Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #10799 üzenetére
Neked kell vissza küldeni,hová?Mennyiért vetted,megéri a posta költséget?
-
macilaci78
nagyúr
válasz radi8tor #10796 üzenetére
Nekem a terméket kell visszaküldenem, azon meg lehet vitázni, hogy a termék része-e a göngyöleg...
Minden esetre lapra hajtottam a dobozokat, és egy dokumentumösszefogó csipesszel összefogtam őket annak idején.Zola007: oké
Volt már arra példa, hogy egy amúgy kifogástalan állapotú terméket épp a csomagolása miatt cseréltettem. Ajándékba szánt állólámpa csomagolása volt olyan állapotú, mint amit a kutya szájából szedtek elő...[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Zola007
veterán
Tudnátok nekkem ajánlani LED égőt, ami
- jó minőségű
- 3500-4000 K színhőmérséklet
- E27
- maximum 55mm átmérő[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Nerazim
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #10795 üzenetére
Még jó, hogy nem vagy köteles megtartani az eredeti csomagolását semminek.
⭐ Stella
-
macilaci78
nagyúr
vtac.hu-nál februárban vásároltam néhány ledes fényforrást. A visszaigazoló e-mailre reagálva jeleztem, hogy van meghibásodott darab, mi a teendő?
Eredeti csomagolásba tegyem bele a meghibásodott darabokat, majd csomagoljam be még valamibe, igazoljam vissza a szállítási címet és küldik a futárt a csere darabbal.
Nem kellett számlát se megkeresnem (jeleztem, hogy keresni kell), írták, nincs is rá szükség, a visszaigazoló e-mailre válaszolva beazonosítottak. A pontosítást követő 2. munkanapon jöttek a cseredarabok.4404-et vettem, ma már 4454 van a kínálatban, azt kaptam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Nerazim #10788 üzenetére
Én 4×4 méteres hálóban egy db E27 15W ledizzót használok. V-Tac 4404. Oda több, mint elég. Nappaliban is megállja a helyét.
-
macilaci78
nagyúr
válasz nandow #10787 üzenetére
A felfelé világító lámpák ma már túl klasszikusak.
Az első E14 foglalatot használ, belőle én inkább háromágút vennék 6-6,5 W-os gömbledekkel. Az szépen nézne ki.
A második GU10 spotokat használ, ebből nagy szórásszögű (110-130° már annak számít ebben a mezőnyben) és szintén 6+ W-osakat tennék.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Kernel
nagyúr
válasz koma106 #10789 üzenetére
Feszültségesés szempontjából még jobb is, hogy nem az egyik végére terhel a másik szalag, bár ilyen kis daraboknál még nem sokat számít.
Egyébként elektromosan csak párhuzamosan tudod kötni, mivel a szalag két végén a +/- pontok galvanikusan ugyanazok:
A példa csak 9 darabos (12V) szalagot szemléltet, hosszabb szalagnál a soros ágak értelemszerűen többszöröződnek.
LED-szalag soros kötése szakmailag egy képzavar, inkább párhuzamos felfűzésnek lehetne nevezni. Ha két szalagot elektromosan sorba kötnék:
Akkor egy szalagra csak 6 V jutna, de valójában létre sem jönne a feszültségosztás, mivel ez kevés a LED-ek nyitásához (darabonként 3V-hoz képest), így nem folyna áram.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
tlala
addikt
válasz koma106 #10789 üzenetére
Egyszerű a válasz: nyugodtan bekötheted így, párhuzamosítva.
Arra ügyelj, hogy a trafó kellő teljesítményű legyen. Az a személyes tapasztalatom, hogy illik 20-25%-kal túlméretezni a trafót, hogy ne melegedjen ill. ne menjen tönkre idejekorán (pláne a no-name olcsó kínaiakat - bár azokat nem is nagyon ajánlom).[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Sajnos a konyhás fórumban nem kapok választ, ezért itt is megpróbálom feltenni LED szalag bekötéssel kapcsolatos alap kérdésemet. Ma megyek vezetéket vásárolni, ezért a sietség:
https://prohardver.hu/tema/re_konyhai_led_vilagitas/hsz_95-95.html
-
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Nappaliba milyen ledes izzót tudnátok javasolni kb 15-20 m2. Egy db lámpatest van hagyományos foglalattal (talán E27 ha jól tippelem)[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
nandow
aktív tag
válasz macilaci78 #10786 üzenetére
Jogosak a kérdések.
A foglalat nincs meghatározva, ha találnánk szép lámpatestet, mindegy lenne a foglalat.
Jobb híján első körben ilyesmit néztünk, és ennél merült fel a kérdés, hogy szobánként 2 db két égős vagy 2 db 3 égős lenne a jobb. Mondjuk most nézem, ezt elvileg fali lámpának írják...Páromnak tetszenek az ilyesmi lámpák is.
Szerintem meg nagyon jól mutatna valami felfelé világító lámpa is, de olyat még nem nagyon láttam az eddig bejárt boltokban.
-
macilaci78
nagyúr
válasz nandow #10782 üzenetére
Pontatlan a kérdés. Milyen foglalatban gondolkozol? E27-ből egyégős is elég, E14-ből inkább 3 foglaltos kell, Gu10 pedig inkább fókuszált fényt ad, a berendezés jobban befolyásolja.
Felfelé, lefelé, oldalra, vagy szögben állnának a foglalatok?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #10759 üzenetére
Na, végig jártam azt az egész utcát, ahová a címük szól, de semmiféle világítástech boltot, vagy székhelyet sem találtam, marha jó...
Úgyhogy holnap telefonálok nekik, hogy akkor mi ez a honlapjukon. Meg legalább direktbe megkérdezem, hogy nekem melyiket ajánlják. Nem akarok berendelni egy halom égőt, csak úgy lóti-futi...
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
A panel lakásunkban - amit most újítunk fel - , van két egyforma szoba: 5,55 x 3,05 m, szóval kb 17 m2.
Az alábbi alaprajz szerint mindkét szobába (egyik szoba a nappali, másik szoba a hálószoba) szeretnénk 2-2 lámpatestet, ledes izzókkal.
Szerintetek hány égős lámpatestet keressek? Elég lehet a 2 izzó/lámpatest? Esetleg tudtok valami jó boltot linkelni, ahol nagy a választék lámpatest téren? Obi, Möbelix megvolt már, de eléggé egyforma a kínálat... -
Dyingsoul
veterán
válasz Flowtation #10778 üzenetére
Igen, az is cél, hogy ne csak 5-6-szor ismétlődjön, hanem egész mély legyen. Azért is lényeg, mert egy végső nagyobb projektben szeretnék olyan 50-60cm x 100-130cm-es tárgyat de a méret nincs kőbe vésve csak úgy nagyságrendileg mondom.
A vezérlés olcsóbban is megoldható, pl Leonardo Pro Micro. Arduino Uno picit drága és méretben is nagy ehhez a projekthez de amúgy az is van nekem otthon.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz radi8tor #10777 üzenetére
Hát igen az is lehet... De mégis nehéz így látatlanban eldönteni, hogy milyen LED-eket vegyek, és persze ha a tükröző felület is lényeges abban azt sem tudom milyen iránymutatók vannak minőségre nézve. Lehet, hogy előbb valami mini projektet csinálok, hogy tapasztalatot szerezzek aztán egy nagyobbat.
PL azon is gondolkoztam, hogy középre szeretnék kiírni szöveget. Ráadásul nem lenne rossz ha változtatható lenne. Erre csak azt tudtam kitalálni, hogy valahogy kinyithatóvá kell tenni, a tükör mögé mágneseket ragasztok és mondjuk 3D nyomtatóval vagy fából megmunkálással készítek betűket amikbe fémet ragasztok és úgy rá tudom cuppantani őket.
Betűknél az is kérdés, hogy milyen "magasak" legyenek. Töltsék-e ki a teret a két tükör között vagy csak x%-ban töltsék ki?
Ilyesmi hatást szeretnék elérni, csak a betű tükröződésében nem szeretnék hézagot, folyamatosat szeretnék. Gondolom ha kitölti a teret a középen megvilágított test, akkor lesz folyamatos a tükröződés is és minél nagyobb a hézag annál nagyobb lesz a tükröződő felület ismétlésében is a tér. Persze csak tippelek mert élőben még nem láttam ilyet.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Flowtation
őstag
válasz Dyingsoul #10776 üzenetére
Ha programozást, villogtatást szeretnél, akkor szerintem ahhoz raspberry vagy arduino lehet a jó választás. Pontosabbat én sem tudok, EZEN cikk alapján gondolom a vezérlés megoldását. Elektronikailag sem bonyolult a megoldás. Legalábbis nekem is érthető, akkor meg nem lehet bonyolult.
Szerintem inkább a variálhatóság a lényeg, mélyebb hatást vagy azzal lehet elérni amit radi8tor javasolt, esetleg a szerkezet mélységének a variálásával, bár attól szerintem csak távolabb lesznek a csíkok.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Dyingsoul
veterán
válasz Flowtation #10774 üzenetére
Az angol nyelv nem igazán zavar, inkább a megvalósításban nem tudom, hogy merre induljak még.
Köszi az ajánlásokat, szerencsére itt helyben Debrecenben elég sok helyen kapható Led, illetve a választék is nagy. Voltam a Mixvill üzletében is (a kiscsajok nagyon dekoratívak voltak, szakmailag viszont nem szabad sokat várni tőlük), hát választék az van. Mondjuk RGB ledszalagot pont nem néztem de a webshopjukban találtam.
Arra is gondoltam még, hogy olyan projektet szeretnék csinálni amiben tudok fejlődni. Pl megcsinálom az infinity tükröt és szeretném később programozni a ledeket. Mozgást, pulzálást, esetleg hangra történő színváltást-villogást. Csak ugye ennek tudatában szeretném már az alapanyagokat is összeválogatni. A programozással nem lesz gond, inkább csak az elektronikai része az amihez kevesebbet értek.
Most ugye azt sem tudom mekkora felülethez hány lumenes lenne a jó. Gondolom minél világosabb annál mélyebben fog világítani a "semmibe". Vagy mégsem? Led diffuser megoldáson is gondolkodom, szerintem úgy még szebb lenne a végeredmény de hát még ezt is ki kell találni.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Dyingsoul #10772 üzenetére
Modding topikban már valaki csinált ilyet, be is mutatta Veletech-en. Sajnos a nevére nem emlékszem.
⭐ Stella
-
Flowtation
őstag
válasz Dyingsoul #10772 üzenetére
Szia!
Ez marha jó.
ITT van egy pár magyar találat, én is csak beírtam a googleba, de mivel megtetszett, megnézegetem én is.
Szerintem ha nem sok led kell, akkor inkább itthonról vásárolj, ajánlott a v-tac és az anro.Ha jól értelmezem a leírást, akkor alul van a rendes tükör, felül pedig a tükör fólia, tükrös részével befelé. Nem tudom, hogy ebből a fajta fóliából van e több féle áteresztő verzió, már csak a tükrös oldala miatt.
-
Dyingsoul
veterán
Infinity mirrort készített már valaki? Szeretnék egyet készíteni de nagyon sok a kérdőjel. Kezdjük ott, hogy egy jó leírást sem találtam még, úgy értve, hogy most a sötétítő fólia sem mindegy, hogy hány %-ban sötét.
A másik az, hogy nem tudom milyen LED szalagot használjak. Szeretnék RGB-t, de nem tudom melyik gyártmány illetve honnan szerezzem be. Az ebay-es vackok rokonszenvesek az áraik miatt, de persze vágom hogy az 5M-ből biztos van pár ami nem ég... de csak találok 5M szalagból egy olyan 50-60 cm-es sort ahol mind ég.
Az is fontos lenne, hogy legyen annyi ereje, hogy szép mélyen bevilágítson a kép közepe felé. Azért mert szerintem úgy még hatásosabb az illúzió.
No mindegy, ha van valakinek tapasztalata RGB LED sorokkal adhatnátok némi tanácsot merre kezdjek el nézelődni. Budget projekt lenne ez az első infinity mirror.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Vertigo18 #10769 üzenetére
Egyszerűen sorba, de kellemetlen meglepetés is érhet, amikor leég egy teljesítményben alulméretezett ellenállás. Célszerűbb lenne kipróbálni egy 300 mA-es áramgenerátorral:
http://www.ebay.com/itm/182311295731
Ez kapcsolóüzemű, step down átalakító, nem fűt feleslegesen. Amit még tudni kell róla:
Tűs kivitele halogén izzók kiváltására való, tehát AC-bemenetű, a trafós tápláláshoz. Ha DC-t kötünk rá, célszerű kihagyni az egyenirányítót, mert a diódákon feszültség esik, ehelyett közvetlenül a pufferkondenzátor +/- pontjaira csatlakozni.
Ha feltételezzük, hogy hármasával vannak sorba a LED-ek, az összesen 9-10 V-ot igényel, de az áramot kell stabilizálni, a feszültség majd beáll igény szerint, ezért legjobb egy áramgenerátor ilyen célra. DC 12 V betáp esetén a diódákat ki is kell hagyni, mert kevés lenne a feszültségtartalék az IC működéséhez.
AC 12 V esetén csúcsra pufferelődik, plusz a trafó feszültsége eleve feljebb szökik, a kis terhelés miatt, így az bőven elég a tápláláshoz. Tehát a leírásban megadott AC/DC 12V ebben a formában félrevezető, ha valaki azt hiszi, hogy stabil DC12 V esetén is az AC-bemenetre kell csatlakozni.
Vagy kapható szabályozható áramgenerátor is (pontosabban CC/CV):
http://www.ebay.com/itm/351328646847
De mindez kútba esik, ha esetleg kiderül, hogy négyesével vannak sorba a LED-ek, mert akkor 12V kevés lesz a betáphoz.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Ferike81
senior tag
Erre nem tudtok valami okosat mondani? Vagy rendeljem külföldről?
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
Vertigo18
addikt
válasz Dyingsoul #10768 üzenetére
Igen, ugyanerre jutottam. A melegedést észreveszem, ergo kevés neki az ellenállás. Amennyiben pedig az eddiginél sokkal kisebb erősségű fénnyel világít, akkor mehet eggyel kisebb ellenállás.
Node hova kell forrasztani? Forrasztani én is sokat forrasztottam, de kizárólag led-szalagokat (meg a kislányom zenélős játékait, amiket ledobál), ott meg nem kell ellenállás. Vajon a pozitív vezetékhez hozzáforrasztom, és ennyi?
Hol egy szaki?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Dyingsoul
veterán
válasz Vertigo18 #10767 üzenetére
Rossz embert kérdezel, én is csak olyan lelkes amatőr vagyok, mint te (csak én már forrasztgattam ezt-azt).
Ha rossz ellenállást kötsz szerintem csak annyi történik, hogy ha túl kicsi az ellenállás akkor ugyanúgy melegszik, ha túl nagy akkor vagy csak halványan vagy egyáltalán nem ég majd a led.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Vertigo18
addikt
válasz Dyingsoul #10766 üzenetére
Miért, mi történhet, ha rossz ellenállást használok? Nem olyan nagy eltérés esetén semmi gond nem lehet, vagy rosszul gondolom?
Még azt se tudom, hova kell forrasztani majd az ellenállást, úgyhogy van mit olvasgatnom majd még...
-
Dyingsoul
veterán
válasz Vertigo18 #10764 üzenetére
Ha belevágsz, ajánlom az elektrodroid nevű android appot. Van benne olyan rész ahol az ellenálláson lévő szines csíkokat megadod és megmondja mekkora az adott ellenállás.
LED előtét ellenállás kalkulátor is van benne!- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz Dluinet #10692 üzenetére
Megvettem a v-tac ledet, nagyon szuper! Köszönöm az ajánlást!
-
Vertigo18
addikt
-
mzso
veterán
válasz SunMount3r #10759 üzenetére
Passz... De ha nem írnak többet rá akkor ne is várj többet. Lefele hazudni nem szoktak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vertigo18 #10761 üzenetére
Az egy ellenállás.
A színes csíkok mutatják rajta, hogy mekkora. Ez nemzetközi jelzés.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Vertigo18
addikt
Tehát első körben ellenállást kell vásárolnom...
Köszönöm szépen, akkor próbálkozok!
Valami ilyesmiről beszélünk?
[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz Vertigo18 #10758 üzenetére
Úgy sejtem, ezek 5730-as ledek lehetnek melyek névleges árama 150 mA.
A 12V-ból kiindulva vegyes kapcsolásban lehetnek, azaz 3-asával sorban,
majd a 4db 3-as sor párhuzamosan.
Mivel a ledek igen sűrűn vannak, első blikkre legfeljebb 50 mA-t adnék
nekik áganként. Ez összesen 200 mA-t jelent.
Nagyjából 2,4-3 V kell, hogy essen az ellenálláson.
Ezért a próbára 15 ohmos, legalább 1 W-os ellenállást javaslok.
Ezt az értéket aztán a melegedés függvényében lehet növelni,
illetve csökkenteni.
Viszont az is lehet, hogy nem úgy vannak kötve a ledek, ahogy írtam.
Ezt úgy lehet kideríteni, hogy a táp negatívját a led csík negatívjához
kötöd, majd egy 1-2 Kohmos ellenállást sorba kötsz a pozitív táppal,
és sorban megérinted a ledek lábait. Ha sorosan vannak kötve a ledek,
előbb 1, majd kettő, később 3 fog világítani. Amikor a következő sor első
ledjéhez érsz egy sem fog világítani.
Ha esetleg az összes led párhuzamosan van kötve, mindig az aktuális
led fog csak világítani.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
Vertigo18
addikt
Előre szeretném leszögezni, hogy magához az elektronikához nem nagyon értek, viszont imádok kísérletezgetni, rengeteg led-szalagot szereltem már itthonra, kapcsolókat, stb. Tulajdonképpen az asztalon keresztül a plafonon át a kisfiam füléből is, már mindenhonnan led-szalag világít. De most eljutottam oda, hogy segítség kellene.
Vettem anno valami ehhez hasonló E27-es világítótestet. Fél év után arra a következtetésre jutottam, hogy nem nagyon szeretik a régebbi lámpatesteket (konkrétan a főzőkonyhában kb. 35 éves a foglalat...), így el is halálozott már ugyanott 2 darab. Érdekes, mert a tavaly felszerelt előszobai Ufo-ban tökéletesen működik már a megvásárlása óta.
Dehát mit csinál egy kiváncsi ember? Hát persze, hogy szétszedi. Ekkor tapasztaltam (gondolom, hogy ez csak nekem új), hogy ezek fémlapokból állnak, összesen 12-ből, arra vannak ráforrasztva a kis ledek. Arra gondoltam, hogy ezekkel kellene valamit kezdenem. Ugye észrevettem, hogyha 12V-ot adok egy ilyen lapnak (egyik felére a pozitívat, másikra a negatívat), akkor iszonyú erősen világít! Annyira tetszett, hogy továbbgondoltam a felhasználását, meg is van, hogy hova tenném, mire kötném, csak mire összeforrasztgattam, addigra vettem észre (hazudok, a fiam szúrta ki), hogy kb. 3 perc után elviselhetetlenül meleg lett a lap, amin a ledek vannak, majd 5 perc múlva a ledek forrasztása egyszerűen felmelegedett annyira, hogy lefolytak a lapról a ledek. El lehet képzelni, milyen meleg lehetett maga a lap... Természetesen az a lap használhatatlanná vált.
Kérdésem az lenne, hogy a 12V volt neki sok? 5A-t kapott, de megpróbáltam kevesebbel is (2A), ugyanez lett az eredmény, bár az ón folyékonnyá válását itt már nem vártam meg. Mit lehet tenni, hogy ne legyek ilyen forró, akár annak árán is, hogy kevésbé legyen erős a fénye?
Ha túlságosan káosz, amit írtam, akkor bocsi, de tényleg rajongó vagyok csak, nem profi elektroműszerész. Viszont rengeteg fantáziát látok ebben a megmaradt kb. 18 lapocskában!
-
Ferike81
senior tag
E 14-es 24voltos ledet tud valaki honnan szerezzek? Csak ebay-n találtam. Kapuvillogóba kellene.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
mzso
veterán
válasz SunMount3r #10725 üzenetére
G120-ra gondolsz? Én A120-at nem látok
Arra is csak 200° van írva, úgyhogy nem várhatsz többet mint a kicsitől. Emellett a képeket is fölösleges nézegetni. Ott vannak leírva a paraméterek azt kell nézni. -
macilaci78
nagyúr
Én február végén rendeltem pár 4404-eset, most kimúlt 2 és a 4404-re az oldal keresője a 4454-et hozza. Szerintem változott a széria, míg a főbb paraméterek, küllem maradt azonos.
Úgy néz ki, az ügyfélszolgálat futár útján készségesen cseréli az izzókat, kíváncsi vagyok, mi jön helyettük.
-
Zola007
veterán
-
mzso
veterán
válasz Zola007 #10748 üzenetére
Némi szereléssel rakhatnál a plafonra az íróasztal fölé LED-es profilt vagy fénycsövet (Igazi fénycsövet, vagy LED-eset.)
Led-esből mondjuk ezeket:
LED fénycső T5 armatúrával (120 cm) 14 Watt, term. f. (az ilyenek sorolhatóak)
Bútorvilágító ledes armatúra (40 Watt) 120 cm - term. f.
De van még jó pár variáció.Szabadon állóban nem tudom létezik-e ilyesmi.
-
mzso
veterán
válasz Flowtation #10740 üzenetére
Szerintem akkor jársz a legjobban ha amennyire lehet függőlegesen lefelé irányítod.
Feltéve, hogy kilóg a búrából a fényforrás lényegi része. Ha nem akkor beszűkít a szöget és elnyeli majd a fény egy jelentős hányadát, ami így ugye pocsékba megy... Viszont ahogy nézem, van olyan hogy E27 hosszabbító.Viszont szerintem eléggé gányolós megoldás, hogy szpot-nak kitalált fényforrásba széles szögút raksz. Érdemesebb lámpát cserélni. Valami mennyezeti nem csüngős lámpát
(#10747) Ano
Szerintem az értelmetlen amit mondtál. A szpot attól szpot, hogy nem szór jól. Tehát egy 200 fokos akárhogy is rakod jobban szórja a fényt. Ha meg a búra elnyeli a sugárzási szög felét akkor meg olyan mintha ugyanaz lenne, csak fényt pocsékolsz a búrával való elnyeletéssel.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
A szobámban egy 3 izzós lámpa van, de a plafon közepén, az íróasztalom a falnál van, így pont takarom a fényt
A monitor pedig telibe van világítva és hiába nem fényes felületű, azért egy kicsit zavar.
Fákkal van körülvéve a tárasház, tűző nap kivételével mindig fel kell kapcsolni a lámpát (fénymennyiség az asztalnál kevesebb mint 100 lumne alapból)Az asztalt szeretném megvilágítani valamilyen eszközzel, hogy
- ne kelljen hálózati szerelést végezni
- kissé hidegebb fényű forrást is belerakhassak
- alacsony hőtermelés
- ne legyen koncentrált fényeÍgy a mennyezetiben lévő csöveket kisebbre cserélném, hogy ne hátulról érkezzen a nagy része
Sima asztali kislámpa és állólámpa nem megoldás, mert nem elég erős és szórt a fényük.
Mi lenne a legjobb megoldás ide?
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Ano
senior tag
válasz Flowtation #10740 üzenetére
Mint írtam pont ugyanilyen lámpánk van nekünk is, annyi különbséggel, hogy a búra az fehér ... a vízszintes pozíció már bőven elegendő lesz, hidd el!
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Kernel
nagyúr
válasz padi68 #10741 üzenetére
Ezt írja:
Minden Life Light Led fénycső és armatúra két oldalas bekötésű!
Ez annyiból lényeges, hogy kétféle megoldás létezik:
Ez a másik:
Ettől függően, a hagyományos, fojtótekercses armatúrák felújításánál a gyújtót vagy rövidzárral kellett helyettesíteni, vagy csak kivenni és eldobni. A fojtó akár maradhatott is, mert az áramot átengedi, ami a LED miatt már csak kis áram, jelentéktelen veszteség a fojtón.
De nálad elektronikus előtét van, azt viszont teljesen ki kell iktatni.
-
oak
tag
30 W-os led reflektort tudnátok ajánlani mozgásérzékelővel?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Flowtation #10735 üzenetére
Persze, hogy összeadódik. Csodák nincsenek. 2 izzó 2x annyit fogyaszt, mint 1.
⭐ Stella
-
Ano
senior tag
válasz Flowtation #10735 üzenetére
Láttad amit írtam neked korábban? LINK
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
OFF:
Feltennék egy számomra nem egyszerű kérdést. Az olyan lámpatestekben, amiben több izzó van, ott hogy kell számolni a fényerővel, wattal? Mármint, hogy mondjuk összeadódik? Vagy nagy hülyeséget kérdeztem? Igazából csak kiváncsiságból jutott ez eszembe...
ON:
Mozgatja a fantáziámat ez az álmennyezetes, sarokban lévős hangulatvilágítás. De megmondom őszintén csak ezért nem raknék fel karton, mennyezetet, stb. Van valami ötletetek arra, hogy hogyan lehet kivitelezni ezt? Bármilyen megoldás, ötlet érdekel, persze ha halott dolog, azt is megértem.
mzso (#10717): megnéztem az egyik kiégett izzót, megnyugodtam, mert egy egyszerű 2 w-os, 160 lumenes izzó volt benne, az is csak egy darab, a másik három meg sima izzó. Szóval szerintem 4 db 6w-os izzó elég lesz simán, úgy gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok, régi hagyományos T8 Armatúrába( 18 W ) hogyan tudom a T8 8Wattos led fénycsövet integrálni?
Vagy az fenti ledes fénycsőhöz milyen Ledes armatúra jó, amin van kapcsoló és olcsó?
kösz előre is
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Tony21
tag
-
SunMount3r
nagyúr
Jónak tűnik, de miért írnak a 4000K-sra is "Hideg fehér"-et?
Izgat engem továbbra is az G95 meg az G120 típus, ha ennek lehet hinni, van Debrecenben egy üzletük, megpróbálkozom vele, hogy bemegyek a héten és ott talán megnézhetem őket élőben is... Lehet ezekből a kevesebb W-os is elég lenne...
-
Ano
senior tag
válasz Tony21 #10729 üzenetére
Esetleg LED-es fényvető? mondjuk 20W-os? A plafonra irányítva és onnan visszaverődő fény ... esetleg ebből 2 db?
-
Tony21
tag
Ha már plafon és visszaverődő fény ...
Adott egy 2m x 1,6m méretű fürdő, a 2 méteres falon középen van egy fürdőszobaszekrény.
A szemközti 2 méteres fal egyik sarkában egy falazott zuhanyzó.
Error: nincsen a plafonon lámpatestnek vezeték kiállás, csak a szekrénynél van ilyen.
Vagyis a szekrény tetejéről felfelé világítva kellene az egész fürdőt bevilágítani ...Ötletek?
én két darab 23 wattos kompakt fénycsőre gondoltam (4500k körülire), de abból az egyik fényét oda kellene valahogy irányítani a falazott zuhanyzó fölé (tehát ne szórja a fényt 360-ban). -
Nudlee
aktív tag
A 15W -os fizikailag nagyobb (A65).
Variáltak a 14-15W -os típusokkal. A VT-4404 130°, a mit linkeltél az a régebbi 200° -os volt (ha jól rémlik). -
Ano
senior tag
1521 lumen 220 fokos szögbenés csak 13W ? LINK
és csak picit drágább ...Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Nudlee #10721 üzenetére
Köszi. Ezen a képen a 15W-os VT-4404 tűnik a nagyobbnak. De ilyen nincs a V-Tack kínálatában, csak ez. Ez is ugyan akkora lehet mint a VT-4404-es?
(#10723) mzso : Képek alapján a 17-es pont akkora, mint a 15-ös, tehát további veszteség a szórásban nem várható a fej kicsisége miatt. Azért lenne jó ha felfelé is adná a fényt, mivel a fehér plafonról visszaverődő fény is igen sokat számít szerintem...
Amúgy azt hiszem akkor minimum a 17W-os lesz a legjobb, de még nem tudom, hogy A65-ös vagy A120-as legyen. A 18W-os A120-as szélességében már 12cm, remélem beleférne abba a csillárba, mait linkeltem (meg azért az már egy kicsit drága, de ha annyival jobban terítené a fényt a nagy felszíne miatt, akkor lehet mégis jobb megoldás lenne (akár esetleg még 15W-osban is?!)...
Mit gondoltok?
És nincs valakinek képe az A120-asokról is véletlenül?!
Köszi!
-
Ano
senior tag
válasz Flowtation #10716 üzenetére
Mi ILYET raktunk bele a pont ugyanilyen lámpatestbe és kellő fényt biztosít potom 22W-nyi fogyasztással ... és még relatíve olcsó is!
Szerk.: mivel ezek nem spot izzók, így a plafon mellé kell "hajtani" a lámpatestet a lehető legközelebb, hogy onnan verődjön vissza fény és így jobban szórja szét a szobában!
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz SunMount3r #10718 üzenetére
Nem mondtunk ellen egymásnak. Mivel 200 fokosnál több nem nagyon van nagy fényerejűben így sok választásod nincs. Ha 75W-os kevés nyilván nagyobb kell. Dönts el, hogy a 15 (1500lm) vagy 17-os (1800lm) kell. Ha félsz, hogy kevés lesz, vedd a nagyobbat.
Amúgy ilyen lefelé állóba nem is nagyon kell 200°-nál több.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Flowtation #10719 üzenetére
Te mit nézel? Ott van, hogy 45*80mm
-
Nudlee
aktív tag
válasz SunMount3r #10703 üzenetére
VT-4404 vs. VT-4226
katt -
Nudlee
aktív tag
válasz Flowtation #10719 üzenetére
P45, G45 jelölés = 45mm átmérő
-
Flowtation
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Dluinet #10704 üzenetére
És (#10707) mzso : most nem tudom melyikőtöknek higgyek?! A65-ös 15W-osank van a legkisebb "feje", de mivel csak 1 foglalatos a csillár, muszáj lenne a nagyobb fényerő. És mivel egy -relatíve- nagyobb "panel" szobáról van szó az is számít menyire szórja jól a fényt. Most egy 75W-os hagyományos van benne és ez enyhén szólva is kevés (amúgy is, de pl olvasáshoz teljesen kizárt.)
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Flowtation #10716 üzenetére
Sokkal erősebbek nincsenek e14-esben. Max ezzel próbálkozhatsz meg: http://www.vtac.hu/LED-izzo---6W-E14-P45-Chip-Meleg-feher-4250
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Elérkezett a nappali ledesítése. Jelenleg egy ilyen lámpatest van, ebbe kellene izzó, lehetőleg jó erős fényű. A lámpatest kialakításából adódóan csak ez ami jó méretű bele szerintem, legalábbis átmérőben, gondolom a lényeg az is, hogy az izzó ne a búrát világítsa meg. Viszont én ezt kevésnek érzem, erősebbet pedig nem igazán találtam. Az sem lenne hátrány ha minél szélesebb szögben világít, de nem vagyok telhetetlen.
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Viszont a meglévő foglalatot nem kell cserélni (jó esetben) és olyan égőt teszel bele amilyet akarsz.
Nekem is bekattantotta, hogy éjjelente jól jönne bizonyos esetekben valami hasonló mozgásérzékelős, de én a lehető leggyengébb fényerejű égőt raknám bele és az auto felkapcsolás is számít, nem csak a le. De gyanítom, hogy mivel a helységben csak 1 db foglalat van, így nem kivitelezhető, hogy nappal rendes legalább 60W-os legyen éjjel meg max a tájékozódásra elegendő kb. 25W (vagy még kevesebb), hogy ne "verje ki az álmot" az ember szeméből...
[ Szerkesztve ]
-
abyssc2
tag
V-TAC Led E27 3STEP 9W 200° A60 W -VT4448-
Ilyen egyébként van valakinek?
Ez hogy működik pontosan? Hol van rajta a kapcsoló? -
Czimby
addikt
válasz abyssc2 #10705 üzenetére
Hallgass Dluinetre jó a 4000-4500K már attól többnek tűnik a fény, hogy nem annyira sárgás.
3x10W is bőven sok lesz abba a helyégbe, a 3x12W totál felesleges.
(Szerintem 2x10 W reális kb)
A 3x45W hagyományos után olyan fényed lesz, hogy még Szent Péter is megjelenik benneHa szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
mzso
veterán
Nem tudom min őrlődtök... Ott van, hogy ugyanannyi a sugárzási szög. Tehát a nagyobb a lumennel arányos mértékben fog erősebben világítani. Egyébként ugyanaz.
-
abyssc2
tag
Jelenleg 3 db OSRAM 45w, 300 lm izzóm van (ezek 30 fokba világítanak), ahova világít ott jó a fénye, de összességében nincs tőle túl világos, ezért is akarom lecserélni.
3 db 200°-os 12W (1055lm) összességében arra számíthatok, hogy jóval világosabb lesz? -
nagyúr
nagyobb, erősebben világít
élőben megnézheted egy közeli mixvill boltban"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
abyssc2
tag
válasz Dluinet #10700 üzenetére
Ami feltűnt, hogy 10W és 12W-os esetén a képeken máshogy néz ki az izzó,
Ez miért lehet? Mintha a 10W-osnak nagyobb felülete lenne, vajon a 12W ugyanakkora teret be tud világítani ettől függetlenül?
Illetve a külseje/színe is más egy kicsit, de lehet hogy az csak a fotó miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest