- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #98500 üzenetére
Meg még rajta kívül 5223 nevenincs disztrócska próbálkozás.
Erről szól az openszósz. Bárki(k)nek lehet egy ötlete, amivel indíthat egy projektet. Én, amit eddig láttam felhasználói szinten, azok nem nagy dolgok. Sok ilyen one-man disztrónál a különbség a fődisztróhoz képest, hogy más dolgokat raknak bele előretelepítve... Na pl. ezért szerintem teljesen felesleges ezekkel foglalkozni, kvázi semmi újat nem tudnak nyújtani egy új háttérképen, pár előretelepített csomagon, meg grafikai szemfényvesztésen kívül. Igen, ezek jó eséllyel később kihalnak. Ezekben késnek a biztonsági frissítések, keverik sokszor a különböző disztrók tárolóit, beleraknak PPA-kat meg ilyen ellenőrizhetetlen szarokat... Döntse el mindenki magának, hogy kell-e ez neki.
Bakker összelapátolok egy bugyilila színvilágú KDE valamit, telepakolom baromságos szoftverekkel előtelepítve és ráhúzom valamelyik fő disztróra.
Ennyi, ugyanezt írtam le előbb. Semmi újdonság, csak a grafikai humbug. A bugyililáról jut eszembe: [link] Ez is egy háromszázharminckettedik Debian klón. Lehet vannak benne újdonságok, de azért a Debianhoz nem lehet hasonlítani.
-
urandom0
senior tag
válasz
Az a baj, hogy egy disztró karbantartása sokkal nagyobb feladat, mint amennyire elsőre annak tűnik, és ezt sokan nem látják az elején. Mert nem csak arról szól, hogy fogok egy alap disztrót, hozzácsapom a saját csomagjaimat és kész. Minden apró hülyeséggel foglalkozni kell, ami nagyon el tudja vinni az időt.
Én a múltkor a Guefihez deb és rpm csomagokat. Ez egy pici, egyszerű program, ráadásul még ritkán is frissül, de mivel alapból Slackware-hez készült, így meg kellett patchelnem, hogy más rendszerek alatt is menjen (és még egy patchet csináltam hozzá, hogy a parancsikonok is rendben legyenek).
Ha most lenne 3-4 olyan csomagom, amihez mondjuk hetente-kéthetente jönnek frissítések, és folyamatosan karban szeretném tartani őket, már az heti több óra elfoglaltságot jelentene nekem, és azt kéne beillesztenem a napi dolgaim közé... -
sh4d0w
félisten
válasz
Megesik, hogy a fejlesztonek van tonnanyi szabadideje, amikor elkezdi, aztan ez elfogy. Torodj bele, nem lesz egyseges Linux, ha egyseges rendszer kell, akkor Windows vagy Mac OS.
-
totron
addikt
válasz
Meg is válaszoltad, ifjonti hév, aktuális projekt, szigorúan non-LTS módban. Nem is mindenkinek ambíciója bekerülni egy fősodratú, hieararchikus rendszerbe sok év bizonyításaival, helyezkedéseivel. Emberileg sem biztos, hogy a megfelelő csapatban találná magát az ember. Meg hát a szabadságról, egyénieskedésről is szólna a terület, persze ironikus módon pont sikerül ellentartani is a célnak. Jó tanulópálya, önkifejezés, ujjgyakorlat. Aztán kinövi, beleun abba is, hogy tkp. csak a csomagkezelés reszelései mennek érdemben.
A kérdésfeltevéstől meg ne félj, nem a te érdemed, ha flame-mé lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest