- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fonti86
lelkes újonc
A video lemaradt
-
Fonti86
lelkes újonc
Segítségre volna szükségem. Adott egy Stihl MS 261,bika kompresszió,zsír új karbi,ha alapjáraton jár pár másodpercig,hirtelen gázra így reagál. Mindegy hova tekerem a levegő csavart,ezt csinálja! A helyes megfejtők között kisorsolom a tankban lévő benzint!
-
kopepe
aktív tag
Szeretem a vihar előtti csendet ...
-
Fonti86
lelkes újonc
válasz
emmzolee #2982 üzenetére
Első körben ütsd ki a helyéről,mosd át,a karbit is,sokszor elég ennyi.De ha úgy látod,hogy rossz a szelep,itt a cikkszáma:1130 121 5401.Elvileg rendelhető,de ez mindig az adott pillantban lehet megmondani,hogy van e a központi raktáron.
Nem mondom,hogy ez lesz a hiba,de egy próbát megér mielőtt másik karbit vennél.De olvasom,hogy van másik géped,rakd át a karbit próba képpen -
PALEDOG
kezdő
Nem tudom kit érint de aki a hivatalos Husqvarna üzletből szeretne valamit az e hónap 15.-éig tegye meg. Onnantól +20% mindenre.
-
Pillerb
kezdő
válasz
Satya82 #2987 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a szövegértést a kekeckedés helyett.
Azt írta, HA 4 olyan gép van egy nap akkor.....
Ez egy példa volt, nem konkrét dolog. Azt próbálta elmagyarázni, hogy ha 4 gépet bevisznek hibafeltárásra és szét kell szedni mindet akkor fél nap ment a levesbe.Te megélnél abból ha mindenhova csak felmérni hívogatnának ingyen? 😊
-
PALEDOG
kezdő
válasz
emmzolee #2980 üzenetére
Értem én, csak azt nem ha teleszívja magát hogy indul mégis szivatóval. Volt egy ilyen karbim. Csak szivatóval volt hajlandó elindulni minden esetben. Anélkül csak bőgéssel reagált a gázra és nagyon gyöszösen pörgött ki. De ott a főfuvóka dugult el és nem hányta tele a forgattyúsházat. Ezért ellentmondásos nekem a két dolog.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #2979 üzenetére
Utcsó aztán ezt a témát én jegeltem becsszó. Igazad van, az előre tájékoztatás sok kellemetlenségtől menti meg az embert.
Belépsz az ajtón és A3 táblákon nagy betűkkel ki van írva minden tájékoztatás óradíjakról szervíz menetéről stb stb. Ettől független ahányszor ott voltam és hallottam, mindig elmondták a szerviz menetét. Magam részéről egy szolgáltatást nyújtó intézménybe soha nem lépek be az ajtón azt remélve, hogy nem kerül költségbe. Max ha kérdezni megyek.
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2971 üzenetére
Annyit szólnák ehhez a szétszed-fizet kosában viszi dologhoz, a szervizes tájékoztasson és győződjön meg róla , hogy a kuncsaft meg is értette a tájékoztatást. Onnantól kezdve oké a történet senki nem él meg a jószívűségből de nem hozhatok senkit abba a helyzetbe , hogy nem számít költségre és adok neki egy meglepi számlát. Szerintem ezt túl is boncolgattuk-de ezért van a fórum!!!!
-
Stihl024
junior tag
válasz
PALEDOG #2973 üzenetére
Ugyan az ,de ez még szebb ahogy elnézem .Nem az sem megy mert ugyan ezt produkálja-eldöntve folyik belőle a benzin. Amikor nálam volt akkor is folyott -visszadugtam a tankszellőzőt -elég rossz helyen van neki de az ültetőgumiba túl könnyen jár -ki tud rázkódni. Ez a konstrukciós hibájuk van amúgy nagyon stabil és combosabb a mostani kisgépeknél.
-
Fonti86
lelkes újonc
válasz
emmzolee #2964 üzenetére
Van a karbiban egy főszelep,kocogtasd ki a helyéről. Ez egy membrános szelep,letud ragadni és olyankor folyik be a benzin . Letudod egyszerűen ellenőrizni,a végét a szadba veszed ,megszívod,megfujod. Érezhető mikor nyit zár. Egy próbát megér. A tűszelep emelőt ellenőrizném még,nincs e túl magasra állitva. Benzincső ha fekete van benne,akkor ideje cserélni újra
Ezek egy caavaros karbik,csak egy üresjárati levegő csavar van,amivel az alapjáratot lehet csak állítani -
PALEDOG
kezdő
válasz
emmzolee #2964 üzenetére
Egész végig azon gondolkodom, hogy a bánatba sikerül elindítani szivatóval egy olyan gépet ami üzem közben eltelik benzinnel. Ha tocsog a gyertya azon nem szokott segíteni, ha elveszed tőle a levegőt és még több üzemanyagot juttatsz a hengerbe. Valami nekem nem kerek.
-
Fonti86
lelkes újonc
válasz
Satya82 #2962 üzenetére
Szoktam tájékoztatni előre,mindig az ügyfél beleegyezésével szedem szét. Ha egy nap van 4 ilyen gép,akkor a fél napot ingyen dolgoztam. Értem,hogy mi vagyunk az ügyfélért,de mint ahogy Csiga irta,nem jótékonysági szervezet vagyunk.Szolgáltatást nyújtunk,ebből élünk meg. Gondolom te sem dolgoznál a munkahelyeden napi 2-3 órát csak úgy ingyen,hogy másnak jó legyen.
Nekünk belefér az a 15perc szétszedés ingyen,de az összerakást kikell fizetni . Ez ilyen. -
csiga8
senior tag
válasz
Tanaka 4501 #2967 üzenetére
Azok, akik ide, vagy hasonló fórumokra járnak, azok vagy szeretik a motoros gépeket, vagy érdeklődő, "tanuló". Ezekkel nincs gond, az egyik már tudja mit csinál, a másik meg meg akarja tanulni.
Van egy harmadik, akikkel találkozhatsz a szervízben. Megveszem a gépet, és hozzáértés nélkül használom. Ha beszarik a gép, a gép a hibás. Nagyon kevés emberrel találkozol az életben egyébként is, akik beismerik, hogy balfékek voltak.
Voltak akik azért hozták gariba a gépet vissza, ( több eset!) mert a láncfék beugrott, fogott, és nem tudta, hogy azt vissza kéne húzni.
Sokan tiszta benzinnel használták, majd amikor megállt, akkor érdeklődtek, hogy mi lehet a baj. Jött a trükközés, a gyertyanyíláson öntenek bele tömény olajat. Szétszedésnél gyönyörűen látszik, hol folyt le az olaj, mellette meg porszáraz. ( Részemről a hajtórúd csapszeg tűgörgőjét szoktam nézni. Ha az száraz, tiszta benzines volt a történet)
Láncot nem igazán tudnak élezni, sőt, sokszor nem is akarnak.
Jó az még...
Emiatt vannak a bakok szakadása ( nyomja mint a barom), a kuplung oldali szimering megég, durvább esetben a csapágyház kiszopósodik.Nem egy user volt, aki úgy akart láncot feszíteni, hogy nem lazította meg a dekni csavarokat, és C betűt csinált az állító csavarból.
Nem hiszitek el, de sok esetben gondot jelent az 1:40 bekeverése, nem tudnak számolni!
A légszűrőt azt kevesen takarítják..., ahogy a gépet is.
A berántókat szokták szétrángatni.
A láncolajat hírből ismerik, de sokan nem használják.
Benne hagyják akár 1-2 évig is a benzint, nem tudják, hogy megromlik.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Azt azért tudni kell, hogy minél olcsóbb egy gép, annál kevésbé hülyeálló.
-
Tanaka 4501
újonc
Uncsitesóm évente tönkrebsz egy hsq láncfűrészt.
Vágja a földön az 5 centis ágat, lánc egy arasz mélyen a földben.
Lancelezes luxus, szerintem reszelője hozzá.
Elég módos a család, de a piros stihl olajjal keveri a benzint.
Amikor nem kell a gép, akkor lerakja, fél évre simán, de ő nem rak bele konzerválót.
Asszem 435 van neki.
Már a harmadik, amióta tanyán van.
Nálam meg ott figyel a 20-30 éves homelite, amit 20 évig használt az apja.
Mondjuk az más világ volt, nem etanolos benzin.
És akkor még az ilyenek, mint a tanyasom, aki faradtolajjal lánckenőzött aztán szedegette ki sorba a szemeket a láncból...
Szerintem meselhetsz még a trehányságról, tanulságos tud lenni.
( Oké, nekem 3 hónapja van a foldfúró az istálló előtt, de nem esik rá az eső, uh elvan XD) -
PALEDOG
kezdő
válasz
Satya82 #2957 üzenetére
Nem kertigép de párhuzam húzható. Beszart a mosógépem. Lekukult teljesen. Szétkaptam mert mit veszthetek ugye. Eljutottam a panelig amit láttam, hogy szétfröccsen pár kondi és ellenállás. Kerestem egy szakít aki panelokkal foglalkozik. Elküldtem a panelt és kellett utalnom előre 7000ft-ot. Addig hozzá sem nyúlnak. A vizsgálat 5 a visszaküldés 2. Ez minden esetben ha jó ha nem fix díj. Ha nem jó akkor küldik vissza. Ha javítható akkor kapok egy ajánlatot amit ha el fogadok akkor mínusz 5 az beépül a javításba. Ha nem fogadom el akkor úgy ahogy van visszaküldik. De az 5-öst benyeltem. Alapvetően nem értek a mosógép panelekhez így bevállaltam. Nem is vártam el, hogy ingyen nézzék meg. És most vonatkoztassunk el attól, hogy totál nem működött és én szedtem szét a mosógépet. Ha elvittem volna egy szerelőhöz mert mondjuk hangos és eltancol a helyéről annyira ráz és gyakran végig sem mossa a programot. Szaki szét borítja és közöl a javításra egy olyan összeget amiből majdnem újat veszek. Akkor személy szerint hottul nem érdekel ha egyben vagy darabokban kapom vissza. Mert nem akarom gyorsan elsózni a jófogáson mint sokan csinálják ilyen esetben (nem csak mosógép). Még szerelőt is kifizetem mert dolgozott vele, nem szivességet kértem. Azért nem adnak senkinek kenyeret a boltban. Ha mondjuk olyan vállalkozó lennél, hogy naponta behoznak 3 ilyen gépet. Alapos vagy és minimum fél órát eltöltesz egy géppel ami a szetszedestől a szükséges alkatrészek összeirásáig pontosan árrajánlatot készítesz. Átvetted a gépet ott is elment tíz perc fel óra pucolsz szétkapod megvizsgálod amit kell. Csinálsz egy hibalistát összeirsz minden szükséges alkatrész és javítást és mikor jön az ügyfél ott is elmegy vagy tíz perced. X3 Máris két órád elment. Ingyen adod vagy a családtól veszed el?
-
emmzolee
csendes tag
válasz
Stihl024 #2959 üzenetére
Nem, hanem melegen is csak szivatóval indul. Leállítom és kb 10 mp után már kell a szivató. Ez már 1 hónapja fennálló hiba.
Ehhez jött most az, hogy szenved ha nagy nehezen be tudom indítani. Nem akar kipörögni, bele fullad a benyóba.
Most az a tervem, hogy szétkapom a másik MS180-at és átteszem bele a karbit.
Ha az megoldja akkor az a kérdés, hogy mi a pék lett ezzel a karbival? Minden új benne (Kertmotoros javító készlet) és 1,6 Bárig tartja a tűszelep a nyomást. Minden jó, de mégsem jó. Lejhet a fúvókát gyilkoltam ki a kompresszorral?
Mondjuk most kapcsolok, hogy a két alu fedelet a karbiban nem szedtem szét, hogy a járatokat kipucoljam alatta. Félek kicsit, mert nem biztos, hogy jól zárna ha betenném helyette az újat. Kínai karbin már cseréltem alu kupakot, nem is zárt jól. Be kellett ragasztani műgyantás ragival.
Esetleg van megoldásod ehhez? Ezek nem kör alakúak hanem oválisak. -
emmzolee
csendes tag
válasz
Stihl024 #2956 üzenetére
Az én parkom főleg kínai gépekből áll. Nem nagy pukk. Van vagy 10db. Meg két Stihl MS170 és 180, meg Briggs gépek , Mtd stb. Igazából elég lenne mindből egy, de em kell magyarázni, hogy van ez.
A kínai gépek mind a halálból jöttek vissza és patika állapotúak most. Az egyiket egy Méh telepen vettem 500Ft-ért.Gyakorlatilag mindre többet költöttem mint amennyit ér, de ezek tuti jó kondiban és állapotban vannak.
Képek? Na azt nem szoktam fotózgatni, de egy azért van a kis 180-asról. -
Satya82
lelkes újonc
válasz
Fonti86 #2960 üzenetére
Először is, én nem szedném szét, csak akkor ha már tájékoztattam a esetleges költségekről és beleegyezett. De ha mégis belefutottam, és meggondolja magát, akkor a legkorrektebb az, ha megkérdezed, hogy mit szeretne, hogyan tovább? Dobozban vagy összerakva szeretné visszakapni. Természetesen, én pénzt ezért nem kérnék, mert szerencsétlen embernek a problémája nem oldódott meg. Kifejezném sajnálatomat, udvariasan elköszönnék és hozzátenném, ha bármiben segíthetünk, csak jöjjön nyugodtan.
-
Fonti86
lelkes újonc
válasz
Satya82 #2957 üzenetére
Szerintem érthetően leírtam. Előre tájékoztatom az ügyfelet.Mint mondtam,,ha dobozban viszi el ,nagyon ritka,hogy mi azért pénzt kérjünk,de inkább a sose. Ha meg össze kell rakni,összerakom,de az idő,az idő meg pénz. De szerencsére a legtöbb ember ezt megérti,és egy gazdasági totálkáros gépet nem rakat össze,mert nincs értelme ,eladja darabonként, legalább nem kell bajlódnia a szétszedéssel. És képzeld el,sokan elviszik dobozban a roncsot,de mivel kell nekik gép,így vesznek nálunk újat.
Hibaelhárítás, kipufogó nyíláson keresztül látni fogod,hogy a dugattyú a szívó oldalon meg van repedve? Esetleg vagy talán a főtengely alsó csapszeg tűgörgő milyen? Vagy a henger milyen állapotban van? Sokszor csak a teljes szétszedés a megoldás,nem elég lekapni a kipufogót (hozzáteszem én is azzal kezdem). -
Satya82
lelkes újonc
válasz
Fonti86 #2950 üzenetére
Nem értem, hogy minek szeded szét, ha nem vagy képes összerakni? Annyi nem fér bele, hogy gyorsan összedobd? Annyira gyakori eset ez? Azt nem is említve amit más is írt, hogy szétberhelve még annyira se akarja majd elvállalni senki. Az a vásárló, aki így távozik, hogy dobozban van a gépe és még fizetett is, azt többet nem látod és viszi a rosszhíredet. Lehet, hogy egy fél év múlva vesz egy, vagy akár több 300 ezres gépet, de azt már nem nálatok.
-
kopepe
aktív tag
Még mielőtt valaki számolgatna,a mobilarénán kívül is van fórum (élet)...
-
emmzolee
csendes tag
Máris lenne egy kérdésem.
Van egy Stihl MS170 gépem, aminek nyűgjei vannak. Azt figyeltem meg nála, hogy melegen nem akar indulni, csak ha szivatót adok neki, mintha hidegen indítanám. Szétszedtem, kicseréltem a szimeringeket, mert az egyik el volt mozdulva a helyéről. Akkor már kapott egy új dugót, mert a régi megkopott és kicsit fel is kenődött a henger falán. Nem vészes. A polír kihozta.
Karbit kipucoltam, új membrán tűszelep stb.
Beindítottam, 5 percig jó minden. Azaz olyan mint régen volt. Ment ment, de szivatóval indult.
Most romlott a helyzet, mert nem nagyon indul. Dús a banzin szerintem.
A karbi nyomás teszttel jó, gyertyát is cseréltem, de nem tudok rájönni miért nem jó.
Tudtok valami okosat?
Azt nem tudom, hogy szabad-e kompresszorral tisztításkor fujkálni a szelepeket meg mindent a karbiban. Nem lehet, hogy ott ment el valami amikor agyon fújtam valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest