Új hozzászólás Aktív témák

• john75

friss újonc

Sziasztok,

nemrég telepítettem az MX linuxot egy korábban windows-os gépre.
    Jelenleg egy megosztott mobilinternetet használok az asztali gépen egy usb stick segítségével. Jelenleg egyetlen problémát nem tudtam megoldani, a nyomtatást. A Xerox phaser 3260 nyomtatóhoz UTP kábel csatlakozik a router-től. A routerből pedig egy másik kábel az asztali géphez. Sehogy nem tudtam megoldani a közvetlen kapcsolódást az asztali géphez, csak egy TP-Link router-en keresztül, USB-n keresztül sem tudtam beállítani. Jelenleg csak úgy működik a nyomtatás ha a működő Internet mellett a korábban letiltott vezetékes kapcsolatot engedélyezem a router felé. Ha engedélyezve marad ez a vezetékes kapcsolat a nyomtatóval, akkor a mobil net-et már nem tudom használni. A router IP címe 192.168.2.1. Alhálózati maszk 255.255.255.0 Az admin felületén azt látom hogy az asztali gép is kap a routertől IP címet, valószínű ez lehet a gond. Ezen a felületen látom azt is hogy a router csak küld adatot, de nem fogad az asztali géptől semmit.Tud valaki erre esetleg egy hálózati beállítást? Lehet hogy valami script-et kellene írni, ami beállítja a hálózatot és minden bejelentkezéskor lefut?

Köszönöm előre ha segít valaki!

:))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés