Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• domi007

őstag

válasz hankpoke #76 üzenetére

Fresnel csak azért kell,mert a LED-eknek is van egy sugárzási szöge,párhuzamosítani kell a fényt hogy egyenletesen legyen megvilágítva mindenhol a TFT, bár erre lehet más eszközt is találni.
    THX!
    DE akkor az lenne a kérdésem(mert én ilyen telhetetlen vagyok):
    Az addig OK, hogy egyenletesen kell megvilágítani az LCD-t. Ez természetes. Én azonban, amilyen lencsét, mint fresnel láttam, az rohadt erős nagyító volt. Na mármost, ha a fresnel nagyít, akkor gyűjtőlencse, nem? Ami eléggé inkább egy pontra gyűjti a fényt (mint egy geyszerű nagyító), nem pedig egyirányba rendezi, és egyenletesen világít meg egy nagyobb felületet...
    Én egyébként azért ragaszkodom makacsul vmilyen notebook, stb. lcd-hez, mert én minnél inkább valódi projektorra hasonlító kivetítőt építenék. Nos egy olyan proji, amely kb. ingaóra nagyságú és súly, az nem az én műfajom, Ezért mondjuk egy 6-8-10''-es tft a legnafgyobb, amit el tudnék fogadni.
    Uccsó, ráadás kérdés:
    Van-e vki aki tudna eredeti projektor LCD-hez vezérlőt legyártani(úgy mint noti monitorhoz)? Lehetséges ez egyáltalán? Mer eBay-en lehet kapni eredeti, mondjuk 1024x768-as projektor lcd-t...(amelynek mérete kb. 0,8'' ha jól emlékszem).

Új hozzászólás Aktív témák