- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
attilav2 #77486 üzenetére
Na ez szívás a Chromium felhasználóknak.
Szóval 7 év után rájött a Google, hogy a sync, contact meg egyéb API-k megléte egy nyílt forrású böngészőben biztonsági kockázatot jelentenek, így most ezeket letiltják (03.15-től), ráadásul ez érinti a jelenlegi és régebbi Chromium verziókat is. Ez 7 évig nem volt gond? Ehh...
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #68618 üzenetére
Keresgéltem a "Kde stuck on splash screen"-re és egy találat azt javasolta hogy a kompozitor beállítások körül nézzek szét. Kikapcsoltam a kompozitort, és újraindítottam a kde-t, megszűnt a probléma, majd visszakapcsoltam a kompozitort és próbáltam indítani így is, ekkor is késlekedés nélkül betöltött. X akta
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #67542 üzenetére
Na csak van hardveres Youtube gyorsításom chromium-vaapi alatt csak el kellett olvasnom figyelmesebben egy itt korábban linkelt oldalon a vonatkozó szöveget:
"On the chrome://media-internals tab, click on the video url (in order to expand it), scroll down and look under Player Properties, and you should find the video_decoder property. If the video_decoder value is MojoVideoDecoder (previously it was GpuVideoDecoder, but now the Chromium builds use MojoVideoDecoder on Linux) it means that the video that's currently playing on YouTube in the other tab is using hardware-accelerated video decoding."Tehát akkor is van hardveres gyorsítás ha a Chromium MojoVideoDecoder-t ír!
Arch és Radeon 6670 alatt a nyílt ati driverhez kell a vdpau támogatás: mesa-vdpau csomag, és a vaapi támogatás: libva-mesa-driver csomag, valamint a patchelt chromium az aur-ból: [link] bináris csomag, így nem mennek el órák a fordítással. -
Frawly
veterán
válasz
attilav2 #67540 üzenetére
Ebből nem derül ki, hogy használja-e a vaapi-t. Persze attól még használhatja. Legkönnyebben valami feladatkezelő, task manager féleséggel tudod ellenőrizni, ha a CPU használat jóval 10% alatt van 1080p+ felbontás lejátszása alatt, akkor valószínű működik a hardveres dekódolás.
Szerk.: a chrome://gpu lap alapján írtak szerint megy. A Video Decode: Hardware Accelerated sor tanulsága szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged