Új hozzászólás Aktív témák

• Petya XT

senior tag

gnome-disk-utility 46.1

Okulásként, tapasztalatként mindenképpen itt hagyon margóra a következő szösszenetet.
    Adott volt egy Axagon külső ház, benne egy Samsung 840-es SSD-vel, amin valami régebbi rendszer volt. Gondoltam újra partcionálom, a formázás menüben megjelent egy ATA biztonságos törlése funkció. Feltételezem, hogy az SSD támogatta, de a külső ház okán kudarcra volt ítélve, de amikor rányomtam erre, tudatosult bennem, hogy nagy hibát követtem el, szinte azonnal hibát dobott, ATA security jelszó életbe lépett és ez az SSD itt kb ennyi is volt. Használt, brand gépből való SSD, valaki, valamikor már lejelszavazta egyszer, ami most aktív lett.
    Uby segítségével, amit innen is köszönök neki, megállapítottuk, hogy mivel használt az SSD, így a jelszó, és PSID hiányában örökre zárolva marad. Log nincs, nem tudom ,hogy pontosan mi történt. Belső csatira kötve, Parted Magic, hdparm, minden megvolt, amit el lehetett követni, nem segített...
    Két kérdés merült fel bennem, az egyik, hogy miért jelent meg a menüben, mint opció, amikor nem belső SATA-ra volt dugva, és az, hogy miért nyomtam rá. A saját butaságom miatt ment a levesbe. Ha véletlenül Ti is találkoztok ilyennel, óvatosan vele. Érdekes, hogy másik külső házban már nem jelent meg a menüben az opció, másik SSD-vel.

...elég volt a linuxból mára... :DDD q...any...t. :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés