Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz #95488640 #55221 üzenetére

Ez halál, nem Linux disztró. Nem lesz elemzés, mert nincs miről, nem is értem hová butítják még ezt a rendszert.
    A kezdő bootképernyőnél vagyunk, az F6 megnyomásával lehet választani pár kernel boot opciót, nagyszerű! Ha valaki mégis más opciót akar beírni, mert tudja, hogy csak azzal fog működni a rendszer, az pisloghat, mint lassú malac vályuhoz érve! Nekem a laptopon be kell írnom már ilyenkor a processor.nocst opciót 1-es értékkel különben bakfitty van boot után. OK, hogy esc-re visszadob egy villogó kurzorra, de a fene tudja fejből mit kéne beírni. Továbbmentem mégis a nolapic opcióval, bár így csak egy processzormagot használ a procim, de mondom, azért is megnézem. Nem kellett volna, ez az erőltetett unityra formázott Gnome tényleg katasztofálisabbb az Unitynál is. Ha már váltás, akkor miért kell ezt erőltetni, lehet amúgy jó lenne ez a 3.26-os Gnome, de így.....hová akarják még butítani a fájlkezelőt?
    Valaki nemrég azt mondta, hogy a Nautilus meg a Nemo ugyanaz, no aszondom én, hogy csak Nautilust használjon ezentúl!
    Mint telepítésénél, ha a wifi jelszót be akarom írni, de a többi jelszónál is, ott van a bejelölhető opció, hogy láthassam, amit beírok, itt se ártana, mert vegyesen vannak a feliratok, fogalmam sincs, milyen betűkészletet használ éppen. Ha látnám, hogy nem jó, akkor beihatnám terminalba a setxkbmap hu-t, de itt ugye nem látom.
    Szevasz új Ubuntu, 2 perc alatt végeztünk is, remélem a Gnome 3.26 használhatóbb lesz, ha az is ilyen, akkor......

Köszönjük a bemutatót videátor uram, törölheted! :R :)

(#55226) colomb2 Kösz a megerősítést, nem voltam 100 százalékig biztos benne, a biztosan kifejezés itt éppen az enyhe bizonytalanságra utalt. ;)

(#55225) cigam

A kezdők nem úgy lesznek haladók, hogy a profiktól tanulnak?

De. Méghozzá ebből a témából:

.....magának az init rendszernek a visszásságairól volt szó.

Hadd gratuláljak neked!

Szerintem ez még nem haladó szint.

Szerinted. De nem is kezdő, függetlenül attól, hogy a kezdő nem csak abszolút kezdőt jelent, ez nem szakmai jellegű vita volt, hogy szidták a systemd kitalálóját, mert a pulseaudio is milyen sz.r. Az sem sz.r egyébként, másrészt meg ha gyakorlatilag az összes disztró átvette a systemd-t, akkor ez van, ezt kell szeretni. Biztosan mindenhol hülyék ülnek csak a PH-s guruk itt Mo-n, ők tudják a tutit. Talán így van, de ezt nem a Kezdő topikban kell kitárgyalni! Ez még csak nem is szakmai vita volt.

Az OFF topik a terepe ezeknek, miért nem folyik ott erről hosszas diskurzus? Ja, hogy ott szabadon lehetne róla beszélni.....bocsi akkor már nem is érdekel! :D Jól van, gratulálok nektek, csak most már szakadjunk le erről az utálomasystemd-t dologról végre!
    Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák