Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:07

LOGOUT.hu

A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21141) Steady74 válasza vkrisz (#21140) üzenetére


Steady74
addikt

Néhány gondolat. Ha csillárkapcsolóval kapcsolgatod a led tápot, akkor az lesz a baj, hogy a ledvezérlő mire feltalál wifire, lerágod a hajadat, mivel késni fog a táphoz képest. HA RGB-s szalagot szeretnél, akkor javaslok olyan vezérlőt, amihez tudsz akár fali kapcsolót is párosítani, ilyen a Gledopto vezérlője pl, itt a fali kapcsolója, de lehet elemes is is, azt meg leteszed bárhová, vagy felragasztod a gyerek ágya mellé a falra vagy bútorra. Ezeket máshol is megtalálod olcsóbban. A 60led/m már elég jó, ha 24V-os szalaggal szerelnéd a rendszert, lehet betáp sem kellene a másik végén de azt ki kell mérni/nézni. Aliról lehet pazar, 180 féle effekttel, akár hangra megjelenő effektes WS2811-ws 24V-os ledszalagokat venni, azokra is nézz rá, ha ki tudod várni a 3 hetes szállítási időt.
Tápegységet a teljes terhelés 80%-ára méretezz, ez kb ökölszabály, de 24V-os tápból jót már kapsz 11-12k környékén ha jól emlékszem.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.