- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skót
aktív tag
Üdv újra itt mindenkinek.
Sraff:
Jó sokára válaszolok csak, de próbálkoztam a felmerülő gondjaim megoldásával.
Sajna nem nagyon akart összejönni, bár ahogy ez szerintem a legtöbbünknél van az időm sem annyira engedte a projektorral való foglalkozást.A helyzet az, hogy mint a képen is látszik a sarkok nekem is életlenek és sötétek. Ezen sajnos egy jól kifeszített lepedő sem segített (jobb híján a szobán átfeszítettem egy madzagot és rácsíptettem egy sima fehér lepedőt az alját meg lesúlyoztam.
A méretet ugye a távolsággal megpróbáltam megoldani (hellyel-közel összejött) de sehogy nem sikerül a sarkokat élesre állítani. Ez filmnézés közben nem akkora gond, mert a legtöbb szélesvásznú filmnél a sarkok amúgy is feketék, és nincs bennük semmi érdemi információ. A nagyobb gondot inkább a játékokban jelentette, meg akkor ha bármely ablak teljes képernyőn volt. Konkrétan nem tudom bezárni, mert nem látom az X-et a sarokban.Na meg persze az én szememet böki, hisz tökéletes munkát akarok végezni, ha már ennyi idő meg pénz benne van
Próbáltam hajlítani a fresnelen de az csak minimálisan segített.Kérdésedre válaszolva az lcd és az F2 között kb 1,5cm van. Az F1-lcd távolságot kitapasztaltam (addig eresztettem míg a fénykör pont jól befogta a teljes fresnelt, mindenhol erős fénnyel megvilágítva.
Visszaolvasva azt láttam (meg annó amit kijegyzeteltem a fórumból abban azt olvastam), hogy a legjobb ha a vetítőlencse és a fresnel fókusztáv egybeesik.
Dr Smoke írta: "A második fresnel fókusztávja pedig azért fontos, mert az optika fokusztávjával közel azonosnak kell lennie. Ha jóval kisebb az optika fókusza, akkor a teljes képet nem tudja kivetíteni."Esetemben ez azt jelenti, hogy F2: 550mm Triplet 415mm --> tehát 135mm-nyi fókusztávval _kisebb_ a tripletem és lehet ezért nem vetül ki a teljes kép.
Ez alapján megpróbálom majd azt, hogy felcserélem a két fresnelt. Látom most ugyanis, hogy milyen az 550mm-es fresnellel és kipróbálom a 330-assal.
A fenti idézet alapján akár jobb is lehet. Persze a puding próbája az evés.
Az a lehetőség is fennáll, hogy az episzkóp ugye csak A/4-es méret vetítésére volt képes, ami azért gáz, mert a 17"-os monitor az bőven nagyobb mint egy rajzlap. Akkor viszont vagy kisebb monitort kell szerezni, amit a felbontás miatt nem szeretnék, alapból is amiatt indultam ki 17"-ból, vagy egy 500mm+-os fókusztávú vetítőlencsét. Az meg nem lesz olcsó mulatság.Ha bárkinek van egyébként ötlete arra nézve, hogy hogyan tudom csökkenteni a vignettálást, a meglevő lencsék állításával (F1:330mm, F2:550mm, triplet:415mm) akkor azt ne tartsa magában
Amit eddig próbáltam az a fresnel hajlítása volt és az nem jött be. A másik tapasztalat az, hogy a "vászon" sarkát közelítettem a projektorhoz, és bizonyos állásban a sarok is egész éles lett.Szívesen veszek egyébként ajánlatokat. Pl ha valakinek van 500mm-es fókusztávú vetítőlencséje, azt szívesen megveszem.
Sanyaaa26:
Egy sima átlagos írásvetítőre még egy 15"-os monitor sem fér rá teljesen tudtommal. Ha megengedheted vegyél egy olcsó gyári vásznat a megfelelő méretben. Ha nem akkor marad a fal / lepedő / felületkezelt farostlemez / pvc anyag.Apropó pvc: utánakérdeztem egynek aminek folyómétere ~3000ft csak nekem a 140cm-es szélesség kicsit kevés volt, mert 2*1,5m körüli képre gyúrok. De ilyen áron 6-9e ft körül összehozható egy használhatóbb vetítőfelület ha valakinek elég a 140cm képmagasság.
A piros-kék 3d-nek elméletileg működnie kéne ott egymásra van vetítve a két kép piros és kék tónussal és a szemüveg "rakja össze"
Üdv: Skót
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest