- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV - tapasztalatok, tanácsok - Archívum III.
- (téma lezárva)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
10100 - 10001
50124 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
torma1981
veterán
Szia! Na most akkor tényleg semmi külömbség a Samsung 37M86 és a M87 között? Mert kb 40 ezer forint a külömbség az árukban!! Mi a külömbség egyáltalán? Köszi
-
MichaelSD
őstag
-
lszb19
tag
-
MichaelSD
őstag
-
Papichulo
tag
-
Cifu
félisten
Én egy 40" TV-t használok monitornak másfél méterről. Nem nagy, éppen ideális szerintem játékra, filmnézésre, böngészésre....
A lényeg az, hogy a látóteredet minél inkább betöltse. Gondolj a mozira. Ott a látóteredet mennyire tölti ki a vászon? No, ezek után lődd be ugyanezt a TV-re.
Szvsz a nagyobb jobb, de ugyebár az első számú korlátozó tényező az anyagi keret, amit az ember rá tud szánni a TV-re. ^^
-
eXodia
aktív tag
-
lszb19
tag

Ezek szerint hiába várom a 37-es új szériát

A teljes kép itt található -
Papichulo
tag
Egyébként egy kb 8nm-es szobába 1,5-2mről 26colosnál nagyobb tv-nek nem nagyon van értelme,nem?
-
Cifu
félisten
eXodia:
Alapozónak klikk a nickem alá, logout blog, és LCD TV alapozó elolvas.
TV és DVD nézéshez nem kell FullHD felbontás, 4 méteres nézési távolságnál 37 - 40 colos képátlónál pláne nem. Ezért az összegért már kapsz Samsung LE-40R80-as szériát, az egyel alacsonyabb széria, szintén 2007-es modell, de egyel nagyobb képátlóval. Esetleg LE-40A430 vagy A450-es széria, bár az már nem biztos, hogy belefér a 230e Ft-s határba.
Én személy szerint 4 méterről nézve inkább egy 40 colos HD felbontású TV-t ajánlanék, mint egy 37 colos FullHD-t. Ezt leszámítva 230e Ft-ért egy LE-37M87-es nem rossz üzlet.
Akimot:
Az a baj, hogy a 24p dolog egyéni ingerencia. Ha monitoron nem látod, akkor lehet, hogy TV-n sem fogod, de erre nem vállalok garanciát. Lehet, hogy a nagyobb képernyőn már fel fog tünni, lehet, hogy ott sem. :S
-
akimot
csendes tag
-
akimot
csendes tag
-
Cifu
félisten
Kibököd végre melyik TV-ről van szó?

Az eddigiek alapján valószínűleg Philips 5603 vagy 7603-as, és igen, azok DVI-HDMI-n tudják a natív 1920x1080-at, elvileg 24Hz-en is. A PC format azt takarja feltehetően, amikor PC mode-ban megy a TV (az adott HDMI kimenet elnevezésnél PC-t állítasz be), az én A656-osom esetében ilyenkor kikapcsol minden képjavító technológia (DNIe+, Movie+, 100Hz, stb.), és szép nyugodt, plasztikus képet kapok. Ha nem így járok el, akkor ott van a "Csak Pásztázás" opció a képarányál, amivel ki tudom kapcsolni az overscant, és 1:1 PM-et tudok elérni, és minden képjavító opció él. Film nézéshez az utóbbi (tehát a normál mode), játékhoz, böngészéshez az előbbi illik inkább.
-
akimot
csendes tag
Akkor egyszerüen nem látom a különbséget, pedig nagyon
ki szoktam szúrni az ilyeneket....Nagyobb felületen mint most
19"-ról 37"-re jobban észlelni ezt a jelenséget, vagy ha a 19"-on
nem látom nem fogom a nagyon sem észlelni? Ha kiadok 230e-t
egy tv-ért és ott látnám.....az nem lenne jó.
Az a baj nincs összehasonlítási alapom....
-
eXodia
aktív tag
Szisztok!
Segítséget szeretnék kérni. LCD TV-t szeretnék venni. Olvasgattam a fórumot, illetve, hogy mi mit jelent egy ilyen TV-nél és rájöttem, hogy nem akarok én elveszni a felbontások meg a a különböző rövidítések tengerében (meghát nem is sikerült mindent megértenem
).
Ami fontos lenne:
- Samu
- max 4m-ről nézve
- főleg TV illetve DVD film nézése (esetleg számítógépről film nézése)
Amit néztem akciósan:
- 37M87+dvd lejátszó 230 000FtJó lesz ez nekem? Vagy 40"-os kellene? (max 240E Ft-om de már az is necces)

-
akimot
csendes tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de a tv-n csak hdmi csatlakozó van
és a manual azt írja, hogy videóform. 1080p 24Hz, pc 1080p 60Hz.
A tv, tudja hogy pc-ről jön a jel és akkor a 24Hz-es filmet csak
60Hz-en mutatja, máskor meg nem pc-ről jön a jel és akkor 24Hz-en
mutatja? -
Cifu
félisten
Heveny tippem van arra, hogy a haverod TV-je nem tudja a 24p-t. Viszont a 24p hiánya nem azt jelenti, hogy "törés" lesz a képben, az inkább a Vsync offra jellemző hiba. A 24p hiánya annyit tesz, hogy alig érezhetően, de ott van az a jelenség, hogy az egyik képkocka egy kicsivel több ideig látható, mint az elötte lévő és az utána következő. Nagyon nehéz leírni. Gondold végig, 3:2 pulldown esetén a páros képkockák 3 képfrissitési fázisig, a páratlanok csak 2-ig látszanak.
-
akimot
csendes tag
Megnéztem egy Tansformers 1080p-s filmel, 12Gb csak angol, szóval
gyönyörű a minősége de nem vettem észre semmi akadozást 60Hz-en,
úgy hogy VSync be van kapcsolva. Sajna a monitorom csak19"-os és nem
tudja csak a 60Hz-et DVI-n keresztül. Egy barátomnak a 26"-os monitorján
viszont látok a felső és alsó harmadában a képnek egy-egy csíkot ami
olyan mintha el lenne tolódva egymástól egy kicsit a kép gyorsabb
mozgásnál. Ez lenne az? Neki egy gyengébb a gépe vagy lehet hogy
nincs bekapcsolva a VSync? Ha a mostani 19"-os monitoromon nincs ilyen
akkor a 37"-os tv-n sem lesz? Igy néz ki egyáltalán ahogy leírtam, ha a
monitor nem tudja a 24Hz-et?
KÖSZI!!!

Ja a film 23.9...volt
-
Cifu
félisten
A kérdés az, hogy zavar-e téged a 24p hiánya, avagy sem. Nem tudom milyen monitorod van most, de ki tudod próbálni, keres egy 24 fps-es videót (23,9... általában), majd játszd le 60Hz-en (VSync On!!!!). Ha nem látsz akadozást, akkor hurrá. Utána nézd meg 24Hz-re állítva (ha tudja a kijelző). Ha itt simábbnak tűnik a mozgás, akkor anti-hurrá, mert észrevetted a különbséget.
Én személy szerint úgy oldottam meg a problémát, hogy egy MCP (Media Player Classic) változatot úgy lőttem be, hogy teljes képernyőn 1920x1080 @ 24Hz-re kapcsol. Láthatóan simább a mozgás, de olykor mégis a "sima" lejátszót indítom el, mert nincs kedvem szórakozni vele, és annyira nem találom azért zavarónak. Ám tény, hogy simább a lejátszás 24Hz-en...
BTW nem tudom milyen TV-ről van szó, de ha DVI-HDMI-n tudja az 1080p / 24Hz-et, és valósban is jeleníti meg, akkor nincs probléma. Milyen TV-t is néztél ki?

-
Titus
csendes tag
-
akimot
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire fontos, hogy egy lcd tv ne csak
videó módban de számítógépes kapcsolatnál is tudja
a 1080p 24Hz-et? Amit kinéztem tv-t csak videóformátumban
tudja, pc-s kapcsolatnál csak a 1080p 60Hz-et. Főleg pc-vel
néznék rajta mkv HD filmeket. Van ami 720p, van ami 1080p,
elég jó minőségűek!
Köszi!
-
gyraph
tag
-
Titus
csendes tag
-
gyraph
tag
-
Titus
csendes tag
-
gyraph
tag
-
gyraph
tag
Cifu !
Koszi megegyszer ! Talaltam egy 2008-as lg brossurat, amin az szerepel, hogy csak a 42/47lg6000 tudja a real cinema 24p-t. Illetve a belga lg oldalrol sikerult leszednem a magyar hasznalati utasitast, es abban is azt irja, hogy idezem: "Válassza a Film mód(vagy Real Cinema (csak a 42/47LG60**, 42LG61** esetén)). Ezekszerint a 42 alatti modelek nem tudjak... Ennek mi ertelme lenne, azt nem tudom, mert arban azert oda van pakolva, meghat 2008-as legujjabb fejlesztes elvileg. Tobb europai LG oldal szerint tudja a 24p-t, hasznalati utasitas szerint nem, megint mas oldalak szerint igen vagy eppen nem
.
Holnap felhivom az LG Hungary-t ezugyben. -
Cifu
félisten
Semmi gond, én is nagyra tartom az 5-ös Kuro szériát, csak annyi pénzért... Akkor már inkább veszek egy FullHD projit és vásznat, és jobban járok. ^^
Az offtopic kiszólás inkább annak szólt, hogy akkor már inkább a plazma TV topicban vitatkozhatnánk, szegény amúgy is kihalt mostanság. ^^
-
Cifu
félisten
A Sharp egy elég pedigrés gyártó, a Sony és a Panasonic-al lehet együtt emlegetni. Jó minőségű TV-ket szokott gyártani, de itthon sajnos elég drágán kaphatóak, mivel Made in Japan jelenleg még, a Lengyelországi gyára csak most indult be. Az EU-n kívűl gyártott "lapos TV"-kre pedig rákerül egy büntetővám (talán 20%-os?), ami ugye beépül az árába. Ezzel a büntetővámmal nem tud igazán versenyképes lenni, mert hiába gyárt jó TV-ket, egy AD5-ös (ami a Samsung S80-as, LG LC40/LC50, Philips 3312-es, Sony U3000 szériáival mozog együtt tudásban, tehát belépő szintű) egyszerűen annyival drágább minden szóba jöhető konkurensénél, hogy a legtöbben passzolják. Ha visszakeresel a topicban az AD5 kulcsszóra, szerintem megtalálod hogy párszor már előkerült a típus.
Ennyiért nem rossz TV, de tavalyi modell, és a Sharp legalja, tehát csodákat nem kell várni tőle. Ha szimpatikus a gyártó, megnézted a TV-t élőben, és tetszett, amit láttál, akkor vedd meg. Amúgy viszont azt mondom, hogy ennyiért végy inkább egy Samu LE-40R80-as szériát, ami nagyobb kategória és képátló, esetleg kicsivel többért egy LE-37A450-es szériát. Vagy várd meg a 2008-as Sony modelleket.
-
Titus
csendes tag
Ez így van teljesen igazad van hogy a pio csak plazmat gyárt és elég magas áron sőtt nagyon drágák a pio tv-k de azt is figyelembe kell venni hogy a pionak nincs csak premium kategoriaja és nem tucatban nyomják a tvket mint a samsung hanem azért a minőségre is figyelnek szoval egy pio tv 3-4 évvel többet bír mint egy pana lg vagy samsung de visszatérve igazad van mert csak csak plazmat gyart és ez lcd topic szóval ha ajanlhatok LCD tv-t akkor pana vagy LG ezen 2 márka közül érdemes választani véleményem szerint. jah és bocs az offért
Titus
-
Cifu
félisten
A Pio kb. olyan, mint az autóknál a Porsche - egy öregedő Porsche. Nagyon jó plazma TV-ket gyártanak (jelenleg csak azt), de nagyon nem emberi áron. Még a kifutott (2006-os) PDP-4270XA is 380e Ft környékén van a webboltokban (ie.: nem Basys beszerzésű, ergo külföldön gariztatható csak), és azt azért rendesen lelépi a Pana PX80E.
BTW a Pio bejelentette, hogy felszámolja a plazma panel gyártó egységét, illetve egyesíti azt a Matsushita (a Panasonic anyavállalata) céggel, miután az eladások finoman szólva szerények voltak 2007-ben, és masszív veszteséget termelt a részleg. A jövőben a Matsushitától vásárol paneleket, tehát ugyanazok a panelek lesznek a Pana és a Pio plazma TV-kben. Ősszel meg belép az LCD TV-k piacára is, Sharp panelekkel...
Szóval a Pio neve kissé érdekesen fog hangzani a "high-end" TV-k piacán, és az eddig szóba került témákat vetítve itt szóba se kerülhetett igazán, a többség ugyanis nem ebben a kategóriában gondolkodik. Főleg azért, mert ez egy LCD TV topic, nem Plazma TV topic. ^^
-
belorusz11
csendes tag
Sziasztok!
Nézegetünk egy Sharp Lc37AD5E-BK lcd-t. A media markt-ban 200 alatt adják, valakinek van tapasztalata?
Egyáltalán Sharp-pal érdemes foglalkozni? -
Titus
csendes tag
Hello!
A 32LG6000-es bír 24p támogatással. 37"-ban 200k alatt valós 24p támogatás meg egyáltalán nem létezik azaz én még soha nem láttam.
Handball: Ha igazi TV-t akarsz venni akkor Pioneer tv-t vegyél mert az igazi tv-k ott kezdődnek nem a pana samsung vagy az lg nél de ha mégis ezek közül választasz akkor LG tv-t vennék a helyedbe mert az új széria az elég jól eltalált és megbízható széria.
Titus
-
Cifu
félisten
-
Kraptor
őstag
-
Cifu
félisten
Handball:
A 32LG5000-esben 6.5ms, 176°-os betekintési szögű panel van, a 32LG6000-esben 8ms-os, 178°-os panel. Mindkettő 1366x768-as. Tippre az LG5000-esben nem S-IPS panel figyel, hanem valami külsős változat (valószínűleg AUO). Ha megnézted, és tetszik a képe, akkor viszont vedd meg nyugodtan, a legfontosabb a te véleményed, hiszen te fogod használni! ;)
Tuya:
gyraph:
A legnagyobb bajom, hogy nincs egyértelmű válasz. A magyar LGE oldalán pl. 3:2 pulldownt írnak a 32LG6000-eshez, a 32LG5000-hez még ezt sem. Erre varj gombot - e szerint ugyanis az 32LG5000-es még arra sem lenne képes, amire a tavalyi LC41/51, ami legalábbis furcsa szituáció lenne. Én a kóválygó információkból azt szűröm le, hogy a 32LG6000-es azért bír 24p támogatással. Tűzbe nem raknám érte a kezem, de én ezt feltételezem.
37"-ban 200e Ft alatt valós 24p támogatás nem nagyon van. A Samu LE-37A430-as széria is 200e Ft körül mozog...
Kraptor:
Alant már párszor írtunk róla.
Egy 40", valóban Samu paneles LE-40M87-es jobb választás, mivel abban elég jó panel figyel. Ezt leszámítva viszont az A557-es jobb elektronikával és valós 24p-vel bír. Ha nem érdekel a 24p, és sikerül Samu paneles M87-es kifogni, akkor inkább az. Egyébként viszont A557.
-
Kraptor
őstag
-
gyraph
tag
-
hermfer
csendes tag
-
Tuya
tag
valaki le tudna irni az uj samuk jeloleset....pl ahogy latom van 4-5-6os tipus es azon belul is szamok....felteszem az A betu csak azt jelenti,hogy ez 2008...
-
Handball
csendes tag
Hi!
Köszi a választ Cifu!
Cifu: csak azért kérdeztem az LG modelleiről mert a napokba rendeltem egy 32lg5000-t.Csak jövőhéten jön meg, még tudok rajta módosítani. Esetleg Samu A430 modell az miben más?
Az MM-be néztem nekem tetszett a képe. Monitorként is használnám, HD, BR ripek.A 6000-es változata nekem már túl drága és a leírások szerint nem tud többet mint az 5000, csak más a külseje. Vagy nem? -
Cifu
félisten
Papichulo:
Szerintem igen.
ham_:
Igen, ez a dinamikus kontraszt. Ez már nem tipikus LCD betegség, az új plazmákon is jelen van. Bizonyos TV-knél ki lehet kapcsolni, de ezért nagy árat fizetsz, ugyanis drasztikusan romlik a kontrasztja a képnek.
Handball:
Még nagyon új készülékek, tehát amíg nem lesznek vele kapcsolatban visszajelzések, ill. nem sok ember bír ilyen TV-vel, addig sajnos nem is lesz konkrét tapasztalat.
A véleményem az, hogy az új LG-k ugyan nem rosszak, a feketéjük az első jelek szerint továbbra sem a legjobb, a képük ezt leszámítva szép. A probléma az, hogy az LG nem igazán követi a tavalyi árstratégiáját, tehát a konkurens termékeknél nem adja olcsóbban a TV-it, ami így viszont már nem éppen kiemelkedő ár/érték tendenciát jelent. Az LG6000-es szériát nagyon dicsérik, és az LG nagyon komoly PR hadjáratot indított hozzá (Scarlett reklám). A két kisebb modell viszont a legtöbb első reakció szerint csak középszerű, ráadásul ehhez képest az ára sem kiemelkedően jó, magyarul egy a lehetséges opciók közül.
hermfer:
A válaszidőknek ne dőlj be, ne ez alapján akarj TV-t választani, különösen TV nézésnél nem látom értelmét, hogy ez tényező legyen a választásnál.
A kinézett modellek mindegyike 2007-es, minőségre talán a Pana emelkedik ki a négyesből egy picit, szvsz azt lenne érdemes választani, ha ezt a négy típust nézem. Esetleg még a Sony KDL-32S3000-est érné megvizslatni, az mozog az LM70-essel egy kategóriában.
gege71.hu:
Valószínűleg is-is. Az első kiszivárgott hírek szerint a Sony kereskedők azért magasabb árakat adnak meg, mint a webboltok, pl. ~360e Ft-t a 40" W4000-esre.
A plazma vs. LCD téren pro és kontra vannak érvek, egyértelműen egyik sem jobb mint a másik, hitvitákba nem érdemes belemenni, aki elvakult, az elvakult, és kész (a PZ85 vs. A656-os teszt után a plazma fanok pl. nem tudták feldolgozni azt a tényt, hogy egy LCD versenyképes lehet egy plazmával.... sehol nem írtuk, hogy a PZ85 rossz lenne, de az, hogy nem egyértelműen jobb, mint az A656-os, számukra istenkáromlásnak minősül. ^^). . Akinek fontosabb a homogén fényerő, a valamivel jobb fekete, és a sötét részek részletgazdasága az válasszon plazmát. Akinek fontosabb a világos részek, a fehér minősége, nem akar ghostingot, zavarja a plazma vibrálása és alacsonyabb fogyasztást akar, az vegyen LCD-t.
gyraph:
Az LG6000-es széria tudja a 24p-t. A kisebb szériáknál vannak kérdőjelek, mert az LG weboldalak tanulsága szerint csak 3:2 pulldownt tudnak.
A 24p hiányától nem lesz ocsmány a kép. Kis mértékű rángatózás lesz látható. Már ha valaki meglátja. PC-ről való lejátszásnál sokan észre sem veszik (kérdezd meg a környékeden, hogy a BR rippeknél hányan állítják 24Hz-re a monitorjukat). A tökéletesen sima lejátszáshoz kell a 24Hz, kérdés, hogy igényled-e. Sajnos tökéletesen csak próba után fogod látni. :S
-
gyraph
tag
Cifu !
Koszonom a valaszt ! Az a helyzet, hogy tovabbra is kicsit tanacstalan vagyok. A samsung tv-t vasarnapig lemondhatom. Mostmar akar elmennek 190-200 e. ft-ig is, csak nem tudom biztosan, hogy valoban jobban jarok-e. Vegulis vehetnek a 430as szeria helyett 450-est is, de gondolom samsung reven akkor itt is fent all a lehetosege annak, hogy a panel nem is samsung. Masban viszont, ugye az mondod nem tud tobbet.
Egyebirant tovabbra is az lg 32lg6000 lenne a legszimpatikussabb, mert elkepesztoen jo kepe volt, de ha jol tudom ez sem tudja a 24p-t, illetve rengeteg helyen azt irjak, hogy tudja pl.: http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_32lg6000.jhtml# specifications ful...
http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/lg-32lg6000-lcd-hdtv/
es meg sorolhatnam az oldalakat. Most akkor mi az igazsag, ha az lg.uk sincs a helyzet magaslatan ?
Modellezzuk le, megveszem ezt a tv-t es mondjuk nem tudja a 24p-t, rakotom a pc-t es elinditok hdmi/hdmi-n keresztul egy 720p-s filmet. Mi fog tortenni? Rangatozik a kep, vagy elmossa , vagy mi? Egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy kijon egy 2008-as modell, emberke megveszi a boltba, hozzavesz egy ps3-at nehany jatekkal es mondjuk 2bluray filmet. Elinditja a full uj cuccan a filmet es ocsmany lesz minden? Vagy valamit rosszul ertelmezek
? Egyenlore abban sem vagyok biztos, hogy nekem annyira kell az a 24p. Bocs, hogy ennyit irok, de nagyon nem mindegy mire koltom a penzem es az LG6000 kepe kiemelkedett messzemenoleg a kategoriajabol. Le kell engem beszelni errol a tv-rol, 24p nelkul nem erdemes vasarolni manapsag?
Szoval LG befuto lenne, de esetleg ha tudsz, kerlek ajanl valamit max 200ezerig, ami jobb ennel! Kulcsinben az egyetlen kriterium lenne, hogy ne a ket oldalan legyenek a hangszorok. Semmifele markahusegem nincs, de hanspree-t vagy mit mondjuk nem vennek egyenlore. Elore is koszi !
Biztos ezek a kerdesek mar ki lettek vesezve itt parszor, de konkretan igy nem sikerult visszakeresnem. -
gege71.hu
addikt
Én is csodálkoztam az árán a piac többi hasonló kaliberű tagjához mérve. Igen kedvezőnek tűnik...bár ki kell várni , h valósággá válik e avagy csak marketing árszédítés.
Más:
ma volt egy hitvitám lcd vs plazma tv full HD-s 46 inch méret terén, hgy a plazma ígymegúgy sokkal job meg, h lebeszélnének az elcédéről. Én amondó vagyok maradnék az elcdénél, azok közül is isélyesen ennél az említett w4000es sonynál.
Szerintetek?
Nekem a plazma képe egyáltalán nem tetszik. Soka képét néztemm ár sok helyen és az lcd nekem sokkal jobban bejön. A sonyké meg vhogy amugy is élénkebbnek szebbnek tűnt még az lcd-k közt is....bár ez már lehet csak pszichés
gege -
hermfer
csendes tag
Sziasztok!
Egy 32"-os LCD tévét szeretnék venni, szinte 100%-ban tévénézésre lenne, kinéztem pár szimpatikus készüléket. Véleményeket szeretnék, mit gondoltok, melyiket ajánljátok. Esetleg tudtok valami jobbat 150000Ft környékén. A válaszidőnél szempont, hogy lehetőleg kevesebb legyen mint 8ms.
Panasonic TX-32LM70
LG 32LC55
Philips 32PFL5322 Ha jól sejtem ez kifutó model, mert a philips honlapján csak a supportnál találtam meg, ha valóban az akkor melyik készülékek tekinthetők az utódjának, és ezek esetleg jobb vételek(gondolom magasabb az áruk az újaknak)?
Toshiba 32C3500P Ennek nem találtam meg a válaszidejét, de a 3év garancia nem hangzik rosszul.
A Samsungok nem szimpatikusak, azokban nem igazán gondolkodtam. -
Handball
csendes tag
Hi!
Az LG új modelljeiről pl: 32lg3000, 5000, 6000 valakinek vélemény, tapasztalat?
Nagyon kevés hozzászólás van az új LG LCD-el kapcsolatba.
Cifu?
Többiek? -
ham_
tag
Cifu: van egy olyan jelenség a tv-men, hogy amikor hirtelen vált a kép világosról sötétre (vagy fordítva), kicsit látszik néha ahogy növeli/csökkenti a fényerőt. Ez lenne az a bizonyos dinamikus kontraszt, vagy ez valami más ? Csak hdmi és komponens bemeneten van ez, tv-nél nem (legalábbis nem vettem észre)
-
szugab
csendes tag
Még nem vettem meg, de jövő 7en szólnak vissza ha érkezett a boltba. Azért ez mellett döntöttem, mert egyrészt árban nekem is a 280k volt belőve és az elég jó ár, plussz ez egy újabb modell, tudásban pedig amit elvárok azt tudja, és legutolsósorban meg ez volt a szimpi
De ezt már neked kell eldöntened igazából, szerintem akárhogy választassz is, nem fogod megbánni. -
206cc
csendes tag
Szia Cifu!
Köszönöm a tanácsot,megszívlelem és lehet várok még pár hetet. -
Papichulo
tag
Szia Cifu Köszi a választ. Én mondjuk nem akarom rákötni a számítógépre,xbox360-al akarok rajta játszani. Nekem is a Samsung volt a szimpi de közbe itt írta Batman007 h ennek a Samunak nem vmi jó a látószöge meg te is mondtad régebben h nem a kedvenced úgyhogy lehet rááldozok még 25öt és Samsung LE-26R84BX -t veszek. Szerinted megéri? Van annyival jobb a képe a Panánál meg a Samsungnál? Mennyivel jobb ez mint a másik 2?
Samsung LE-26R84BX: [link] -
Cifu
félisten
206cc:
Csak volt V3000-esem, most egy Samu A656-osom van. Szerintem érdemes lenne megvárni az új Sony TV-ket már, a V4000-es például olcsóbb lesz, mint most a V3000-es. :S
Ha holnap akarsz elmenni vásárolni, akkor a V3000 és a Samsung LE-40A550-es széria között ingadoznék. Sajnos az M86/87 esetében a 24p támogatás nem garantált.
Papichulo:
Nehéz ügy. Ami biztos, hogy a Samu-val nem lesz gondod a számítógépre való rákötésnél. Én vagy a Samut, vagy a Panát ajánlanám, viszont így első körben úgy tünik, hogy a panán nincs VGA bemenet például. Ha biztosra mennék, akkor a Samu ezek alapján.
fanofmanu:
Akkor már neked is inkább a Samu LE-26S80-as szériát ajánlanám...
gyraph:Megbánni csak akkor fogod a döntésedet, ha nem leszel elégedett a TV-vel. ^^
Amúgy nem rossz választás, az A430-as széria annyiban különbözik az A450-estől, hogy gyengébb a panel benne. Sajnos arra még nem volt lehetőségem, hogy összemérjem mennyivel gyengébb, de emiatt én inkább az A450-es felé hajlok - ám hangsúlyozom, ez csak teoretikus fejtegetés, mert személyes tapasztalatom nincs összehasonlításra.Joshi:
Samsung LE-40A550-es széria (friss modell)
Sony KDL-40V3000 (2007-es modell)
esetleg LG 42LG5000 (2008-as modell, gyengébb fekete)
vagy Philips 42PFL5603 (2008-as modell, gyengébb fekete)Jönnek az új Sony-k, azok még megkavarhatják a piacott (V4000-es széria).
Gyraph:
24fps-es filmeknél jöhet jól a 24Hz, ilyen van 720p-ben is. Jellemzően az összes Blu-Ray és HD DVD rip 24 fps-es.
robotos05:
A kézikönyv mit ír a PC-re való összekötéshez? 1360x768-as felbontás támogatva van?
Lehet trükközni azzal VGA esetén, hogy egy olyan INF file-t csinálsz (vagy töltesz le a netről), ahol engedélyezve van az 1360x768 @ 60Hz-es felbontás. Így elsőre ennyi ötletem van.
(Kolombusz):Kösz a visszajelzést, örülök hogy elégedett vagy a TV-vel. ^^
-
206cc
csendes tag
Szia Szugab!
Már meg is vetted??-milyenek a tapasztalatok???-miért a mellett döntöttél???
Én már teljesen belezavarodtam a választásba,várnám az új W4000,de még teszt sincs??!!!!
A samu a557P2F-et sem láttam még élöben illetve ez esetben sokan az M87-et ajánlanák??!!Szóval ez kész!!
Fogalmam sincs mitévő legyek.
Bocsi hogy így leronhanlak,de minden bátorító tapasztalat jól jön.
Már elég rég óta gyüjtögetek és nem akarok csalódni,mint annó az első tft monitroknál.
Üdv! -
szugab
csendes tag
-
(Kolombusz)
veterán
Samsung LE32R84B első benyomások:
-nagyon szép képe van, nagy a látószög, ezért plusz pont jár
-a menü magyar nyelvű, könnyen átlátható
-a távirányító is könnyen kezelhető, nem olyan gyilkos mint némelyik másik gyártóé
-maga a TV is szép
-csak komponensen néztem eddig vele... az xbox360 szebb vele, mint egy ismerősöm LG 32"-os LC51-ével
- néztem dvd-t is, de ezt is az xbox-al, úgyhogy gondolom a felskálázást az végezte el, de nagyon szép volt vele a kép
-a csatlakozók ésszerűen vannak elhelyezve és sokféle lehetőség vanEgy kis negativum: a hangja nem rossz, de több mély nem ártana. Ilyen szempontból a szintén nem kiváló hangú régi Philips 72 centis CRT-m jobb volt, több volt a mély.
-
sipi700
tag
-
Venditor
csendes tag
Helló! Kéne egy kis segítség! Nemrégiben vettem egy Sharp LC-37AD5E-GY lcd tv-t. Rákötöttem a pc-t D-SUB kábellel. Tökéletesen működik de csak 1024x768-ban. Pedig a tv 1360x768-as. Sehogy sem tudom állítani! (NV 8800GTS 640MB karim van hozzá) Aztán megpróbáltam DVI-HDMI kábellel és az sem volt jó. Csak 720p-ben volt hajlandó valami normálisabb képet adni, de az is homályos volt. Hogyan használhatnám full képernyőn??? Talán ha vennék egy HDMI-s videókártyát?? Esetleg valaki tud valami megoldást?

-
gyraph
tag
Ahhoz, hogy 720p-s bluray rippeket nezzek a pc-rol, ahhoz nem is igazan van szukseg a 24p-re, jol gondolom? Most meg le tudnam siman mondani a Samsungot. Lehet, hogy megerne a plusz penz az lg 32lg6000-re...brutal jo kepe van. Sorry, hogy 3 uzenetben irok, de tobb reszletben jutnak eszembe a dolgok es most meg tudnek varialni.....
-
Joshi
titán
Szeretnék egy 40"-os Full HD TV-t venni a lehető legolcsóbban. Eddig se volt könnyű eldönteni hogy melyik TV a nyerő, de most hogy a legtöbb gyártó kidopta a legújabb modelleket számomra ménagyobb a káosz.
Igazából nem feltétlenül a legolcsóbb kellene, inkább a legjobb ár/érték arányú érdekelne. A felhasználás vegyes(TV, PC, HD film). Konkrét modellszámok érdekelnének, mert nincs kedvem körbejárkálni az üzleteket. THX!
-
Tbor
tag
-
gyraph
tag
-
gyraph
tag
Sziasztok !
LCD-tv vasarlas kapujaban toporgok en is. 32' es meret erdekel, ez is max. 150-160 ezer forint korul, mivel sajnos nem ulok derekig a suskaban
. Kb. 13465 tv megtekintese utan sem sikerult dontenem, de azert 2 tv-t kineztem. Az egyik, aminek igencsak lathatoan kitunt a kepe a mellette allo 30-40, 32"-es meretu tv kozul az electroworldben, az az LG 32LG6000...viszont ez a legolcsobban 192.000-ert talaltam.
A masik, amit gyakorlatilag mar meg is rendeltem /rauntam a bizonytalansagra/, vegul a Samsung LE-32A431-es. Tudom, nincs sok extra benne, de legalabb a 24p is ott figyel, 3 HDMI, stb. Elsosorban HD rippeket neznek rajta + jatek es heti max 17 perc tvmusor
.
Az lenne a kerdesem, hogy megbanhatom e a dontesem, vagy ennyi penzert ez jo valasztas volt ? Elore is koszi ! -
kano
nagyúr
-
fanofmanu
tag
-
Papichulo
tag
Cifu
Ok akkor R32-t kizárom.Légyszi segíts ha tudsz. Te melyiket választanád ezek közül Panasonic TX-26LE7P/A Philips 26PFL3312 Samsung LE-26S81BX. Tv-zésre(dvd,bluray,kábel tv) meg játékra. Köszi a választ Vagy esetleg még más 100k körüli 26os lcdtv-t tudsz?
Panasonic TX-26LE7P/A: [link]
Philips 26PFL3312: [link]
Samsung LE-26S81BX: [link] -
rankesz
veterán
Aki a lejjebb említett Samu le37m87-en agyal, annak mondom hogy a br. 230 ezres ár az a hdmi-s dvd playát is tartalmazza. Biztosan tudom, mert Euronics-ben vagyok értékesítő. Aki ilyesmiben gondolkozik, az ne habozzon, ennél lejjeb mát biztos nem megy le az ára...
-
206cc
csendes tag
Üdv Cifu!
Olvasgattam itt a fórumot és látom van "némi" tapasztalatod lcd tv-k terén.
Neked még a Sony V3000 tipusod van?-én sokat gondolkoztam és olvasgattam hogy milyen tv-t kellene vennem.A Samsung és a Sony a befutó márka a tipusban viszont igen bizonytalan vok minél többet olvasok.
Ami fix pont a kiválasztásban:
- 40"
- full HD
-24p
ezek a dolgok jók ahogy látom.Elsősorban film,majd játék amire használnám a tv műsor alig játszik szerepet.Jaaa...igen,persze az ár tényező is nagyon fontos.250-270K a lélektani határ,de a 300-at nem lépném túl semmi esetre sem.
Szóval Te mit ajánlanál???
A saját készülékeddel mennyira vagy elégedett,mert van most olyanra lehetőség elég jó áron?!
Üdv és köszönöm előre is a segítséged és az időt amit rám fordítasz. -
Rick4
félisten
-
Gebriel
veterán
-
Rick4
félisten
-
Cifu
félisten
Ez egy tipikus raktárhelyzet, a nyakukon maradt a jó két éves modell, és a kutya nem akarja megvenni. Ennyiért nem is csodálom, az utód LE-40R80-as sorozat kapható már 200e Ft körüli áron...
Szerintem úgy 50 év múlva eladhatják ennyiért egy múzeumnak, amely bemutatja az LCD TV-k fejlődését. ^^
-
Gebriel
veterán
-
Cifu
félisten
A Super / Ultra Clear Panel tudomásom szerint kapott egy tükröződő külső réteget, ami jelentősen javít a kontraszton - cserébe viszont tükröződik. Ha ez gond, akkor mindenképpen az A550-es széria jöhet szóba, bár hozzá kell tennem, hogy az F86-osban sem tuti, hogy Samu panel van, lehet AUO is. Fránya panel lottó... :S
Az F86-osok elvileg ugyanúgy, mint az M86/87-esek több belső revizióval rendelkeznek, ha jól tudom, akkor a 2007 Augusztus utániak már rendesen kezelik a 24p-t.
Én a kettő közül inkább az A557-est venném, hacsak nem sikerül egy tuti Sony panelest kifogni az F86-osból.
-
_kg
csendes tag
Sziasztok!
A kezdetektől olvasgatom (nagy örömmel és lelkesedéssel) ezt a topic-ot + az avforum-ot, nagy UP!
és köszönet mindenkinek, de főleg Cifunak! 
Végre eljött az idő, hogy vehessek egy FULL HD-s LCD TV-t, ebben kérném segítségeteket, de főleg Cifuét. A vásárlás most májusban-júniusban lenne esedékes.
A két kiszemelt TV:
Samsung LE-40F86
Samsung LE-40A557P2FMaximálisan, szinte csak PC-re kötve használnám, esetleg kb. 10-15%-ban digitális műholdvevővel, illetve földi antennával, tv nézésre. A PC-m erős és új, az nem lesz probléma...
A két tv majdnem azonos áron kapható, majdnem teljesen azonos paraméterekkel rendelkeznek, de az F86-os az előző generáció csúcsa, tudtommal super clear panellel, míg az A557-es új közép kategóriás, "sima" clear paneles (ez mit jelent, mert ez nem matt, de nem is fényes???). A régi CRT TV-n nem zavart a tükröződés, de a kollegám új laptopja is ilyen fényesen tükröződő panellel van szerelve és ott ez nagyon zavar engem! Barátnőmnél egy régebbi Samu LE-32S81 van, az matt és ott nem okoz gondot a bal oldalról besütő napfény.
Egy áruházban láttam 1-2 hónapja egy nagyobb 46"-os F96-ot, akkor ott egyáltalán nem vettem észre, hogy tükrözne, bár ott nem voltak ablakok és tudtommal az LED-es háttérvilágitású?!
Cifu, Te melyiket ajánlanád nekem a kettő közül (az F86 már teljesen 24p-s)? Hol lehet esetleg ezeket egy helyen egymás mellett megtekinteni? Nálam a TV-t balról érné szintén a napfény (nagy ablakok + erkély). Mennyire lenne ez szerinted problémás, mert nagyrészt nappal és este sem teljesen sötétben nézném (lámpa pl. a tv mögött)?
Köszi előre is a válszt és csak így tovább
Bocsi a hosszú szövegért + sok kérdésért!Üdv.: Robi
-
Cifu
félisten
Ha vonz a pana, akkor nyugodtan vedd meg, a felső kategóriás TV-i nagyon jók, ez nem vitás.
LE az alsó kategória
LM az alsó - közép kategória
LX a felső - közép kategória
LZ a felső kategóriaEzek alapján nem nehéz belőni hova kell sorolni az LZD800-at, per pillanat ez a csúcsmodelljük LCD-kből. ;)
-
Balli
őstag
-
sipi700
tag
-
Cifu
félisten
(Kolombusz):
Grat a TV-dhez!

Egy pár mondatban esetleg majd összegezhetnéd a saját tapasztalataidat, véleményedet. ^^
sipi700:
Két vadonatúj TV-ről beszélsz, amikről még nem sok első kézből származó információ van sajnos. Szerintem várj még egy kicsit, aztán mikor befutnak az első valós tapasztalatok, utána lehet majd osztani-szorozni.
A gyártókat nem nagyon lehet ökölszabály szerűen rangsorolni, illetve csak nagyon-nagyon lazán. A Panasonic nem rossz gyártó, de egy alsó kategóriás Pana sehol sincs egy közép-felső kategóriás Sony-hoz képest. A Sony-ra is igaz ez, hiába volt pl. az U3000-es sorozata, ha ugyanazt tudta nyújtani, mint a Samsung vagy az LG, csak éppen drágábban...
Produkció:
A D3500 a valós 24p támogatáson és a kicsivel jobb tuner képen túl semmivel sem jobb, mint az M87. Szerintem ne bánd, hogy nem azt vettél. ;)
-
Produkció
senior tag
-
sipi700
tag
LCD tv-t szeretnék és nem tudok dönteni, hogy melyik legyen:
Sony KDL-40W4000
Panasonic TX-37LZD800Tudom, hogy Sony 40" Panasonic csak 37", de elvileg elég a 37" csak Sonyból nincs olyan. Panasonicról jókat írnak külföldi oldalakon és Panasonic eszközökkel használnám (felvevő, blu-ray). Sony-nak állítólag jó lcd tv-i vannak és a w4000-es is nagyon jó lesz.
Egyátalán össze lehet hasonlítani egy Sony és egy Panasonic LCD-t? Vagy sokkal jobb a Sony? -
Produkció
senior tag
-
Produkció
senior tag
-
Produkció
senior tag
-
kano
nagyúr
-
(Kolombusz)
veterán
Cifu kollégának ksözönöm a segítséget, végül egy Samsung LE32R84B-t vettem.
Remélem nem lesz vele gond. -
scorpy02
aktív tag
-
Cifu
félisten
Az A450-esben egy fokkal jobb elektronika figyel (1080p videojel fogadása, 24Hz-es videojel kezelése, stb.). A technikai adatok alapján azonos panel lehet benne, bár a panel-lottó miatt nehéz erre bármi konkrétat mondani (a másik probléma az, hogy őszintén szólva én igazából a 32" és a feletti méreteket szoktam figyelni :S).
-
Batman007
tag
Köszönöm a gyors válaszotokat!

Tudom a számozást (olvastam az írásodat) csak nem gondoltam h a design ennyit változtat az árán
. Akkor viszont a kettő közül mindenképp a 84-es.
Ez az A451 télleg új mert eddig még csak a német samsung oldalon van fent és nem értem h mi a különbség az R80-as szériához képest (azt leszámítva h újabb).cucu001: Jól hangzik de ennyit 26"-ért nem fizetnék

Papichulo: Az S81-nek elég rossz a betekintési szöge szal sztem max monitornak jó.
-
szacsee
nagyúr
-
Cifu
félisten
szacsee:
Összetett kérdés, és nem lesz rá egy mindent vivő válasz. ^^
Először is ugyan valóban megéri követi a témát, ha vásárláson gondolkozol, de igazán akkor éri meg konkrét tippeket kérni, ha már a vásárlásnál tartasz. Az árak elég sokmindent befolyásolnak, azok meg folyamatosan változnak, ráadásul folyamatosan jönnek újabb és újabb modellek.
Per pillanat 150e Ft-s árhatárig számítógép mellé csak HD Ready TV-t tudsz vásárolni, én egy Samu LE-32R80-as szériájú TV-t ajánlanék a figyelmedbe.
2-3 méterről való játéknál 32" képátlónál a FullHD már szerintem felesleges, és 2 méternél messzebbről a HD Ready is elegendő lesz. 40"/42" képátlónál már azt mondom, hogy megéri elgondolkodni a FullHD-n ilyen távolságnál, de az alatt nem. Viszont HD Ready 40/42 colos képátlónál meg úgy másfél-két méternél közelebb nem érdemes menni hozzá, mert nagyon kezdenek látszani a pixelek. Ha böngészni, átlalános felhasználás (szövegszerkesztés, stb.) is játszik, akkor ismét ezek az alapszabályok, mert én például két méterről már csak hunyorítva tudom elolvasni az alap betűméretett egy 40" FullHD-n - ám ismét, ez az ember szemétől is függ. Ha tényleg messzebbről nézed, és nem is szándékozol közel ülni hozzá, akkor elég a HD Ready.
Milyen modelleket ajánlanék? Hát szerintem felesleges a legextrábbakat választani, azon egyszerű oknál, hogy azokat az extrákat, amiket ezek a TV-k adnak, úgyse tudod kihasználni ha számítógépre kötöd rá (mondom én, aki egy Samu A656-ost vett, pedig számítógépnél sem a 100Hz, sem a többi kép- és mozgásjavító cucc nem kapcsolható be
). Ha HD Ready 37 / 40 colost nézel, akkor Samu R80-as, vagy az új A450-es széria, ha FullHD-t, akkor Samu LE-40M86/87 (a 37"-ost nem annyira), A550-es széria (37 v. 40 colosban), Sony KDL-40D3500, KDL-40V3000. Az új Sony szériáról még nem merek nyilatkozni, de ha az áraik tényleg ilyen jók lesznek, akkor a belépő szintű FullHD modellekre érdemes lesz odafigyelni. Ha a DVI-HDMI összekötés nem probléma, akkor esetleg még szóba jöhet a Philips 42PFL5603-as.Ez így sok persze, de iránynak jó. Én 32" HD Ready esetén meggondolnám az olcsóbb R80-as szériát (a plusz pénzt költheted másra, pl. egy jobb hangrendszerre ^^), 37 és 40 képátlónál az újabb A450-es szériát ajánlanám inkább (hacsak nincs extrém olcsón R80-as széria, de itt azért 20-30e Ft esetén már inkább megéri az A450-es). FullHD esetén nehéz helyzetben vagyok, mert még mindig nem láttam A550-est. 37" esetén talán mégis ez lenne a választott, 40" esetén egy Samu paneles M86/87-est kellene inkább kifogni. Ez persze a mostani ismereteimre és árakra vonatkozik, két hét múlva lehet már másokat javasolnék. ^^
marchellow:
Végigfutottam a témán a google-val, és azt találtam, hogy jópár ember küzd a problémával. Az Apple inkább tehetne simán HDMI kimenetet a cuccaira, ahelyett, hogy a mini DVI-t erölteti. ^^
A legtöbben miniDVI -> DVI átalakító, majd DVI-D -> HDMI kábelel oldották meg a problémát, bár pár esetben akadtak problémák a helyes belövéssel. Azt viszont nem tudni, hogy ezek a kevésbé sikeres próbálkozások a kábelek, a TV, esetleg a beállítások terén csúsztak el. Mindenesetre az, hogy a többségnek működik a fenti módszer azt jelenti, hogy erre lenne célszerű elindulni. -
marchellow
tag
-
Rick4
félisten
-
Produkció
senior tag
full hd, nekem az van szgéphez, 8800gts512 és semmibe se akadok bele, igaz pl crysissal meg hasonló hülye játékokkal nem is játszok....COH ment fullon, TEDU, NFSPS,cod2-cod3...asszem kb ezekkel játszottam mióta megvettem....sok játék nem ismeri még az 1920*1080at csak az 1920*1200at....így egyelőre ha monitort veszel ilyen felbontásban akkor jobban jársz...igaz az új játékok mind1ike valószínűleg ismeri, de pl ilyen hogy nfs mw, nem ismerte csak 1024be
......ja mellesleg samu 37m87, ha lenyomom 1280*1024be nekem így félméterről-1méterről nézhetetlen a kép 1920 után
....szgépre szerintem baromság már hdready tvt venni hosszú távra, és ez a modell aránylag olcsó már és szerintem jólbevált típus, cifu szerint is 
-
szacsee
nagyúr
Cifu Te kened ezeket a dolgokat..
Van már 1 olcsó LCD TV itthon, amivel TV-t néz a család...de mivel mindig huza-vona alakul ki, ha a szobámba akarom rángatni játszani PC mellé, így még 1 vásárlása mellett döntöttem.
A jelenlegi egy S71B-s samu 26"-os jószág..
Játékhoz kellene PC mellé 1 ajánlat, illetve iránymutatás mire figyeljek..
Ahogy nézem az árakat 150K körül már elég jó 1360x768-as TV-ket kapni, ami 32"-os kategória..viszont felmerült bennem 1 kérdés:
Melyik jobb választás?
Egy kisebb Full HD-s modell, ha lemmene az ára amikor vásárolnék (a lét úgy kaparom majdan össze rá, így nem mostanság lesz), ami tudja az 1920x1200-as felbontást, avagy egy nagyobb jó minőségű HD Ready 1360x768-as felbontással.
Itt jönne a kérdés: Ugye a Full HD-s TV-t natív felbontáson érdemes használni, amihez a mai játékoknál elkél a vas, viszont a képminősége brutális lehet. A HD Ready viszont nagyobb lenne és élsimítással is jóval gyengébb PC bírna vele..
Szerinted melyik a jobb kisebb felbontású 1920x1200-as, vagy nagyobb 1366x768-as TV?
2-3 méterről játszanék méretétől függően, szufla van a PC-mben, viszont ahogy nézem még nagyon drágák a Full HD készülékek..
Egy 40"-os, vagy 37"-os készüléken nem túl kicsi az 1360x768-as felbontás játékra, vagy nagyobb élmény játéknál, hogy nagyon nagy a képe?
Esetleg win-ben bogarászni is jó lenne egy 37 v 40"-os készülék, vagy erre a célra only Full HD?
Kösz a választ előre is, kérlek, ha van valami favorit tipus erre a célra, akkor oszd meg velem..
Kösz mégegyszer és bocs a hosszú post-ért!
-
Cifu
félisten
A Sony 40" nagyon passzentos lehet akkor. Azok 98,1-98,5 cm-esek széltében. A Samu A450-es 98,5cm. Szerintem Sony-knál az S3000 alá nem nagyon érdemes menni, de az is már elég drága mulatság.
A Philips-eknél az 5322 kifutott széria, az 5603-as az utódja. Alant írtak róla. Ár/értékben szerintem nem rossz, de a képminőségéről nem tudok sokat mondani. Nézd meg lehetőleg valahol, ha tetszik, akkor vedd meg. ^^
Plazmáknál szerintem a 37" Pana PX80-as / PV80-as jöhet szóba, a probléma csak annyi, hogy ezüst kávás Panát talán a PV60-asból láttam utoljára. Plazma TV-kkel kapcsolatban viszont inkább a plazma topicban...
-
Cifu
félisten
akimot:
A HDCP-nek csak akkor van jelentősége, ha digitálisan védett tartalmat nézel, pl. egy Blu-Ray filmet a számítógépedről, ekkor a Blu-Ray meghajtónak, a videókártyádnak és a TV-nek is támogatnia kell a HDCP-t. Heveny tippem van rá, hogy te simán csak rippeket nézel, itt a HDCP meg nem csinál semmit...
fiATHaLON:
3db 1.3-as HDMI bemenete van, csak 1366x768-as felbontású és tudja az 1:1 PM-et.
Amúgy meg ne füllents, mert ha én megtaláltam ezeket az információkat róla a neten, akkor más is megtudja, legfeljebb lusta vagy nem elég kitartó. ^^
Batman007:
"Párszor" már le volt írva, hogy az utolsó szám a Samunál a külsőt és a DVB-T tuner meglétét takarja. Az R81 és az R84 csak a külsőségekben különbözik, és nincs DVB-T tunerjük. Felteszem a digitális TV nálad vagy műholdas, vagy kábel alapú szolgáltatást jelent, ezért ez nem jelent hátrányt.
Szerintem az adott körülmények és árlimit figyelembe vételével tényleg talán a legjobb alternatíva a 26" R80-as szériána. 140e Ft-től már az újabb A451-es Samut is kapni, illetve a Panasonic TX-26LM70-es jöhet még szóba, ezeket még nézd meg szerintem.
Papichulo:
Szerintem az R32-est felejsd el, az egy butított verzió, akkor már inkább S80-as széria (pedig azért sem rajongom.^^).
cucu001:A Sony-val egy baj van: az ára. Amikor egy nagyon alap 26" U3000-esért is 130e Ft-t kérnek el, amikor az Samu S80-as sorozattal van egy súlycsoportban, ami cirka 20e Ft-vel olcsóbb, az azért homlokráncolásra ad okot. Legalábbis a 2007-es modelleknél ez még a helyzet. :S
-
Tbor
tag
-
cucu001
csendes tag
Szia Batman007 és Papichulo!
Én annak ellenére,hogy sokan leszólják a 26"-os LCD tv-ket, ilyet vásároltam Karira.
Mégpedig Sony KDL-S3000 tipust.
Nagyon megvagyok elégedve,rengeteg állítási lehetőség mind kép,mind hang terén.A feketéje az tényleg fekete!
Remélem a DVB tunernek is hasznát veszem majd.
Az ára 167.000,- volt,de a DVB tuner kb.:30.000,-ot foglal ebből.
Summa-summárum,én nagyon szeretem és megvagyok elégedve Vele!
Én a Sony-t ajánlom! -
Papichulo
tag
-
Batman007
tag
Hali!
LCD TV vásárlás előtt állok és a helyzet h csak 26"-os tv jöhet szóba mert a 32"-os már nem fér el. Leginkább tv nézésre lenne digitális adással. Kb max 120-130K amennyit rászánnék. Ugyebár a 26"-osokba (általában) a gyengébb panelek mennek. Egy kicsit utánanéztem és a Samsung LE-26R80-as szériája tűnik jónak. Viszont nem értem h a 81-es és a 84-es között mi a különbség mert a 81-es 10K-val többe kerül (esetleg más panel?
). Illetve még érdekelne a tapasztalatotok ezzel a szériával kapcsolatban vagy ha tudtok ajánlani jobbat ebben az árkategóriában. 
-
fiATHaLON
őstag
Samsung LE-32M86/87
Kérdésem az lenne, hogy ugyanúgy hdmi 1.3, meg 1:1 pixelmapping-es,
mint a fullhd-s nagyobb verziók (LE37, LE40...), és csak a felbontás kisebb itt,
vagy ezek is karcsúbbak?
Sajnos ezt az adatot sehol nem találtam.
Előre is köszönöm!
Aktív témák
-
10100 - 10001
50124 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Május 14-én indul a Subnautica 2 korai kiadása
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung kuponkunyeráló
- LEGO klub
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- új bontatlan Apple AirPods Max USB-C Midnight Éjfekete 1 év Apple garancia
- LG (100QNED86A6) 254CM 4K 120HZ CSÚCS PRÉMIUM ÓRIÁS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE82Q800T 207CM 8K QLED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgyhogy marad a 26colos Samu,az is elég nagy

Fogalmam sincs mitévő legyek.
Már elég rég óta gyüjtögetek és nem akarok csalódni,mint annó az első tft monitroknál.

Bocsi a hosszú szövegért + sok kérdésért!

. Akkor viszont a kettő közül mindenképp a 84-es.