- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Hogyan legyek író? Ha érzem magamban az írói vénát.....
- Ivqkzy-: Eddig
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
macilaci78 #20999 üzenetére
Ennek utánanézek, hogy milyen is, köszi!
-
G@ben
addikt
válasz
macilaci78 #20997 üzenetére
Lehet, hogy lesz még mellette olvasólámpa, de az első követelmény, hogy bevilágítsa annyira, hogy akár ennek a fényénél is lehessen olvasni. A régi, 10W-os fénye elég gyér, bár nem tudom, hogy csak meggyengült az idők folyamán (2016-os) vagy új korában is ennyit tudott. Anyósnak kell, szóval a sokféle lámpa kizárt, egyszerűen működő kell, fő fény, meg esetleg olvasólámpa.
-
macilaci78
nagyúr
Ez annyira igényfüggő, mint a konyha, vagy a párválasztás.
A nappalim kb 14 m2, van bent 6 db e14 470 lm/db, 3 nlm ledszalag 2400lm/m, egy állólámpa fent egy 1500 lm e27 és lent egy 470 lm e14 leddel.
De ugye ezek külön kapcsolhatóak, így skálázom a fényerőt igény szerint.Neked hogy mi lesz jó, azt mi nem tudjuk megtippelni. Ha szereted a központi, egy helyről jövő fényt, akkor az arasznyi tányérled jó lesz.
-
G@ben
addikt
Panellakás világítását szeretnénk megoldani ufó-lámpákkal és ledekkel. A boltban most ajánlottak a nappaliba 5200 lumenes, 48W-os lámpát, hogy az kell oda. Csak én érzem túlzónak ezt az értéket? Egy ilyen led mire lenne ott elég? [link]
Kb 20 m2, olvasni is jó lenne mellette. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Főleg kültéri lámpákba keresek GU10-es izzókat. A 7 éves házban most elkezdtek jobban kiégni (1 a nyáron, 1 most), és jelenleg 5W-os Philipsek vannak bennük (még előző tulaj rakta bele, én csak most hogy szedem ki látom).
Mi az ami ajánlott? IP44-es lámpákba mennének főleg amik a házra vannak szerelve, és az eresz azért bőven védi őket, hacsak nincsen borzalmasan erős szél, de jól körbe vagyunk építve.
Van olyan ami ajánlott? Ezek a lámpák keveset vannak kapcsolgatva, de ha fel vannak kapcsolva, akkor általában sokat mennek, vannak olyanok amiket kinti fényérzékelő kapcsol fel egész éjszakára, vagyis telente 12-14 órákat égnek naponta.
Hogy konstruktiv legyek, ezekkel van gond? Annyi kell, hogy égjenek, nincsen semmi speciális követelmény, és persze nem szeretném őket havonta cserélgetni lehetőleg.
Köszönöm!
-
benfolds
őstag
válasz
macilaci78 #20993 üzenetére
a fal sima nálam, csak a festés rücskös egy picit. rávilágítottam a telefonommal, látszik, de nem találom vészesnek. a falra ragasztható xiaomi éjszakai fénnyel sincs problémám ilyen szempontból. rendelek kettőt, bízom benne, hogy jó lesz a fénye. designra tetszik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
benfolds #20992 üzenetére
Ha szórja a fényt, akkor abból a 300 lumenből csak kevés jut a könyvre.
A súrlófény valós dolog. Nekem az éjjeli szekrényen lévő felül nyitott ernyős lámpa a 4W-os leddel olyat tolt, hogy a fal árnyékot vetett, pedig a foglalat vagy 12 centire volt a faltól. Szerinted mit mutatna a falad, ha a fényforrás a falhoz ér? Egy zseblámpával megnézheted.Nálam ez került fel. Ha olvasok, a könyv felé fordítom, amúgy oldalra. Az éjjeli szekrény fölött van.
-
benfolds
őstag
válasz
macilaci78 #20991 üzenetére
ja, látni kellene. a kör alakúnak csak 8 w a háttérvilágítása, az is bőven elég éjszakai fénynek. még sok egy kicsit, ja. a fénycsóva nagyobb kérdés, de ahogy nézem, tir lencsés, szóval szórja a fényt. 3 w a legtöbb led esetében 300 lumen körül van, de ki tudja, hogy mi van benne, csak találgatunk. kb. elég kellene, hogy legyen. ha nem, akkor felkapcsolom mellé a háttérvilágítást.
-
benfolds
őstag
olvasólámpának ez milyen lehet? képen egész jól néz ki, tetszik a led háttérvilágítás. kapható olyan is, amin usb csatlakozó van, de nem biztos, hogy merném ilyenről tölteni a telefonomat, ki tudja, hogy hány amperes stb.
-
Tigerclaw
nagyúr
A Yeelight wireless smart dimmer kompatibilis vajon a Yeeligth W4 Lite rgb ízzókkal? Nem azokhoz vettem, de reméltem hogy működni fog, mivel a W4 kvázi mindent támogat, wlan, bluetooth meg egy halom smart home megoldást. Önmagában a kapcsolót nem tudom installálni se a Mi Home, sem a Yeelight alkalmazásban. Elég buta megoldás ez egy smart home -ban utazó cégtől. Az lenne az alap hogy van egy halom vezérelhető eszközöm, pl. lámpák és vannak a fizikai vezérlő eszközök és a kettő tetszőlegesen kombinálható, legalábbis amiket logikusan összetartozhatnak.
A W4 Lite ízzók telepítése, csoportba szedése mondjuk szinte zökkenőmentes, pozitív tapasztalat volt. Holnap kezdem a Crystal Pendant lámpatestek szerelését, amikhez a fenti kapcsolók is valók.
-
Ezt ismeritek? Részletes adatok LED izzókról.
-
macilaci78
nagyúr
Tudtok valahol akciót ledizzóra? E27 és E14 érdekel.
-
Tigerclaw
nagyúr
A Yeelight RGB W4-ről van tapasztalata valaninek? Nem tudom hogy W4 és W4 lite ugyanaz-e. Esetleg W3 RGB is érdekelne.
-
v.attis
őstag
válasz
Dr. Szilikát #20979 üzenetére
Nos, sikerült működésre bírni 3 x 1nmm-es kábellel, sorba kötve, tehát a szalag elvágásának pontjaira jött a kábel. Minden szín tökéletesen működik, de futófénynél meghülyül. Mivel azt úgysem akarják használni, befejezettnek tekintjük ezt az ágat (sajnos van még egy...)
Tanulság: digitális led szalagot soha többé nem toldok kábellel... -
atee_13
őstag
Üdv!
Van pár cserélendő izzóm amire az van írva, hogy
QeeQ
GU10+C
230v50WHa mondjuk ilyet veszek helyettük kompatibilis lesz?
Mennyire ér mindennapokban valamit ez az okos Wifi funkció? -
v.attis
őstag
válasz
Dr. Szilikát #20979 üzenetére
Megvolt. Ha a plussz vezetékkel ellátott szalagot rákötöm, akkor lefagy az egész.
Holnap megpróbálom másfeles vezetékkel. Remélem annyi csak a baja, hogy túl nagy a feszültségesés a 0,44-es kábelen. Vagy még arra gondoltam, hogy a riasztókábelben van 6 ér szorosan egymás mellett, árnyékolással körülvéve és indukálódik benne annyi feszültség, ami megbolondítja a szalagon a csipeket.
Ha ezek sem jönnek be, akkor nincs ötletem. -
v.attis
őstag
válasz
Dr. Szilikát #20977 üzenetére
Mi lehet a megoldás? Drgb led szalagot nem tudok toldani a kívánt méretben?
Összesen 4 függöleges csíkra lenne szükség plafontól padlóig.
Ez pont kiadná a 2x5m tekercs, ha félbevágva is működne a dolog... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
v.attis #20976 üzenetére
Át kellene mennie, az adatkimenet biztosítja az alacsonyimpedanciás meghajtást, ami szükséges ahhoz, hogy zavart ne vegyen fel. Ellenkező esetben az adatvonalat egy árnyékolt kábelen kellene továbbítani, harisnyát a GND-re kötve.
De terhelés szempontból nem külső zavarra utaltam, hanem a szalag vékony rézfóliáján folyó áram feszültségesést hoz létre, és mivel itt PWM-jelekről van szó, az áram impulzusokat hordoz, ami az adatvonalon futó 0 és 1 jelek szintjébe is belezavarhat, bizonytalanná téve a jelfelismerést.
-
v.attis
őstag
válasz
Dr. Szilikát #20975 üzenetére
Köszönöm, a válaszod második felére tudok még infóval szolgálni.
adott számú LED-et képes megszólítani. Ha levágsz belőle, az nem gond, hiszen csak elakad a jel, visszacsatolás nincs.
És a szalagok közzé iktatott kábelen átmegy a jel? Tehát mondjuk a 48-ik led után elvágom, jön a 2 méter kábel, majd ugyanazon szalag maradék része, tehát folytatom a 49-ik leddel. Át kell mennie a parancsnak rendesen?
Ezt okozhatja elvileg a szalag túlterhelése, a rézfólián jelentkező impulzusáramok zavaró hatása.
Nem lenne szabad ilyesminek jelentkeznie. Cserépléceken vannak a szalagok amiket gipszkarton takar el. Nincs villamos berendezés a környékükön, valamint a gyári hossz lenne felhasználva, csak ketté osztva. Nem arról van szó, hogy a gyári tekercsre még dobtam X métert.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
v.attis #20974 üzenetére
A digitális LED-szalag úgy működik, hogy az elején beadsz egy adatcsomagot. Az első LED (ami lehet IC-vel egybeintegrált vagy külön) leválasztja a saját parancsát, majd a kimenetén átadja a parancsot a következő LED-re, de már hiányzik az első parancs, levette a sor elejéről. Tehát a második adatjel kerül előre és így tovább, "mindenki" megkapja a saját parancsát. Így lehet előállítani fényfolyamot, vagy amit akarsz.
Viszont ebből az is következik, hogy egy vezérlő kimenete olyan parancsot ad ki, ami adott számú LED-et képes megszólítani. Ha levágsz belőle, az nem gond, hiszen csak elakad a jel, visszacsatolás nincs. Ezért nem is szabadna lefagyni visszafelé, normális esetben nincs semmi visszahatás. Ezt okozhatja elvileg a szalag túlterhelése, a rézfólián jelentkező impulzusáramok zavaró hatása.
De ha a parancs kevesebb számú LED-et utasít, az elvileg már probléma.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
RGB led szalag bekötésben kérem segítségeteket.
Néhány led szalagot már összeraktam vezetékes toldással, van olyan RGB szalagom, amely 10+ éve tökéletesen működik.
Haverom megkért, hogy segítsek dekorációs, távirányítós, beltéri RGB világítást összerakni. Mindent egy helyen vett meg az igényei szerint: 2*5m szalag, táp, távirányító vevőegység (és persze maga a távirányító).
A kivitelezésnek így kellene alakulnia:
táp és távos vezérlő -> 2,5m szalag -> 2m vezeték -> újabb 2,5m szalag.
Ledmaster Premium szettet adtak neki, 3 vezetékes cucc, tehát GND, +12V és egy zöld szál, „D” jelöléssel ami gondolom a vezérlés lenne. Sajnos a toldáshoz nem adtak semmi szerelvényt, azt mondták nyugodtan forrasszuk össze.
6*0,22-es riasztókábelem volt itthon, kettesével össze fogtam őket, tehát megvolt a 3 szálam nagyjából 0,44 m2-es réz sodrott erű vezetékkel. (A gyári kis csonkok a csatlakozóknál semmivel sem vastagabbak, ráadásul valami alu ötvözet.)
A régi jó csehszlovák cínező pisztolyom van, azzal készítettem a toldást.
Szóval ezek történtek:
- felragasztottam az első 2,5 métert, levágtam méretre, összedugtam a táppal, tökéletesen ment.
- rá forrasztottam a 2m vezetéket, a másik végét szétválogattam, hogy ne legyen zárlat, tökéletesen ment.
- rá forrasztottam a második 2,5 métert is, bekapcsoltam. Az első szakasz tökéletesen ment, a másik vibrált minden színben, távirányításra nem reagált.
Ellenőriztem a forrasztásokat, nem volt zárlat sehol, az érszálakra zsugorcsövet is tettem.
Hallottam, hogy vannak olyan led szalagok, amelyek feszültség változásra reagálnak, az alapján állapítják meg a kívánt színt. Gondoltam hátha stabilabb lesz a fesz, ha a led szalag 2-t is a tápcsatlakozótól táplálom meg, tehát mindkettő ugyanoda csatlakozott, annyi különbséggel, hogy a másodikon még mindig ott volt a bő kétméteres riasztókábel.
Szóval ezzel a "csillagpontos" kötéssel ez lett az eredmény:
- az első szalag tökéletesen megy, amíg nem csatlakoztatom a másodikat is;
- a második becsatlakoztatásával, az első is lefagy épp azon a színen amire állítva volt, a második (a vezetékes) pedig beáll fix fehérre.
- ezen a pontot teljesen lefagy a rendszer, nem reagál semmire a távirányítón.
Mi a gond?
A riasztókábelben indukálódik némi feszültség és megváltoztatja az értékeket amelyek szabályozzák a színt? Vagy mégis mi történik?
Mit használjak riasztókábel helyett? Gondolom UTP sem lenne jobb… Vegyek hozzá pár méter hangszórókábelt? Vagy 3 x 0,75-ös sima áramkábelt?
Illetve lehet már meg is döglött a második szalag? Igyekeztem nagyon óvatosan felragasztani, nem gondolnám, hogy megsértettem a pici alkatrészeket a szalagon, de ha ez meg is történt volna, akkor is csak azt a néhány centis szakaszt nyírná ki a sérülés, nem az egész 2,5 métert…
A nagyobb gondom az, hogy ugyanezt a konfigurációt meg kell ismételnünk egy másik falon, de ahhoz hozzá sem fogok, amíg ezt meg nem oldom.
Azt sem tudom hogyan működik ez a 3 vezetékes szalag. Eddig csak 2 vagy 4 vezetékeset használtam, mind működik évek óta hiba nélkül.
Kérném segítségeteket a dologban, mert nem sok ötletem van már. -
Tigerclaw
nagyúr
A Yeelight wireless smart dimmer egyszerre tud több lámpát is vezérelni, pl. ha egy szobába többet is rakok?
-
xray_
tag
válasz
macilaci78 #20969 üzenetére
A cél: a ház mellett körben kulé kavics mondjuk kb 30-40 szélességben. Ott 1-2 díszbokor mellette járda amire azért ha nem árt esik egy kis fény. magasság kb 3m. ahol fényforrás lesz.
A 20% tartalékot a darabszámra értetted?
Igen max 4-5W-ban gondolkodom semmiképp sem 7-9W kategória.
Célszerűbb lenne akkor a 38° vagy akár 60° feletti?
-
Garsza
veterán
Helló! LED-DUO-S12W és S6W. Led lámpájim vannak ithon. Sajnos elég gyakran tönkremegy 1 1.
És szeretnék bele ledszalagot venni. Ez egy dupla fénnyel világítani tudó lápatest. Erőssebb és gyengébb fényvel. És az erősebb megy gyakran tönkre. A fényképen szereplő ledszalag van a 12w -osban. Viszont én nem nagyon találok ilyesmit neten. Valaki tud esetleg valami forrást ahol ilyen ledszalagot tudok venni? Vagy legrosszab esetben ledeket hozzá. -
macilaci78
nagyúr
Mi a cél?
A képen 120°-os van, terít, de olyan magasról kevés jut a járdára. Viszont vaksötétben a kevés is bőven elég, hogy ne ess el.Ezeknek az átka a hő, az IP65 ház elég zárt, ott fent nyáron amúgyis lesz melege. Én kisebb, 3-4W körüli teljesítményben gondolkodnék és vegyél 20%-ot tartaléknak.
-
xray_
tag
Tanácsot szeretnék kérni, új ház, ereszdobozolásba GU10-es zárt IP65-ös spotok lesznek kb. 1.6 - 2m távolságra. Milyen fényáramú illetve sugárzási szögű LED-es GU10 foglalatos égőt érdemes bele tenni? 68 cm széles az ereszdobozolás kb 34 cm-re a faltól középen lennének a fényforrások. Inkább kisebb (38°) vagy nagyobb 60 vagy 120°-os sugárzási szöggel rendelkezőt célszerűbb tenni?
(a kép csak egy internetről linkelt kép a példa kedvéért)
-
válasz
Tigerclaw #20964 üzenetére
Ha rájössz engem is érdekelne. Mikor láttam a videót, elkezdtem kutatni, még a Philipsnek is akartam írni, de aztán megláttam mekkora kupleráj van a weboldalukon, feladtam. Ha egy cég ennyire nem akar valamit eladni, akkor ne csodálkozzon, hogy lenyomja a konkurencia.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Tegnap találtam erre a részletes tesztre: https://www.youtube.com/watch?v=XeR2uPPCA2k
A probléma az hogy az ajánlott Philips izzó mintha nem is létezne Európában, nem beszélve arról hogy mintha itthon a magas CRI-vel rendelkező ízzók egy nagyságrenddel drágábbak lennének. Lehet hogy eladták a Philips világítástechnika USA és az Europai részleg mögött teljesen más cég van?
Honnan érdemes beszerezni ilyen ízzókat?
-
válasz
macilaci78 #20962 üzenetére
Tudsz akkor olyan típus ajánlani ami jó lehet?
-
bteebi
veterán
válasz
macilaci78 #20958 üzenetére
"Ha csak W, vagy csak RGB rész megy, akkor inkább 9,5 W/m a maximális fogyasztásod. Ezért is kérdeztem, hogy ha nem fővilágításnak lesz használva, akkor nem lesz szükség az RGB részt is fehérben használni."
Jogos felvetések, köszi.
Akkor akár feleakkora táp is lehetne elég, vagy ilyennel inkább ne kísérletezzek, mert véletlenül hazavághatom? Tulajdonképp ami leginkább számít (gondolom), az a táp hatásfoka, meg hogy ne legyen túlterhelve. Ha mondjuk ~50% terhelésnél, ergo kényelmesen használva szépen elkaristol ugyanúgy ~90% hatásfokkal, mint max. terhelés körül, akkor tulajdonképp lehet(ne) mindegy, hogy egy, vagy két táp van. Vagy 10 méter hossz fölött már 24V-nál is illik betáplálni? (Ez azt hiszem LED-függő is.)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bteebi #20957 üzenetére
Én jobb szeretem a műanyag házas, gyantával kiöntött tápokat, nem búg, nem zúg, nem cicereg.
A szalagokat nem elég csak a végén megtáplálni, legalább egy köztes pont is kelleni fog. Az mindegy, hogy ez egy tápból, vagy több kisebb tápból jön.A dimmelést a vezérlő csinálja, de a színek végett úgyis lesz vezérlőd.
A 19 W/m szerintem a maximális fogyasztás, amikor teljes fényerővel megy a W és az RGB is. Persze ekkor az RGB rész is fehér fényt ad. Ha csak W, vagy csak RGB rész megy, akkor inkább 9,5 W/m a maximális fogyasztásod. Ezért is kérdeztem, hogy ha nem fővilágításnak lesz használva, akkor nem lesz szükség az RGB részt is fehérben használni.
-
bteebi
veterán
válasz
macilaci78 #20955 üzenetére
Szia! Végül ilyen LED szalagot vettünk. 19 W/m, legnagyobb hosszban kb. 18-19 m lenne, ami kb. 350 W. Ehhez ilyen 400 W-os MeanWell tápot néztem ki - jó lehet hozzá? (Én magamtól 2-3 db 150 W-os tápot vettem volna, de egy villanyszerelő lebeszélt róla. Végül is olcsóbb lehet így egyben.) Látszólag passzív. Annyi, hogy nem dimmelhető, az megoldható valami külső dimmerrel, vagy mindenképp a tápBAN kell azt megoldani?
-
bteebi
veterán
válasz
macilaci78 #20955 üzenetére
Köszi a tippet!
Alapvetően dekor lenne, ezért is RGB(W). A mennyezetet világítanák meg, szóval gondolom azt gondolod te is indirektnek.
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Dimmelhető RGB(W)W LED szalagot szeretnék rakni a mennyezeti padkákba a nappalinkba, az étkezőnkbe és 3 hálószobába. Majdnem mindegyik helyiség majdnem pont ugyanakkora, kb. 15-20 m2, és kb. 15-20 m körbe.
Olyan szalagokat találtam, amikben tipikusan 60 LED van méterenként, költségben 1500-6000 Ft/m-ig terjednek, és 14,4-19,2 W/m fogyasztásúak, 12-24 V-os tápot igényelnek.
A kérdésem az lenne, hogy vajon elég-e a 14,4 W/m (pl. ez, 640 lm/m; már ugye ez is közel 280 W szobánként) bármelyik helyiségbe elég lenne-e, vagy épp sok is (persze arra ott lenne a dim), esetleg a nappaliba kellene a nagyobb teljesítményű, és jóval drágább 19-20 W-os is? Nyilván nem mindegy, hogy elég-e az olcsóbb, vagy kétszer-háromszor annyit is rá kell költeni.
Van amúgy annak bármi jelentősége, hogy 12 vagy 24 V-os táp kell hozzá? (Azon kívül, hogy a megfelelő feszültségű táptípust kell választani.) Ha esetleg tudnátok ajánlani dimmelhető, okosotthonba (bármilyenbe; még nincs kialakítva) integrálható tápot, azt is nagyon megköszönném!
-
r6man123
senior tag
Sziasztok?!
Egy vékony, polisztirol falpanel mögé akarok RGB led csíkot berakni. Tudnátok ajánlani típust vagy kizárni? (gondolok olyanra, hogy smd 3528 oké-e ilyen célra?) -
Kobe
veterán
hi
szeretnék készteni pár starwarsos gyűjteményi relikviának egy custom tartót, aminek led háttérvilágtása lenne.
3D-nyomtatott, 10 centi széles panelekből állna, aminek egyes elemei mögá led szalagot raknékehhez keresnék valami házilag összeeszkábálható LED megoldást:
- méretre vágható vékony fehér vagy opálos diffúzor lapot
- olyan LED vezérlőt, amire mondjuk 3-4 led szalagot csatlakoztatni lehet - szalagonként kb max 50-60 cm hosszuak (csak az adott elemek hátlapján lenne led szalag körben) -> lehet esetleg hogy mint a karácsonyfa égőket, sorosan egymáshoz csatlakoztatni és a vezérlőre csak 1 db bemenő kábel lenne ?
- méretezhető led kábelnem akarnéák kvasokat költeni rá, valami egyszerűbb és emgbzható méretre vágható led szalag is megtenné, alap szinekkel, nem kell hue vagy govee féle tudás
tudtok ilyesmiket ajánlani ?
-
Joe123
senior tag
Szia,
Egy 60x60-as panelhez én most vettem egy ilyet:
Elsősorban azért akartam lecserélni a gyári driverét, mert telefon kamerával ellenőrizve vibrált vele a panel. Ezzel a táppal megszűnt a vibrálás, legalábbis telefon kamerával nem kimutatható. Bónuszként dimmelhető a táp úgy, hogy a megfelelő kapcsaira 0-10V egyenáramot adsz. Nekem nincs dimmerem, de kipróbáltam egy 1,2V-os akkuval, rákötöttem és szépen leszabályozta a panelt, villódzás akkor sem volt. Szóval ha találsz olyan távirányítható kütyüt ami tud a tápnak 0/1-10V vezérlést adni, akkor egy ilyesmi táppal megoldható a dimmelés. Nyilván olyan tápot kell keresni - ahogy feljebb is írták - ami áramgenerátoros és ugyanakkora a névleges árama mint a panel gyári driverének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Xiaomi BHR7109EU Electric Scooter 4 Lite elektromos roller (GARANCIA!)
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- FÉLÁRON! illy Francis X7.1 kapszulás kávéfőző - fehér - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest