Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz Lathronos #26599 üzenetére

Először is köszi neked is a reagálást. :) Nézzük sorra:
    Hú, ezt nem egészen értem ,h " ne egy közös rendszerindítójuk legyen, hanem te választhasd ki melyik HDD-ről szeretnél rendszert indítani", mivel ez számomra egy és uganazon opciónak hat, lehet h mert kezdő linux-osvagyok, és nem látom át jól a dolgot. Tehát eddig közös grub volt, ha jól fogalmazok(?), de mivel grub, ezért lehet benne választani, melyik boot-oljon. Szerintem valamit nem értek jól ezen a ponton(?)

Na, tehát jelen állás szerint , és régóta is van egy működő grub azon a PC-n, ami tegnap nem akart előjönni, de sorra írtam hsz-eket ennek kapcsán is, és hogy miként lett megint hasznáhatóa grub-om. Na most, ez maradni fog úgy, ahogy van, ha ujrainstallálom a linux-ot? Ez volna a legegyszerűbb, ha így történne.

"a GRUB-ot a Windows-os HDD-re szeretnéd telepíteni, hogy a 2 külön HDD-n lévő OS egy azon rendszerindítóból legyen futtatható?"
    Fogalmam sincs, melyik hdd-re települt a grub. Ezt egyébként tegnap kérdeztem is, van-e tipp-je valakinek erre, a leírásaim alapján. Vagy hogy hogyan tudom detektálni. De még nem tudom a választ rá. Hogyan szeretném? A lehető legegyszerűben. ;) Talán épp úgy, ahogyan eddig is volt, mert évekig jól működött. Csak éppen jelen hónapban halódni kezdett a Lubuntu.

"Miért nem használsz te is debian-t, mint mi itt páran? Az sokkal stabilabb mint az Ubuntu"
    Ha jól tudom, a Debian-hoz nagyobb szakértelem kell, mint egy Ubuntu / LinuxMint disztróhoz és társaihoz, én meg utóbbiakhoz is épp csak konyítok. :) A másik, nyomósabb oka, h Lubuntut raktam és raknék rá megint, az az , mint írtam: 1999-es, nagyon régi gyártmányú PC-ről van szó (P3), a Lubuntu meg az általm eddig megismert disztró közül messze a legkevésbé CPU terhelő, messze a leggyorsabb. ;) Bár ha jól tudom , a DEbian seterhel nagyon, nem tudom, mennyire gyors, és hogy régi gép elbírja-e. e tartok attól, h a Debian nekem túlságosan nehezen hasnzálható lenne. Ehhez képest, ha jól tudom, egy Ubi "szájbarágósabb"(?) :) Azaz nekem, kezdőnek való.

Új hozzászólás Aktív témák