Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
code1005 #8806 üzenetére
Egyébként ilyen kis feszültségen ez úgy szokott működni, hogy a víz vagy pára nem okoz rögtön zárlatot, hanem elektrolízis lép fel a pólusok között, korrózió indul meg, szétrohad, átvezet.
Ezért lényeges, hogy a vizet kapott elektronikus szerkezeteket (legyen az egy távszabályzó, viráglocsolt TV stb.) azonnal áramtalanítani kell, gyorsan kiszárítani, illetve szakemberhez vinni, mert ezen múlik a károsodás foka.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
code1005 #8809 üzenetére
Nálam a zuhanytálca áztatja a fürdőszobát, mert a körbenyomott szilikon elvált a csempétől.
Ne vágd meg a szalagot, simán csak hajtsd meg. Ne egy hagyományos derékszög, hanem egy pl 3 centis rádiusz mentén.
Én a fürdőszobai tükrömön vittem így körbe, inkább, mint hogy megvágjam. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
code1005 #6865 üzenetére
A több betáplálási pont kell, mert különben nem fog működni. Innentől az olvasóra bízzuk.
Búra nélkül nem raknám, mert koszfészek és 60 led/méter elrendezéssel a fényforrás homogenitását segítené elő a búra. E mellett nem kell bíznod a kétes eredetű led kétes minőségű öntapadós ragasztójában sem.
A lyuggatott lemez házas ipari trafót jól szellőző helyre tedd.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
code1005 #6862 üzenetére
20 métert egybe akarsz felrakni? Milyen vonal mentén? (Téglalap, kör, csillag, stb?) Hol lehetséges a betáplálási pontok kialakítása? Milyen a hungarocell maga? Lesz-e búra a leden? Stb, stb, stb...
Ez sokat segítene abban, hogy épkézláb javaslatot adhassunk a bekötésre. -
Bohus
aktív tag
válasz
code1005 #6858 üzenetére
Azért találni olyant is ami bír 8A-t csatornánként, és akkor megúszod az jelerősítőt.
A többszörös megtáplálást viszont meg kell oldanod, a led szalag mellett még lesz annyi hely, hogy egy kéteres tápkábelt is elvezess. Nyilván azon is lesz feszültségesés, de nagyságrendileg közel sem annyi, mint a szalag vékony fóliáján.
Mire megírtam, már meg is előztek ugyanezekkel a javaslatokkal... -
mzso
veterán
válasz
code1005 #6858 üzenetére
A többieknek szerintem az a bajuk, hogy ezt így nem tudod megcsinálni mert a vége már nem is világítana a feszültségesés miatt.
Úgyhogy szerintem max úgy tudod, hogy megfelelően vastag vezetékpáron viszed mellette a 12V-ot és pár méterenként rákötöd a ledszalagra. Szép nem lesz. -
macilaci78
nagyúr
válasz
code1005 #6858 üzenetére
24 A-es jelerősítő például.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
code1005 #6856 üzenetére
Tényleg nem vágom, mit akarsz.
Linkelsz monokróm, egyszínű ledszalagot, hozzá meg RGB vezérlőt és RGB jelerősítőt.Az 5 méter fogyaszt 6 A-t, olyan vezérlőt, jelerősítőt keress, ami egy ágon leadja a 6 A-t. Amit linkeltél, az 4 A-t ad le, vagyis 3,33 méter ledszalagra elég áganként. Ráraksz 3 db 3,33 métert. Vagyis ebből veszel kettőt és a 20 méter ledszalagból csinálsz 6 db egyforma hosszú szakaszt, amit bekötsz a jelerősítőkre, a jelerősítőket a vezérlőre, és a tápra, a vezérlőt is a tápra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
code1005 #6849 üzenetére
Ránézésre is irreális elgondolás 20 m szalagot csak egyik végen táplálni, és itt nem is csak a feszültségesésről van szó. Bemenetnél az a vékony fólia úgy éghet ki, mint egy biztosíték, ennyi áramtól. De ha nem rögtön, akkor idővel átéghet.
Ilyenkor érdemes élni a lehetőséggel, hogy vannak ott kommentek is, még akkor is, ha oroszul van és fordító kell hozzá (most mellékes, hogy én is tanultam oroszt, de minek).
Viszont én nem fogok betenni a fórumba gépi fordított szöveget (amit az idiotizmus magas fokának tartok, amikor némelyik fórumozó ilyet csinál), tehát inkább átadnám értelmes szavakkal:
Egyik azt írja, hogy nagyon jó, hozza a paramétereket, de ha az 5 méteres szalagot egyik végén táplálja (amit nem ajánl), másik végén 8,5 V lesz csak. Ha jól értelmeztem.
Másik azt írja, hogy 5 méter eszik 3 A-t, a szalag végén pedig 10,9 V-ot mért.
Nem árt tudni, hogy az öregedési folyamat során a LED-szalagok áramfelvétele nőhet. Az adatlapon csak a névleges érték szerepel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
code1005 #6853 üzenetére
A vezérlőn lévő matrica szerencsére be van fotózva.
3 ágon 4-4 A, azaz összesen 12 A, ez 144 W, vagyis a névleges maximumhoz édes kevés. Ehhez biza jelerősítő kell, azt de az is mehet a nagy teljesítményű tápra. 10 A felett gyakran használnak aktív hűtést, a zaj miatt szólok.
A ledszalagra meg 5,76 W/m-t írnak, ami a névlegesnek a töredéke.
És ha jól láttam, egyszínű ledszalagot néztél ki. -
macilaci78
nagyúr
válasz
code1005 #6847 üzenetére
Ha megtanulsz linkelni, magad és mások életét is megkönnyíted.
A 10 A-es trafó akkor jó, ha nem számolsz a hőveszteséggel. 12 A-t érdemes keresni, vagy bízni abban, hogy a kinézett szalag névleges 5,76 W/m-es fogyasztásánál a tényleges fogyasztás 5 W-nál megáll.
Kábelt el ne felejts venni és 3-4 méter felett mindkét végén tápláld be a szakaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest