Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rokefeller

senior tag

válasz CPT.Pirk #14858 üzenetére

Én azért továbbra is azt mondom, hogy a debian testing teljesen stabil. Használtuk már szerveren, ami gyakorlatilag több mint egy éve megy, és simán be merem vállalni a távoli reboot-ot. Desktopon sem volt vele probléma. A fix dátumot meg gondolom az Ubuntu-ra értetted, tudomásom szerint a debian stable akkor jelenik meg, amikor készen van.

A stabilitás egyébként nem azon múlik, hogy rolling vagy nem, hanem a QA-n. Ha egy rolling release-be rögtön bedobálom a git-ből buildelt csomagokat, akkor az instabil lesz, ha tesztelem, akkor meg stabil. Ugyanez igaz a schedule-based release-ekre is, ha nem szuszakolunk bele több feature-t egy release-be, mint amit meg lehet csinálni. Az meg hogy mi kerül tesztre, egy érdekes kérdés, valahol amit le lehet buildelni, az már megy is tesztre, valahol a fejlesztők annyi automatizált tesztet lefuttatnak, hogy a teszt csak arról szól, hogy olyan hardveren, amijük nincs, előjön-e valami apróság.

Az adatvesztés meg szomorú, de milyen fájlrendszerrel történt? Ext4-nél sok sztori volt eleinte, Fedorába pl amikor bekerült, sokan elkezdték használni, én is, pedig experimental módban volt. Én, meg sok más arc a community-ben, vállaltuk, és volt is miatta adatvesztésem, de ez nem a Fedora hibája, hanem az én early-adopter hozzáállásom. Most is btrfs-sel szórakozok.

Új hozzászólás Aktív témák