Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz CPT.Pirk #84630 üzenetére

Tearing az pont nincs. Windows-on lepróbáltam (ott tudtam váltani az 59.940Hz és 60.000Hz között) generált 60Hz-es smoot-scroll videót VLC-n.
    Az 59.940Hz-nél rendszeres apró ugrásokat lehet felfedezni a video lejátszása közben, ami 60Hz esetében nincs meg. Tehát a 60Hz vs. 59.94Hz valós különbség, nem csak kerekítés eredménye.
    Viszont kamerás 60Hz videókat nézve már nem vagy nehezen fedezhető fel ez az ugrás smooth részeknél is. Gondolom eleve a tartalom is elvonja a figyelmet és van azért 1-2px kamera kilengés is. Szóval nagy problémát nem jelent linuxon a csak 59.940Hz, inkább csak érdekes, hogy az xserver valamiért nem akarja a 60Hz-et.

Keresgélve test-eket belefutottam olyanba, hogy browser-en belül vannak tesztvideók.
    Meglepetés volt, hogy mennyire lekövetik a változásokat. Pl. elindítottam a tesztet 60Hz-el majd futás közben váltottam és érzékelte a browser és kijelezte az új értéket. Viszont linux alatt panaszkodott a vsync hiányára, holott az nvidia driver-ben be van kapcsolva.
    [browser-59.940Hz] [browser-60.000Hz]

Amúgy a kerekítés is valós dolog, de úgy néztem, hogy inkább videok esetében az. Sok 60Hz kamerás video valójában 59.940Hz fps-el készült. A 60Hz videok nagy része leginkább valami pc screen stream eredménye vagy generált animáció. Gondolom az NTSC kamera vs PC screen miatt.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés