- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV - tapasztalatok, tanácsok - Archívum III.
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
48100 - 48001
50124 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
nightshadow
veterán
Ez a „brazil szappanopera” effekt, amit a 100 Hz okoz. Ha kikapcsolod a 100 Hz-et, akkor megszűnik. Viszont akkor meg gyors mozgásoknál kicsit elmosódott lesz a kép.
-
balhamster
csendes tag
Sziasztok! Egy lg lh4020 (gyakorlatilag ua, mint az lh 4000). A kérdés az, hogy amikor dvd nézünki rajta, de a tv-s filmek is úgy néznek ki rajta, mint ha egy dél-amerikai sorozat lenne. Nem "mozi-szerű" a kép. Remélem érthető, hogy mire gondolok. Gondolom ez a 24p dologgal függ össze. Valaki fel tud világosítani a témában, hogy mitől van ez? Hogy lehet korrigálni? Köszi!
-
VGYke
addikt
SamuB7000 (szerintem osd tök ua. mint B650stb). DigiKábel TV szolgáltatónál, Auto hangolással, csak a 354,362,794Mhz-en talál digitális csatornákat, a 370,378,770,778,786Mhz-en nem. Most nincs, vagy kézzel kezdjek keresni?
"Kézzel" hogy kell nekifogni, mit hova állítsak? -
rígel
őstag
-
rígel
őstag
Én fix IP kiosztást használok otthon, így a tv-nek is fix IP címet adtam. Egyből működött.
Másnap, amikor próbáltam, ugyan ez a hibaüzenet volt. Nem igazán tudtam mire vélni, gondoltam, este megnézem. Úgy is lett, de akkor meg minden jó volt. ezt még eljátszotta 2-3-szor, amikor jött az új fw. Azóta nem találkoztam a hibával, úgyhogy valszeg az utolsó előtti fw bugos. -
Lanchadan
csendes tag
Nos, nálam nem ez volt,de azért kössz a tippet

Nem az én oldali hálózattal volt gond (ezeddig tökéletesen ment, és megy is a net újra), és eddig is autón volt. Most, hogy ezt a hibát kaptam próbálkoztam mindenféle beállítással, és a teszt sikeres is volt minden esetben. Ennek ellenére mindíg ez volt a hiba. X idő elteltével meg újra elkezdett menni rendesen, anélkül, hogy csináltam volna bármit... Ráadásul másnak is gond volt ezidőben, tehát nem nálam volt a hiba (neten amit láttam erről a hibáról, ott is azt írták, hogy időszakos volt a hiba, és helyrejött magától).
Nekem továbbra is úgy tűnik valamiért első lépésként megpróbál elérni valami központi szervert... -
stimea
tag
Nekem volt ilyen!
Az én butaságomból!
1 per 4-es Linksys routerem van. Automatikus IP kiosztásra van állítva. 2 PC, 1 műholdvevő és most már a 40B650T2W(jegjobbtv) van rajta. Ennek ellenére minden áron IP címet, meg átjárót akartam konfigurálni! Nem ment routerrel és nélküle sem. Pedig a TV-n a hálózati teszt mindig mindent kipipált. Hát persze! Hiszen autó minden. Most a 3000.2 van rajta, de semmi baj nem volt 2005.0 FW-vel sem. Beállítások -> Hálózat -> Internetprotokoll: Auto. Abban a pillanatban jó lett! Persze a modem és a router power on. -
Lanchadan
csendes tag
-
c41r0^
őstag
nem fért bele a szerk-be:
a Game mód csak abban az esetben aktív egyáltalán a menüben a "Beállítás/általános/" alatt, ha az a HDMI IN, amibe dugtad a VGA-t nem "PC"-re van megcímkézve, hanem másra vagy semmire
a dedikált PC port pedig nagyon fontos, ez minden TV-n fel van tüntetve "HDMI (DVI)" néven (pl. régebbi Samuknál HDMI2, az újabbaknál HDMI3, az LGknél szinte mindig a HDMI1 és a Philipseknél pedig mindegy, mindet PC módra lehet tenni)
tehát pont az sosem áll együtt, amit te írtál, mert ha PC-re van megcímkézve és a jó portba dugtad be, akkor inaktív a Game mód és nem aktiválható VGA-val 60 Hz esetén
A Game mód egyetlen felhasználási területe az, ha van egy konzolod, az adott HDMI IN-t, amire rádugtad a konzolt megcímkézed "Játék"-nak, és ezek után bekapcsolod a Game Mode-ot.
egy kicsit előbb elírtam a postomban: én sem tudtam azt kipróbálni, hogy a PC és a Game mód egyszerre legyen aktív, mert nem lehet, mivel a Game mód kiszürkül értelemszerűen...
azt tudtam csak kipróbálni (és csak ezt is lehet), hogy ha nem PC-ként, hanem pl. "DVI-eszköz"ként címkézem meg azt a HDMI portot, amire a VGA-t dugom (HDMI3), és ezek után bekapcsolom a Game módot (mert ekkor már aktiválni lehet, mint fentebb írtam), akkor van-e különbség az input laggal kapcsolatban azzal szemben, mintha PC-ként címkéztem volna meg és ekkor inaktiválódik a Game mód... jelentem: nem volt semmi különbség, tehát ugyanakkora volt a lag, mintha csak simán PC módban hajtanám
a VGA-t természetesen minden esetben 60Hz-en értem
de szerintem már túlmagyaráztam (de ezek szerint muszáj, mert ritka az olyan ember, aki olvas pl. manualt)
-
c41r0^
őstag
nem írtam hülyeséget... én vagyok az, aki állandóan 100%-ra kiteszteli az összes cuccát és ha valami nem úgy működik, ahogy elméletben kéne neki, addig nyüstölöm, míg nem találok rá megoldást
ne haragudj, de szerinted leírnám ezt a fórumba, ha nem teszteltem volna agyon kétszázszor a dolgot a saját TV-men?
10 éve játszom Counter-Strike-ot vsync off-al, szóval nagyon megérzem, ha valami nem úgy működik, mint egy CRT vagy LCD monitoron, most az LCD TV-n játszom jó ideje, kb. 1,5-2 éve (LG32LC51, LG32LH4010 és most Samu37B679)és a Samumnál nincs semmi különbség input lag tekintetében, ha PC módban van és plusszban rákapcsolod a Game módot, vagy ha csak simán PC módban van, persze mindezt szigorúan 60 Hzre értem, VGA-val digitálisan összekötve a TV-t
mivel ha a VGA 60Hzen hajtja a TV-t és a TV PC módban van, ez eleve kikapcsolja az összes képjavító funkciót
sőt, a TV-n eleve ki van szürkülve a játék mód bekapcsolásának lehetősége, ha a PC-re dedikált HDMI IN-be dugod a VGA-dat... ami jelen esetben a HDMI3
akkor ki ír hülyeségeket?
-
anrab
addikt
-
ZsZso
Közösségépítő
Sajnos nem DigiTVm van, így a dolog felejtős.
Egyébként PCvel kapcsolnám össze néha a TV-t, plussz filmnézésre lenne.
Valami konkrét tipp? Egyszerűen nem tudom hogyan kereshetnék olyan LCD TVket, amikben PCMCIA slot (+ DVB-C tuner) van.Elképzelhetőnek tartjátok, hogy (kb) 200k -ig bezáróan találhatnék ilyen 37''-42''-os TVt?
-
emre33
addikt
-
Lanchadan
csendes tag
Sziasztok, beraknám ide is, bocs érte minden nem Samusnak...
Látott már valaki olyan hibaüzenetet B650-en Internet@TV indításnál, hogy "A kapcsolódás sikertelen hálózati interferencia miatt. Csak a beállítás menü engedélyezett"? Beállításoknál tökéletesnek lát mindent, megy a teszt mind DHCP-vel, mind fix beállításokkal, de ez a sz@r állandóan ezt dobja, ha el akarok érni a widgeteket... Egyáltalán milyen interferencia van TCP/IP protocolban?Próbáltam rotutert újraindítani, kábelt kihúzni/bedugni, de semmi... Firmware frissítés óta most próbálom először, és attól félek az lesz az oka... Más nem tapasztal ilyesmit? Illetve ismer valaki megoldást/okot erre?
-
bolcsodal
addikt
Valakinek sikerült már LG 32LH2000-en az USB hack? Nem vennék médialejátszót, ha nem muszáj...
-
zhagyma
őstag
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Nálam a digitálisokból az m1 maradt, a TV2 és RTL-nél kép van, hang nincs.
Aztán az analógoknál is volt valami kavarás, pl. ECHO felszívódott.
Már csak azt nem tudom kideríteni, hogy Salgótarjánban milyen csatornáknak kellene jönnie digitális adásként, mert ahogy régebben láttam, ez is változó városonként...
Marad az ismételt aut. keresés, sorbarendezés, elnevezgetés, hogy az a ........
-
emre33
addikt
-
dh66e
veterán
-
zhagyma
őstag
-
zhagyma
őstag
2010.03.01-től a DIGIkábel a 834,842,850,858 MHz frekvenciákról leköltözött a 770,778,786,794 frekvenciákra, ahol még ez nem így volt (2010.03.01-i ASZF). A TV újrahangolása ajánlott ...
dantre Ha újrahangolás után "kockásodik" hívd az ÜFSZ-t. Valószínűleg az új frekik jelszintje kisebb a kelleténél vagy TS muxolási problémák is lehetnek.
-
dh66e
veterán
-
VGYke
addikt
Akinek kábeles Digi-TV a szolgáltatója: Nálatok is eltűnt jó néhány csatorna, illetve a digitális adások közül m1-en kívül minden? Mi ez? Valami átmeneti hiba, végleg megszűnt, vagy áthelyezték őket?
Nagyon nem szivesen fognék neki az ismételt program kereséseknek, elnevezéseknek, sorrendbe rakásnak!
-
c41r0^
őstag
az RF MUTE Time default értékét nem tudom, de az advanced menü ezt mondja a TVdről:
2008-as verziószámú firmware van a TV-n (ennél nincs újabb FW B550-hez, ha jól látom a support oldalon), AUO 50/60Hz FullHD felbontású, CCFL háttérvilágítású panel van a TVben (mondjuk ebből az érdemi infó egyedül, hogy AUO gyártmányú a panel)
-
Sátán44
addikt
A SAMSUNG LE-32B550 és az LE-32B550 A5W ez egy és ugyanaz?
-
VINIKOR
senior tag
Írtak nekem a Samsung B550 tv-nél egy beállítási módot.
Szerviz menüben a WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE és HIGH DEVI menüket on-ra kell állítani.
Nálam a WISELINK MOVIE nem aktív és nem tudom átállítani: [link]. Ilyenkor mit lehet csinálni?Másik gond, hogy amikor beléptem a szerviz menübe a legelső menüpontot az RF Mute Time-ot véletlen elállítottam. Ezt: [link]. Most 600-on van, de nem láttam, hogy mennyi volt eredetileg. Mi volt az eredeti érték?
Ez meg a szerviz üzemmód bejelentkező ablaka: [link]. Mond ez nektek valamit? Lehet frissíteni?
Köszi a választ!
-
c41r0^
őstag
ne hallgass ORCA58-ra
ne Game módba tedd, mert akkor csak a "Normál" képbeállítási profil lehetőségek lesznek aktívak és állíthatóak, PC-nél amúgy sincs értelme a Game módnak, ez konzolokhoz lett kitalálva
ehelyett állítsd a VGA-t 1920x1080@60Hzre (de gondolom már így van) és a TV-n a HDMI3-ba (vagy ahol ez a felirat látható, hogy "HDMI x (DVI)" , de sztem ez nálad is a HDMI3 lesz) dugd a VGA-ből kijövő HDMI-HDMI vagy DVI-HDMI kábelt, majd a TV menüjében a bemenetek címkézésénél a HDMI3 bemenetet állítsd "PC"-re
ebben az esetben szintén minden képjavító áramkört kikapcsol a TV, de mind3 profil (mozi, általános, kiemelt) megmarad és szabadon állítható, valamint az inputlag is eltűnik ugyanúgy, mintha Game módba kapcsoltál volna, nem mellesleg ha így váltasz a VGA-n 24 Hzre vagy 50 Hzre filmnézéshez (ha a képfrissítés [Hz] egyenlő vagy egészszámú többszöröse a film FPS-ének, akkor lesz szaggatás és minden sallangtól mentes lesz a kép ), a 100 Hz (Trumotion) bekapcsolás lehetősége is megmarad majd
-
SpeedR
őstag
-
ORCA58
addikt
-
VINIKOR
senior tag
HELP!
Samsung 32" B550-es tv-m van. Elállítottam a PIN kódot, most meg elfelejtettem. Hogy tudom visszaállítani alaphelyzetbe? Vagy megnézni valahogy?
Köszi a segítséget!
-
bacsisza
csendes tag
Olyan gondom van, hogy vettem egy Samsung TV-t és nem is gondoltam, hogy gond lehet abból, hogy 100Hz es, de most hogy összekötöttem a gépemmel érezhetően késik a TV képe, azt mondták, hogy azért mert TV 100Hz es a számolás miatt mait aTV csinál.
A TV-m : http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/lcd-tv/LE32B650T2WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=
VGA :ATI 4890
Erre létezik valami megoldás? -
BBéci
legenda
-
Krisz_82
tag
-
BBéci
legenda
-
rígel
őstag
-
romulan
tag
-
Krisz_82
tag
-
Remiel
őstag
-
rígel
őstag
Én nem találtam olyan tesztet, ahol konkrétan a Samsung b650 és a Philips 7404 lett volna összehasonlítva, ezért olyan tesztoldalakat néztem, ahol mindkét tv -t ugyanazon szempontok alapján, ugyanolyan körülmények közt tesztelték és pontozták. Minden esetben a b650 kapott több pontot, és csak a hangminőségben volt jobb a Philips. Bár a különbség szerintem elhanyagolható.(az meg nekem nem mérvadó, nem a tv csipogóit használom)
Ezeknek nagy szerepe volt abban, hogy a Samut válasszam. -
anrab
addikt
-
BBéci
legenda
-
anrab
addikt
-
rígel
őstag
Én nagyon sok teszet olvastam, és fájó szívvel döntöttem a Samu b650 mellett. Minden tesztben egy hajszállal a Samu nyert (kivéve hangminőség), viszont nekem design-ban a philips sokkal jobban bejött. Legszívesebben mindkét tv-t megvettem volna, de dönteni kellett. Féltem, hogy meg fogom bánni, de nem így lett szerencsére.
-
anrab
addikt
-
rígel
őstag
-
rígel
őstag
Igen, ezt én is olvastam, sőt sokáig szemeztem egy philips 42pfl7404-gyel.
Lehet hogy még jobb lenne a mostani analóg adásom minősége. De nem hinném, hogy annyival jobb legyen, hogy egy olyan minőségű adásból ami egy 6-os Samun nézhetetlenül Sz@r, sokkal jobbat tudna varázsolni! Akkor meg nem sok értelme van. -
anrab
addikt
-
benceyce
tag
Vissza olvastam és tavaly nyáron volt még szó input lag-ról lcd tv-ken. Nos én is nézegetek egy kisebb tv-t ami FPS játékra is kiváló lenne és szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit érdemes venni különböző méretekben/árfekvésben. Előre is köszi

-
rígel
őstag
-
rígel
őstag
Az a baj, hogy ha megnézed ugyanazon analóg adást ugyanazon a tv-n, sosem lesz egyforma. Nem csak akkor, ha különböző a szolgáltató, még ugyanazon szolgáltatón belül is nagy különbségek vannak.
Mi egy ismerősömmel egyszerre vettünk teljesen egyforma tv-t. Mindkettőnknél upc a szolgáltató (ugyanaz a város) Nálam meglepően jó a minőség, némely csatorna pedig kiváló! A régi sony crt-mhez viszonyítva.
Ugyanakkor az ismerősömnek annyira pocsék volt, hogy azonnal váltott digtális csomagra, így minimálisan jobb most nála a minőség.
Szóval sz@rból nem lehet várat építeni, legyen bármilyen jó tuner a tv-ben, ha meg jó az analóg jel, egy átlagos tunerrel is elég jó a képminőség. -
Sátán44
addikt
-
rígel
őstag
-
anrab
addikt
-
Deckcore
csendes tag
sziasztok
Pc röl(5.1 es hangkártya) hogyan tudom a hangot az LCD TV hangfalaira át juttatni?
vki pls! A képet megoldottam már DVI-HDMI kábellal és tökéletesen megy. -
BBéci
legenda
-
Remiel
őstag
a következő tanácsot kaptam:
Ha nincs HDMI kimenet a boxon akkor a komponens /zöld(Y)kék(Pb)piros(Pr)/ kimenetet használd. Ha az sincs akkor jöhet a scart csatlakozó, amit a beállításaiban RGB-re állíts.
digi tv "tányéros" szolgáltatás van kies lakunkban és scarttal tudom most összekötni a beltérit a tv-vel, de nem találok ilyen opciót a menüben, csak elnevezni tudom a scart bemenetet... tudja valaki hol tudom állítani? (samu B530)
-
ZsZso
Közösségépítő
-
Sátán44
addikt
Akkor érdemes hát megvennem az 32B550-t?
-
ZsZso
Közösségépítő
Ó az jól hangzik! Egy valamit azonban még mindig nem értek.
Azt olvastam, hogy ahhoz, hogy SetTopBox nélkül tudjak digitális kábeltévézni szükségem lesz egy (a kártyához tartozó) modulra, amit egy PCIMCA foglalatba kell betenni. A TVn valószínű nincs ilyen foglalat, innentől kezdve a DVB-C is értelmét veszti. Kihagytam valamit? (Elnézést, hogy virágnyelven beszélek
, de még nincs elég tapasztalatom ezen a téren) -
anrab
addikt
-
anrab
addikt
pl.: zajmentes kép és valósághűbb színek. az automatikus képformátum kezelése nagyon tuti. nincs pixel összemosás. nincs doboz hangja és még mozizáshoz is simán megfelel. mondjuk egy 500000 ft-os erősítőn biztos jobban szól, de most tv-ről van szó.
és végül a szaklapok és tesztelők elismerése a philips tv tunereivel kapcsolatban. -
Sátán44
addikt
-
rígel
őstag
-
dabadab
titán
A TV-ket, ne egymást elemezzétek.
-
Hedgehanter
őstag
Igy van.... Eleg lotto tipusuak de 580 euro-ert nagyon jo vetel volt es ahogy mondtam a felso kereten van egy 2 cm-es karcolas.. 3 kategoria van A, B, C. az A az band new semmi gazzal (nem tetszett a tulajnak ect), a B az new kicsi gazzal, a C meg nagyobb gazzal de meg a 30 napon beluli hasznalat utan lettek visszavive vagy uj es gaz volt vele mint az enyem hogy mikor kivettek a dobozbol a keret karcos volt (vagy ok tettek azza)...
-
nightshadow
veterán
Akkor amit vettél az refurbished készülék volt? Azért volt ilyen olcsó?
-
Sátán44
addikt
-
GBogyó
tag
Köszönöm, még valóban nem. Egyelőre csak UPC kábel érhető el nálunk DVB-C-ben, de csak a digiről tudom, hogy fogható lenne "szabadon".
Az UPC kábel megy egyrészt nagyon sovány számomra HD tekintetében, saját STB-t használ, és mocskosul drága.
Akkor már inkább HellóHD. De ez már off volt. -
Router
őstag
Nem változik semmi a a képarány változtatásnál. Nagyítani persze lehetne de úgy szutyok a minőség.
Nálam itthon t-home SAT tv van és egy LG 42LF65 de itt semmiféle ilyen probléma nincsen. Itt beállítom a képarányt és azt is látom ellenben az optikás IPTV-vel ami bátyámnál van a samsung tv-hez.
-
zhagyma
őstag
-
Remiel
őstag
-
Sátán44
addikt
Szeretnék vásárolni egy Samsung LE-32B550 A5W LCD televíziót,sajnos itthon fibernetem van, nagyon pocsék lenne a kép?
-
zhagyma
őstag
-
PLaci58
addikt
Nem biztos, hogy fogod tudni használni, ugyanis ahhoz még az is kéne, hogy a szolgáltató ne kódolja le a jeleket. Mivel az LG nem állapodott meg (tudtommal) a magyarországi kábelszolgáltatókkal, hogy milyen rendszerben, milyen kódolással dolgoznak, ezért nem is reklámozza a TV-it nálunk DVB-C-vel, mivel nem tudja garantálni, hogy nálunk jól fog működni. A kábelszolgáltatók pedig igyekeznek ragaszkodni az STB-hez, amibe kell a kártya a kikódoláshoz.
-
GBogyó
tag
Köszi, legalább már egyértelmű. Adatlapokban egyáltalán nincs benne sehol, legalábbis sehol nem találtam, de ezt a Finnországot már olvastam. Csak nem volt leírva, hogy ez DVB-C-t jelent.
Nálam egyelőre még amúgy sem érhető el STB nélkül fogható DVB-C jel, de legalább tisztában vagyok vele, hogy tudja.
Köszönöm! -
PLaci58
addikt
-
Remiel
őstag
Sziasztrok lenne egy kérdésem...
Tegnap vettem egy Samsung 40B530P7W - t és nem tudom, hogy kell e upgradelni [ezzel itt], amit a samu oldalán találtam.
Nem értek hozzá, de gondolom meg lehet nézni a menüben a verzioszámot, ami a tv-n van jelenleg. A kérdés az, hogy érdemes e?
-
dabadab
titán
-
Router
őstag
Ezzel nincs is gond de a STB-on 16:9/4:3/720p/1080 beállítások vannak. Ezt mindet vég próbáltuk de eredménye nem volt. Némelyik adónál megvolt a teljes képernyő de a többinél a sima 4:3 képet mutatta. A tv-n is hasonló képarány beállítások voltak és ezeket állítva sem lett jobb egyik variációnál sem.
-
PLaci58
addikt
Kezdjük az elején!
A 1080-as felskálázás csak a HDMI kimenetre érvényes (és a komponensre)!
A Scart analóg és arra nincs felskálázás.
A HDMI digitálisan átviszi az adásba kódolt képarányt (4:3,16:9) és közvetlenül tudja vezérelni a TV-t.
A Scart-nak többféle csatlakozási lehetősége van (kompizit, S-video, RGB), de mindegyik analóg. A Scart "üzemmódját" az STB-n lehet beállítani, amit a TV felismer. A képarányt az analóg jelből kellene felismernie. Ezt a TV-vel simán felülbírálhatod (beállítassz 16:9) és akkor minden Scartról jövő jel az általad beállított képarányban jelenik meg.
A HDMI ennél sokkal "inteligensebb"
-
Router
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung A656 TV és egy T-Home IPTV. Hiába állítunk bármit a képarányoknál, némelyik csatornán összeugrik a kép 4:3-ra pedig a set top box 1080-ra van állítva és a tv-n is kipróbáltunk mindent?
HDMI-vel áll fent ez a helyzet, scart-al tökéletes. Valaki tud ebben segíteni?
-
Mersant_le
csendes tag
-
Hedgehanter
őstag
3 hete vettem KDL-40w5500-at 580 euro-ert..... Felso keret 2 cm-es karcolas.....
Aktív témák
-
48100 - 48001
50124 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV - tapasztalatok, tanácsok - Archívum III.
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Pop 2 Vision: a Fractal új Pop szériás háza az üveg szerelmeseinek készült
- Gyúrósok ide!
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Konteó topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Hp 830 G7 Core i7 10610U 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával számlával
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman I3 Edge FSP 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5120, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de még nincs elég tapasztalatom ezen a téren)