Új hozzászólás Aktív témák

• Pano

addikt

Sziasztok!

Elkezdtem ismerkedni a KDE Neon disztróval (ami elvileg nem disztro, de ebbe most ne menjünj bele :D

Olyanba ütköztem bele, hogy akármit próbálok telepíteni (konzolból vagy discover-ből, estleg deb fájlból, synaptics-ból), a telepítés vége mindig hibára fut. A programok ettől függetlenül települnek és rendben futnak.

Konzolban ezt kapom:

Hibák történtek a feldolgozáskor:
    appimagelauncher
    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Discover alatt csak annyit, hogy "a telepítés meghiúsult". Lehet valami bugról van szó, az a lényeg, hogy konkrét problémát nem okoz, de azért kicsit piszkálja a csőröm. Futottatok már ebbe bele?

A másik kérdésem pedig disztó független: Azt tapasztaltam a notimon, hogy bármelyik disztro van fenn nem tudom rendesen használni a Chrome és Chromium böngészőket, mert valami oknál fogva rettentő negatív hatással vannak az egész rendszer teljesítményére ha nyitva vannak. Akadós, nyögve nyelős lesz használni a gépet. Érthetetlen számomra :\ Az ha bekapcsolom a hardveres gyorsítást, a gpu felülírást nem sokat segít. A firefox is kicsit lomhábbnak tűnik, mint windowson.

CPU: Intel Core i5 6200
    GPU: Intel HD 520
    RAM: 8GB DDR3 Dual
    SSD

Discover alatt csak annyit, hogy "a telepítés meghiúsult". Lehet valami bugról van szó, az a lényeg, hogy konkrét problémát nem okoz, de azért kicsit piszkálja a csőröm. Futottatok már ebbe bele?

A másik kérdésem pedig disztó független: Azt tapasztaltam a notimon, hogy bármelyik disztro van fenn nem tudom rendesen használni a Chrome és Chromium böngészőket, mert valami oknál fogva rettentő negatív hatással vannak az egész rendszer teljesítményére ha nyitva vannak. Akadós, nyögve nyelős lesz használni a gépet. Érthetetlen számomra :\ Az ha bekapcsolom a hardveres gyorsítást, a gpu felülírást nem sokat segít. A firefox is kicsit lomhábbnak tűnik, mint windowson.

CPU: Intel Core i5 6200
    GPU: Intel HD 520
    RAM: 8GB DDR3 Dual
    SSD

Új hozzászólás Aktív témák