- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV - tapasztalatok, tanácsok - Archívum III.
- (téma lezárva)
- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
38200 - 38101
50124 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
guriga1234
addikt
-
guriga1234
addikt
-
hehehun
csendes tag
néztem az fw dátumát, egészen friss, 2009.08. havi van rajta...szvsz egy darabig biztos nem lesz újabb...
Hang nélküli HD film ügyben meg tudod erősíteni az audio codec probléma gyanúmat?
-
guriga1234
addikt
-
tommy.p2
csendes tag
Tegnap megjött a tv-m.Sharp lc42sb55e.Tányéros DigiTv-vel nem valami jó a kép, gyors mozgásoknál(foci...)pixeles a kép,dvd-nél a fekete sem egy csúcs.Mindenesetre a nagyságáért vettem meg,a szuper minőség nagyon messze áll tőle.De a régi tévémnél sokkal jobb (Grundig 100Hz crt).
(ennyiééé..) -
hehehun
csendes tag
Csak egyetlen kérdésem lenne, lehet hogy tényleg olyan egyszerű a válasz, mint gondolom.
Hétvégén letöltöttem pár HD filmet, ami a DLNA-nak köszönhetően LAN kapcsolaton tökéletesen működik, viszont 6-ból 4-nek nincs hangja. Audio codec? A film nfo-jában azt írják, hogy AC3-as az audio codec, ezt tudja is a tv a leírása alapján még sincs hang. A filmek nfo-ját összehasonlítva nem találtam eltérést a két audio codec között, mindegyik AC3-as, leginkább ezért nem értem.Van vmi ötletetek erre, vagy majd egy újabb firmware remélhetőleg megoldja a problémát?
-
hehehun
csendes tag
múlthéten megvettem a csodát, Samu LE40B750U1W. Zseniális szerkezet...

Mindezt azért írom, mert nekem is magyarnyelvű a youtube-os widget.
-
Yany
addikt
Akit érdekel: [Digitális TV mustra @ HWSW]
-
Chili7
őstag
Hali!
Kimentek a divatból mostanában ezek a HDD-s LCD TV-k? Így első nekifutásra nem találtam ilyet.
köszi
-
ducsesz
csendes tag
-
Bazs-
tag
-
Moric
aktív tag
-
szabi__memo
nagyúr
-
kisgee
csendes tag
90 alatt lehet, hogy Samu sem lesz. Egyébként legjobb ha te is megnézed őket a saját szemeddel. Vmi külföldi tesztben olvastam a 450-esről, hogy szép képet ad, de ahhoz állítani kell rendesen. Az tuti, hogy alapból nagyon "túlvezérelt színei vannak" és nem sokat segít, ha csak szimplán leveszel belőle. Én azért lőttem ki a típust, mert nem kötök rá erősítőt és a hangja szerintem nagyon gatya. De majd megnézed és kipróbálod, lehet, hogy neked bejön.
-
ducsesz
csendes tag
-
szabi__memo
nagyúr
-
kisgee
csendes tag
Nem akartalak elkeseríteni, de sajna ez a helyzet. Ha a Samuk TN-esek, akkor a jobb fajtából. Nem akarlak rábeszélni (nekem sem jönnek be igazán), de még azok elfogadhatóak (árban). Az említett Pana pedig 120k alatt nincsen, de inkább 130-140k a jellemző. Amikor láttam kb. 1 hónapja, akkor a MM-ban 160k volt.
-
anrab
addikt
-
Tomasz28
csendes tag
Sziasztok.
Mától énis egy lh4000es boldog tulajdonosa vagyok
Sajna a 3.40es firmware van rajta szóval majd downgradelni kell,ehez vonatkozóan lenne egy kérdésem.Csak pendriveról lehet firmwaret cserélni vagy hordozható vinyóról is?Csak mert pendrivom nincs viszont vinyót fogok majd venni hogy hd filmeket tudjak nézni rólla.
Egyébként milyen hdd-t ajánlotok hogy ne kelljen külön tápot adni neki?
Én ezt néztem ki: -
ducsesz
csendes tag
sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy pontosan hogy lehet beállítani az usb-t film játszásra a LE40B550-n. Láttam a leírást de tök béna vagyok hozzá, még a menüben sem találtam ilyeneket. Az angol sajnos nem az erösségem. Előre is köszi.

-
szabi__memo
nagyúr
(#38103) kisgee: köszi a választ, szomorú lettem.. egyébként a samu általad emlitett 26osainak 160-170 fok van megadva betekintési szögnek. Tehát TN-esnek kell lennie.
(#38120) runner 125: (#37635)
(#38123) runner 125: lehet semmi csak egy két hüllő és csótánygfaj a földön
) -
nightshadow
veterán
Itt egy magyar teszt a B7000-ről: [link]
-
guriga1234
addikt
-
Hegyirabló
veterán
Na de akkor is, hogyan nevezhetsz egy lerakatot, vagyis egy raktárat hazai márkaképviseletnek? Az egyetemen erre mondtuk, hogy szándékos csúsztatás.
Szerk. Ja, amúgy elárulom, a 06-80-as szám (nem a szervízé), és Szilágyi Hajnalka is Ausztriában veszi fel a telefont, attól még, hogy ő viszi a magyar ügyfélszolgálatot.
-
adriankoooo
senior tag
Sehol nem talalok infot arrol, hogy erdemes -e megvenni a dragabb LED-es B7000-es modellt a nem LED-es B650-essel szemben. Ti mit tudtok rola?
Lesznek meg iden/tavasszal uj modellek?
-
dh66e
veterán
Persze hogy vannak jobb tv-k,ez nem is kérdés,amennyiben az hogy én elégedett vagyok vele szerintem még nem azt jelenti hogy elvtelenül.Az a lerakat vette a fáradságot és válaszolt a kérdéseimre telefonon és mail-ben is.Pedig tuti hogy csak raktárosok dolgoznak ott.Sajnálom hogy te rosszul jártál vele,de tényleg ne tévesszük össze a szezont a fazonnal.
-
doki83
csendes tag
Egy Samu 37B650P boldog tulajdonosa lettem, fw már frissítve, viszont a kép a képben funkciót nem tudom elérni a menüben, mert nem enged rálépni. Ez miért van? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
napata
csendes tag
Számomra nagyon úgy néz ki, - pláne azok véleménye alapján, akiknek volt szerencséje kipróbálni a Digit és a UPC-t is -, hogy jelenleg nem éri meg UPC digitális csomagról(+settopbox+smart kártya) a kódolatlan Digikábelre váltani, mivel az magasabb UPC-s bitrate többet nyom a latba képminőség szempotnjából, minthogy egy megfelelő TV-vel a Diginél közvetlenül médiabox nélkül is lehetne a kódolatlan digitális adásokat fogni.
Habár eddig még csak a DigiTV-s bitrate-ek állnak rendelkezésre, de mért UPC-s még nem, hacsak valaki nem ír majd ilyet. úgyhogy egyelőre kivárok és maradok a UPC-nél.
Azt tudja esetleg valaki, hogy a UPC-nél adnak-e olyan médiaboxot, amelynek van HDMI-s csatlakozója de NEM műsorrögzítős?
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
-
rene85
aktív tag
Helló!
Egy pajtásommal együtt mindketten 32"-os LCD TV vásárlásán gondolkozunk, valamikor december elején. az árat maximalizáltuk 120k-ban, a hdmi bementek számát pedig tettük 3-ra. (ip/digitális kábeltv, pc, plusz még ami jön), ill tudja fogni az ingyenes magyar földfelszíni sugárzású adásokat. Felbontás határozottan NEM full hd, hanem 1366x768, mert játékra is lenne használva, viszont a 4850-es videokártya full hd felbontásban nem feltétlen produkál folymatos játékot... Tudtok valamit ajánlani? Mivel ezeken a lefektetett dolgokon kívül totál amatőrök vagyunk a dologhoz, mire kell ezeknél figyelni?
Előre is köszi a válaszokat. -
guriga1234
addikt
-
anrab
addikt
-
emre33
addikt
Samsung LE40B650
1080P (hdmi) keresztül melyik a pixel pontos megjelenítés?
1: képernyőhöz igazítva
2: 16:916:9 esetén kép két szélén nem látható 1-1 kisebb rész.
Ti melyiket használtjátok? kóKépernyőhöz igazítva a natív beállítás?
köszi.
-
dh66e
veterán
"Márkaképviselet viszont nincs nálunk, csak Ausztriában."
Budaörsön nekem sikerült találnom egyet.

-
dh66e
veterán
-
frici69
tag
Ma ezt a választ kaptam a 32pfl5604 okt.28-i frissítéssel kapcsolatban:"Ami a szoftver frisítést illeti, a legujabb frisítés 2009.09.11-kéből származik. Ez az információ szerepel a weblapunkon.
Amennyiben bármilyen kérdése lenne vegye fel a kapcsolatot a Marka Szervizünkkel, amely Budapesten található."
-
^Clown
addikt
Köszönöm! De ettől függetlenül azért még kíváncsi vagyok a tapasztalatokra!

-
tupacamaru
veterán
-
^Clown
addikt
És azt hogyan lehet megcsinálni?
-
tupacamaru
veterán
-
^Clown
addikt
Igen, ebben is van valami. Viszont a TV nem annyira okos, hogy pl. több nyelvű mkv-kat lejátsszon, vagy az mkv-khoz feliratot is hozzárendeljen. Nekem viszont főleg olyan filmjeim vannak, amik a fent vázolt problémák miatt nem indulnak el. A Divx filmeket gond nélkül viszi, a feliratot is jól kezeli, viszont az mkv-kkal meggyűlik a baja. Lehet, hogy egy fw frissítés segítene ezen a problémán?
-
tupacamaru
veterán
-
^Clown
addikt
Sziasztok! A Samsung WIS09ABGN adapterrel milyen tapasztalataitok vannak? Működik rendesen? Egy Linksys WRT54GL (v1.1, Tomato fw) -en keresztül lenne használva, ami ugye G-s router. Nyilván a HD filmek nem mennek át, de a sima divx-ek igen, jól sejtem? Egyes helyeken már 11,5K-ért lehet kapni, szóval most elgondolkodtam rajta, hasznos dolog lenne. Egy 32B650-el lenne használva. Köszi előre is a segítségeteket!
Egy merész kérdés még: csak ezt a WIS09ABGN adaptert lehet használni a TV-n, mást nem, jól tudom? -
Tyca
senior tag
-
fnatic
tag
-
Tyca
senior tag
-
dabadab
titán
-
fnatic
tag
A két szélén jobb és bal oldalon volt.
Úgy néz ki sikerült megoldanom. Az nvidia vezérlőpultban a több megjelenítő beállítása menüpont alatt átállítottam Dualview-ről Klón-ra. Most nincs ez a fekete rész és rendesen lehet nézni a filmeket.
így viszont gyanítom, hogy a tv a monitor felbontását használja. Amikor dualview-en van (külön állíthatóak a felbontások) sokkal-sokkal szebb a kép a tv-n, mint amikor klón-ra van állítva Lehet tévedek.Egyébként én is azt hittem, hogy a tv-t maximum 1376x768 felbontásban fogom tudni használni. Nem igazán értem, hogy mi a különbség a hdready és a fullhd között.
-
dabadab
titán
-
miki03
csendes tag
A Samsung Wireless lan adapter. Ami a tv-hez kell állítólag, hogy a számítógéppel tudjon komunikálni.
-
fnatic
tag
-
jegenye77
addikt
HELP!
38115-re valaki! -
Tyca
senior tag
-
fnatic
tag
-
fnatic
tag
Sziasztok!
Összekötöttem a HDReady tv-t a pc-vel, dvi-hdmi kábellal. A felbontás 1280x720-ra van állítva. A problémám az, hogy ha elindíok egy sima divx-es filmet, akkor a film nem tölti ki teljes szélességében a tv-t, hanem a kép középen helyezkedik el és a két szélen feketeség van. Valamint a feliratok sem látszanak rendesen csak félig.
Mi lehet a probléma? Mit kellene beállítanom?
Előre is köszi. -
guriga1234
addikt
-
nRu3
addikt
Tapasztalat, anno kábel tv a full hd tv-men undoritó volt, csak a hd csatik élvezhetők a többi lepra hozá.
-
Hegyirabló
veterán
Ugyan az a teve betegedett meg.
1.) Tönkrement, bevittem, megcsinálták. <-- szoftver reset
2.) Tönkrement, lófaszt vittem be, kijöttek, megcsinálták. <-- kis panel csere.
3.) Tönkrement, megint kijöttek, megcsinálták. <-- nagy panel csere
4.) Tönkrement, elvitték. <-- visszakaptam a pénzemNálam az volt a gond, hogy néha, napjában egyszer bekapcsi után teljesen lefagyott a teve. Hang volt, de kép helyett csak sötétség, semmire nem reagált, se kikapcsolni, se csatornát váltani, se hangerőt szabályozni, menüt előhívni nem lehetett, semmit. Ráadásul mindezt csak akkor csinálta, amikor valamilyen külső bemenetre kapcsoltam be, SCART-ra vagy HDMI-re.
-
Levin01
őstag
Ugyan az a tv romlott el négyszer vagy cserélték másikra és az is tönkrement?
pontosan mi volt a hiba? -
Hegyirabló
veterán
-
Levin01
őstag
A budapesti szervíz az nekem speciel jó, mert ott lakom.
Mennyire gyakori a Sharp-nál a meghibásodás?
Igazából semmilyen tv műsort nem nézek már jóideje, ha meg mégis egy hónapban azt az 5-6órát kibírom
-
Hegyirabló
veterán
Nem, van nekik szervíz itthon, de csak Budapesten, és csak ez az egy. Nem egy gördülékeny cég, mondom én ezt annak ellenére, hogy a tulaj régóta haverom, de hát ami igaz az sajnos igaz.
Márkaképviselet viszont nincs nálunk, csak Ausztriában.
Digitális adásra meg nem kell előfizetned, mert ingyen nézed.

-
Yany
addikt
Nem, sajnos. Bár igazából nem is kerestem, mert egyértelmű, hogy drágán startolnak, én pedig még karácsony előtt a helyén akarom látni a kütyüt. Eddig a legesélyesebb a 40"-os B650, de ha szépen leakciózzák az árát, lehet, hogy 46-os B650 lesz. A 40-es B7000-re reményem sincs, hogy lemegy 250 alá, pedig akkor az lenne.
-
tupacamaru
veterán
-
Levin01
őstag
A menüprobléma nem érinte túlzottan mert 1. nincs előfizetve digitális adás nálam, 2. nem nézek tv műsort

Amire használni akarom az számítógépről való HD anyag nézése és játék, illetve esetleg a későbbiekben konzol.A vevőtámogatás hiánya azt jelenti, hogy ahol megveszem a TV-t és teszem azt 3év garit adnak hozzá, akkor a gariztatást nekem kell intézni vagy a bolt intézi ahol vettem és elküldi külföldre (nem tudom hol a Sharp szervize) és én várhatok X hónapot mire visszakapom?
-
runner 125
nagyúr
-
Hegyirabló
veterán
-
Levin01
őstag
Milyen problémékra gondolsz? Kifejtenéd?
-
Hegyirabló
veterán
-
dabadab
titán
"..sőt, talán még a szagokat is meg tudja "jeleníteni"."
Akkor ne kihagynam a Rambo 2 felujitott valtozatat

-
Levin01
őstag
Mi a vélenyétekek a Toshiba 42XV635D-ről?
Paraméterei alapján nagyon jónak tűnik és ára is elfogadható 220-230K-ért már meg lehet kapni.
Valakinek van valami tapasztalata a Sharp LCD tv-k képéről? -
runner 125
nagyúr
-
einstein
senior tag
Hamarabb lesz 3D.

Ha figyelembe vesszük, hogy a mai átlag tévéméret mellett sokan alig látják a HD-ready és a Full-HD közötti különbséget, tök felesleges a még nagyobb felbontás.
Ahhoz meg hogy az ilyen brutál méretű kijelzők elterjedjenek, az átlag lakásméreteknek is duplázódnia kéne.
-
Yany
addikt
Látom, elolvastad a cikket.
Pedig az ilyen hozzáállású emberek hiába csak a képet nézik meg egy-egy cikkben, ez esetben már képről is le eshetett volna, hogy mennyire másról beszélsz. Csak ennyit szeretnék hozzfűzni a témához.ps.: az a 7 millió szín sem a teljes tartományra vonatkozik, hanem a halláshoz hasonlóan vannak nagyobb felbontásban észlelt és vannak nehezebben "felfogott" színek. Ahol az ember érzékenyebb, ott nagyon közeli árnyalatokat/tónusokat tudunk megkülönböztetni, amihez igencsak kevés az a színskála, amit egy kommersz kijelző ma kirak eléd. De mondjuk aki képtelen elolvasni egy kifejezetten a témát kifejtő cikket, amit épp az orra alá tolnak, nem tudom, hogy megérdemli-e, hogy 2 szónál többet reagáljak neki...

-
5oultrain
aktív tag
Igen, de én már annak is örülni fogok ha elélek addig

-
runner 125
nagyúr
-
Yany
addikt
Nagyon szeretek elmerülni az ilyen technológiai finomságokban, azonban nem fedi ez el előlem a végcélt. Ez esetben a képminőségről van szó, ami a Samu monitorokon cseppet sem rosszabb, mint kortársaié... sőt, sok esetben jobb. Szóval különböző jelenségeket alá lehet támasztani technológiai magyarázatokkal, de önmagában egy technológia nem ér semmit, csak a végeredménye, a hatása. Én állítgattam a TV-t (igen, MM-ban, nem otthon, de alaposan odafigyeltem mindenre, ami nekem fontos volt) és szépen állított mindent. Ha egy szőrszál hasogató tesztben emiatt lesz rosszabb a megítélés, az már nekem kevésbé fontos, mintha mondjuk a média-lejátszó képességei rosszak, vagy az általános képminősége. Egy processzor esetén is lehet vizslatni, hogy hány MHz-es, de amíg ezt abból a célból teszed, hogy milyen sebességgel futnak rajta a programok, akkor nem szabad túl nagy hangsúlyt adni neki: a P4-es korszakban sok ember bedőlt ennek. Összefüggésükben kell nézni a paramétereket, amiben a 8 bit csak egy homokszem.
Annak idején, még a legelső munkahelyemen tesztelgettem monitorokat, videokártyákat és volt egy nagyon kellemes tapasztalatom a Samsungokkal. Anno a Savage3D kártyáknak köztudottan ocsmány képe volt a rájuk integrált RAMDAC-nak és egyéb alkatrészeknek "hála". Viewsonic, LG, Daewoo, mindenféle monitoron undorítóan homályos, enyhén túlvezérelt és kicsit alulszaturált képük volt (CRT monitorokról beszélek). Egyszer a véletlen úgy hozta, hogy egy hagyományos, akkor népszerű 17"-os Samsung-ot dugtam rá. Leesett az állam: tűéles volt minden! Ugyanazzal a kébellel. Azután megnéztem egyéb, akkor újnak számító Samsung CRT-vel és nagyon szép, éles betűket kaptam az összesen. Valami szűrőt használhattak, vagy nem tudom. Egy RivaTNT-s vagy ATI-s gépen is ugyanazt az éles képet adta, egyszerűen érzéketlen volt a gagyi VGA-kra. Akkor még a Samsung-ok épp csak kezdtek elterjedni jó áruknak köszönhetően, de sokkal több Daewoo és LG fogyott még. Szóval azóta nálam két egyforma képességű/árú kijelző közül mindig a Samsung a szimpibb.
-
5oultrain
aktív tag
Szerencsére(?) még nem most lesz.
-
5oultrain
aktív tag
Nagyon igaz, ugyan is én sokszor járok úgy (sajnos), hogy egy szín máshogy néz ki a monitoron és máshogy, a kész legyártott terméken.
Pedig színkódokat adok meg a gyártóknak.
Persze most lehet azt mondani, hogy ez azért van mert nincs jól bekalibrálva monitor vagy a nyomtató, de az esetek többségében nem erről van szó. -
tupacamaru
veterán
Akkor, 8 bit X millió szín, 10 bit Y milliárd szín, emberi szem 7 millió szín. Csak ennyit szeretnék hozzáfűzni a témához.

-
dabadab
titán
Igen, egy szep hosszu szinatmenetnel elojohet az, hogy keves a 8 bit. De mikor volt az, hogy TV-n allokepen szinatmenetet neztel, raadasul olyat, ami vmi vesztesegmentes formatumban erkezett hozzad (ugyanis a video- es keptomorites alapbol ad egy adag dithert)?
tupacamaru: olvasd mar el a #38104-ben linkelt cikket, mielott feleslegesen tovabb egetned magad
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hegyirabló
veterán
-
jegenye77
addikt
-
dabadab
titán
A 8 bites feldolgozas zavaro lehet akkor, ha az ember kalibralt monitoron grafikusi munkat vegez, de erosen ketlem, hogy filmnezes kozben barki is kiszurna a kulonbseget a 8 meg a 10 bites kijelzo kozott (egy csomo embernek meg a TN monitorok 6 bites ditherje se tunik fel).
-
Hegyirabló
veterán
-
zhagyma
őstag
-
5oultrain
aktív tag
Üdv!
Philips tulajokat kérdezném, hogy ha digitális csatornát nézek, hogy tudom megnézni milyen minőségben jön (felbontás, bit)
köszi! -
Yany
addikt
Sok dolog összjátéka és nem egy éles döntő kérdés alapján. Összehasonlítást külföldi fórumokon olvastam, de ami engem meggyőzött, az elsősorban nem az LG gyengéje, hanem a Samu erőssége: a DNLA, a WiFi, a Firmware-ek elérhetősége, a készülék népszerűsége (igen, ha gond van, vagy kérdésem van, akkor bőven akad, aki tud segíteni), láttam a képét sima SD TV adásokkal és lehet, hogy Philips-ek ebben jók, de nekem a Samu képe több, mint elég volt, nagyon tetszett. A feketéjét dicsérik, bár szerintem az LG-é is simán elég jó. Egy picit az a pár LG színelmászásos eset elrettentett, ezt azért be kell látnom. A távirányítóját is megfogdostam és kipróbáltam a B650-esnek és még játszottam is azzal a Bejeweled klónnal.
Na nem ezért veszem, hanem azért, mert minden, amit csináltam vele/olvastam róla, az nekem bejön. Sok mindenre fogom használni és rá is fogom kötni a netet (ha tudom dróttal, de lehet, hogy csak a WiFi fog menni). Előbb-utóbb lehet, hogy veszek egy konzolt, de alapvetően mkv és avi fájlokat fogunk nézni, illetve a párom TV-t (SD és HD). A másik reményem, hogy a CI kártyát bele fogom tudni dugni a TV-be, mert az STB-t ki akarom kerülni, na de már messzire kanyarodtam. A lényeg, hogy a Samsung kütyüje lehetőséget ad mindenre, amire kilátás van, hogy éljek vele, még ha nem is biztos, hogy úgy alakul. Ennek lehet, hogy megfelel az LG is, de a Samsungot már kvázi ismerem. -
Moric
aktív tag
-
Pityke78
őstag
-
Yany
addikt
-
zhagyma
őstag
Már vártam, hogy valaki előássa ezt a cikket, ami betekentést nyújt az x bits feldolgozás és az y bits megjelenítés rejtelmeibe. Valószínűleg az egyes TV gyártók modelljeire is előkerülhet hasonló cikk. Ezután már csak az ITU szabványokat kell előásni, hogy a műsorgyártás, műsorszórás eszközei mit is tudnak és használnak ...

-
Hegyirabló
veterán
-
Yany
addikt
Monitoros cikk ugyan, de [8 bit vs 10 bit] témában remélem ez az írás már sok emberben helyre teszi a kérdést.
-
kisgee
csendes tag
Én is 26-ost kerestem, mert csak az fér a "szekrénybe", a 32-es már nem. Hosszas keresgélés után sem találtam megfelelőt. A gyártók hanyagul bánnak ezzel a mérettel (sokan már nem is gyártanak pl. Sony), mert mindenki nagyobbat akar, vagy a konyhába, fürdőbe stb. x-edik TV-nek meg kisebbet, vagy mindegy mit tud. Árban azonos 26-os drágább, mint a 32-es és sokszor valóban gyengébb is.
Egyébként van IPS-es 26-os: Panasonic TX-L26X10Y. Ára horror, de még ez a legjobb. A Samu B350 és B450 sem rosszak, bár nekem a Pana képe és hangja jobban tetszik, valamint talán a tudása is több (a Samukban nem tudom milyen a panel, de jó a betekintési szögük, úgyhogy nem hinném, hogy TN). -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az alábbi két TV között vacilálok:
Samsung 40LEB650 vs. LG 42LG5000
Sajnos nem találtam olyan tesztet, ahol ezt a két TV-t hasnolították volna össze. Ha netán ti tudnátok ilyet, akkor kérem linkeljétek be.
Illetve szerintetek melyik a jobb választás? (előnyök, hátrányok)Köszi
-
anrab
addikt
van hogy egy szám sorral adják ki, mint a multkor és a tv csak a részére valót veszi ki. tavaly tipusonként v. szériánként változott, most nem tudom mit variáltak. erdekes hogy kimaradt a mult hónap. egyébként a media változott? mert jóformán csak avval van gond. na meg az epg-n is újíthatnának. elég snassz és nehezen töltődik be. de lehet hogy ez szolgáltatói gond.
Aktív témák
-
38200 - 38101
50124 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV - tapasztalatok, tanácsok - Archívum III.
- (téma lezárva)
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(ennyiééé..)

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)