Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Közben én megint belőttem pár dolgot Mint 17.2 alatt, ami másokat is érdkelhet:

egér mouseaccel kikapcsolása, sensitivity beállítása

xinput list # az egér id-je ott lesz a listán
    xinput list-props 10 # meg lehet nézni, hogy hogyan van beállítva
    xinput set-prop 10 'Device Accel Profile' -1 # mouseaccel kikapcsolása
    xinput set-prop 10 'Device Accel Constant Deceleration' 1.5 # sens beállítása megfelelőre. a kisebb deceleration a nagyobb sensnek felel meg.

ezek után ha gamer egér, akkor bizonyos gombokkal maxra lehet járatni a DPI-t, és esetleg változtatni a deceleration-ön, ha túl magas vagy alacsony a sens az oprendszerben. játékban meg külön be lehet állítani gondolom.

ez inkább játékra kell, ott 20%-ot is ronthat a találati pontosságon, ha be van kapcsolva a mouseaccel. oprendszerben zavaró lehet először, ha valaki hozzászokott, hogy egy rántással fent van a jobb felső sarokban, mert a mouseaccel továbbrepíti a kurzort...

f.lux telepítése és beállítása

sudo add-apt-repository ppa:kilian/f.lux
    synaptic reload
    synaptic install fluxgui
    run fluxgui applet # menüben meg lehet találni
    right click / preferences
    lat, long: 47.1324, 17.7507 # ezek Herend koordinátái
    autostart 1

ha valaki nem ismerné, ez lejjebb veszi a kék színt este, és így kevésbé borítja fel a cirkadián ritmust meg kevésbé rontja a szemet az esti munka. azért én javasolnám mindenkinek, hogy ne dolgozzon este, és korom sötétben aludjon, illetve nappal meg a lehető legfényesebb helyen tartózkodjon. ellenkező esetben úgy jár, mint én, megnyúlik a szemgolyója a felborult cirkadián ritmustól, és rövidlátó lesz.

nem tudom, hogy innentől automatikusan indulnak e ezek a rendszerrel, vagy mindig újra be kell állítani őket, mindenesetre nem lehet annyira nehéz boot-ra kötni egy bash scriptet, ami elindítja a flux-ot, meg beállítja az egeret.

Új hozzászólás Aktív témák