Hirdetés
Aktív témák
-
-
dabadab
titán
-
Peat76
őstag
válasz 5oultrain #35588 üzenetére
Valaki csak tudja,meg vagy elégedve a tv-vel??
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
válasz 5oultrain #35593 üzenetére
NAGYON,bár előtte Samum volt,de régóta zemeztem a Philipsel,tökéletes darab!!!!
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
válasz 5oultrain #35594 üzenetére
Müködik,beléptem,nincs időm nagyon nézegetni,de komoly,itt aztán minden van!!!
-
napata
csendes tag
válasz 5oultrain #35582 üzenetére
Köszi az információt, magam is a Philips felé hajlok, az edigitalnál venném meg, igaz egy 10.000-rel drágább, mint máshol de vidékre ingyen lehozzák, és garanciális időben ha meghibásodik, akkor ingyen hozzák-viszik és ez nekem sokat jelentene.
Sajnos nálunk nem forgalmaznak Philipset, csak mások véleményére tudok hagyatkozni nem tudom magam is megnézni,
Az SD adásokat hogyan, milyen formátumban érdemes nézni? Gondolok azokra az adásokra, ahol a 4:3-as hagyományos TV-n kitölti a teljes képernyőt, illetve amikor alul felül fekete csík van (pl. a Sport1 tv több adása.)
A TV kávája teljesen fekete? (Néhány képen kékes csík látszik, de az valószínűleg csak a képen van a valóságban nincsen.)
Az állapotjelző fénye - hogy be van kapcsolva - a jobb alsó sarokban van, ugye? Nem zavaró?
-
-
napata
csendes tag
válasz 5oultrain #35623 üzenetére
Köszönöm még egyszer a részletes leírást a 32PFL5604-ről, ezek szerint az állapotjelző fény nem nagy méretű? Egyes LG modelleknél láttam, hogy középen adás közben kb. 2 cm átmérőjű kör világít, ami szerintem igencsak elterelheti a figyelmet a adásról.
Ha jól értem, akkor az automatikus formátumot használod, ami ha jól tudom azt csinálja, hogy a képet mindig kiteszi teljes képernyőre sosem hagy rajta sehol sem (sem felül-sem alul) fekete csíkot.
Az edigitalról jókat hallottam, tud esetleg más valaki más boltról amelyik vidékre is kiszállít mondani? Az edigitalnál 140K a philips, viszont 15 hely van még az argep.hu szerint, ahol 10-15.000-rel olcsóbb a készülék.
-
napata
csendes tag
válasz 5oultrain #35720 üzenetére
Soultrain!
Még annyit mondj már meg légyszi az 5604-ről, hogy az állapotjelző fény elég kisméretű ahhoz, hogy ne zavarjon a TV nézés közben?
Illetve, hogy ha SD adást nézel és alul-felül fekete csíkok vannak, de az adó logója vagy a korhatárkarika belóg a fekete csíkba, akkor ugy enm jó az automatikus formátum, hanem kézzel kell átállítanod azt 16:9-re?
A DigitalKo-ról kérdezném akik mostanában vettek készüléket, hogy mi a tapasztalatuk. H a garanciális gond van, akkor kijönnek érte vidékre, vagy nekem kellene bevinni a TV-t?
-
Brekecs
aktív tag
válasz 5oultrain #35760 üzenetére
Szia !
Az állapot jelző fényt az enyémen ki lehet kapcsolni vagy lehet erősebre és halványabbra is állítani ( LightGuide fény erő ) keres ilyen beállítást !
Üdv
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
anrab
addikt
válasz 5oultrain #35729 üzenetére
na most jöttem haza a melóbó, de reggel megyek megint. nem tudom hogy mikorra lessz ebből írás de pihizek és átnézegetem. nagyon úgy látom a képen hogy megy a perfect pixel. az tartott a legtovább hogy hogy lehet rögzíteni a beállításokat. ja, elősször én is lefényképeztem, de csak a felét! nem bírtam tovább, meguntam. most nem emlékszem hogy ki fényképezte le, de maj lehet hogy kell. remélem Ő mindet megcsinálta.
de elősször átolvasom a topicot. -
dabadab
titán
válasz 5oultrain #35831 üzenetére
"Kíváncsi vagyok észre vesz-e valaki valami különbséget"
Nem fogjak eszrevenni, mert tul kicsi hozza a kep felbontasa, hogy barmi is latszodjon, raadasul a Perfect Pixel HD mozgasinterpolaciot is csinal, amit plane nehez allo kepen eszrevenni
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
anrab
addikt
válasz 5oultrain #35831 üzenetére
nem egy xbox menüvel kell megnézni!
én tv adást nézek és ott észre venni a precíse és a perfect közti külömbséget. idáig is jó volt a kép de most sokkal jöbb. a szín a kép minősége, élesebb kontrasztosabbak a színek, tisztább. az ambilight-en is észre venni. erősebb élénkebb színek. még az is élesebb és kontrasztosabbnak látszik a falon. nem tudom másképp leírni. a proci teljesítménye is jobb. az egész gyorsabb. főleg az internet.
inkább úgy fogalmazok hogy, olyan érzésem van megint mintha új tv-t vettem volna. úgy hogy ha az ötös szériánál is ugyan az a proci lenne, amit nem tartok valószínűnek akkor tv-t nézz rajta és ne 720p-t. rögtön látni a külömbséget. de szerintem 7-es szériának a procia lessz benne, amit szintén észre fogsz venni.
minden szempontból van külömbség. nálam nem kétséges hogy megy. viszont aki nagyjából ért hozzá, lenne egy kérdés. nem megy a tv kárára? úgy értem hogy a panel bírja a nagyobb teljesítményt? bár szerintem u.a. a panel mint a 9-es. vagy a proci? electronika? -
őstag
válasz 5oultrain #35907 üzenetére
Lehet, de én szerintem félnék, hogy elkúrok valamit benne.
Mod: TvNetwork kábeltévém van, és mikor beszerelték a tévémet (40B650) először csak analóg jelet kerestettem vele, ami rohadtul sz@r volt. Már pont intézni akartam stb-t, mikor csak lefuttattam egy digitális keresést is. És tök király, befogott minden csatornát digitálisan, így 576i-ben fogok minden csatornát és tudom használni az EPG-t is. Ez csak azért írtam le, mert én furcsálltam, hogy sima kábelon is digitálisan is jöhet a jel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Drag77
senior tag
válasz 5oultrain #35939 üzenetére
Azt nem ismerem. Lehet annál trüközni kell az ország beállítással, ha jól rémlik Fint-t kell választani. Majd jön egy philips guru és segít. De addig is kipróbálhastz eg yhangolást és eg yország váltást, ne ilyedj meg ha sokáig látszólag keresésnél nem történik semmi.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
anrab
addikt
válasz 5oultrain #35939 üzenetére
Finn o.-on kell hangolni, és ki kell választani a kábel opciót. majd fog vezetni. logikus lessz az opciók választása ahogy vezet de mindenféle képpen KÁBEL legyen mert külömben csak az sd fog bejönni. ja és teljes keresés. kb fél óráig mintha nem történne semmi de türelem. nagyjából egy óráig fog tartani.
-
anrab
addikt
válasz 5oultrain #35933 üzenetére
na ennek örülök. akkor egy kategóriát lehet ezek szerint ugrani. legalább is 5-7 és 8-9-nél. legalábbis a képjavítóval. a többi nem igazán tudom mire jó. ill. még a wi-fi amit nem tudok kipróbálni.
egyébként mindent vissza állítottam az eredetire csak a perfect és a wi-fi maradt meg. majd elkérem a haver router-ét.
Digi kábelesektől kérdezném hogy náluk sincs EPG? üresek a műsor rublikák. nem hiszem hogy elállítottam volna valamit, mert ezen nincs mit piszkálni. -
anrab
addikt
-
anrab
addikt
válasz 5oultrain #36348 üzenetére
"Hogy lehet hátteret beállítani?"
USB-re rakod a képet amit szeretnél és mikor összedugod akkor megjeleníted, majd az opció gombbal előjön a szokásos menü plussz a beállítás háttér képnek. vagy valami ilyesmi, de a lényeg USB-options.
"a MOP local contrast bekapcsolása mire jó?"
nem tudom de a jelenség megvolt! a kép gyönyörű mikor bekapcsoltam de egy idő elteltével jelentkezik. nem rögtön. viszont addig nagyon jó a kép. színek, kontraszt meg úgy összességébe. szerintem túlmelegedik. nem gamma ez csak nem tudtam másként leírni. -
anrab
addikt
válasz 5oultrain #36757 üzenetére
valóban lehet hogy csak USB-nél csinálja, ott biztos hogy láttam.
felirat: sajna én nem tudom mert csak olyat töltök le amit nem kell olvasni. én már nem fárasztom magam ilyennel.
a kézikönyvet nekem elő se hozta a sárga gomb és a főmenüben sem volt meg. nem volt meg ez a funkció egyáltalán. a service menüben bekapcsoltam, most benne van a főmenüben meg a sárga gombbal is előjön de csak a könyvet lehet látni. a tartalmat már nem. mondjuk nincs is rá szükség, de ha nagyon kellene valóban ott van a tv-ben, ha rámegyek az internetre. -
anrab
addikt
válasz 5oultrain #36819 üzenetére
az óra jól működik automatikus módban, át állt téli időszámításra.
az EPG szarakodik! hol jó hol nem jó!
tegnap az EPG jól mutatta az adásokat viszont az info gombra rossz időt mutatott de a műsor jó volt. majd beáll.
ma még nem kapcsoltam be, kíváncsi leszek mit produkál. a duna hd-n meg nincs is.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz 5oultrain #37016 üzenetére
M1, M2, természetfilmek (főleg japán), sport (egyre ritkábban), néha más műsort, állítólag a Szólás Szabadsága is abban megy, bár azon HD lógót (guriga, elnézést, logót) még nem láttam.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
napata2
tag
válasz 5oultrain #37697 üzenetére
Sziasztok!
Tegnaptól nekem is ilyen TV-m (Philips 32PFL5604H/12) van. Még furcsa volt az 51 cm-es után a nagy képernyő.
- Rátettem egy NTFS-re formázott Pendrive-ot, a TV látott rajta mindent (2 db DivX, 1 DVD). A DVD-s VOB-ot le tudta játszani, azonban a DivX-ek a kiválasztás után nem indultak el. Az NTFS filerendszer volt a baja, vagy a DivX codecet nem ismerhette?
- Most készülök egy külső USB-s HDD-t venni (USB táposat), jól tudom, hogy arról is le tud játszani mindent gond nélkül?
- Milyen előre elkészített beállításon (Élénk / Mozi / Játék / Természetes / Egyéni, Szabványos) használjátok? Egyet érdemes kiválasztani vagy egy filmhez Filmet, máshoz mást állítgatni?
Vagy érdemes Egyénit definiálni? Ha igen, akkor milyen beállításokkal?Lehet ezt is a távirányítón egy gombnyomással elérni úgy mint a Formátumokat, vagy csak a menüjén keresztül?
Jelenleg UPC digitálisat nézek Scart kábelen keresztül van összekötve a tV a SetTopBox-xal, érdemes olyan csomagra előfizetni, amelynél HDMI-vel vannak összekötve (látnék tényleges különbséget)?
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
napata2
tag
válasz 5oultrain #37711 üzenetére
Szia Soultrain!
Örülök, hogy online vagy!
1.) Az USB-n felismert minden könyvtárat, azon belül minden DivX-es avit vagy DVD-s VOB-ot, de míg a VOB-ot viszonylag hamar elkezdte lejátszani, addig úgy ahogy mondod az .avi kiválasztása után "sokáig fekete kép volt", igaz nem is vártam perceket, hogy hátha történik valami, hanem leállítottam. Majd otthon újra kipróbálom, ezek szerint nem az NTFS lehetett a probléma, hanem eltart jó ideig, amíg el kezdi játszani?!?!
2.) Ezek szerint amikor az első használatkor beállítom vele a képeket, akkor az Egyéni Smart beállítást definiálom? Milyen paraméteren érdemes ezen még esetleg állítani?
3.) Otthon ezt is kipróbálom.
4.) A személyre szabásnál átugrottam a digitális csatorna keresését, mivel nálam a UPC kábele a UPC-s konverterbe (SetTopBox) megy, onnan pedig egy Scart-Scart kábelen megy a jel a TV.be, így amikor bekapcsolom a TV-t, majd a konvertert, akkor egyből bejönnek a csatornák és a konverterhez adott távirányítón váltok csatornát. Vagy érdemes digitális csatornát kerestetni vele (gondolom utólag is lehet) bekapcsolt konverter mellett? Vagy a bejövő UPC kábelt dugjam egyből a TV-be és úgy kerestessek digitális csatornát?
-
-
napata2
tag
válasz 5oultrain #37725 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, ezt a digitális adás keresést ki fogom próbálni.
De ugye jól gondolom, hogy a kábelt a TV-be kell a digitális csatorna keresés előtt bedugni, és nem a konverterbe?
SetTopBox(STB) = konverter. A Digi Tv és a UPC is ad ilyet, mivel ez dekódolja a kódolt adásokat, amelyek a kábelen érkeznek.
Neked nincs ilyened? Hova megy a kábeled, egyből a TV-be?
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest