- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
carrilboy
csendes tag
Üdv,
Nagyon láma kérdést teszek fel, de mivel ez egy Linux kezdőknek fórum, így nyugodt szívvel teszem.
Általános kérdéseim lennének,amiket tuti ezerszer megválaszoltak már máshol,én full kezdő Linuxos vagyok (olyannyira hogy sosem volt és még most sincs Linuxom).Adott egy laptop, amire Linuxot tennék. Mint-et ajánlottak, de most nem is ez a legfontosabb (bár ha van tipp,jöhet). A vas egy HP Probook 450 G5, jelenleg Windows 10 van rajta. Igazából nem akarok 2 oprendszert, szóval egy teljesen Linuxos rendszerben gondolkodom. Van a gépben egy 256-os SSD meg 1 terás vinyó, nyilván a Linux az SSD-re kerülne.
Namost. Felmerültek bennem kérdések.
1. A HP oldalán nemigazán találtam drivereket például Linuxhoz, csak Win támogatás van.
Hogyan lesz minden hardverem ellátva a megfelelő driverrel?
2. Használok olyan szoftvereket, amiknek legjobb tudomásom szerint csak Windows-os verziója létezik.Az egyik az a VirtualDJ8, a másik egy feliratkészítő program, EZTitles a neve. Tudom, hogy létezik windows emuláció Linux alá és akkor azon keresztül tudok bármilyen windows-os alkalmazást futtatni. De nincs valami natív módszer erre?Mert a wine-os megoldás esetén hallottam, hogy gondok lehetnek driverekkel, fel nem ismert hardverekkel, hogy pl. maga a szoftver fut,csak nem látja a hangkártyát,stbstb.
3. Melyik lenne az a disztribúció, ami nekem megfelelne? Laptopra, általános felhasználás mellett, full kezdőként.Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Dell 15 XPS 9510 UHD 4K+ HDR Touch Nano i7-11800H 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Pro Garancia
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest