Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
Aktív témák
-
KriszBoy
senior tag
válasz Hedgehanter #39692 üzenetére
Nekem nem lesz ablak mögötte, tehát akkor a fényes is lehetne...
Van még vmi különbség a 620 és 650 között?
THX,
K.
-
jkutya
tag
válasz wolfman #39688 üzenetére
Próbáld ki a HDMI fekete szintet alacsonyra állítani - nekem 46b6000nél ég és föld.
Ill. filmnél a spec. beállítások, színközt természetesre.
Az auto dimet ki tudod kapcsolni szervizmenüben ha nagyon muszály - báj az új, október végi firmware ennek agresszivitásából számottevően visszavett.
-
nightshadow
veterán
válasz tisztaegbolt #39690 üzenetére
az ára
-
tony70
tag
válasz wolfman #39688 üzenetére
Nekem csak akkor ha az energiagazdálkodás bevan kapcsolva. Amúgy kb én is így használom.
Csak zavar egy picit hogy kékes-fekete a tv oldal nézetből egy picit. néztem a saturnban ott is kék volt, ez akkor látszik jobban, amikor alul-felül fekete csíkvan. lehet hogy gyárilag kalibrálják a TV-t, és amikor belépek a szervízmenübe akkor alapértelmezettre ugrik vissza a képbeállításokkal együtt!? -
kittycat
csendes tag
???????B650-em van. Ha Source gombbal kiválasztom a műholdvevőt akkor egy kis ablak jelenik meg egy rövid időre, amiben a felirat 1280x720@50Hz.
Tudja valaki hogy ez mit jelent? -
tisztaegbolt
csendes tag
heló!
22"es sony bravia vételén gondolkozom. 8800GTXel lesz hajtva, filmre játékra.
tud valaki vmi negatívumot mondani ezzel kapcsolatban? Köszi! -
wolfman
veterán
válasz tony70 #39685 üzenetére
"A szervíz menüt nemakarom elállítani"
Én sem, csak kérdeztem, mert nem tudtam neked mi kell.Amúgy ezek az értékeim
Normál:
Háttérvilágítás: 5 ; Kontraszt: 95 ; Fényerő: 45 ; DC: ki ; Gamma: 0 ;
Színt.: Hideg ; HDMIfekete: Normál
Ezt csak windóz buhernél, netezésnél használom Energiagazda magassal együtt. Keveset eszik és nem is bántja a szemem.Film:
Háttérvilágítás: 6 ; Kontraszt: 95 ; Fényerő: 45 ; DC Alacsony ; Gamma: 0 ;
Színt.: Normál ; HDMIfekete: Normál
Ezt - mint neve is mutatja - filmezésre használom. Bár itt állítgatni kell a dolgokat sűrűn, mert mint mondtam a sötétebb részeknél leveszi a fényerőt/háttérvilágítást!A Kiemeltet játékokra használom, de ott is mindig más kell. Játékfüggő. Az viszont ezer hogy horror, fullsötét játékokra nem jó a TV, mert a fekete nem fekete a bevilágítás miatt! Doom3 nál engem legalábbis idegesített.
Azt viszont had kérdezzem meg hogy neked játszik a TV a háttérvilágítással?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Csabi8507
tag
Skacok!
Hogyan van akkor jelölve a tv-én,hogy Samu panel van benne?
Előre is köszi. -
Yany
addikt
válasz SpeedR #39683 üzenetére
Elmondom, hogy ezzel szemben nekem miért jó: a routerem-re lehet USB vinyót tenni, ami ezután elérhető (bár a TV ezt valszeg nem fogja látni), illetve a gépem nem kell, hogy többkijelzős beállítást alkalmazzon. Amíg asszonypajti nézi mondjuk megszokott Jóbarátok részeit, addig ezt én észre sem veszem a gép előtt ülve, több kijelző esetén meg kényelmetlen, mert kiterjesztett módban átcsúszik az egér, vagy elindítok valami fullképernyőset amir arra a kijelzőre pofátlankodik rá, stb. Mindegy is, a lényeg, hogy azt a 10m-t nekem utp-vel egyszerűbb is áthidalnom és nem kell a géphez rohangálnom sem, ha nézni akarok valamit (a gép nálam másik szobában van, nem a nappaliban). Szóval körülményektől függhet, de nem hülyeség azért a DLNA. Az más kérdés, hogy amikor van alternatív megoldás, akkor megér-e valakinek ennyit. 40"-os TV-nél egyébként 5 ropi van a 650 és a 620 között...
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
SpeedR
őstag
Van routerem, de mivel hdmi-vel amúgy is össze van kötve a gép és a tv, ezért semmi szükségem dlna-ra. A youtube pedig biztos jó poén, meg lehet vele demózni a haverok előtt, de ezen az 1-2 alkalmon kívül én biztos nem használnám. (pc-n gyorsabb és kényelmesebb)
Azt persze hozzá kell tenni, hogy nem vagyunk egyformák, mások az igényeink. Szvsz mindenki el tudja dönteni, hogy mire van szüksége.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz guriga1234 #39680 üzenetére
Szeretek belemélyedni ilyen technikai dolgokba, ezt már bizonyítottam is párszor, de ilyenkor csak előjön belőlem az egységnyi sugarú júzer, hogy ha én TV-t veszek, akkor legyen a pénzemért a legjobb, ne szaggasson, ne legyen ilyen mód/olyan mód, egyszerűen csak legyen mindenhol az, ahogy a legjobb. Tudom, hogy a legjobb az szubjektív, de ez már azért túlzás, hogy ennyi mindent kell tudnom finomhangolni ahhoz, hogy jó legyen. Vagy a gyári beállításokkal sincs már semmi gond? TV/AVI/MKV minden jól mutat rajta? (szaggatás, színek, stb)
SpeedR: szvsz akinek van otthon router-e, simán megérhet ennyit a DLNA. Nekem meg fog. Bár én csak 40-esben gondolkodom még. Azért kiváncsi vagyok az akcióházra, ha valaki vesz onnan, akkor milyen garival és panellal. Na meg milyen határidővel.
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
Nálam többnyire ki van ez kapcsolva. Több dolog is hat egymásra, pl. nem mindegy, hogy a film mód be van-e kapcsolva, és ha igen, akkor 1 vagy 2, és emellett a 100 Hz Motion Plus milyen értéken szerepel. Ha rosszul állítod be, akkor csúnya szaggatást lehet előidézni (pl. tévéadásnál a futó feliratoknál, de egyéb mozgásoknál is).
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #39676 üzenetére
"A panellal semmi bajom, nagyon jó, akár MVA, akár PVA, de akkor is, ha valaki MVA-t kap, PVA helyett, az ne legyen felháborodva?" - Te tévét vettél, vagy panelt? Hol láttad te, hogy egy bizonyos tévébe kizárólag ilyen, vagy olyan panelt köteles tenni a samu, vagy más gyártó?
"Amúgy meg igen, hülye vagyok" - ezt te írtad magadról, csak helyeselni tudok.
-
Yany
addikt
Ha arra gondolsz, persze, hogy nem a 100Hz frekvenciája állítható. De minél lejjebb veszed a csúszkákat, annál kevésbé érezteti jelenlétét. Hogy a kettő külön-külön milyen hatást erősít, vagy gyengít, azt már nem volt időm megnézni. Ezt egy tapasztaltabb valaki leírhatná, mert a nevük marketing bullshit, mint a Philips-nél. Inkább egy szubjektív élménybeszámoló kéne arról valakitől, hogy melyik mit változtat a képen/élményen. Guriga?
-
guriga1234
addikt
válasz dabadab #39637 üzenetére
Mindegyik ma kapható tévé képe kisebb 2 méterről, mint egy átlagos moziban a filmvászon (persze ez függ attól is, hogy hányadik sorban ülsz a moziban).
A látószög a meghatározó, nem pedig a merre hány méter. Ugyanolyan távolságról a nagyobb képernyőt nagyobb látószögben látod. Ha távolodsz, akkor a látószög csökken.Mindenesetre egy érdekességre felhívnám a figyelmet. 30 centiről lehetne látni egy hidrogénatomot, ha az elég fényt tudna kibocsájtani. Ez a megállapítás nem tőlem származik, hanem egy neves csillagásztól, aki egy távoli, látható csillag távolságából és átmérőjéből vonta le ezt a következtetést. Nos, egy tévé pixelei jóval nagyobbak, elég fény is jön belőlük, vagyis bőven igaz az (hacsak nem gyengénlátó valaki), hogy akár 5 méterről is simán észlelhető egy akár 32"-os tévén is a 720 és a 1080 közötti különbség.
Aki ezzel vitatkozni akar, az valószínűleg hiányzott matekórán a párhuzamos szelők tételénél, vagy fogalma sincs a látószögről. -
macikos
addikt
válasz guriga1234 #39674 üzenetére
Azért megy, mert benne van, ki van fizetve, szóljon ha kell egyébként meg ez nem mentség.
A panellal semmi bajom, nagyon jó, akár MVA, akár PVA, de akkor is, ha valaki MVA-t kap, PVA helyett, az ne legyen felháborodva? Amúgy meg igen, hülye vagyok, azt se venném észre, ha TN panel lenne benne... Ha egymás mellett lennének, akkor észrevenném, egyébként így nem tudom megmondani, hogy MVA vagy PVA, de ezzel az erővel kapjon mindenki TN panelest, otthon már úgyse hasonlítja össze semmivel, nem igaz?
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #39647 üzenetére
"Ahhoz képest késik, hogy a STB rá van kötve az erősítőre is és nem lehet élvezni a műsort, mert visszhangzik az egész." - ha erősítőről hallgatod, akkor miért megy a tévé hangszórója is? Egyébként pedig beállítható. Ha nem lennél wtite only, akkor olvashattad volna.
Lefogadom bármennyiben, hogy nem tudod megállapítani, hogy milyen panel van egy tévében. Akkor meg nem mindegy?
"DTS meg éppen csak azért lett volna jó, mert a ripek nagy része DTS hanggal rendelkezik." - helyesen:
DTS meg éppen csak azért lett volna jó, mert a ripek nagy része DTS hanggal _IS_ rendelkezik. -
wolfman
veterán
válasz tony70 #39660 üzenetére
Szervusz!
Nekem ha be van kapcsolva az energia gazdálkodás akkor nem csinálja ezt, mert akkor ugye alapból sötétebb a kép. Azt csak akkor használom ha a windowsban tevékenykedem, filmnézéskor ez a funkció ki van kapcsolva. SŐT! Ha a dinamikus kontrasztot kikapcsolom akkor még rosszabb a helyzet. Az javít még valamit a fényerőn.Pontosan milyen beállításokra vagy kíváncsi? A sima üzemmódok beállításaira vagy a szervíz menüére? Utóbbinál egy két dolog tiszta hogy mi, a többi homály számomra!
Amúgy nekem nem kékes a feketém. Jobban zavar, hogy teszteken azt írják hogy a Pioneer KURO feketéit megközelíti a feketéje, ehhez képest meg a haverom 650-esének bevilágítása is alacsonyabb!
[ Szerkesztve ]
-
-
Yany
addikt
válasz SpeedR #39668 üzenetére
Ezt benézted. Máshol jóval drágább.
szerk.: egy újabb kérdésem: van equalizer preset a samukban? Ilyen SRS/Normál/Mozi/Zene/Rock/Pop/stb félére gondolok. Ha van, akkor az a headphone kimenetre is hat, vagy csak a beépített hangszórókra?
thx
[ Szerkesztve ]
-
KriszBoy
senior tag
Sziasztok!
Többekre is hallgatva eldöntöttem a kérdést....
Vagy a LE46B620 vagy a B650 ami a befutó...
Annyi a "gond", hogy mivel én egy számtech nagykerben dolgozom, így kapok egy egyedi árat erra a két TV-re.
A 620-as 236.000 Ft, míg a 650-es 260.000 Ft!
Ha figyelembe vesszük az árakat akkor is a 650-eset mondjátok?
Köszönöm,
K.
-
Yany
addikt
A Samuk esetében szabályozható. Van többféle preset (normál, crisp, stb - nem emléxem pontosan), de tudod "custom"-ra is állítani és akkor kapsz két csúszkát, amik nevére szintén nem emléxem (ugyebár eddig 2x nyomkodtam meg egy ilyen TV-t összesen, és mindegyik esetben siettem).
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Jelenleg van egy Samsung T240HD monitorom. Azon gondolkodtam hogy érdemes lenne-e váltani egy LCD Tv-re amit monitorként is használnék. Ami szóba jöhetne az az LG 32SL8000 lenne. Ezt láttam élőben és nagyon meggyőző volt a képe filmek alatt. Azt viszont nem tudom, hogy monitorként, főleg játékok alaltt mennyire működne jól. A másik meg hogy nem biztos jó ötlet 32 colos monitort használni 1 méter távolságból. Mi a véleményetek?
-
-
anrab
addikt
en pro logic II-ot hasznälom es igy jo. de az idei philipsembe mär ät lehet kapcsolni hogy tv hagszoro vagy valami külsö /most nem tudom a pontos nevet mert kint vagyok oszträkba, azert is irok ilyen hülyen/ es akkor osszhangban van, es nem a pro logic-ot kell kapcsolni.
-
anrab
addikt
válasz ProdyG #39650 üzenetére
konkretan egy filmnel es ugyan annäl a jelenetnel meg nem, mert mint irtam nem szokott zavaro lenni ha neha van egy ilyen. mondjuk illett volna kiprobälnom mär, mivel ez a mäsodik philipsem /7613,8694/. en annyira megvagyok elegedve a minöseggel hogy a gyärilag megadott ertekeken hasznälom. egyszerüen nincs ertelme elällitgatni. mikor az elsöt megvettem vagy ket honapig nyomkodtam, aztän maradtak a gyäri beällitäsok.
-
tacpeter
csendes tag
Attól visszhangzik, hogy a TV hangszóróján kicsit késve jön ki a hang, mint hátul a 2 RCA kimenetén (vagy fordítva). Nekem sincs mindig bekapcsolva az erősítő, de mikor bekapcsoltam TV mellé és mindkettő szólt, akkor lehetett tapasztalni hangcsúszást a TV és erősítőre kötött hangszórók között. De mint az előbb írtam, erre van megoldás és azóta jó is.
Ez a panel ügy meg szerintem minden hónapban előjön egyszer-kétszer valakitől, én úgy vagyok vele, hogy úgyse tudom másmilyennel összehasonlítani, nekem AA04-es van és szerintem ez is nagyon jó, ha pont szemből nézed.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Én se értem ezt a késést, ha állatható, akkor miért nincs alapbeállításon, tehát hogy ne legyen késedelem? Meg ha csak nálam lenne probléma, de csak ma rajtam kívül 2 ember is írta, hogy nála is van és hogy zavarja...
A panelról 1-2 napja volt valami táblázat, hogy melyik milyen és abban volt, hogy AA az MVA, nem?
ludsimon: Arra gondolj, hogyha van a képen mondjuk egy arc, ami világos, mögötte a háttér sötét és a LED pont a határvonalon van... ennek akkor lenne értelme, ha minden pixelnek külön megvilágítása lenne, de az meg már más technológia, csak addig valahogy el kell adni a TV-ket a népnek.
[ Szerkesztve ]
-
snipr
aktív tag
válasz macikos #39647 üzenetére
Hali!
A hangproblemat nem teljesen értem... mitol viszhangzik? Szol a TV-n is meg az erositon is?! (mi a fenének? nem eleg az erosito?!) Kiprobaltam anno en is "veletlen", de nem volt ilyen gond (a tv ugyan ez, az erolkodo valszeg nem - pioneer vsx 819)... egyebkent lip sync ha van az erolkodon, akkor azzal lehet picit reszelni rajta...
A másik... 40-esben eddig még mindig samu panel volt... az SQ, AA stb jelzesekrol azt mondtuk, hogy 40-ben semmit nem jelent... ezekszerint most mégis?!
[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
ProdyG: igen, én is minimum 46"-ban gondolkozom, de a legjobb egy 52-55"-ös lenne
Yany: el tudom képzelni, milyen "fps érzésre" gondolsz, nekem is volt már hasonló tapasztalatom, mondjuk sem LCD Tv-vel, hanem avi lejátszás közben.
A fő kérdés már csak az lenne, hogy a Sony vs. Samu küzdelemben (W5500 vs. B650) a Sony technológiailag van-e Samu szinten? Vagy a kérdést inkább fordítva kéne feltenni?
-
ProdyG
őstag
igen, nem teljesen természetes a mozgás némely esetekben. meg ha nem olyan gyors a mozgás, akkor teljesen oké, de ha begyorsul, akkor elkezd szaggatni a kép, de szerintem erre a dologra nincs tökéletes algoritmus, kíváncsi vagyok mit fognak kihozni ebből a dologból a jövőben, pár éven belül.
-
macikos
addikt
válasz guriga1234 #39604 üzenetére
Ahhoz képest késik, hogy a STB rá van kötve az erősítőre is és nem lehet élvezni a műsort, mert visszhangzik az egész.
Amikor 40"-os Samsungot vesz az ember, akkor elvárja, hogy Samsung panel legyen benne, ne pedig valami más, főleg úgy, hogy egyik TV-be ez van, másikba amaz, nevetséges! Az enyém oldalán is ott van, hogy AA02...
DTS meg éppen csak azért lett volna jó, mert a ripek nagy része DTS hanggal rendelkezik.
Yany: Pedig így van. Ami használható beállítás, az a "tiszta" és "normál", simánál már zavaró tud lenni a Motion Plus, főleg filmeknél.
anrab: Samsungba lehet állítani az elmosódás- és szaggatás csökkentést.
[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
teljesen oké, ha 5 méterről nézel egy 102 centis TV-t, mindenkinek más az igénye, de én pl szeretem látni az 1080p minden részletét, és 5 méterről te így akár dvd-t is nézhetsz, felesleges a fullHD, mert nem lehet olyan távból látni a különbséget, egy 40 colos tv-n szerintem.
-
ProdyG
őstag
válasz sonique #39639 üzenetére
pedig toeki-nek van igaza. a számok beszélnek, és nyilván a fogyasztás miatt nem éri meg LED tv-t venni. inkább fizetek kicsit havonta többet, de nem dobok ki 100 ezerrel többet arra, aminek nincs értelme, mert 1-2 év múlva úgyis lemegy a LED tv-k ára is és akkor nyugodtan le lehet cserélni annak, aki akarja.
-
zhagyma
őstag
válasz wolfman #39641 üzenetére
Data.hu-ra kitettem: Troubleshooting.pdf
-
tacpeter
csendes tag
válasz luckyboi82 #39628 üzenetére
Pont pár hsz-al feljebb ott a megoldás: szervíz menüben az audio résznél a delayt 100-ról le kell venni 0-ra, vagy annyira, hogy ne legyen visszhang. Nálam is volt ez a hiba, mikor először tapasztaltam, gondoltam hogy dobhatom ki az erősítőt mert nekem nincs rajta optika (gondolom optikásoknál alapból nincs hang késés), de aztán visszaolvasva többen is írták, hogy a hangkésleltetés beállítható a szervíz menüből, úgyhogy rajta.
A DTS-ek hangját nem tudod kicsalni, a TV eleve nem is támogatja, így azt nem továbbítja a kimenetekre. Javasolt a hangsávok megcserélése, ha van AC3, ha nincs akkor meg a Popcorn Audio Converterrel viszonylag gyorsan átkódolhatod a DTS-t.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
-
anrab
addikt
válasz ProdyG #39632 üzenetére
nekem az van benne. defult beällitäst hasznälok /közepes/, tehät nem max-on van a perfect natural motion /ki-min.-közep-max/ es neha beszokott szaggatni, de nem zavaro. ällitolag ez olyankor szokott elöfordulni mikor valami miatt nem tudja a gep kiszämolni a ket kep köze esö elmozduläs köztes kepet. megy a szäz Hz-is.
es erdekes modon tv adäsnäl is tapasztaltam. pedig ott nem kellene, vagy igen? digitälis adäskor. analognäl lehet nem csinälnä. -
sonique
őstag
nem hiszem hogy itt a megtérülést kéne nézni ...
de ha minden termékkel igy vagy amit veszel akkor havonta nagyon sok KW al nöhet a fogyasztas és evvel a villanyszámla is több ezer ft al ...
és nem lehet igy kiszamolni mert az áram ára pedig nem lesz olcsobb ..aki megengedheti magának az szertintem nyugodtan vegyen LED hatter vilagitasu Tv-t ..
-
-
Yany
addikt
válasz ProdyG #39632 üzenetére
Beakadás helyett én inkább egy kis sebesség-problémát figyeltem meg. Úgy értem, hogy amikor erős ez a 100Hz-es beállítás (2 csúszka viszonylag jobbra tolva), akkor néha olyan, mintha változna a képváltás sebessége. Robert Downey mintha egyszer normálisan, néha meg mintha kapkodva mozgatta volna a fejét. De ez csak egy érzésem volt, nem biztos, hogy így is van.
-
Yany
addikt
válasz coleen #39618 üzenetére
Igaz, hogy a B650-esből én csak a 40"-osat nézegettem a fukarban, de a B650-nek ez a folyamatosító megoldása szerintem több, mint elég. Alapesetben (ahogy ott be volt állítva) olyan egészségesen látszott, de amikor elkeztem custom módban piszkálni az értékeket, akkor olyanná tuftam tenni a Vasember divx-et, mintha az egész egy 800fps-es kézikamerás felvétel lenne. Direkt írtam túlzó számot, mert nagyon folyt az egész. Tűéles volt a kép, csak közben olyan folyamatos volt, hogy az túllép az ember ízlésén már. Egyébként kicsit olyan hatása volt, mintha megnövelte volna az avi fájl felbontását. Nyilván nem, de volt egy ilyen kis nüansznyi mellékhatása...
-
Yany
addikt
válasz Jostikacska #39609 üzenetére
Ezen az oldalon azt írják, hogy támogatja, nem azt, hogy benne van (653): http://www.shopdigital.hu/frameset.php?middle=termekinfo.php%3Ftermektipus%3D10%26id%3D6097
De egyébként csak ez alapjűn nem érdemes választani, mert van, ahol ajándékokat adnak mellé ami máris kompenzálhatja az árkülönbséget (pl. ha valakinek HDMI kábel is kell, +10e Ft vásárlási utalvány, stb.).Mindenesetre ha bevállalsz egy ilyen készüléket, akkor kérlek írd már meg, hogy úgy van-e, ahogy mondod (mármint hogy jár hozzá a beépített wlan).
-
ProdyG
őstag
válasz coleen #39622 üzenetére
nekem nem B650-esem van, csak mondom, hogy az jó. a kép beakadása nem gáz, a többi TV se hiszem, hogy jobb lenne. bár a philips-eknél van a durvább TV-kben valami továbbfejlesztett "perfect natural motion", nem tudom az milyen lehet, de megnézném
amúgy 46-ost vegyél minimum, ha tényleg az van, amit írtál. mert utána csak szívni fogod a fogad, hogy kicsi a TV. 18nm szerintem elég nagy, én egy 42 colos TV-t nézek 2 méterről, de el tudnék képzelni 46-osat. neked sztem 2,5-3 méterről a 42-es kicsi lenne, ha mozi feelinget akarsz
de 52-55 is belefér sztem simán 3 méterről nézve. -
Yany
addikt
válasz ludsimon #39608 üzenetére
Ennyiért: [Samsung LE32B6000]
-
luckyboi82
tag
Sziasztok kolegák!
37B650-el rendelkezem és marhára meg vagyok elégedve vele, de van néhány apróság!
Ha külső usb meghajtóról játszok le videót, valamennyi (~0,1-0,2s) audio laggot lehet tapasztalni , a tv kimenő stereo L+R van rákötve Genius HF 5.1 re stereo audio in-re. Lehet ezen korrigálni?
DLNA-t továbbra sem állítottam be, mert nem ismeri fel a laptop a tv-t. Mindegy is, mert USB-ről is jó, nem kell mindig mennie a gépnek.
A tapasztaltak után egy kérdés, milyen házimozit vegyek ha szeretném az USB-ről a DTS-ben szóló mkv-k hangját kicsalni ?
Ha valakinek van tapasztalata, sokat segítene!
-
subsun
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tudja a megoldást, nagyon hálás leszek, ugyanis egyelőre se a szolgáltatóm, se a tv-m gyártója, sem pedig jónéhány szaküzlet munkatársa nem tudott semmi értelmeset mondani a kérdésemre:
Van egy lcd tv-m (LG 42LG6000), amelyben DVB-T mpeg-2 tuner van, valamint egyebek mellett egy PCMCIA slot. Tudom-e fogni a digitális adásokat (beleértve HD adások) set top box nélkül? (szolgáltató: Digi Kft, követelmény: DVB-C mpeg-4 tuner, kártyát nem adnak!).
A kérdésem lényege tehát: létezik-e olyan kütyü, amely képes áthidalni a tv (DVB-T mpeg-2) és a szolgáltató által küldött jel (DVB-C mpeg-4) közötti szakadékot, úgy, hogy a kütyüt nem set top boxnak hívják hanem PCMCIA kártyának, és ráadásul HD minőségben tudom ezzel a tv-t nézni?
Ha esetleg a kérdésem már korábban elhangzott, elnézést kérek, nem lévén szakmabeli nehezen igazodom el a bizonyára nagyon hasznos, de számomra elég bonyolultnak tűnő információkat tartalmazó hosszas levelezésen...
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz wolfman #39617 üzenetére
Mivel nincs jobb: B70xx/B80xx. A Troubleshouting,pdf tartalmazza a szervímenűbe belépés módját és a factrory default értékekeket. Reméljük a B6000-s szériára is alkalmazható ez-az ...
-
coleen
aktív tag
válasz ProdyG #39621 üzenetére
Szia!
Neked mekkora 650-esed van? pixelhiba nincs rajta? a kép beakadása milyen sűrűn fordul elő? esetleg vannak jellemző jelenetek? gondolom te is gépről hajtod meg.
Engem egy-két ismerősöm győzködött, hogy a relatíve kis (18m2) szobába 2,5-3 méterről tökéletesen elég egy 42", max max 46"... de amint megláttam, hogy egy 52-55-ös mit mutat.. egyből a méret a lényeg állásponton lettem
-
ProdyG
őstag
-
Cha-b
senior tag
válasz macikos #39556 üzenetére
Én LCD párti vagyok, de az azért erős túlzás , hogy a csatornalogó percek alatt beleég... Az újabb plazmáknál elvileg már nem kell tartani a beégéstől. bátyáméknak 42es panasonic plazmaja van minden nap szinte reggeltol estig megy a tv a gyerekek miatt és semmi beégés.
CSAKAKISPEST!!!!
-
coleen
aktív tag
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Az árkeret 450e Ft környéke.
Sony 52W5500 / W5800 vs. Samu 55B650 ???
Technológiailag melyik a kiforrottabb? Engem leginkább a kép "szaggatásmentessége" érdekel, ne legyen az, hogy valami tájképen "svenkel" a kamera és közben darabosodik a kép... attól kapnék agylobot.
A Samu amúgy a kép méret miatt tetszene, a Sony pedig a név és a kiforrottság érzete miatt.
Mellesleg nem tudjátok mennyi áramot fogyaszt egy ekkora dög? (nem az adatlapra lennék kivi, hanem esetleg saját tapasztalat, megemelkedett villanyszámla stb.?)
Coleen
update: 100%-ban monitor funkciót töltene be, TV-re nem használnám, csak HD anyag nézésére, játékra, internet, msn, skype stb.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Na mostmár betelt a pohár. Tegnap néztem a Közellenségek c. filmet és mivel tele volt félhomályos jelenetekkel, folyamatosan játszadozott a háttérvilágítással(gondolom az) a TV-m(UE40B6000)! Korábban már említettem, de nem kaptam rá választ.
Valaki tudja véletlenül hogyan lehetne kikapcsolni a TVben a dinamikus háttérvilágítást? Már az is elég lenne ha linkelne egy jószívű ember egy Service Menu leírást vagy hogy ezt hog lehet kiiktatni.
KÖSZÖNÖM!
-
-
elbandi2
tag
válasz guriga1234 #39611 üzenetére
Megvan
Speaker delay normal, a sound almenüben. Ennek az értéke gyárilag 100-ra volt állítva, levellem 0-ra ás itt tökéletes
Köszi
Csak most állíthatom újra megint a képet -
GazRic
senior tag
válasz Jostikacska #39609 üzenetére
Wifi adapter külön vásárolandó... álltalában 12ezer pénz.
PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
-
elbandi2
tag
válasz guriga1234 #39599 üzenetére
Köszi a tippet
Azt megtudnád mondani, hogy a szerviz menüben merre keressem az erre vonatkozó beállitásokat?
Illetve azt jól gondolom hogy, úgy kell álítani hogy, párhuzamosan hallgatom a két hangforrást, és mikor eltűnik a viszhang, akkor jó? -
Jostikacska
tag
Sziasztok!
LE40B650-1-2-3-as témában.
Kedves ismerős vásárolt, tegnap este megrendelte, holnap már hozzák is, beállítják neki (pcdreamshop). Neki azt mondták Hogy a 650 szürke kávás, 651 bordó kávás és mindkettő európai. A 652 szürke kávás a 653 bordó kávás és mindkettő tartalmazza a wifi adaptert és nem euban készült, a javítása szerintük macerásabb. Legalábbis Ők azt mondták neki.Mondjuk a 652-es az 219, gondolom wifi miatt, de a 653-as szinte ugyanolyan áru mint az 50-51-es.
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
PLaci58
addikt
válasz ludsimon #39580 üzenetére
ludsimo!
A fogyasztás az érdekes dolog. Minden TV hátulján, az adatlapon leírják a maximális fogyasztást, áramfelvételt.
Csak saját tapasztalatokat tudok írni.
Régi CRT, 27"-os hátulján 75W, méréssel kb.60-65 W folyamatos, 10W készenlét.
Másik CRT, 29"-os hátulján 140W ! és a gyakorlatban is kb. annyit eszik.
LG Plazma 42" (PQ1000), hátul 320W, egy hónap átlagában kb. 170W, készenlét <1W
LCD-ről nincs tapasztalatom, de a LEDTV akár 30W-al is elmehet."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
elbandi2
tag
válasz ORCA58 #39601 üzenetére
Igazából nem zavar a dolog, mert ha kihangosítom a tv adást, akkor ugyis a centeren szoktam hallgatni. Csak érdekesnek találtam a dolgot, ezért kérdeztem. Egyébként analóg kábeltv-t nézek rajt, a tv hangja direktben megy az erősítőre, bár még csak analóg vonalon, mert vennem kell mégegy optikai kábelt.
Ezen a dolgon kívül tökéletesen elégedett vagyok a tv-vel, számomra árában tökéletesen megfelel. -
ORCA58
addikt
Itt a fórumon is említik, hogy nem csak SAMU panellal gyártják a B650-ös TV-ket. Nem tudom mi más lehet mivel a gyártók honlapjai szerint csak az AUO gyárt a SAMUN kívül 40" panelt, de az sem 120 Hz-es.
Hacsak nem fordul elő hogy kizárólag a SAMUNAK készít valaki120 Hz-es 40-est. ami fura lenne. -
guriga1234
addikt
válasz macikos #39603 üzenetére
"Akkor gyűjtsük a hibákat" - amiket felsoroltál, egyik sem hiba.
"késik a hang" - mihez képest? Egyébként ez is beállítható.
"panel lutri" - a samu tévét ad, nem panelt. Olyan tévét veszel, ami neked megfelel. Aminek nem tetszik a képe, azt nem veszed meg. Ránézésre senki sem mondja meg, hogy milyen panel van a készülékben.
"nincs DTS" - kéne lennie? A samu nem állította, hogy tudja a DTS-t. Mellesleg melyik tévé is tudja? A DTS jellemzően a Bru-ray lemezeken, néha a DVD-ken található. Ezeket a lemezeket megfelelő lejátszóval lehet használni, a tévé meg nem Blu-ray és nem DVD lejátszó.
Írhattad volna azt is, hogy még kávét sem tud főzni. LOL! -
macikos
addikt
válasz guriga1234 #39599 üzenetére
Tudtam hogy nem lett volna szabad Samsungot venni, mert ugyanolyan köcsögök mint voltak Jó TV, de ilyen szarságoktól a falat kaparja az, aki 200 ezret vagy még többet adott érte...
Akkor gyűjtsük a hibákat:
-késik a hang
-panel lutri
-nincs DTS -
Ceko
senior tag
Erre valaki? [link]
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
ORCA58
addikt
válasz elbandi2 #39598 üzenetére
Nem hinném, hogy hiba lenne.
Valahol olvastam, ráadásul a SAMSUNG rémlik, hogy ha erősítőn akarjuk a hangot hallgatni, akkor azt a TV-ből kössük az erősítőre és ne a külső külső adatforrásról (SET TOP BAOX. DVD stb)
Biztos, hogy a TV elektronikájának időre van szüksége míg a beérkezett jeleket feldolgozza. Gondolom nem látod a minimális csúszást, csak mint írod akkor érzékeled, ha mind a kettő szól.
Pontosan akkor tudom leellenőrizni, ha megjön a TV-m
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest