Hirdetés
Aktív témák
-
napata
csendes tag
Sziasztok,
82cm-es Full HD-s LCD TV-t szeretnék venni, elsősorban TV nézésre (UPC Digital), kisebb részben DVD nézésére.
Milyen TV-t ajánlotok, illetve milyen lehetőségek vannak, hogy a 4:3 adásokat fekete csíkok nélkül lehessen nézni a TV-n?
-
napata
csendes tag
válasz Mushroom #30722 üzenetére
Köszönöm a tippeket a Samsung illetve a Philipssel kapcsolatban, csak kár, hogy a topicban senki nem ír róla semmit, legalábbis hiába kerestem rá, jó lenne, ha esetleg több felhasználó tapasztalatait olvashatnám itt.
A mostani 4:3-as SD adások nézésére wide 16:9-as TV-n csak 3 féle lehetőség van?
1: a két szélen feket csíkokkal
2: szétnyújtva, ilyenkor van az embereknek kör alakú fejük az ovális helyett
3: nagyítva mindkét irányba, ilyenkor a kép alsó és felső része nem látszik teljesen -
napata
csendes tag
válasz Alex91 #30733 üzenetére
A 4:3-as TV műsorokat milyen formában lehet a legjobban nézni egy 16:9-es wide TV-n a tapasztalatok alapján?
1.) szétnyújtva 16:9-re a 4:3-at ?
2.) szétnyújtva 16:9-re, de középen kevésbbé, a széleken meg jobban?
3.) arányosan nagyítva, de ekkor a kép felső és alsó részén 1-1 csíkban elvesznek az információk?
(gondolom a két oldalon 2 csík szóba sem jöhet)Másik kérdésem: gyakran látni mostanában néhány adón szélesvásznú adást a 4:3-as TV-ken alul felül 1-1 csíkkal, gondolok Sport1, Sport2, vagy M1 adásokra. Ezeket lehetne egy 16:9-es wide TV-n "rendesen" (trükkök nélkül) nézni vagy ezek ott is alsó és felső csíkkal lennének nézhetőek?
-
napata
csendes tag
Erre tud valaki válaszolni?
gyakran látni mostanában néhány adón szélesvásznú adást a 4:3-as TV-ken alul felül 1-1 csíkkal, gondolok Sport1, Sport2, vagy M1 adásokra. Ezeket lehetne egy 16:9-es wide TV-n "rendesen" (csíkok nélkül) nézni vagy ezek ott is alsó és felső csíkkal lennének nézhetőek?
-
napata
csendes tag
Sziasztok,
Philips Full HD-s LCD TV-t (32PFL5604H - 150.000Ft) ajánlottak többen, azonban a 32"-os kategóriában vannak még mások is
- 32PFL8404H - 230.000 Ft
- 32PFL9604H - 280.000 FtEzek mind Full HD-s 32"-es Philips LCD TV-k. Összehasonlításukkat csak pár dologban térnek el, pl. a drágábbiknak nem 5 ms a válaszideje csak 3 illetve 2 ms, vagy a drágábbak tunak képernyőformátumnak átméretezés nélkül (1080p, pontonként) is.
Van valami ok, ami miatt a drágábbat lenne érdemes megvenni hétkönapi használatra (SD adások, illetve DVD nézése) ? -
napata
csendes tag
válasz Mushroom #30859 üzenetére
Köszi a segítséget, a vétel előtt mindenképpen elmegyek megnézni őket. A Media Markt-ban kaphatóak ezek a Philips-ek?
Nem akarok feleslegesen drágát venni ha úgysem látom, vagy használom ki a többlettudását, de azt sem szeretném, hogy megveszem a legolcsóbbat és bánom, hogy miért nem szántam rá 70.000-rel többet.
Szeretném ha minél jobban tudjam nézni a UPC Digital kábellel az SD adásokat és néha DVD-t.
Ezeknek a képjavításoknak van tényleges értelmük, vagy úgyis kikapcsolná az ember:
"Pixel Plus HD, 3/2 - 2/2 mozgáslebontás, 3D színélesítés, Active Control + fényérzékelő, Színkiemelés, Színátmenet-javítás, Digitális zajcsökkentés, Dinamikus kontrasztjavítás, Luminanicaátmenet-javító "
A képformátum módosításához az alábbiakat 4 esetet írja a kézikönyv:
1.) Autom. formátum -->> A kép nagyítása, hogy az teljesen kitöltse a képernyőt (a feliratok láthatók maradnak). A legkisebb képtorzulás eléréséhez ajánlott
2.) Super zoom -->> Az oldalsó fekete sávok eltávolítása 4:3 képarányú adások esetében.
3.) 16:9 képformátum -->> A hagyományos 4:3 formátum 16:9 képarányra történő átméretezése.
4.) Széles képernyő -->> A klasszikus 4:3 formátum 16:9 arányra történő nyújtása.
Én nem látok különbséget, a 4 leírt képformátum módosítás között, pedig biztosan van.
Meg tudnátok mondani, hogy melyik mit jelent pontosan?
-
napata
csendes tag
-
napata
csendes tag
válasz Alex91 #30883 üzenetére
köszönöm Alex91, hogy segítettél. Szerintem igenis van értelme ilyen képeket feltenni, hiszen sokan emiatt dönthetünk úgy, hogy veszünk-e wide TV-t vagy nem.
- Kár, hogy nem látszik a képen, hogy hol van a TV képernyőjének a kerete (a sötétségbe veszik), mivel így nem látszik, milyen széles csíkok vannak 4:3-nál illetve 14:9-nél.
- Talán még jobb lett volna, ha a korhatáros logó is a képen van, mivel az kör alakú, jobban látszódna a torzítás (igaz kör szerű valami van itt is)
- Az lenne a legjobb, ha lehetőleg ugyanarról a jelenetről / szereplőkről készítenéd a fényképeket, nyilván mivel a film, stb megy tovább így némileg változna majd a kép.
Tudnál a kedvünkért ilyeneket is feltenni, nagyon megköszönnénk!!
-
napata
csendes tag
válasz Alex91 #30885 üzenetére
Köszi Alex91 az újabb képeket, ilyenekre gondoltam. Milyen típusú Philipsed van?
@Symbio: Nekem most egy már lassan 3 éves 51cm-es Daewoo LCD TV-m van 4:3 oldalaránnyal (DLP-20D3N 800x600 felbontással), és éppen azon gondolkodom, hogy lecseréljem-e wide-ra. Kisszobába lenne, így csak a 32"-os jön szóba.
-
napata
csendes tag
válasz Alex91 #30901 üzenetére
Alex91 képeit nézve a következőkre jutottam.
- 4:3-asban nyilván nem szeretném a műsorokat nézni, mert azt most is megtehetem , ezért nem veszek wide LCD TV-t
- A 14:9-es nagyításnál zavaró lehet, hogy a logo vagy a korhatár karika félig látszik,
- a 16:9-esnél pedig túl sokat vág le, pl. felülről a teljes m1-es logót levágta, ahogy nézem kb. a teljes kép 25%-a eltűnik ennél a beállításnál. Ez túl sok lehet, pláne ha közelről mutat valamit, akkor egy fej a homloktól kezdődne, vagy a meccseken az eredmény nem látszana
Marad a széthúzásos módszer.
Van olyan lehetőség, hogy én mondom meg, hogy mondjuk 14:9-ben széthúzva szeretném látni a képet? Gyanítom, hogy nincsen.
Nem értem, hogy amikor már pár éve 99%-ban csak wide TV-ket lehet kapni, akkor miért sugároznak 4:3-ban, és miért nem 16:9-ben legfeljebb a hagyományos képernyőm alul-felül csíkok lennének?! Mikorra várható, hogy átállnak az adók 16:9-re?
-
napata
csendes tag
Az SD adás nem azt jelenti, hogy analóg, hanem a felbontást, 720x576 képpontot, de lehet digitális is, míg a HD adás csak digitális jelekkel dolgozik.
Sajnos a 16:9-es nagyítás lehetőség a wide TV-kben elveszíti a kép kb. 1/4- részét, még ha valószínűleg a kevésbé fontos részeket is, ami szerintem túl sok.
Marad a széthúzás, ami viszont torzít.
Amit viszont észrevettem, hogy amikor az m1-re vagy a Sport1-re kapcsoltam, akkor 16:9-ben adtak adásokat a 4:3-as képernyőm alul-felül fekete csíkokkal, Az ATV-re kapcsolva, vagy az RTL Klubra, szintén volt ilyen, azaz egyre több műsort sugároznak 16:9-ben, gondolom ezek aránya csak növekedni fog.
Ha jól gondolom az <automatikus képformátum> ezeket az adásokat tudja szépen, torzításmentesen megjeleníteni 16:9-es TV-n?!Arróé van netán infrmáció valahol, hogy mely műsorokat adnak 16:9-ben az egyes adók?
-
napata
csendes tag
Az automatikus képformátumot használva egy ezt tudó Philips LCD TV nem szépen, torzításmentesen tölti ki a teljes képernyőt azoknál az SD adásoknál, ahol a 4:3-as képernyőm alul-felül fekete csíkok láthatóak, s amelyek manapság egyre többet vannak jelen?
Úgy gondoltam, hogy az automatikus formátum a Philipsnél azt jelenti, hogy a csíkokat automatikusan felismeri és eltünteti az egyes adásoknál úgy, hogy az teljesen kitöltse a képernyőt, s ez 16:9-es adásnál torzításmentes képet eredményes, míg 4:3-as adásnál vízszintesen szétnyújtottat?!
-
napata
csendes tag
Akkor az igaz, hogy amikor a 4:3-as TV-n 16:9-es adást nézek alul felül fekete csíkokkal, azt a Philips wide LCD TV-n - automatikus képformátumot használva - a teljes képernyőt kitöltve (fekete csíkok nélkül) látom torzításmentesen?
És az is igaz, hogy az automatikus képformátum automatikusan működik, azaz ha pl. 16:9-es adást nézek, majd a reklám 4:3-ban van, akkor mindegyiket teljes képernyőn fekete csíkok nélkül jeleníti meg?
-
napata
csendes tag
válasz Mushroom #31173 üzenetére
Hol vetted és mennyiért a 42PFL5604-et, (én 32"-ban nézek hasonlót, és ahogy nézem a méreten kívül semmiben sem térnek el)?
Tudnál egy élő képet belinkelni róla, hogyan néz ki (állapotjelző led, képek stb.)?
Jelenleg a UPC Digital kábele megy a konverterbe, onnan egy Scart megy a DVD lejátszóba, egy másik pedig a TV-be.
A 32PFL5604-hez ugyanezt lehet használni, vagy érdemesebb lenne a UPC konvertert kicserélni olyanra, amelyik HDMI-s, és HDMI-vel összekötni a konvertert és a TV-t (32PFL5604)?
-
napata
csendes tag
Szaisztok,
jelenleg UPC Digital Gold csomagom van kábelen, és kb. 700 Ft-tal kerülne többe a UPC Digital Gold HD DVR csomag havidíja, amit muszáj lenne megrendelni - igaz hűség nélkül, de 10.000 Ft-os bekötési díj mellett - ahhoz, hogy HDMI-n tudjam összekapcsolni leendő Full HD-s LCD TV-met a konverterrel (csak úgy nem cserélik ki). Emeleltt kapnék 4 HD-s adást: m1, m2, eurosport és még valami.
Van a UPC Digital Gold HD DVR minőségével valakinek tapasztalata ?
Mennyivel észrevehetően jobb HDMI-vel nézni adást mint Scarttal összekötve? -
napata
csendes tag
És az SD adások is láthatóan jobb minőségőek HDMI csatlakozón keresztül mint Scart kábelen, vagy ez csak a HD adásoknál látszik?
A Philips 32PFL5604 USB-én lehet DivX-es filmet lejátszani pendrive-ról?
Ezen a Philipsen nincsen Scart csatlakozó?
Jelenleg Scart köti össze a UPC dekódert a TV-vel és ugyanezt a dekódert a DVD lejátszóval.HDMI-vel hogyan érdemes összekötni: HDMI a TV és a dekóder között + másik HDMI a dekóder és a DVD lejátszó között VAGY pedig egy HDMI a TV és a dekóder között a másik pedig a TV és a DVD lejátszó között?
-
napata
csendes tag
válasz Capella #31342 üzenetére
Ezek szerint van Scart a Philipsen is, de érdemes lenne áttérni majd a UPC Digital Gold HD DVR csomagra, mert csak így juthatok hozzá, hogy HDMI-vel legyen a TV és a UPC dekóder összekötve. még ha nem is nagyon nézném az új csomaggal kapott 4 HD-s adót.
Szolnokon sajnos csak 2 hely jöhet szóba vásárlásra: a Cora és a Media Markt. A Cora nem forgalmaz Philips LCD TV-ket a Media Marktban 1-2 db Philips van csak, tele van Samsung, Sony, Panasonic, LG és Sharp TV-kel. Pedig én a Philips 32PFL5604-et néztem ki, igaz ezt a Media Marktban rendelésre lehozzák, 170.000 Ft-ba kerülne így, míg az EDigitalban csak 150.000 Ft.
Az EDigitalból érdemes futárral lehozatni, mennyiért hozzák le vidékre? Ha meg garanciális baja van, lejönnek érte, vagy nekem kellene szállítanom fel-le?Mushroom: Te is az EDigitalból rendelted, hogyan működik a dolog, illetve fel tudnál tenni pár képet, amit ígértél?
-
napata
csendes tag
válasz Mushroom #31365 üzenetére
Köszi Mushroom a képeket, az állapotjelző LED elég szolíd, enm úgymint egyes LG modelleknél. Érdekes, hogy a 32PFL5604-es Philips LCD TV-nél (pl. az EDigitalos) képeken a keret furcsa világoskék-sötétkék árnyalatú, de öülök , hogy a valóségban egyszínű fekete.
Az E-Digitalnál tényleg ingyenes a házhoz szállítás 15.000 Ft felett, és ha garanciális időn belül van gondod, akkor ingyen hozza-viszi a futárszolgálatuk. Ez teljesen korrekt, ha tényleg így működik.
-
napata
csendes tag
válasz Mushroom #31365 üzenetére
Aki látott már 32PFL5604-őt vagy hasonlót attól kérdezem, hogy a kávája mindenhol fényes fekete, illetve az állapotjelző LED-je jobb alsó sarokban lévő kis méretű és világít zöld vagy piros fénnyel? Kikapcsolható ez ennél a típusnál, mint esetleg más Philipsben?
A rejtett hangszóró nem megy a hangzás minőségének a rovására?Valahonnan le lehetne tölteni a használati útmutatóját?
-
napata
csendes tag
Symbio, köszi az infót!
Mushroom, kipróbáltad már a DivX filmek lejátszását az USB-csatlakozón keresztül?
A rejtett hangszóró nem probléma a Philipsen?
-
napata
csendes tag
Van valakinek tapasztalata UPC Digital Gold HD DVR csomaggal (Full HD-s TV-vel)?
Mit kell a UPC-től kapott beltéri egységen beállítani a legjobb minőséghez? (Ha jól tudom Philips HD DVR-t adnak hozzá)
-
napata
csendes tag
A Philipseken érdemes az előregyártott Smart beállítások közül eget használni TV és DVD-nézéshez, vagy érdemesebb egyéni választani és itt a kontrasztot fényerőt külön-külön beállítgatni?
Mit érdemes meghagyni a képjavító algoritmusok(dinamikus kontraszt, Pixel Plus HD, stb.) közül és mit érdemes kikapcsolni közülük? -
napata
csendes tag
Köszi az információt, anrab.
A 32PFL5604-en nincsen "Gyári beállítás" elnevezésű intelligens mód, gondolom hasonló funkciót jelöl azonban "Normál" nevű, és az SD adásokat ezen érdemes nézni, ha jól gondolom ehhez van beállítva a legtöbb képjavító feature (Pixel Plus HD, Digitális zajcsökkentés, stb., a "Mozi" nevűben meg ezekre nincsen szükség, itt lehet DVD illetve DivX-et is(?') nézni és igazából nincs is szükség az egyéni beállításokra?Van olyan feature, ami csak parasztvakítás és érdemes állandóra kikapcsolni, mint pl. a LCD monitorok esetében a dinamikus kontraszt szokott lenni?
[ Szerkesztve ]
-
napata
csendes tag
2 kérdésem lenne:
- a Philipseket elsősorban az SD adások miatt ajánlja mindenki, de mi lesz ha majd később HD adások lesznek (többségben) és csak azt illetve DVD-t néznénk rajta, azokban már nem veszik fel a versenyt a Samsung illetve egyéb gyártókkal?
- ha jól tudom, a Philipsek azokat az SD-s adásoknál, amelyeket alul-felül fekete csíkkal adnak, le tudja vágni azokat és torzításmentesen kirakni teljes képernyőre. Ez csak kott igaz, ahol a logo illetve a korhatárkarika nem lóg bele a fekete csíkba?
-
napata
csendes tag
Sziasztok,
ha Full HD TV-n akarok SD adást nézni, akkor érdemes UPC Digital Gold HD-re előfizetni, hogy olyan set-top-boxot kapjak, amivel HDMI-vel tudom a TV-vel összekötni, vagy SD adáshoz elég a Scart kábel is?
-
napata
csendes tag
válasz K123456 #32471 üzenetére
Szia, én úgy tudom, hogy abban az esetben, ha SD adást 16:9-ben sugároznak (alul - felül fekete csíkkal) és Philips LCD-d van, akkor ha az automatikus formátum van beállítva képformátumnak, akkor automatikusan levágja a két fekete csíkot és kiteszi a képet teljes képernyőre.
Saját tapasztalatom nincsenek, ezért meg tudnának ebben erősíteni a többiek?
-
napata
csendes tag
-
napata
csendes tag
SZiasztok!
Kb. most érkezett el az ideje egy 32" Full HD-s LCD TV vételnek. 70% <> 30%-ban lenne SD adás UPC digitálison <> DVD/DivX nézve rajta.
Még mindig a Philps 32PFL5604 az egyik ajánlott típus? Van akinek erről van saját tapasztalata?
Az alternatívát a Samsung LE32B530P7 jelenti? -
napata
csendes tag
válasz 5oultrain #35582 üzenetére
Köszi az információt, magam is a Philips felé hajlok, az edigitalnál venném meg, igaz egy 10.000-rel drágább, mint máshol de vidékre ingyen lehozzák, és garanciális időben ha meghibásodik, akkor ingyen hozzák-viszik és ez nekem sokat jelentene.
Sajnos nálunk nem forgalmaznak Philipset, csak mások véleményére tudok hagyatkozni nem tudom magam is megnézni,
Az SD adásokat hogyan, milyen formátumban érdemes nézni? Gondolok azokra az adásokra, ahol a 4:3-as hagyományos TV-n kitölti a teljes képernyőt, illetve amikor alul felül fekete csík van (pl. a Sport1 tv több adása.)
A TV kávája teljesen fekete? (Néhány képen kékes csík látszik, de az valószínűleg csak a képen van a valóságban nincsen.)
Az állapotjelző fénye - hogy be van kapcsolva - a jobb alsó sarokban van, ugye? Nem zavaró?
-
napata
csendes tag
válasz 5oultrain #35623 üzenetére
Köszönöm még egyszer a részletes leírást a 32PFL5604-ről, ezek szerint az állapotjelző fény nem nagy méretű? Egyes LG modelleknél láttam, hogy középen adás közben kb. 2 cm átmérőjű kör világít, ami szerintem igencsak elterelheti a figyelmet a adásról.
Ha jól értem, akkor az automatikus formátumot használod, ami ha jól tudom azt csinálja, hogy a képet mindig kiteszi teljes képernyőre sosem hagy rajta sehol sem (sem felül-sem alul) fekete csíkot.
Az edigitalról jókat hallottam, tud esetleg más valaki más boltról amelyik vidékre is kiszállít mondani? Az edigitalnál 140K a philips, viszont 15 hely van még az argep.hu szerint, ahol 10-15.000-rel olcsóbb a készülék.
-
napata
csendes tag
válasz 5oultrain #35720 üzenetére
Soultrain!
Még annyit mondj már meg légyszi az 5604-ről, hogy az állapotjelző fény elég kisméretű ahhoz, hogy ne zavarjon a TV nézés közben?
Illetve, hogy ha SD adást nézel és alul-felül fekete csíkok vannak, de az adó logója vagy a korhatárkarika belóg a fekete csíkba, akkor ugy enm jó az automatikus formátum, hanem kézzel kell átállítanod azt 16:9-re?
A DigitalKo-ról kérdezném akik mostanában vettek készüléket, hogy mi a tapasztalatuk. H a garanciális gond van, akkor kijönnek érte vidékre, vagy nekem kellene bevinni a TV-t?
-
napata
csendes tag
Sziasztok!
Kér kérdésem lenne:
- a Philpis 32PFL5604H le tud játszani feliratos filmeket is USB-ről illetve VOB file-okat is?
- Ha Web Shopból vásárolok, akkor (pl. EDigital), akkor amikor kiszállítják, mi az amit ellenőrizni lehet? Csak azt pl. hogy bontatlan-e a doboz, sértetlen-e a LCD kijelző vagy pl. azt is, hogy működik-e egyáltalán?
-
napata
csendes tag
Philips (32PFL5604H) tulajokat kérdezném, hogy amikor először üzembe helyezzük a TV-t, akkor miket kell beállítani rajta és ezek közül mit érdemes beállítani?
Amemyiben UPC Digital kábelem van, akkor ott nem kell csatornákat kerestetni vele, hanem azok azonnal adottak?
-
napata
csendes tag
Sziasztok!
Philips 32PFL5604 tulajokat kérdeznék, hogy mit adnak még a TV mellé a távírányítón és a magyar nyelvű kézikönyv mellé?
-
napata
csendes tag
Sziasztok!
Philips 32PFL5604H tulajokat kérdeznék, hogy külső USB-s winchesterről lejátszik-e filmet, illetve csak FAT32-t ismer vagy felismeri az NTFS-t is?
-
napata
csendes tag
Na kipróbáltam.
1.) Kb. 40 percig tartott, amíg talált a UPC-n 144 digitális csatornát és 3x analógot. De mindössze csak az m2-őt lehetett nézni a digitálisak közül, atöbbire vagy kiírta, hogy kódolt adás, vagy nem írt ki semmit, de sötét kép volt, amikor a csatornára váltottam.2.) SmartCard: sajnos csak kártyát adnak a UPC-ek CAM modult nem adnak a kártyához.
3.) NTFS-t rendben olvassa.
-
napata
csendes tag
Amikor a Philips USB-jén akarok VOB-okat lejátszani, akkor az 1. VOB-nál az alul-felül levő fekete csíkot a lejátszás megkezdése után pár másodperccel eltűnteti, szétnyújtja a képet függőleges irányban, de így nagyon hosszúkásak leszenk az emberek fejei.
Ha a többi VOB-ot játszom le ott nincs ilyen probléma, marad a 2 csík alul-felül. Ez mitől van?Ha DVD lejátszó USB-re játszom le ugyanezt, ott nincs ilyen jelenség az első VOB-nál.
-
napata
csendes tag
Értem, akkor lehet, hogy pl. a UPC-nél jobb aminőség, mert nagyobb bit streammel szolgáltat, de ott kell settopbox.
Én arra keresek választ, hogy melyik a jobb minőség: a DigiTV, ahol a kábel közvetlenül a TV-be van dugva vagy pedig a UPC és a kábel a hozzá adott settopboxon keresztül jön a TV-be Scart-on, plussz még a smart kártya dekódolja is azt.?!?!
-
napata
csendes tag
-
napata
csendes tag
válasz napata #37998 üzenetére
Számomra nagyon úgy néz ki, - pláne azok véleménye alapján, akiknek volt szerencséje kipróbálni a Digit és a UPC-t is -, hogy jelenleg nem éri meg UPC digitális csomagról(+settopbox+smart kártya) a kódolatlan Digikábelre váltani, mivel az magasabb UPC-s bitrate többet nyom a latba képminőség szempotnjából, minthogy egy megfelelő TV-vel a Diginél közvetlenül médiabox nélkül is lehetne a kódolatlan digitális adásokat fogni.
Habár eddig még csak a DigiTV-s bitrate-ek állnak rendelkezésre, de mért UPC-s még nem, hacsak valaki nem ír majd ilyet. úgyhogy egyelőre kivárok és maradok a UPC-nél.
Azt tudja esetleg valaki, hogy a UPC-nél adnak-e olyan médiaboxot, amelynek van HDMI-s csatlakozója de NEM műsorrögzítős?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest