különítenék el a linuxnak. Van viszont egy halom kérdés ami megfogalmazódott bennem.
    1. egyszerűen csak telepítem pl. USB-ről indítva és kész? A PC indulásakor választható lesz, mely oprendszert szeretném indítani?
    2. azt a bizonyos 20 gb-ot, hogy osszam el? (tudtommal a linux több különféle tárhelyet használ)
    3 ha neadj isten mégis lemondok a linuxról akkor a windows fel fogja ismerni a particióit?

és végül a számomra leg aggasztóbb probléma. Egyszer már rászántam magam, hogy egy Ubuntut telepítsek de az egész katasztrófába fulladt mert egyszerűen képtelen volt a cucc felimerni a hálókártyámat! Tényleg, gyakorlatilag a fél magyar ubuntu közösség próbált segíteni minthiába. Szóval ha felismeri a hálókártyámat és tudja használni is, akkor az már live módban BIZTOS ki fog derülni igaz?

Ja és a legutolsó: melyik kiadást ajánlanátok? Mivel valszeg gépigény probléma nem lenne azt szeretném, hogy minél felhasználóbarátabb és egyben jól testreszabható is legyen. Mate, Cinnamon, KDE, XFCE?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés