Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2801) Stihl024 válasza Brenekke tog (#2800) üzenetére


Stihl024
junior tag

Na figyelj, kezdenek engem katalizátor ellenes liga vezetőjének besorolni. Ha követed a videós pályafutásomat akkor rátalálsz arra is , hogy kijelentem NEM minden katalizátorral van gondom ,és az Efco 5600-as katalizátorra ki is térek későbbi videóban-ugye gyűlt egy kis tapasztalat vele- kerek perec kimondom Nem kell kiszedni mert jó..... Az a baj néhányan azt halják meg amit akarnak, ez fokozottan jellemző az Oleo rajongókra és a márkahű funnokra. Az, hogy "jó" úgy értem-nem melegszik túl tőle a motor. Semmilyen más tényezőt nem tudok-nem is akarok vizsgálni ebben az esetben. Egy motor működésének van egy ideális hőfoka ,ha egy adott konstrukció azon belül esik-nekem az jó . Anyagminőség meg az idő megmutatja-arra pár év és adok értékelhető választ. Van olyan ember aki azzal érvel-sok éve megvan a gépem rengeteget dolgoztam vele és semmi baja teszi a dolgát. Ez az ember nem fogja kitenni a kirakatba amikor elromlik ,erről az adat-ismeretlen. Ha teszem azt elmegy 13 évet és akkor jönnek csak a kopások ,az egy piszok jó futásidő. De mivel nem fut neki mellette egy olyan példány ami mentes a katalizátortól nem fogja tudni ,az esetleg nem menne -e el 15 évet. Ezek az emberek se látnokok-csak erős a hitük , ahogy az enyém is. Elmondom neked , senki nem meri megmérettetni a gépét az ellen amit csináltam. Kifogás hegyek-de meggyőzni meg akarnak a semmivel.. Nem én találtam ki ezt a katalizátor nélküli mizériát, előttem millió ember kijárta már ezt az utat ez egy létező dolog. Én kipróbáltam és mondom-mutatom a tapasztalatom senkinek nem mondom ,hogy ez csak így jó .Nekem-ez így jó.Drujba videóról meg annyit-nekem azt a magyarázatot adták nem hivatalosan, hogy a másik youtuber csoportnak akartak egy kicsit odapirítani-nem a gépet akarták lefikázni. Persze akit megfirkáltak nem reagált egy akkora személyiségnek mint Drujba , de nyugodj meg hogy én elmondtam és megmutattam most egy gépen a saját véleményemet-egy tudatlan kókler -rosszirányba haladó -értetlen fűrészbakos videós vagyok.

(#2802) 4-18xt válasza Stihl024 (#2801) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Azért egy tudatlan, fűrészbakos videósnál több vagy!!!
Sajnos a rosszindulat ellen nincs orvosság, aki abba szenved az állandó állapot.
Én is eleinte szerettem volna nagyobb láncvezetőt a gépemre, meg tervezgettem, hogy lecserélem a kuplungharangot cserelhető betétesre.
Felesleges, mert arra a gépre elég az a vágószerkezet amivel kiadták.
Meg nem kell a 7 fogas betét, mert megszakad vele a motor.
Így sem sokat használom, felesleges bár mit is venni hozzá.
Majd ha elkopik a gyári, akkor kell venni újat.

[ Szerkesztve ]

(#2803) Stihl024


Stihl024
junior tag

Legújabb komment amivel én egyet tudok érteni -szerelő srácnak ajánlom -bemásolt szöveg úgy ahogy van

Szia Árpád!
Sajnos a felénk sem működik rendesen a Husqvarna garancia és a szerviz! 135 m II láncfűrész alapjárat gondokkal lett leadva garanciális javításra ,4 tank után jelentkezett a hiba ! A boltban egyből közölték menbráncserés lesz a gép és az fizetős! meg sem nézték a gépet!!!Kértük hogy jótállás keretein belül javítsák meg a gépet. Ezt utólag mindenféle indokkal próbálták megtagadni (ment a süketelés). Na mindegy végül 2,5 hónap után és egy 11000Ft. számlával visszakaptuk a gépet, és még jó se volt! Bolt előtt próbaindítás és pörög a gép kb. fél gázon. A boltos elkezdte tekergetni állítgatni míg sikerült valami alapjáratot összehozni. Amikor felháborodásunkat kifejeztük annyit mondott ,hogy örüljünk hogy ilyen jó fej velünk és beállította mert vissza is küldhette volna javításra ami újabb 2 hónap! Persze azt mondani se kell hogy hidegen semmi alapjárat nem volt és bemelegedve is vissza fulladt nagy fordulatról vissza engedve! A géphez csak kizárólag csak a garancia miatt nem piszkáltam meg egyből amit nagyon meg is bántam! Második nekifutásra én néztem meg a gépet mivel én is szoktam "kontárkodni" . Az én véleményem a szakszervízről, boltról és ezek miatt a Husqvarna márkáról teljesen megváltozott! Ez az esett nem az első volt részükről!!! Ja és mind ez jelezve lett a márkaképviseletnek akik még válaszra se méltattak!

Szóval én nem csak kiütném a cipőjéből hanem megtaposnám a hulláját is a boltosnak, persze nem ezt ne vegye komolyan senki ;] ;] ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

(#2804) 4-18xt válasza Stihl024 (#2803) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Hát lett volna részemről olyan számla a boltosnak, hogy a fal adja a másikat!
Persze amíg kifizeted addíg veregetik a vállad, aztán le srm tojnak.
Még jó, hogy nem minden szervíz ilyen, de sok roszat hallani.
Ezek szerint a multinal kell venni gépet, mert ott legalább van gari.
Igaz ott nem kapsz profi gépet!

(#2805) isti732712


isti732712
aktív tag

Itt az efco, egy kis vágás után "eltakarítva" jól muzsikált! Alapjárat kicsit visszavéve.. Nagyon szeretem ezt a gépet.

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#2806) Brenekke tog válasza Stihl024 (#2801) üzenetére


Brenekke tog
újonc

A katalizátorra vonatkozó megjegyzésemnek nem volt semmilyen éle, csak az úgy megmaradt bennem. Én először kicseréltem a kipufogómat piacos kínaira, de nem tetszett, túl nyers, és túl hangos volt vele. Ezután forgácsoltam ki a gyáriból drótvattát, és ezzel már sokkal szimpatikusabb lett.

(#2807) Fonti86 válasza Stihl024 (#2767) üzenetére


Fonti86
lelkes újonc

Nem mondtam olyat,hogy valótlant állítottál.Én csak azt mondtam,hogy ha a gép javítás után még se jó,az első dolog az legyen,hogy visszaviszed a szervízben ahol csinálták.Én mindig úgy adok át gépet javítás után,hogy ha bármi van,állítsa le és hozza vissza.Minden javításról készül munkalap,feltüntetve milyen javítás lett elvégezve a gépen.Innen kezdve ,ha aszerelő hibájából a gép károsult,mert a munkalap alapján visszavezethető ,lehet élni jogorvaslattal,ha nem tudnak megegyezni.Vagy akár elvinni egy másik szervízbe bevizsgáltatni.Ezzel magam ellen beszélek,de amit leírtál,olyan nincs,hogy egy szervíz a saját hibája alól kibuj.Egy főnöknek többet kell érjen a jó híre,mint 100ezer forint.Azt majd levonja a szerelőjétől.Tudom,megtapasztaltam saját káron még kezdő koromban,fizettem pluszba elütött szimeringért,Husqvarnarol lerepülő utána sose előkerülő kuplungért.Egyik esetben se az ügyfél fizetett,hanem ÉN.Ezt hívják tanuló pénznek.Persze azt se vitetom,hogy van olyan hely,ahol ezt felszámolták volna ezt.
A garanciáról meg annyit,hogy a fogyasztót illeti meg.Neki szinte 100% ban szó nélkül javítunk,ha a gép nem egy leharcolt darab.Számlára vett gépnél más az eljárás,ott meg van kötve az ember keze,azt kell csinálnia amit mondanak neki.Ezt ti nem tudjátok,csak szidtok minket.Amúgy a Stihl az utóbbi pár évben nagyon sokat fejlődött,nagyon ritkán van garanciás javítás.Azt a keveset meg megcsináljuk.De elmondom,több olyan is volt,hogy behozták a garis gépet,hogy fullad.Karbi takarítás és megjavult.Ugye a takarítás nem tartozik a garis javítás közé,ki kellene fizetni azt a kb3ezer forintot,de mi olyan szemetek vagyunk,hogy ingyen megcsináljuk,hogy az ügyfél elégedett távozzon és legközelebb is hozzánk jöjjön.Szóval mi így javítunk itt a vadkeleten.
Lépkedhetsz te tyúkszemekre,ócsárolhatsz bárkit,internet szabad kezet ad mindenkinek.Én nem álltam be semmilyen sorba,nem pacsizok körbe senkit,nem te vagy az első akinek nem tetszésemet fejeztem ki,volt aki veréssel fenyegetett.Szerintem ha az ember normális,kultúrált hangnemben próbál segíteni,tanácsot adni,nem kell egyből leszólni,törölni (mert tudok olyanról aki segítő szándékkal írt neked és a gonosz youtube törölte az ő hsz.-t is).Én nem mondtam rád semmi rosszat,csak annyit ,hogy ne álltalánosítsunk.Szoktak lenni fűrészes találkozók,le kell tenni a kamerát és elmenni oda :)
Peace

(#2808) Stihl024 válasza isti732712 (#2805) üzenetére


Stihl024
junior tag

Én azt bánom, hogy a Gs451 nem egy ilyennel lett összehasonlítva, kíváncsi lettem volna ki jön e a gyári adat vagy sem. De ha minden igaz egy srác vesz egy újat a 451-ből akkor ez nem marad ki.

(#2809) Stihl024 válasza Fonti86 (#2807) üzenetére


Stihl024
junior tag

Figyel te most engem provokálsz egy verekedésre? Nevezd már nevén a dolgokat én benne vagyok.
Had döntsem már el ,hogy én a saját csatornámon mit töltök fel és kinek adok engedélyt ahhoz hogy ott nyilatkozzon. Ha nem teszik ne nézd. Itt írjál rám privátban megadom a címem gyere el nem kell várnod a fűrészes találkozót. Akarsz tőlem valamit adok rá esélyt ,te engem ne fenyegessél burkoltan kinek képzeled te magad?

(#2810) 4-18xt válasza isti732712 (#2805) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Valóban patika!!!
Jó helyre került, meg van becsülve!! : :R

(#2811) isti732712 válasza Stihl024 (#2808) üzenetére


isti732712
aktív tag

Az szuper lesz akkor!!! Mondjuk a Gs451 elviekben erősebb, mint az mth4000. Ugye gsh, mth home,otthoni felhasználásra, a gs pedig már középkategória főleg a 451.
De nekem ez az mth4000 ez bitang jól megy és van benne erő rendesen, nem fullad,felpörög meg minden,igaz ez a katalizátoros dolog bassza a csőröm,de bevallom őszintén én nem érzek torpanást a gépen, pedig még bejáratós.

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#2812) isti732712 válasza 4-18xt (#2810) üzenetére


isti732712
aktív tag

Köszönöm! :)

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#2813) kopepe


kopepe
aktív tag

Talán itt írtam 1-2 éve,hogy én befejeztem a husqvarna márkaszerviz látogatását.
Még elég új volt a 130-as,8-10 tankot ment,és bevittem finomhangolásra.
Nem kellett volna....egészen addíg tök jól ment a kicsike.(Hallatszott a hangján,hogy menne ez jobban is.)
Úgy gondoltam,a husqvarna szakszervizben értenek az általuk forgalmazott láncfűrészhez.
Rosszul gondoltam....Úgy beállították,hogy egy deszkát nem lehetett vele elvágni.
Bepöccentem,és vettem karburátor beállító csavarhúzó készletet.
És youtube videók alapján beállítottam,és vaddisznó a gép azóta is!(két éves elmúlt)
A videókért hálás köszönet minden feltöltőnek !!!
Azért sem vittem vissza oda a gépet! Többször ne nyúljon hozzá az a madárpók!
Bezzeg azt tudta szajkózni,hogy figyeljek a keverési arányra !Nem akartam neki mondani,
hogy már akkor tetőket ácsoltam láncfűrésszel,mikor ő a csattogós lepkét cibálta a flaszteron.
Van 1-2 haverom,akik szintén nem viszik oda a gépeiket,mert kontárok.
Egyébként köszönöm is a kontárnak,mert lett egy jó kis hobbim,amit szeretek.
Biztos vannak jó márkaszervizek,csak nem tudjuk a címüket.

(#2814) 4-18xt válasza kopepe (#2813) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Megértelek!!
A barátom, akinek 2 fakitermelő brigádja van, még a közelébe sem megy szervíznek.
Pedig amikor 2-3 ms660 at megvásárol az nem 2 forint.
Ő maga a szervíz.
Nekem is ő lőtte be a karbit, mert spec csavarok vannak nem hasitottak.
Neki a Stihl- en kívűl minden szar, nekem mégis beállította.
Árpi videóját nézve veszek egy ricnis kulcsot, és veszem a batorságot, hogy magam szabályozzam be.

(#2815) isti732712


isti732712
aktív tag

Nem akartam ehhez a márkaszervizes dologhoz hozzászólni,de elmondok egy történetet.
Ahol én lakom van egy husi márkaszerviz, biztosan jó,nem tudom, és nem is fogom megtudni,van egy kínai gépem ez valami steel nevű román replika lehet, és orrán szájján folyik az olaj, meg most már le is fullad stb.. a gépet keresztapámtól kaptam,és a gépbe ami jelenleg kb 15-18 éves lehet szinte nem is volt vele vágva 3x lett beindítva akkor is egy egy vágásra. Na mondom mivel csak ez az egy szerviz van itt nálam elviszem,nem kellett volna, amit én kaptam hideget meleget, mit akarok én ezzel a szarral itt, többe kerülne a leves mint a hús stb,oké mondom én értem de ezt finomabban nem lehetne előadni? Ő nem fog finomkodni mertő egy husis szervizes nem foglalkozik kínai szarokkal....
Jó mondom neked lehet hogy szar de én pl most nem tudok x összegért venni se husit se stihl-t se oleo-t se semmit, így otthagytam a fenébe és majd ha lesz rá időm meg szerszámaim, mármint szereléshez, majd akkor én széttszedem és megpróbálom megcsinálni, én azért nem fogom a kukába dobni mert más leszarozza, mert mikor jó volt az elején,igaz mondom sok nem lett vele vágva de egy bitang erős gyors gép, volt, lenne.
Ez csak egy szösszenet volt a márkaszerviz apropójából.

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#2816) 4-18xt


4-18xt
friss újonc

Én egyszer voltam márkaszervizbe.
A Mac gépet a Hq szervizbe javítják garisan.
Amikor megvettem, szepen megtankoltam, de belefulladt a fába. Félig kihúzott szivatóval valahogy még ment, de nagyon betegen.
Elvittem a szervízbe, mondtam mi a problema.
A srac ki itte az udvarra, állítgatta, vallatta.
Nem lett az igazi, mondta is, hogy nem tudja jobban beállítani.
Hazame trm, akkor döbbentem rá, hogy a benzin a gond.
Bakker ez októberben volt, és előző évben nyár elején vettem a fűnyíroba a benzint.
Abbol a döglött benyából kevertem bele üzemanyagot!
Friss benzinnel pörgött mint a szél.
Masnap elmentem a szervizbe, elmondtam a srácnak.
Jót röhögtünk a bénázásomon.🤣🤣

(#2817) Stihl024 válasza isti732712 (#2815) üzenetére


Stihl024
junior tag

Nekem az első olyan gép amit márkaképviselettől vettem egy Hq 445 -volt. Ezt már videóban elmondtam .Megvettem mert sok volt a meló úgy éreztem a megjelenésen is dob ha nem egy barkácsgéppel vállalom a munkát. 2 melót tudtam vele hibamentesen megcsinálni, onnan kezdve nem tudtam 1 munkát végig csinálni vele. Akkor hagyott cserben mindig amikor a legjobban kellett volna a gép. Ez még csak bosszantó, és kellemetlen .Először mikor bevittem ,3 hétig volt bent 2 napig használtam de a második nap már nem kellett volna. 4x vittem be akkor lett elegem belőle ,mondtam cseréljék ki mert nekem üzembiztos gép kell. Megkaptam a fejemre -ipari használatra profi gépet kell venni nem egy műanyagot. Előtte a kis műanyag Mc 436 10 évet lehúzott velem ,volt olyan meló hogy 2 naponta kellett új lánc rá-nem keveset ment. Ma is megy. Praktikerben vettem, 2 hónapos korában észrevettem álló helyzetben folyik az olaj -most már tudom ez nem hiba- kicserélték egy szóra..

[ Szerkesztve ]

(#2818) Satya82 válasza Fonti86 (#2807) üzenetére


Satya82
lelkes újonc

Ne haragudj, de én se hiszek neked. Tudd be ezt, a rossz tapasztalatoknak. A többi szervizes is pont ezt a szöveget adja elő magáról, de a gyakorlat meg teljesen más. Sajnos nem tudják megcsinálni, de nem is akarják, csak a sok pénzt elkérni. Garancia, például a Husqvarnára nincs is. Aztán a másik ami tetszett, hogy te olyan tákolásokat láttál, amit nem is akartál elvállalni. Mit nem akartál elvállalni, a cserét?
Mivel ugye ti nem is javítottok, hanem cseréltek. Sokszor ész nélkül, nem is azt, amit kell. Ez a nagyon baráti alkatrészárakkal, baromi drága lesz az vásárlónak. De ugye az nem a te bajod!

Ezt, az el kell menni a fűrészestalálkozóra megjegyzésedet meg én se értem. Ugyan miért kellene neki oda elmenni?

(#2819) isti732712 válasza Stihl024 (#2817) üzenetére


isti732712
aktív tag

Árpi.

Majd dobok fel fotókat arról a kínairól,a röhej hogy nincs is szét nyúzva mivel alig ment, csak belül véres a torka :) Nem azért rakok fel fotót hogy mit tudom én csak megosztom veletek, aztán elkezdem szét szedni, aztán meglátjuk... :DD

UI:Egyébként fullra nem vagyok szerelő :D most fogom "vén" fejjel elkezdeni

[ Szerkesztve ]

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#2820) kopepe válasza isti732712 (#2805) üzenetére


kopepe
aktív tag

Itt vannak az ikertesói.Megtankolva,megreszelve.(feszes lánccal) :)
Holnap sok dolguk lesz! A 130-as pihen a 820-as mellett. ;]

(#2821) isti732712 válasza kopepe (#2820) üzenetére


isti732712
aktív tag

Szuper! Nagyon jó gépek!! (az a feszes lánc) :DD Ez már rám ragadt hogy nem feszes a láncom ha elrakom :D :D :D :D

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#2822) kopepe


kopepe
aktív tag

Még egy kis szervizes téma...
Ezt tavaly dec. 18-án írtam,miután a szervizesek miatt eladta olcsón a gsh400-at nekem
szerencsétlen.Ezért rendül meg az emberek bizalma a márkákkal kapcsolatban....

"GSH 400 helyzetjelentés :
Megírtam a srácnak,hogy nem kellett volna eladnia.
Elárulta,hogy 3 szervizben járt a gép. :U
Az egyikben gyújtótekercset cseréltek,a másikban membránszettet,a harmadikban állítottak a karbin.
Ebből kettő tuti biztos,hogy felesleges volt! :C
Azt mondták neki 25-ös keverékkel használja és gondolom ahoz állították a karbit.
Hazavitte,de ő ötvenessel használta(merthogy hülyék ezek)....és szar a gép...és eladta nekem.
Én is 1:50-be használom,beállítottam hozzá a karbit,és a gép tökéletesen megy. ;]
Melegen is indul,persze ha kb 10-15 percet áll,akkor félgázon.
Egy tankot kiszórakoztam belőle,tesztelgettem.Jó kis gép,mehet melózni! "

(#2823) 4-18xt


4-18xt
friss újonc

Most értem haza, elugrottam az OBI-ba.
Már akkor megnéztem a gépkinálatot is, mit nennyiért vesztegetnek.
Ledöbbentem, mert a Mcculloch CS380 30.500Ft!!!
A CS340 meg 41.000Ft
Van Einhell 43.000- ért, meg valami narancs színű, de azt nem néztem meg.
Természetesen akkus az van bőven, azt most nagyon tolják.
Azért a 380 30 rugóert nem is rossz.
Hobby célra biztosan van olyan jó, mint a 4-18xt.

[ Szerkesztve ]

(#2824) Tanaka 4501


Tanaka 4501
újonc

Takaritashoz kell kompresszor.
Szerintetek egy ilyen oké?
Nincs nagyon rá szükségem, takarítani kell, meg nem baj, ha a kocsi kerekét fel tudom fújni.
Meg szimering hibakereséshez jó ( valami videóban láttam befújt a kompresszorral a torokba és szivárgás sprével látszott, hogy kifújt a azimeringnél)
https://www.unibolt.hu/yato-kompresor-sprezarka-mini-z-lampa-led-250w

Mire jó még?
Ja, és milyen diagnosztikai eszközök célszerűek?
Fordulatszámmérő, evidens.
Kompresszió mérő, ez ugye henger, dugattyú állapotáról mesél.
Van vákuumpumpa, benzintanknal mondjuk Árpi fecskendős megoldása simán hozza a diagnózist.
Mik vannak még?
Eszközök, módszerek.
@kopepe, fetrengtem, hogyaszongya "biztos vannak megbízható szervizek, csak nem tudjuk a címüket"

(#2825) kemenylegeny válasza kopepe (#2820) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Van cucc, egy olyan szerszámost néztem ki én is. :)

(#2826) kopepe válasza kemenylegeny (#2825) üzenetére


kopepe
aktív tag

Óóóóó hát ez csak a jéghegy csúcsa,csak ami holnapra kell.
A nagy gyalugép az anyósülés előtt pihen...."feszes lánccal" :DD :DD :DD

(#2827) isti732712 válasza kopepe (#2826) üzenetére


isti732712
aktív tag

:DD :DD :DD :DD

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#2828) kemenylegeny


kemenylegeny
csendes tag

Nekem nincs szervizes tapasztalatom sajátrészről. GLS pont az egyik szervíz oda kértem csomagot. Amíg vártam, hogy kiszolgáljanak, na pont olyan stílusban oltott egy embert a szervizes mint itt a fiatalember akinek törölték a hozzászólását.

(#2829) kopepe válasza Tanaka 4501 (#2824) üzenetére


kopepe
aktív tag

[link] Itt kérdezősködj ez ügyben,hátha használ valaki ilyet.
Az a személyes véleményem,hogy nem venném meg azt a vackot.
De ezt úgy mondom,hogy soha nem használtam. :U

(#2830) kemenylegeny válasza kopepe (#2826) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Az enyém is így szokott kinézni. Csak én 3 féle vésőgépet viszek feszes lánccal, meg porszívót, meg az isten agara faszát is néha. :)

(#2831) 4-18xt válasza kemenylegeny (#2830) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Csak a "tesók" bele ne lássanak a csomagtartódba!!!😁

(#2832) kemenylegeny válasza Tanaka 4501 (#2824) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

24 literes kompresszorom van. Nekem kevés, mire letakarítom a fűrészt, hengerbordáktól a kipuffogó alatt, a dekniken keresztűl 10x tölt általában.

(#2833) kemenylegeny válasza 4-18xt (#2831) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Ignis körbeablak, meg van ott fényezs vazs is. Dolgoztunk a helyi csikágó negyedben aztán a nagytudású ellopta a nyers műgyanta anyagot, amihez spec technika kell, hogy fel lehessen használni. :)) Nem lett meg.

(#2834) kopepe válasza kemenylegeny (#2832) üzenetére


kopepe
aktív tag

Egyetértek...sokszor ez is kevés,és várok amíg feltölt. :K

(#2835) kemenylegeny válasza kopepe (#2834) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Pedig ott aztán van henger.

(#2836) kopepe válasza kemenylegeny (#2835) üzenetére


kopepe
aktív tag

A kutya ki szokott szaladni a műhelyből amikor beindul a cájg.. :D :D :D

(#2837) 4-18xt válasza kemenylegeny (#2833) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Az nem számit, hogy tudja-e használni!
A lényeg, hogy a gének vezérelte agya kielégűljön!

(#2838) kemenylegeny válasza 4-18xt (#2837) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

2 percig volt őrizetlen, bent a lépcsőházban. Nem akartunk a rendőrségre járni, a megrendelő kifizette a pótlást.

(#2839) kemenylegeny


kemenylegeny
csendes tag

Ilyen mini láncfűrészt próbált már valaki?

(#2840) Fonti86 válasza Stihl024 (#2809) üzenetére


Fonti86
lelkes újonc

Te hol olvastál olyat,hogy veréssel fenyegettelek?Olvasd már el légyszíves rendesen amit írtam.Nem provokálok senkit,normálisan írok.ENGEM fenyegettek veréssel...Csak elkéne olvasni amit írnak.Igazad van,a te csatornád,az ír oda aki akar.
Nem kell a címed,nem megyek sehova,találkozóra elmegyek,megiszok pár sört a többiekkel,jót dumálunk és ennyi.Én azért megyek találkozóra,hogy akivel interneten tudok csak beszélni a távolság miatt,ott tudjunk találkozni személyesen.És nem verekedni!Semmi veréssel való fenyegetést nem írtam,aki elolvassa a kommentemet szerintem ilyet nem fog látni.De hagyjuk ezt a vitát,mert ennek se leje se vége.
Béke

[ Szerkesztve ]

(#2841) Stihl024 válasza kopepe (#2822) üzenetére


Stihl024
junior tag

Az a helyzet nincs olyan ember aki hasonló történetet ne tudna elmesélni ami vagy vele vagy ismerőssel megtörtént. De szerintem túl spiláztuk, kibeszéltük ideje a régi kerékvágásba bedöccenni úgyis jönnek a még megosztóbb témák ;] ;] ;] ;] ;] ;] :D

(#2842) kemenylegeny válasza Stihl024 (#2841) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Meg mutattad van ilyen ing is, aztán akié az öltözzön jól bele, akié meg nem, az ne vegye gatyára. :) Még is magukra veszik. A fékkarral meg óvatosan, mert eltörhet. :))

(#2843) Stihl024 válasza Fonti86 (#2840) üzenetére


Stihl024
junior tag

Akkor félre értettelek, én szeretem ha egyenesen beszélnek nem köntörfalaznak. Nem az volt a szándékom, hogy a legkedvesebb videós legyek ,még csak nem is tévedhetetlen. A legprofibb szerelő se én leszek a youtube világában , pár hónapja szerelek. Tudtam, hogy az összes videós vagy utálni fog vagy kerülni fognak mint a pestisest. Tudtam, hogy az érintett témák miatt kapok pár keményebb kommentet-akár fenyegetést. Ez a poszt nem egy hálás poszt , -pont nekem való.

(#2844) 4-18xt válasza Stihl024 (#2795) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Most van időm a főtengelyek felújításáról írni.
Ugye a leg egyszerűbb a robogók és más 2t motorok felújítása, amikhez kapni felújító szettet.
Azt szétpréseled és összerakod új alsócsappal, tűgörgővel és hajtókarral.
A két nagy márka közűl a Hq főtengelye javíthatóbb, mert ott a két fél között egy idegen csap van.
A Stihl már gondolt arra, hogy ne tudd felújítani, mert az alsó csap,egybe van gyártva a sonkával.
Könnyen szét lehet préselni, de a csappal nehéz mit kezdeni.
Csak akkor lehet felújítani, ha nem verte még szét a tűgörgő, és a hajtókar alja sem pattogott ki.
Amennyiben nagyon ki van pattogva, és elég húsos a hajtókar alsó szeme, akkor meg lehet perselyezni, mert megall benne a persely zsugorral.
Az alsó csapon csak pár tized mm az amivel jatszani lehet, de egy jó műhelybe az is megoldható.
Az egész attól függ, hogy találsz-e olyan tűgörgős kosarat amibe 2-3 tized mm- el nagyobb a görgő.
Ez többnyire a colos méretekben talalható, de lehet, hogy e miatt nem megoldható.
A Hq főtengelyét nem tudtam szétpréselni, mert annyira le van munkálva a sonka, hogy nem lehet feltámasztani
Ezt úgy oldottuk meg, hogy a méretek rögzítese után marógépen megfúrtuk az alsó csapot.
Pl. egy 16mm-es csapba belefúrtunk 14-es fúróval, igy elvesztette a zsugort es szépen szétjött.
Persze spec. vídia fúróval, melynek nem gond a 60-65HRC keménység.
A hajtókar alsó szeme fel lett köszörűlve, melynek értéke + 0,05 és 0,2 mm volt általában.
Olyan alsó csap lett gyárta, amelyiknek a közepe + 0,05 és + 02mm között volt.
Ez mindíg ugy volt illesztve, hogy a csapot illesztettük a hajtókar aljához.
Átmérő függvényében az illesztési hézag 0,01 es 0,02mm
Aztan össze lett préselve, ki lett centírozva és mehetett a gépbe.
Stihl- hez 3db ot újítottam fel kollégának és egy cimborának.

Van ellemben a Stihl- nek olyan főtengelye, ami lemezekből van préselve, lemez hajtókarral, melybe alul felűl egy- egy
kűlső házas tűgörgő van belepréselve.
Olyat is újítottam fel, de az a konstrukció inkább a gyártó szégyene!!
Aztan perselyeztem zsákhengereket, de csak azt lehet megoldani amelyiknek zárt a felömlője.

[ Szerkesztve ]

(#2845) Fonti86 válasza Satya82 (#2818) üzenetére


Fonti86
lelkes újonc

Nem kell hinni,azt máshol szoktak.Amit lehet megjavítok,amit nem azt cserélek.Többek között ezért vett a főnök pár éve ultrahangos tisztítót,hogy ne kelljen annyi karbit cserélni.De elmondom,volt nekem is,barátoknak több negatív tapasztalatom motorszervízzekkel,volt ahol számlanélküli maszek húzott le,volt ahol számlás maszek,és végül egy márkaszarvíz lett a befutó.Munka korrekt,jó ár,számla.Családban több motor volt nála,nekünk nem volt vele gond.Más viszont panaszkodott rá.Tehát nem lehet mindenkinek megfelelni.
De én itt befejeztem a vitát,mert itt már az van,hogy veréssel fenyegetőzök,mikor ilyet nem írtam,és eszembe se jutott.A találkozó célja,hogy összehozza az embereket,beszélgessenek,megosszák a tapasztalatokat személyesen.Nem kell ott jópofizni a másiknak,én se teszem,akivel lehet megiszok egy pofa sört és elbeszélgetünk,akivel meg nem vagyok jóba azt kerülöm.
Szóval ha valakinek segítség kell javításban,alkatrész beszerzésben (Stihl),segítek szívesen

[ Szerkesztve ]

(#2846) Stihl024 válasza 4-18xt (#2844) üzenetére


Stihl024
junior tag

Husqvarna főtengelyek sorakoznak inkább alsó tűgörgő problémával, és mindig nézegetem őket kidobjam vagy tartogassam,,??? Jó pár ember megkérdeztem-azonnal azt mondták dobjam ki.

[ Szerkesztve ]

(#2847) 4-18xt válasza Stihl024 (#2846) üzenetére


4-18xt
friss újonc

Pár kép, nehogy valaki azt higgye csak kamuzok.
Két kép a már emlitett főtengelyekről.
Egy másik képen látható maradek hajtókar nyersen, lézerrel kivágva.
A masik kettőn egy alsó csap meg rajt a törőcsappal amelyet le kell vágni.
A bekarikázott kis fénylő pötty a kemenységvizsgálat nyoma, mert minden csapot ellenőríztünk, hogy megfelelő keménységű-e.
Pont a Hq főtengelye az, amelyiket érdemes felújítani.
Az INA es a FAG a gyári beszállító tűgörgőből.

(#2848) Stihl024 válasza kemenylegeny (#2839) üzenetére


Stihl024
junior tag

Szerintem elég ha megnézed hányan árulják használtat ami szinte új. Amit ez levisz azt levágod szerintem a kézifűrésszel is könnyedén

(#2849) 4-18xt


4-18xt
friss újonc

A képek, de csak apránként, mert egyben nagy a méret.
Valamiert nem sikerül.

[ Szerkesztve ]

(#2850) Stihl024


Stihl024
junior tag

Lesz nálam egy kis Partner -hasonló az én Mc 436 gépemhez ha valakit érdekel, felújítom rakok rá + 0.5 pacit . Szerintem videó nem lesz róla-nem egy érdekes darab.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.