- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Atomgeszi #80120 üzenetére
Másikra reagálva,
KDE alatt van DPI azaz kijelző skálázás és van az összes fontra kiterjedő betűnagyság állítási lehetőség.
Címsorok, popup ablakok, párbeszédablakok, ionfeliratok menü stb. mind külön állítható, nagyíthaó.
Nálad is kellene lenni ilyen beállítóablaknak valahol szerintem.
8 az alapértelmezett, ez a betűméret kb. mint bolha pöcsén a pattanás, nálam 12 és a DPI meg 125%.
Így egy 19 col FHD monitoron is minden szépen olvasható még nekem is pedig erősen megromlott a szemem mostanság.
Valamint ugyanezeket a paramétereket, méreteket, nagyításokat a böngészőkba mindegyikbe be lehet állítani, kísérletezés tárgya és akkor a weboldalak is neked megfelelően jelennek meg. -
válasz
Atomgeszi #80120 üzenetére
Mindenféle térítés meg promó elkerülése mellett,
nekem Ubuntu van, nem azért mert annyira húde.
Hanem mert valami kideríthetetlen okból se Arch, se Debian, se a Mintek az én vasamon nem mentek.
A blogomba van erről egy éles vitát kiváltó írásom, ha van kedved olvasd végig.
Vagyis én nem tudtam disztrót választani hanem fordítva van, azzal kell együtt kell élnem ami hiba nélkül fut a vasamon.
Valamint én meglátásom hogy a felületet (DE) látja az user amúgy is, ami disztrónként változik az a csomagtelepítés megoldása.
Meg persze még jópár dolog de halandó ezeknek ritkán megy a közelébe.
Miután a KDE 95%-ban ugyanúgy néz ki minden rendszeren, én egy Kubuntut nyúzok mert a KDE-ből nem engedek, nekem alap etalon.
Xfce meg a favorizált Cinnamon valahogy nem jön be.
Valamint ha valami Ubuntu származékot használsz, nem sok eltérés van az alap kezelhetőség terén és jó a támogatottság, bőséges a szakirodalom és a fórumok is pörögnek. Arch még jobb de az kicsit más világ.
Bár mint írtam, a Mint is Ubi származékként fogható fel és nálam mégis a natúr Ubuntu hajlandó csak működni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Atomgeszi #80077 üzenetére
Hy!
Ubuntu - Mint egy tőről fakad. Amit kiadnak Ubuntura, az menni fog Mint-en is, egyszerűen csak nem szokták külön kiemelni a Mint-et, meg a Debian vonal egy csomó egyéb disztróját se.
Firefox: minden ugyanúgy megy.
MPC-HC: ezzel most megfogtál, de az SMPlayer és a VLC is rendelkezésedre áll, így ha azok tudják ezt Windows alatt, akkor Linux alatt is menni fog. Régen volt már a 24P-s kísérletezgetés nálam.
PDF: van egy nagy kupac PDF feldolgozó progi különféle szolgáltatásokkal, nézz körül a Mint szoftverközpontjában. Egyéb doksi szerkesztésre meg pl. LibreOffice
A touchpad működéséhez, vagy valami extra funkcióhoz kell a dell-es driver?
Az egered irányváltó gombja Windows alatt külön programmal megy? Még nem láttam sehol ilyen egeret, ami ilyen irányváltást tudna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Anime filmek és sorozatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest