Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2101) PALEDOG válasza Istvan2020 (#2092) üzenetére


PALEDOG
kezdő

Teszi a dolgát de csak hallomásból tudom. Itt a környékemen nem volt elérhető. Én olajat biztos nem neten rendelek. Bemegyek egy szakkereskedésben és megveszem. Így lett a husi olaj is.

(#2102) Btamas81 válasza Istvan2020 (#2092) üzenetére


Btamas81
csendes tag

Fűrészmániás srácok promózták, ha van kedved keress rá a youtubeon.
Annyiba kerül mint a Paledog által említett HQ. Én inkább akkor a husit választanám.
Hétfőn rá is kérdezek a helyi husiboltba. Bár nálunk itt a vadkeleten minden drága.

(#2103) Stihl024 válasza PALEDOG (#2101) üzenetére


Stihl024
junior tag

Én hasonló kép a Stihlbe a legolcsóbb olajat veszem, 900 ft/l .Vettem már olyan Evo-olajat is autós boltban de nekem túl ragadósnak tűnt.Rémálom volt a gépet takarítani utána.
Srácok megvan a Villager 2 napig szopatott de keményen. Most megy de nem is akárhogy .Felömlőket kihúztam a Dolmar méretére -visít ugat mint a veszett kutya. A szó legszorosabb értelmében minden elment a gépen. A tirisztort olyan közel kellett raknom a lendkerékhez (vékony papírlap) ,hogy legyen egyáltalán szikra. Mindegy nem panaszkodok,de tegnap savanyú képpel hagytam ott a garázsba. Most megtáltosodott .
Más Fieldman néven már jó régen kapni a Hecht 58 féle gépet ,Málnával azért ne keverjük össze egynapon nem említhető a két gép.
.

(#2104) Stihl024


Stihl024
junior tag

Kínaiak ezt a típust ha nagyban veszed 60 dollár, de ha úgy mint a Hecht -alkatrészenként és összerakják- kb 30 dollár.


[ Szerkesztve ]

(#2105) Stihl024 válasza Tanaka 4501 (#2094) üzenetére


Stihl024
junior tag

Ez kb ugyan az mint a te Tanaka géped. Fűrészmániás srácok a videójukban végig Komatsuztak mikor bemutatták de ha megnézed a robbantott ábrát ennek meg a Tanaka gépnek rájössz 1 alkatrész se hasonlít a Komatsu-ra viszont egymás kiköpött másai. Mondjuk neked ez nem új ,csak ha mást is érdekel a gép

(#2106) Istvan2020 válasza Btamas81 (#2102) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Én tudom, hogy ők promózzák.
nekem most ez van itthol.

(#2107) Istvan2020 válasza PALEDOG (#2101) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Nem akartam rendelni, csak mutattam.
Ha kell olaj akkor meg kérek valakit aki jár olaj bolt környékén hozzatok vele, mert 1-2 liter olajért nem utazgatok közel 60kmt, mivel falun lakom itt a semminél is kevesebb van mindenből.

[ Szerkesztve ]

(#2108) Btamas81 válasza Istvan2020 (#2106) üzenetére


Btamas81
csendes tag

Én nem tudtam, csak mikor kérdezted utána néztem. A 2T olajukra lennék kíváncsi kié van benne, mert nem mondták meg. Csak annyit, hogy jó illatú.

(#2109) Istvan2020 válasza Btamas81 (#2108) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Az Oleo géphez ezt adták ajándékba.

(#2110) Istvan2020 válasza Stihl024 (#2105) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Árpi most géped van eladó?

(#2111) PALEDOG válasza Stihl024 (#2105) üzenetére


PALEDOG
kezdő

Igen, csak ez már pure fire motoros.

(#2112) Misi87


Misi87
csendes újonc

Uhh de beindult itt a társalgás :) Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!!
RS oil-ra én is kíváncsi lennék...Lehet a következő az lesz.Kipróbáljuk!
Stihl024!
A Villagerről lesz videó?Én kíváncsi lennék rá!Meg a 357xp-re is és ami készülőben van 361-re is ha jól emlékszem az volt egy videóban kompresszió gyanánt bemutatva!Elég ígéretes "agresszió" volt benne :)

(#2113) Tanaka 4501


Tanaka 4501
újonc

Találtam egy blogot, leírja a hibafeltárás menetét és a karbi beállítását. És vicces figura.
"
Jó a beállítás, ha a gép kb ezt mondja: trü rü rü rü, trü rü rü rü, rü rü rü tü tü rü tü
Nem jó a beállítás: Trű, trütű tű tűű- ekkor magas a fordulat
Nem jó a beállítás: trü trü tr hrrrrr - alacsony a fordulat XD"
"keresed az 'üveghangot' , mikor a motor azt ordítja: VŰŰŰŰŰŰŰ"
[link]

(#2114) Pillerb válasza Tanaka 4501 (#2113) üzenetére


Pillerb
kezdő

Te édesz fa**om 🤣🤣🤣🤣🤣

(#2115) csiga8 válasza PALEDOG (#2050) üzenetére


csiga8
senior tag

Üdv fórumlakók!
Mannol olaj… (is)

A Mannol márkanév a Hamburgi székhelyű SCT Germany tulajdona.
2004-ben megvették a litván Pemco Kuras olajcéget, így már valós finomítójuk is van Klaipédiában.
Az SCT Germany másik márkeneve a Fanfaro, de ugyanazt kapod Pemco néven is.

Megítélésem szerint az alsó kategória felső széle és/vagy középkategória alja minőséget képviseli.

Példaként említve az általam vásárolt előre bekevert fagyállójukat hoznám fel, amit a mélyhűtőbe tettem éjszakára és reggelre 4 db féltéglát vettem ki. Szó nélkül visszafizették, de akkor is…

Olcsósága a kevesebb reklámban és a nem csúcsminőségben rejlik. Környékünkön a Kauffer, ZS+U bődületesen sokat ad el belőlük, ( 4T olaj) a magyar piac ugye erősen ár érzékeny.

A kisgépeknél használt 2T olajak egyik nagyon fontos jellemzője a hőtűrő képessége, főleg, hogy most már katalizátorosak a kipufogók. Az fém szita kb 500 C-ra felhevül működés közben, ami mint egy kályha, sugározza a hőt minden irányba, így a dugó felé is. Így egy katis gép hőterhe nagyobb, mint régebben volt nélküle.

A 2T olajok minőségét (is) alapvetően határozza meg az alapolaj minősége. Az alapolaj minél jobb, annál jobb lesz a végeredmény adalékolva.

A 2T és 4T motor hőleadása a környezet felé egészen más. A 4T motoroknál a hengert kb 100 C fokos víz veszi körül, amit hűtőben hűtünk. A henger kb 30%-át veszi a hőtehernek, a hengerfej kb 70%-át.

A 2T motornál nagyjából fordítva van. A hengerfej kb 30% hőterhet kap és a henger 70%-ot ss a hengert nem veszi körbe 100C fokos víz sem.
Így már érthetőbb, miért kell inkább jobb, hőtűrőbb olaj a 2T motorba. ( Na meg mostanában ugye a kati…)

A 4T motornál szinte mindegy hol ( külső környezet) üzemel, mert mindig kb ugyanolyan hőmérsékletű víz veszi körül.
A kisgépeknél a léghűtés/kényszerléghűtésnél pedig ha tél van hidegebb, ha forró nyár van, melegebb levegő hűti. ( bordatőnél simán 200C fok körüli is lehet a hőmérséklet nyáron)

Itt szokott lenni az első bibi. Hűvös ősszel-tavasszal és hideg télen nincs baj, de nyáron előkerül az a csíkos probléma…

Egy minőségibb gépnél a tartósság jegyében a hengeren a hőleadó felület ( bordák száma és mérete) egy olcsóbb kategóriához képest jóval nagyobb.
Érdekességképp egy Solo 662 és egy Fuxtec 6150 hengere van egymás mellett, amik közel hasonló űrméretűek.

Solo662 és Fuxtec 6150 henger


A Solo hengerhez tartozó többi rész itt még asztalon


Nagyon gyakori, egy ősszel-tavasszal előveszem felhasználónál, hogy benne hagyja a (normál) benzint a gépbe, esetleg valami olcsóbb 2T olajjal, amik szépen el kezdik eltömíteni az üza. szűrőt, eldugítják ( lerakódások a járatokban) a karbit. Észre sem veszi, hogy hangosabban bőg a motor, csak ha megáll…

Egy leragadt szuszogó nagyon hasonlóan szegényíti a keveréket, szerencsétlen user nem érti mi a baj, ha kicsavarja a tanksapkát, akkor megint megy a gép egy darabig, és csak nyüstöli a gépet.

Aztán az egyszerű, de lelkes, olcsóbb gépet vásárló és használó talál a neten jobb/rosszabb videót a karbi beállításáról, amivel azért oda tud tenni rendeset a gépnek, ha nagyon szegényít.

Ha egy éppen még jó, vagy megfelelő olajat veszünk, ezek a felmerülő „hibák” kb a gép végét ( megragadás) jelentik(hetik).

Érdekességképp pár kép, egy általam saját részre vásárolt Husi 343R dugójáról. Egy hentestől ( ez volt a szakmája) vettem, aki gondos gazdaként piros Stihl olajjal használta a gépet saját hétvégi telkén, ami tán 1000-1500 négyzetméter üres, gazos terület volt. Szerintem túl dúsra is keverte az olajat, de ez az eredménye:



A JASO FD és a szinte ugyanaz ISO-L-EGD pont ennek elkerülése végett lett bevezetve.
Ezt a teljesítmény szintet el lehet érni némileg rosszabb olajjal agyon adalékolva és jobb olajjal kevésbé adalékolva.

Ugye nem kérdés, hogy összességében melyik lesz a jobb.

Olyanba már ne is menjünk, hogy a doboz oldalán azt látod, ( mondjuk ez inkább 4T-re jellemző) hogy Approval ( elfogadással rendelkezik), vagy Meets requirement ( csak teljesíti a szintet a gyártó bevallása szerint), vagy a motorolaj gyártója ajánlja (recommendations), követelményszintet teljesíti (following quality level).

Egy valódi PAO ( GroupIV), vagy észter ( GroupV) full szintetikus olaj a legjobb alapot adja az olajnak hőtűrőképesség szempontjából. (is)

Van némi csavar a dologban. A HC-szintetikus (hidrokrakkolt) olaj egy olyan szintetikus olaj, amely ásványi olajból készül. Elég jó minőségű olajat lehet előállítani így, de a kiindulási alap akkor is ásványi eredetű. Volt ebből per is Németországban, ott meg kell ezt különböztetni, HC-Synthese szerepel a dobozon.

[link]

Máshol más ítélet született: [link]

Az SHC a Synthetic HydroCarbon, azaz a szintetikus szénhidrogén rövidítése, tehát ez teljesen szintetikus olajat jelent. Ők eleve szintetikus alapolajokból készülnek, amiket szintézissel állítanak elő. A szintetikus olajok teljesítenek a legjobban, kenés, hőstabilitás, motortisztaság szempontjából. (is, de gyakorlatilag mindenben)

Az elmúlt években sokat fejlődtek, javultak a HC olajok, ezért már majdnem olyan jók mint a szintetikusok, DE jóval olcsóbbak. A valódi full szintetikus olaj ára azért húzósabb.

A HC szintetikus minősége a full szintetikushoz képest a 100-as skálán kb 85-95 a minőségtől függően.
Tehát egy „jobb” HC szintetikus, amit nálunk full szintetikusként vásárolsz, kb 90%-ban hozza a full teljesítményét. Jóval olcsóbban!!

Ennyit az elméletről, jöjjön a gyakorlat.

Egy magyarországi Simson verseny szakosztály ( ugye árérzékeny réteg, de a „kigyúrt” gépekhez azért minőségi olaj kell) kompletten egy fajta 2T olajat használ megelégedéssel. Motoros fórumokon is meg lehet fordulni, érdeklődni. Hasonló jókat mondtak ugyanarra az olajra.

Amatőr krosszosok is használják ugyanezt az olajat probléma mentesen. Nosza menjünk krosszosok közé személyesen ( közeli „krosszdombok”) és érdeklődjünk. Meglepő, de ők is ismerik, használják, ajánlják. Van több más is, ami jó, de ez is szerepel.

Mit tehet a magamfajta egyszeri ember, kipróbálja. Előszőr kínai gépeken nyüstöltem, szándékosan szegényített keverékkel, nyáron, melegben, vastag tölgy fában. Úgy kb egy-két tank után SEM volt semmilyen nyom a hengeren, dugón.

Onnantól tettem ezt az olajat a komolyabb gépeimbe is. ( Addig Castrol Power1 Racinget használtam megelégedéssel) Abban az időben még néha javítottam gépeket, és egy helyi ( kezdő) vállalkozó ( 1,1 millió! négyzetméter/ évente 3 alkalom kaszálás, igaz nagy része nem kézi kaszával) kaszáit néha orvosolgattam. Probléma volt a megragadás is, ezért ajánlottam ezt az olajat, ( 1:40) meg hogy ő keverje be és úgy adja az agysebészeknek a keverékes benzint.

A fűkasza üzemmód szerintem itt sem ismeretlen. Nyél gáz 40 percen keresztül a tűző napon is. Egy év múlva sem volt egyetlen megragadás sem ezzel az olajjal. Ez azért nem rossz eredmény…

Nem sokkal később egy új, feltörekvő „márka” került látótérbe egy másik fűrészes fórumba. A márka képviselője és eladója khmm…., hát mondjuk úgy, hogy a lópokróc árusból faragtunk több-kevesebb sikerrel kínai gép eladót. Szóval a rezes főtengely és a fogaskerekes kuplung szintről indultunk…
Kínai gépek eladójának (is) sok gondja volt a garanciális, vagy garanciába visszavitt gépekkel.
Egyről dobok képet, néhány üzemóra van a fűrészben, ( 6150) de azért látszik, hogy nem a legjobb olajjal volt használva…


Szóval sok-sok évvel ezelőtt telefonos megkeresésre, hogy mit csináljon ( mármint az "eladó") – az előzmények tudatában- ajánlottam, hogy ne sajnálja azt a kb ( akkor még) 2.000 Ft-ot, adja ajándékba a gépei mellé ezt a már kipróbált olajat, és jó vastagon írja rá a dobozra, hogy 1:40.

Telt, múlt az idő….Nyár volt, locsoltam. Csörgött a telefonom, az „eladó” hívott. ( akkor még beszélő viszonyban voltunk) Így kezdte : B+ csiga! Két hét alatt a szezonban eladtam 80+ fűkaszát, eltelt egy hónap, egyet se hoztak vissza, és nincs alkatrészem!

Kettő dolgot kell megérteni ebből. Az egyik, hogy az egységsugarú felhasználó se tudta tönkre tenni a kínai gépet a kapott olajjal, másrészt az „eladónak” nincs külön alkatrésze, garanciába visszavett gépeket bontja(otta)…

Azóta sok év telt. Ugyanezt az olajat használom, - bár most már sokkal kevesebbet - tőlem is viszik motorba, kisgépbe, ezért általában 7-8 literrel rendelek, itt van a polcon, árrés nélkül adom ismerősöknek.

Ugyanezt az olajat tesztelték Balázsék és árulják RS olajként.
Tehát kipróbált, „tesztelt” olajról van szó.

Nézzük az árát. Jelenleg 2.500 Ft körüli áron már kapható [link]

Egy átlagos, kerti gépekbe szánt olajhoz képest jóval minőségibb, széles körben kipróbált, viszonylag nagy tartalékokkal rendelkezik pár száz forinttal drágábban….

Az általam próbált Repsol és Castrol olajhoz képest jóval erősebben színez, ami azért kisgépeknél nem hátrány.
A kipufogó füstjének illata egész kellemes, nem olyan szúrós szagú mint pl a piros Stihl, vagy a Castrol Power1 Racing, de ez már csak a hab a tortán…

Tehát a többi, márkásabb ( Repsol, Castrol, Motul, stb) „full szintetikus” olaj sem rosszabb valószínűleg, de pl. a szimpátia, a jó illat és a jó színezés miatt nálam az Elf lett a befutó.

Összegezve, az a szintetikus felirat nem ördögtől való, érdemes odafigyelni rá, adott esetben sokat „menthet”.

Ha engem kérdeznek, akkor a fent leírtak miatt csak olyat fogok állítani, amivel az egységsugarú felhasználó ( vagy akár én is) nem tud olyan helyzetet teremteni, amivel kárt tenne e gépében. Ez a többlet néhány száz forint.

A kialakult tapasztalattal rendelkező meg nem kérdez…

Visszatérve Mannolra. ( Egyébként használok Mannol terméket, ha nem is sokat)
Hogy Mannol 2T-t használnék-e? Nem, főleg nem nyáron. Nem műszaki indokok miatt, / tényszerűen nem tudok (rá)cáfolni minőségére/ hanem bizalmi miatt. Nem tudom, hogy jó-e, de van(nak) olyan(ok), amikről tudom, (próbáltam) hogy több, mint jó.

Nem vitaindítónak írtam, érdemes a leírtaknak utánanézni, elgondolkodni.

üdv












(#2116) kopepe válasza Tanaka 4501 (#2113) üzenetére


kopepe
aktív tag

Nem rossz!Végiggörgettem a teljesség igénye nélkül.
Ha pentium 1-es gépem lenne,ami nem játszaná le a dzsutub videókat,
ez egy nagyon hasznos oldal lenne! De tényleg jó ! :K
Vicces figura az biztos! Találkozott hupikék törpökkel.... :U
Tudja,hogy mekkora a szemük... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Úgy röhögtem majdnem lefordultam a székről... :C

(#2117) kemenylegeny válasza csiga8 (#2115) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Köszi a munkát. Tanulságos.

(#2118) Stihl024 válasza Istvan2020 (#2110) üzenetére


Stihl024
junior tag

Most nincs de lesz. Igény-elképzelés? Írj privátban és ledumáljuk.

(#2119) PALEDOG


PALEDOG
kezdő

Na szereztem egyet mert már annyira dicsérik. (nemám, olyan olcsón jött, hogy szégyellem leírni is)

Pár aproságot leszámítva patika.

Kuplung lafogott rajt, tűgörgő kuka. Szerencsére a főtengelyt nem rágta meg. Pár kopó alkatrész híján tökéletes.

Ennek is be kell ragasztani az olajzócsövét?

(#2120) kopepe válasza PALEDOG (#2119) üzenetére


kopepe
aktív tag

A dugattyú tetejét is lefotóznád?
Esetleg egy jelenlegi gyertyaképet?
Kíváncsi lennék rá milyen...

(#2121) PALEDOG válasza kopepe (#2120) üzenetére


PALEDOG
kezdő

Dugattyú teteje kormos. Arról nincs képem, már elhagytam a tetthelyet. Piros stihl olajjal ment.
Gyertyát fotóztam. Íme.

(#2122) Istvan2020 válasza PALEDOG (#2119) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Legalább ez nem hamisítvány mint ami nálam járt csak Oleo ban.

(#2123) kopepe válasza PALEDOG (#2121) üzenetére


kopepe
aktív tag

Szép! (Amennyire én tudom)
Amit most vettem gsh400-at,és beállítottam,abban is ilyen.
A HQ 130-nak is ilyen...
Amit boltban vettem gsh400,annak fekete a gyertyája.
Egyformának tűnik a teljesítmény,de azthiszem hangolnom kell rajta.
A 130-as eszik a legtöbbet.Szereti a pocakját.De megy is!
Mindhárom gépnek kormos a dugattyú teteje.
Akkor ez gondolom normális,ha stihl,ha husi olajjal megy.
Köszi a fotót!

(#2124) Stihl024 válasza PALEDOG (#2119) üzenetére


Stihl024
junior tag

Tuti,hogy be kell, ez nép betegség ezeknél! Grat hozzá, már csak nekem kell egy akkor mindenkinek lesz :))))
40-ért van fent még 1 eredeti lap-lánc

[ Szerkesztve ]

(#2125) Pillerb válasza PALEDOG (#2119) üzenetére


Pillerb
kezdő

Erről írtam, ilyennel dolgoztam én is.
Még egy dolog eszembejutott vele kapcsolatba, a berántófogantyú alja képes az ember bütykeit leamortizálni ha rámarkolsz. Mondjuk ez a Husqvarna néhány gépénél is igaz. A négyszög rész sarkai vannak idiótán megcsinálva.
Felidegesített, repült a bokorba 🤣
Tegyél rá egy kis elastos berántót, ég és föld lesz indítani.

(#2126) F34R válasza PALEDOG (#2119) üzenetére


F34R
nagyúr

Mennyit engedtek a felibol? ;]

(#2127) Istvan2020 válasza Stihl024 (#2124) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

[941]
[411]
Én ezeket találtam.

(#2128) kopepe válasza Istvan2020 (#2127) üzenetére


kopepe
aktív tag

Keresni tudni kell... :U
A kedvedért előkapartam.Láttam én is,de nem csigázott fel.

https://www.jofogas.hu/heves/Elado_alig_hasznalt_ujszeru_allapotu_lancfuresz__124525841.htm

(#2129) Istvan2020 válasza kopepe (#2128) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Az én kedvemért nem kell fáradnod :U

(#2130) kopepe válasza Istvan2020 (#2129) üzenetére


kopepe
aktív tag

Egyébként szeretem, ha valaki nem sunnyog,hanem megmondja őszintén!
Azért szívesen...máskor is! :K

(#2131) PALEDOG válasza Istvan2020 (#2122) üzenetére


PALEDOG
kezdő

Első dolgom volt ellenőrizni.

(#2132) Istvan2020 válasza kopepe (#2130) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

A sunnyogást nem értem :F
Amúgy köszönöm :R
Én nem a pont Árpi által keresett gépet akartam megnézni, csak Efco néven mit találok fent. :)
Azért nincs harag :B

(#2133) Istvan2020 válasza PALEDOG (#2131) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Igen én elsőre megörültem mint majom a bizonyosnak, és jött Árpi egyből lelohadt az öröm.

(#2134) PALEDOG válasza Stihl024 (#2124) üzenetére


PALEDOG
kezdő

Akkor míg szét van kapva megcsinálom azt is. Nem tudom meddig lesz meg. Egy kolléga pont fűrészt akar venni. Talán átveszi. Az fáj, hogy láncot kell rá vennem. Épületfát vágtak össze vele. Meg is látszik a láncon. 🙄

(#2135) PALEDOG válasza F34R (#2126) üzenetére


PALEDOG
kezdő

Eddig 5 be van🤫

(#2136) kopepe válasza Istvan2020 (#2132) üzenetére


kopepe
aktív tag

Nem,nincs harag !Szó sincs róla!
De sokszor hiába írod be azt a keresőbe,hogy EFCO,vagy Stihl...stb.
Ha mucsajröcsögén a hímtag annyit ír a hírdetéshez,hogy "fűrész eladó"!
Mert azt sem tudja,hogy mi az ami hozzákerült,de most eladná.
Lehet neked tipusszámod cikkszámod márkaneved...nem találod....
Ebben az esetben a keresendő kulszó, a "láncfűrész" és csak görgetsz,
görgetsz.lapozol és görgetsz..... ééés hoppá mi ez? Nézzük csak meg! ;] ;] ;]
Nicsak egy EFCO fűrész......

[ Szerkesztve ]

(#2137) kemenylegeny válasza kopepe (#2136) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Pontosan ezzel a módszerrel találtam donort az RBK 4645-höz. Hogy ne keljen sokat görgetni ár alapján 5 ezres lépcsőben szűrök.

(#2138) PALEDOG válasza csiga8 (#2115) üzenetére


PALEDOG
kezdő

Köszönjük a tartalmas összefoglalót! Nem kis energiát fektettél a kutatásra.
Nem kétséges a szintetikus olajok fölénye.
Olajokat tekintve bízni a minősítésben csak az ismert márkáknak hiszek. Senki nem árulja el mi is van az olajában. Receptet senki nem teszi közzé. Otthoni körülményekkel nem is deríthető ki mit is vett az ember, milyen az alapolaj, mit milyen arányban adalékoltak. Csak abban bízhat az ember ami rá van írva minősítés. Meg esetleg az olyan hosszútávú tapasztalatoknak amit magad is csináltál. Feltörekvő márkáknál ugye még az sincs, csak a titok, hogy egy prémium olajat kaphatsz kedvező áron. 🤷‍♂️ Mannol motorolaj saját tapasztalatom, hogy kannában szét hullott az olaj. A teteje mint a víz, az alja szürke színű és fekete 2-3mm es darbkák úsztak benne. Nem kevés. Kétszer is előfordult két külön beszerzésből. Nem reklamáltam, lett helyette igazi olaj. Innentől mondhat nekem bárki bármit. Hol készül és ki a tulajdonos. Meg azt is, hogy milyen minősítései vannak. Felőlem ezután is az önti bele abba amibe akarja. Lehet vele elégedett én nem tartom vissza. Van ismerősöm aki 700 ezer km megtételét bízta mannol termékekre és elégedett. Nekem a bizalmam elveszett.

(#2139) Istvan2020 válasza kopepe (#2136) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Igen ezt akartam pont írni, hogy aki így hirdet az kb. valamerről szerezte, beszámolta, annyit tud láncfürész és itt ki is merült az ismerete általában.
Pont [itt egy video]
Hogyan is basznak át embert(ket), ezzel aki jót árul az alatt is vágják a fát, mert bizalmatlanok lesznek az emberek.

(#2140) csiga8 válasza PALEDOG (#2138) üzenetére


csiga8
senior tag

Köszönöm elismerésed. :R

Visszajelzésed alapján vehetem úgy, hogy érthetően írtam le, mire gondolok.

Egy hibát korrigálnék, amit már későn vettem észre:

"Ha engem kérdeznek, akkor a fent leírtak miatt csak olyat fogok állítani"

Nem állítani, hanem ajánlani lett volna, de elírtam. Tehát a gondolatmenetet követve ez lett volna a vége, hogy ezért ajánlom.

A Mannolos kannában trutyi van mondatot már mástól ( autószerelő) is hallottam, így Te vagy a második.
Az olcsóság átka, a kevés önellenörzés, minőségellenőrzés, így nagyobb a minőségi szórás és több a "defektes" áru.

Szóval ezt IS megfizeted az (el)ismertebb márkáknál.

Kaufferes eladóval beszélgettem, a havi bevételük webshoppal, midennel együtt tokától-bokáig havi átlag 110 millió Ft körül van. Hidd el, nagyon sok Mannol olaj van benne...Olcsó, veszik. Egy-kettő belefut valami legalja cuccba, az örökre meghátrál érthető okokból. De a "többiek" többen vannak....

[ Szerkesztve ]

(#2141) highand


highand
tag

Sziasztok

Tanulgatom a láncfűrészes tudnivalókat. Szeretnék kérdezni valamit, illetve kérni:

- fel tudnátok tenni 0,325-ös lánckerekekről ( kuplung harangokról) képeket - de olyanokat, amiken különböző a fogszám?

- illetve ugyanezt kérném 3/8-os lánchoz való lánckerekekről.

Megköszönöm előre.

(#2142) Istvan2020


Istvan2020
aktív tag

[GS411]
Szerintetek ennek a gépnek így hallás alapján jó hangja van?

(#2143) kopepe válasza Istvan2020 (#2142) üzenetére


kopepe
aktív tag

Magas az alapjárat

(#2144) F34R válasza kopepe (#2143) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem is kicsit :D

(#2145) kemenylegeny válasza kopepe (#2143) üzenetére


kemenylegeny
csendes tag

Jól reagál, de nagyon pörög az alapjárat.
"Jó a beállítás, ha a gép kb ezt mondja: trü rü rü rü, trü rü rü rü, rü rü rü tü tü rü tü" :))

(#2146) Istvan2020 válasza kopepe (#2143) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

Egy ismerősé a gép, igen én is ezt mondtam az alapjárat magas.

(#2147) kemenylegeny


kemenylegeny
csendes tag

Bocs a 2145 nem jó helyre ment. :DD

(#2148) kopepe válasza kemenylegeny (#2145) üzenetére


kopepe
aktív tag

Egy vérnyomáscsökkentő tabletta a tankba...
Jól felrázni...
Három gázfröccs,és jó lesz... :DDD :DDD :DDD :DDD

(#2149) kopepe válasza Istvan2020 (#2146) üzenetére


kopepe
aktív tag

Lejjebb vetted ?

(#2150) Istvan2020 válasza kopepe (#2149) üzenetére


Istvan2020
aktív tag

A gép nem az enyém, csak ismerős küldte a videót, nekem mint amatőrnek :) annyit mondtam szerintem a hangja jó csak az alapjáratott kell lentebb venni.
Azért raktam ide nektek így hallás alapján jó e alajáraton kivül.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.