Hirdetés
Aktív témák
-
toeki
senior tag
válasz guriga1234 #36396 üzenetére
ennél csak a pár hsz-el korábbi iMputlag volt a jobb...
-
penene
őstag
válasz guriga1234 #36371 üzenetére
Ha ha.
Mondjuk nem rossz, de asszem annyira akkor még sem izgat. Majd megnézem a pixperant, kiskocsin látható, mit tud a kicsike. Láttam pár moncsit, hogy lehessen hasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
Fidel76
tag
válasz guriga1234 #36396 üzenetére
Majdnem sikerült eltalálni. N helyett M re gondoltam.
-
Fidel76
tag
válasz Zirowe #36394 üzenetére
lg 42lc51 több mint 2 éves, szerintem lehet ennyi a 2 tv különbsége. Sőt a maga idejébe se volt csúcsmodel.
Az is lehet, hogy tényleg rossz menübe van ha alig van beállítási opció és beállításokkal jobb képet adna. Sajnos erről a tipusról nem is nagyon hallottam/olvastam. Lehet nem ártana megnézni szerviz menübe, hogy mennyit ment. -
Zirowe
nagyúr
válasz Fidel76 #36393 üzenetére
Hát nem tudom, az én tv-men az első bekapcsoláskor megkérdezte,hogy milyen menüt szeretnék, a profit, vagy az általad említett shop mode-ot.
A shop mode baromira korlátozott volt.De nem hiszem el, hogy azért mert más a két tv felbontása, ezért a színkezelése is más.
A színtartománynak és a beállítási lehetőségeknek majdhogynem azonosaknak kéne lenniük,nem?Mondjuk tényleg, ha shop mode-ba van,akkor elég lenne nyomni egy resetet a tv-n?
Most nincs elöttem a haverom tv-je, de az enyémbe van külön gyári visszaállítás opció,remélem az övében is van.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Fidel76
tag
válasz Zirowe #36390 üzenetére
Szerintem ez a BNW és trabant esete amivel találkoztál.
Kérdéseidre:
-igen
-igen
Van olyan, hogy menü és szerviz menü(Ez csak úgy nem érhető el. Pár gombot 1xre kell nyomni és az lgnél azthiszem kódot is kell beírni ilyen 0000 talán. Sima menün belül van olyan, hogy shop mode, de ez csak annyit csinál, hogy amiket átállítgattál nem menti el és kikapcsolás után visszaáll a átállítás elötti állapotra.
-Mivelhogy profi menü nincs így sehol.[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz piki1982 #36387 üzenetére
igen lg.be vagy samuba gondolkodk én is.
EW persze csak érdeklődés szinten megnézni mert drágák.samuból a 350es elég olcsó vajon mit nem tud?? a 100htz.es aza 650es verzió az 150 környéke a másik 95-100....ér annyit?
ezekkel lehet tv.t nézni digi dekoder nélkül is??lg.t még nem jártam körbe, esetleg még pana játszik de sony elég drága.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Fidel76
tag
válasz piki1982 #36387 üzenetére
Samsungba van PiP(650be).
Van akinek ez hülyeség vagy érdektelen, de valakinél ez nyomos ok.
Az a válaszidő amit írtál semmit se jelent ugyanis ez a panel fajtájából ered lg,samu nem ugyan olyan paneltipust használ és ezek csak a panelek gtg idejei. A lényeg a panel mögötti elektronikában van. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kérdésem lenne.
Haveromnak van egy lg 42LC51-es hd ready lcd tvje, elivleg egy kiállított utolsó darab volt, olcsóbban vette.
Meg van már neki egy éve.
Nekem meg egy 42lg5500-as full hd lcd tv-m.A baj a következő: lejátszottam egy 720p-s videót a tv-jén és eléggé fakónak tünt a kép, a színek nem voltak annyira élénkek, de nem csak ennél a videónál, hanem az összesnél.
Míg az én tvmen szép,élénk színekben pompázik ugyanaz a videó és minden más.A haverom tvjén eléggé korlátozottak a menübeli beállítások, képi módokból (se mozi, se játékos mód,stb) is van kb 3, xd-t se lehet ki/be kapcsolni.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális?
Ez tényleg ennyire korlátolt tv lenne?
Nem lehet, hogy mivel kiállított darab volt, ezért nem a profi menü lett engedélyezve?
Ha igen, akkor azt hol lehetne engedélyezni?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
VGYke
addikt
válasz guriga1234 #36381 üzenetére
Miért is kell levonni a reakció időt? Miért nem a 2 óra idő különbsége számít? Vagy én nem értem a módszert? És milyen reakció időt vonogatsz, mert az nálam 250ms, 10% szórással, ami ugye 25ms, így 10-30ms-os lag mérésnél 100% pontatlanságot ad és rohadtul nem mindegy hogy pl. 20, vagy 45!
Itt mindenki kedvére méregetheti reakcióidejét és annak szórását!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Jostikacska
tag
Esetleg a Philips 47PFL8404-ről vélemény?
Nem találom hogy tud e 24p-t."Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
piki1982
csendes tag
válasz dragonfx #36384 üzenetére
hali
én is így vagyok csak én a max jövő héten letudom a tv-t
nekem 2 variációm volt:
1: LG 32LH3000
+ Válaszidő:5 m/s
- LGn a fekete csík valójában szürke és zavaró
2: SAMSUNG LE-32B350
- Válaszidő:6 m/s
+ a fekete csík fekete
aztán áttértem ugyanezek 100 hrz-es verziójára - miután sokak tanácsa szerint megnéztem boltban
(rohadjak meg ha nem csigáznak fel észre nem vettem volna +kb 40ezer)
1: LG 32LH5000
+ Válaszidő:2 m/s
- LGn a fekete csík valójában szürke és zavaró
2: SAMSUNG LE-32B650
- Válaszidő:6 m/s
+ a fekete csík fekete
többen ajánlották a S-ot és kicsit kevesebben az LG-t
SAMSUNG +1 év gariÉn ezt szűrtem le, ha valaki tud okokat várom én is nagyon mielőtt megveszem!
Vagy ha rosszul tudom javítsatokJÓTANÁCS: electro world = kerüld el messzire (max érdeklődésnek jó)
amugy tudja valaki hogy létezik e olyan gitár ami PC-re és PS3-ra is jó ill. guitar hero-hoz és rock band-hez is (a speedlink-en kívül)
[ Szerkesztve ]
-
sanko7777
csendes tag
Sziasztok! 40b650 es samsungnak semmilyen zavaró imputlag-ját nem tapasztaltam x 360-on használom és a játék mód sincs bekapcsolva, ugyanis így sokkal szebbek a játékok.Előtte egy HD ready samsungom volt és engem is riogattak ezzel az imput laggal,aztán rákötöttem a boxot a 40b650-re és imputlag sehol,el sem tudom mondani a külömbséget a két tv között.Le lett tesztelve rendesen úgy voltam vele hogy ha bármilyen lagot észreveszek küldöm vissza,de semmi úgyhogy megtartom
-
dragonfx
veterán
hi!
szeretnék karácsonyra egy 82cm.es lcd.t venni.
melyik márkát ajánjátok??
mire érdemes odafigyelni?filmezésre lenne elsősorban gépről, dvd, de ha monitorként is megy ergo tudok ott játszani az még jobb, de ez csak későbbi terv, meg azért tv.t tudjak nézni rajta, és ne kelljen mindenféle hülye digitális trutyi hozzá csak rányomoma scartoit ésmenjen.
mostanság mér lettek olcsóak anynira aplasmák??azok nem jok??még a drága electro worldben is láttam panát 94cm.es 140é....
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
-
Fidel76
tag
válasz G.I.JOE #36375 üzenetére
Ja az elöző linkeden lévő timert használja mindenki. Ezen a linken amit most belinkeltél az a baj, hogy nem crt monitorral mérte, ugyanis az összes tft,lcd monitornak eleve van input lagja. Amugy az lcd monitoroknál nincs nagyobb inputlagja a mai tv-knek, sőt a legtöbb esetben kevesebb.
pld 22es lg tft monitort néztem már 19es lg crt-vel és 30 ms átlagos késése volt a crt-hez képest a timer szerint.[ Szerkesztve ]
-
G.I.JOE
senior tag
Na itt van. [link]
-
G.I.JOE
senior tag
válasz guriga1234 #36371 üzenetére
"Levonod a reakcióidődet" Ez a legjobb része!
Volt itt egy olyan teszt hogy egy óra futott egy tv elé rakott notebookon és a tv-re is ki volt rakva, majd fényképezőgép, klatty és annyi. Más idő lesz a notebookon és más a tv-n. A különbség a lagg.[ Szerkesztve ]
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Van valakinek Sharp 32d65 tv-je?Vagy egyébként mik a tapasztalatok a Sharpokkal?
A logikában semmi sem véletlen!
-
guriga1234
addikt
-
poirot
őstag
Holnap kapom meg a Samsung LE-37B650 TV-met.
Már beszereztem hozzá a HDMI-HDMI kábelt és a routerhez való kábelt. Szerintetek előbb "lőjem be" a csatornákat és utána dugjam rá a kábeleket, vagy rögtön rányomhatom, nem fogok belekeveredni ?
A másik, szintén evvel kapcsolatos; a Fibernet-nél vagyok (remélem nem sokáig), ott hogy érdemes megkeresni a csatornákat, melyik opcióval ?
Van-e valakinek evvel kapcsolatban tapasztalata ?Előr is köszönöm a válaszokat.
Ezek a TV beállítások lassan bonyolultabbak lesznek, mint egy op.rendszer felinstallálása.
-
timarcell
tag
LG LF2510-en próbálta valaki már az USB mod-ot?
Az Avforum-os Devilstrike fórumtárs szerint lehetséges, de szeretnék még megerősítés kapni pár itteni fórumozótól is akinek van közvetlen tapasztalata róla. -
anrab
addikt
válasz 5oultrain #36348 üzenetére
"Hogy lehet hátteret beállítani?"
USB-re rakod a képet amit szeretnél és mikor összedugod akkor megjeleníted, majd az opció gombbal előjön a szokásos menü plussz a beállítás háttér képnek. vagy valami ilyesmi, de a lényeg USB-options.
"a MOP local contrast bekapcsolása mire jó?"
nem tudom de a jelenség megvolt! a kép gyönyörű mikor bekapcsoltam de egy idő elteltével jelentkezik. nem rögtön. viszont addig nagyon jó a kép. színek, kontraszt meg úgy összességébe. szerintem túlmelegedik. nem gamma ez csak nem tudtam másként leírni. -
penene
őstag
válasz guriga1234 #36363 üzenetére
Akkor arra nincs ötlet, hogy mérjem le az LG input lagját?
-
octavio
csendes tag
Sziasztok!
32-es samu tv-t szeretnék venni, ebben kérnék tanácsot. 90 %-ban monitorként menne, egy Lenovo x200-as gép aprócska monitorát váltaná ki. Mindenképpen HD felbontás kellene, meg a penel színhűsége és betekintési szögei sem lennének mellékesek.
Honnan lehet megtudni, hogy az adott modellben PVA, vagy TN panel van?Ha valakinek van valami konkrét tippje, azt is nagyon megköszönném!
üdv octavio
[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
válasz guriga1234 #36357 üzenetére
Mármint a TV menüjében van egy ilyen benchmark, ami nincs előre beégetve, mit írjon? Ha igen, majd megtalálom.
Csak látnám már!![ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
válasz guriga1234 #36354 üzenetére
Olvastam, hogy játék módban le lehet venni 16-34 ms-re az input lagot.
Le szeretném mérni az LGjét is, ha megérkezik. Kiváncsi vagyok. Lehet szar lesz, mint állat, az egész TV. Ha nagyon nem jön be, akkor megkapják apukámék, úgyis újítani akarnak lcd TV-t, ez még így is jobb lesz, mint ami nekik van.
No persze ilyenre nem is merek gondolni, de a szülők simán B tervnek jók.Hogy tudom megtenni? Tudtok linkelni egy utasítást?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz guriga1234 #36354 üzenetére
Neki már mindegy, ezt alb@szta! Csak poénkodtam, biztos jó tévé lesz az is!
-
-
szabi__memo
nagyúr
Azt hiszem korai kérdés, de hátha:
LG xSL9000-el kapcsolatban van valakinek bármilyen tapasztalata???
Leginkább a Samu B6000/7000/8000-ekhez képest érdekelne. -
5oultrain
aktív tag
No, nekem sincs "gyász keret" a scenea bekapcsolásakor, igaz csak egy kép (pillangó) ál a rendelkezésemre.
Hogy lehet hátteret beállítani?
Meg még egy kérdés, te már úgy is jártas vagy a service menu ben
a MOP local contrast bekapcsolása mire jó?
Mert kipróbáltam de nem láttam, vagy nem vettem észre különbséget.
Nálam nem jelentkezett az a Gamma hiba az előre beállított képeknél( Játék, film, stb...)PSN ID: legalkriminalz
-
penene
őstag
Köszönöm a segítségeteket.
Ahogy megnéztem valóban a samunál profibbnak tűnnek a multimédiás dolgok, és valószínűleg a kép is szebb, erre jobban rámentek.Viszont mégis az LH7000-et vettem (rendeltem meg), mert bízom az LG híres input lagjában, míg a Samunál ez tényleg probléma. Aztán lehet befürdök, majd kiderül.
Őőő, köszi az értékes infót. Tehát ha netán PCre is be lehetne kapcsolni a 100 hzet, bár valszeg nem lehet, akkor az sem igazi 100 hz. Akkor így egyértelmű.
Kár..Pedig már azt hittem, hogy hogy lehetnek olyan hülyék a gyártók, hogy nem csinálnak igazi 100 hzes PC bemenetet, hisz a TV már 100 hzes... De akkor ezért, mert nem nyerne vele az ember, csak rontana.[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
válasz hattorihanzo #36344 üzenetére
Ha input lagot írtam volna 6 msre,akkor az elírás, épp mondtam, hogy az tök mindegy, mert g2g válaszidő.
Amúgy jah, jó lenne.input lag mérésre olvastam dolgot, de nem nagyon tudom kivitelezni, amit a srác írt, 2 monitort összehasonlítva.. Megmérném az LGjét ha megjön. Viszont csak egy CRTm van összehasonlításra.
Tudtok valamilyen módszert, amivel kb. le lehet mérni akár 1 monitorral, vagy CRT mellett?[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz nagynorbi #36342 üzenetére
"Legördülő EPG?"
egy szürkés átlátszó sáv jelenik meg a képernyő tetején ha csatornát váltok. annyi időre mint a csatorna név, amiben írja a jelenlegi és a következő műsort és időpontját. úgy mint mikor megnyomod az info gombot és felül amit ír. u.a. gördül le csak ugye az ismertető nélkül.
számokat meg hasonlót nem állítottam el. csak amit vissza lehet kapcsolni.
szóval nincs gyászkeret, akkor kutakodhatok! ha beállítassz háttérképet azt egészben rakja ki? mindegy mivel fényképezted? mert nekem a képnézegetőbe a mobillal készített képeket csak középre egy bélyegkép nagyságú képet rak, pedig 1280x1024-es. -
Yany
addikt
válasz penene #36329 üzenetére
Egyértelműen 7000 ha már LG, de én is inkább B650-et vennék. Bár ha a PC input lag nagyon prior, akkor jobb lehet az LG 7000. A 200Hz-et meg felejtsd el sztem. Én semmi különbséget nem láttam 100 és 200 között. Számítógépen láttam, éreztem, amikor a CRT-met még 160Hz-en hajtottam 800x600-ban, de itt egész másról van szó. Azért nem tudsz PC-n 60 Hz-től eltérni, mert ez nem az a Hz. A TV-k bevárnak a jelből 2-3 képkockányit (tehát inputlagol rendesen) és a kockák alapján interpolálnak köztes képeket és azt is beillesztik az eredeti képkockák közé. Ezt megtévesztően a Hz paraméterben jelzik, de valójában nem valódi frissítési frekvenciáról van szó.
PC-n tehát azért érdemes kikapcsolni a 100 és egyéb Hz-eket, mert az jelentős input lag-növekedéssel jár.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
őstag
válasz penene #36339 üzenetére
Talán ebben az egyben jobb az lg. De itt már lemérték a 40b650-et is. Több innen. A te döntésed.
-
penene
őstag
válasz johnny82 #36337 üzenetére
őőő. Eléggé megkavartatok, de ennek örülök.
Elsődlegesen PCn fogom használni, játék, stb.
Grafika nem érdekel. A multimédiás dolgok egyelőre nem nagyon prioritásban érdekelnek, de azért néznék heti 1-2 filmet + TV.Az input lagra baromi háklis vagyok, sajna nagyon érzékenyen érint.
Erről sajnos nem láttam még összehasonlítást/infót a B650-651-ről, csak annyit, hogy 6 ms, míg az LGLH7000 2 ms. Ami ugye lehet épp nem jelent semmit. Csak hát mégis parára ad okot.Hát én néztem hétvégén 47es LG5000 (vagy 6) TVt ismerősnél, direkt teszteltettem, egyedül a videó darabossága, ami zavart, de hát PCről csak 60hz megy.
[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
Valóban többet tud az LGnél 37es méretben, tényleges real movie.
Viszont 6ms, míg az LG 2 ms, és nekem az input lag sokat számít, érzékeny a szemem.Persze ez lehet semmit sem jelent, mert ez úgyis g2g, de ezt tényleg látnom kéne. Viszont arra most nem nagyon van lehetőség.
-
őstag
válasz penene #36335 üzenetére
Félre ne érts, nem belepofázni akarok a dolgodba és Samu marketinges sem vagyok, mielőtt bárki azt hinné! Én mindenképp B650-et ajánlom, én is amellett döntöttem, szerintem korrekt tv, korrekt áron. Bár 37-esben elvileg gyengébb panel van (guriga1234 mindjárt jön és elküld a picsába ), de szerintem olyan rossz és sok különbség nem lehet. Mindenképp meg kell nézni élőben. 40B650-nek tükrös a panelje, ami engem nem zavar, de másnak zavaró lehet. Nekem Philips 42PFL7404 volt még alternatíva, de azt kilőttem, mert nem tudja a real 24P-t, (szerintem) a feketéje is gyengébb, valamint B650 jobb multimédiában.
Mod: de az tükröződésmentes.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz penene #36322 üzenetére
Megmondom őszintén nem nagyon néztem LG-ket a rossz feketéjük miatt, de szerintem a 100Hz elég. Mondom én csak sportot nézek 100Hz közép vagy maxra állításával, egyéb esetben minimumon van és így engem már nem zavar. Ezt olvasd el.
(#36332) hattorihanzo: Ahhoz, hogy megtudja őt zavarja-e, el kell menni és meg kell nézni. Mert, ha zavarja, otthon is zavarni fogja.[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
Mit gondoltok?
a 7000 felé dőlök a sok egyéb különbség miatt, a 200hz helyett. -
penene
őstag
válasz penene #36329 üzenetére
Annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy korábban CRTn játszottam 100 hz és 120 hz összehasonlításán (gyakorlatilag FPSnél 100 fps vs 120 fps), és én nekem feltűnt, hogy a 120hz szinte folyik a 100 hzhez képest. 150 hz vs 120 hz már nem volt annyira szembetűnő.
Ergo a 100hz még "röcöghet" a 120hz-hez képest, de az már tényleg hab a tortán.
Inkább az zavar, hogy csak 60hz megy a PCn a TFTknél, így csak 60 frame/seccel lehet játszani. NFSnél eléggé röcög, bár haver hülyének néz, hogy ilyet látok. SAJNOS De attól még venni fogok TV-t, lecserélve a mostani 21es CRTm. -
penene
őstag
Összehasonlítás: LG 37"
LH5000 vs. LH7000
Amit a leírásból látok, lehet, hogy az infó torz.
Főleg azokat állítottam szembe, amik számomra érdekesek, ill. amikről nem tudom, micsodák.LH5000 mellett szól:
Dual XD Engine™ FullHD (ez mit jelent?) Másiknál nincs írva.
TruMotion (200Hz)LH7000 mellett:
Dinamikus kontrasztarány: 100.000:1 (másik 80.000:1)
WCC (Széles szín ellenőrzés)
Színhőmérséklet választás
Anti-Dazzling (Szemkímélő rendszer)
xvyCC
Intelligens fényerő-szabályozás
Változó fényű LED (ez a led kikapcsolás sötétkor, hogy szebb legyen?)
Bluetooth (fotó küldés és headset)
DivX (HD/SD) lejátszás USB-ről
Dolby Digital DekóderA panel válaszideje ugyanaz mindkét típusnál.
Kérdés: esélytelen, hogy PCre kötve lehessen választani a truemotion 100hz 200 hzet, és csak a 60 hz megy?
Mert amennyiben valamelyiknél állítható,akkor a 100 hz elég a PChez, 200 hzben valszeg úgysem lehetne jól hajtani.
Ati HD4870 fogja hajtani.Ami egyedül az LH5000 felé húz, az CSAK a 200 hz. Árkülönbözet nem játszik.
[ Szerkesztve ]
-
piki1982
csendes tag
szerintetek egy geforce 9600gt - vel (vagy újitva egy ati radeon hd 5770-ra) monitorra kötve egy 81centis full hd tv-t zavaró hogy nincs a tv-n 100hrz? a jelenlegi monitorom 60hrz-en van és eddig nem is figyeltem hogy "röcögne" a kép, csak itt olvasom. Vagy ez tök más dolog?
-
Yany
addikt
-
penene
őstag
válasz johnny82 #36320 üzenetére
Hali, és a 100hz és 200 hz közötti röcögés is szerinted lehet ok a 200hzre? Vagy azért az már nagyon vájtszeműeknek való?
Nekem elég gáz, ha röcög, de eddig CRTn is 100 hz = 100 frame/seccel néztem mindent, és az jó volt.
150 hzen is próbáltam, az láthatóan folyamatosabb volt, szinte folyt a kép, de hogy ez nemtom pl. TVnél mennyire látszana.
Még mindig LG 37" LH5000 és LH7000 között vacilálok, de fél órán belül döntök.
Egyik oldalon a 200 hz, másik oldalon a kicsit fejlettebb dolgok állnak. 10e forint a különbség a 200 hz javára. -
piki1982
csendes tag
hali
szerintetek melyik?
SAMSUNG vagy LG
monitornak használva (játék/film)
[link][ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz denes123s #36319 üzenetére
Elmész egy nagyobb műszaki boltba, ahol sok tv van egymás mellett (én MM-ba szoktam járni, az van legközelebb hozzám). Ha szerencséd van, nem analóg adás megy rajtuk, hanem valami jó minőségű digitális akármi (általában ez így van, mert a tévéket így könnyebb eladni). Megnézel egy 100Hz-es tévét és egy nem 100Hz-es tévét (lehetőleg egymás mellett, hogy egyszerre tudd figyelni a tartalmat). A 100Hz-es sokkal folyékonyabban jeleníti meg a gyorsabb mozgásokat (ha be van kapcsolva persze a 100Hz), míg a nem 100Hz-es tévén kicsit úgymond "röcög" az adás. Na, ha ezt te észreveszed és zavar, akkor mindenképp megéri a +40K-t, mert aztán állandóan azt figyelnéd. Engem rohadtul zavart, de az asszony észre se vette. No, így lett nekem 40B650-em.
(#36317) Yany : ha usb-ről nézek filmet, annak a beállításai megmaradnak, ha visszarakom sima tv-re. Gondolom ez a többi bemenetnél is így van akkor, de inkább várd meg, míg valaki olyan ír, aki már több bemenettel próbálta.
(#36316) dark/night: szerintem kell a 100Hz. Egyébként miért Sony? Más típusokat is néztél?
(#36314) toeki: HD5770. 4870 1GB szintjén van, de sokkal kevesebbet eszik és már DX11-es, időtállóbb.[ Szerkesztve ]
-
denes123s
tag
Üdv!
Mint itt sokan, én is új tv vásárlása előtt állok. Két típust néztem ki magamnak. Az egyik a samsung 40b530, a másik pedig a 40b620. Abban kérném a segítségeteket, h érdemes lehet-e kifizetni a 40ezer forintos különbözetet a 100Hz-ért és a +1 hdmi és scart csatlakozásért, vagy általános felhasználás és képminőség szempontjából tökéletesen megefelelő a 40b530 is?
Előre kösz! -
dark/night
csendes tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat (tuso, johnny82, emre33), bár abban még mindig nem sikerült dűlőre jutni, hogy v5500 vagy w5500, kell-e a 100 Hz, vagy sem...
Továbbra is várom a hozzászólásokat, illetve v5500/w5500 tulajok jelentkezését a tapasztalataikról, akár privátban is...
-
toeki
senior tag
énis erre gondoltam gyakorlatilag filmnézésnél semmi különbséget nem fogsz érzékelni mert a tv-re ez a kártya is kinyomja a fullhd-t, ám ha ujabb játékokat is 1920*1080 ban akarsz ahhoz már nem árt valami izmosabb kari
akkor kicsit off:
40ezres kategóriában most a legjobb ár/érték arányban az ati 4870 -es kártyák 1gb ddr5 rammal szerelve, nvidia vonalon pedig a GTX260 - asok (árgép.hu vagy olcsobbat.hu-n lehet leskelődni hátha találsz olyat ami tetszik)
on -
anrab
addikt
válasz nagynorbi #36309 üzenetére
az elején én is tapasztaltam de megszűnt. azt hiszem mikor elősszőr állítgattam. azóta nem, pedig most belekavartam rendesen a service menübe. a scenea azóta egy vastag fekete kerettel jelenik meg! mondjuk saját háttérrel még nem prógáltam. azt hiszem előtte teljes képernyős volt. nálatok hogy van? teljes képernyő? mert bizonytalan vagyok.meg még egy. csatorna váltásnál nem írja ki hogy mondjuk RTL KLUB vagy más csat. nevet. van ahol azt írja undefinied vagy semmi. de viszont lett egy legördülő feketés csík ami az EPG. váltásnál legördül és írja a jelenlegi és a következő műsórt és idejét. vagy ez a DIGI kábelszolgáltatótól függ?
más is válaszolhat! philips, vagy akinek ötlete van. -
Sanyabá
senior tag
válasz guriga1234 #36291 üzenetére
Annyit szeretnék hozzá fűzni,hogy igazad van.Ma voltam az ElektroW.-ben megnézni a Samsung 40....LED tv.Eszméletlen gyönyörű képe volt. Igen de mikor szóba elegyedtem az eladóval az elmondta hogy direkt van a Samu-nak erre a célra egy bemutató demója ami tökéletes felvételeket foglal magában.No akkor mondom próbáljuk egy pendrive-ra töltött HD-s filmmel,mit ne mondjak katasztrófa volt a demóhoz képest a film.Ekkor kezd el gondolkodni a vevő hogy megér-e 400ezret a Led-s tv? Ja, az áruház dig.adásainál sem hozta azt a minőséget amit elvártam tőle.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz nagynorbi #35525 üzenetére
Nos találtam megoldást, de csak félmegoldást, és nem tudom, hogy esetleg nVidia kártyáknál hogyan működik a dolog, de ATI-nál ha a CCC-ben a DTV menüpont alatt a pixel format-ot limited RGB-re (Studio RGB), vagy RGB PC Standard-ra (full RGB) állítom az alap YCbCr4:2:2 helyett (nekem legalábbis ez volt az alap a CCC telepítése után), akkor helyreáll a dolog, de viszont a fehér, szürke színek némely árnyalata kap egy ici-pici rózsaszínes beütést.
Nem éppen kielégítő, de közel sem annyira zavaró, mint az a borzalmas UV-zöld-rózsaszín.Aki ilyen hibát tapasztal, az kérem, hívja fel a philips supportot (ahogyan én is tettem), mert minél több az ilyen bejelentés, annál valószínűbb, hogy hamarabb oldják meg a problémát (már ha ezt szoftveresen meg lehet oldani).
Azt hiszem, hogy ingyenes a szám: 06-80-01-81-89 -
JuliuS
tag
no panik, a digi adja így. nekem samsungom van, és pontosan ugyanez a jelenség.
az m1 hd esetében ugye ha hirtelen 4:3-as műsor kerül adásba (mint mondjuk egy reklám), akkor torzan látod, míg a dunánál - ahol nagyságrendekkel kevesebb a 16:9-es adások száma (kb nem is emlékszem, hogy láttam-e már az alatt az egy hét alatt, amióta megvan a tévé) - ezt elkerülendő 4:3-ban adják ki a jelet.
-
zhagyma
őstag
válasz guriga1234 #36290 üzenetére
Úgy gondolod.
-
tuso
tag
válasz johnny82 #36301 üzenetére
Az 1080/24p megjelenítésnél is nyugodtan bekapcsolhatod a 100 hz-et, ha nem akarod, hogy gyors mozgásnál "röcögjön" a kép. Ilyenkor ugyanis a megtöbbszörözi a képkockák számát két képkocka közé újakat számol (interpoláció). A moziélmény (a képsebesség a 24p kandenciája ) megmarad és a gyors mozgás is egyenletesebb.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest