Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sakal83

    addikt

    válasz sisi22 #23320 üzenetére

    1. A zoldhitelnél volt ennyi ami aprilisban fogyott ki. A nagy reszet jol menő nem első ingatlanra forditották ugy, hogy amiben laktak eladtak vagy kiadjak. Az igénylők nagy része arbitrazsra használta. Ezt az MNB is elismerte. A kamatok különbsége azóta nagyobbra, 9%ra nőtt. Az MNB mérlegét pedig nyomja a különbözet, es növeli a veszteséget amit adofizetoi penzből KELL állni. Érdemes ismerni azt amiről írsz és trollkodasnak minositesz csípőből... Ha nem ismered tanulj!.

    2. Van hatása a kamatemelesnek az inflára? Nincs. Ha recesszió lesz annak lesz hatása. Az inflációt épp a magas ár allitja meg. Azért küzdenek a jegybankok nalunk ugye a kormány hogy minél kevesebb love maradjon a parasztnál es ne emeljek a béreket. Mert akkor minel alacsonyann magas arnal nem tudod kifizetni a javakat... Kozben a QE nagy resze a felso 10%nal landolt akinkek a paraszt meg fizetheti az extra kamatot a nem növekvő berebol... Ja es mar lassan egy eve porog az infla ami miatt atmenetileg a bazishatas miatt kisebb lesz...

    3. A jegybankok es a kormanyok okoztak az inflat a tul nagy QEkkel. Ok a felelosek hiaba veded azt amirol lila fingod sincs.

    4. A bereknel a KSH adataival vitatklzol. Hogy jon ide a banki ajanlatok? :F vszinű ORF 2ot nezel. Ha ugy gondolod hogy az atlagberbol jelenleg tobb jószágot tudsz venni mint 2010ben akkor komolyan menj vissza az altalanos iskola also tagozataba. Osztas szorzas ora. Aztan talan arra is rajossz, ha kiszamoltad hogy biza ugyanabba az atlagberbe kevesbb joszag fer bele es meg lesz az aranyszam is akkor a hivatalos infla adatokat osszeszorozva rajohetsz hogy kicsit kozmetikaztak az infla adatokat esegy birka vagy:) ahogy en is:) akit epp durvan nyirnak a birka pásztorok azzal a szöveggel hogy nehogy tobb bert kérj... Kozben fizeted a 11%os kamatot:)

    Egyebkent Gyuri bacsid (nem a soros) mikor jelent meg nyilvanossag elott utoljara esetleg lemondott mar azert mert benezte az egyetel feladatat?

    2020 marcius "Az nyer, aki elhiszi, hogy eljött a korlátlan erőforrások – adat, energia, pénz - ideje és azokat fenntartható, „zöld” módon használja fel."

    Valosag: 10.75%os alapkamat, QE helyett QT, energia nincs, adat korlátozva blokkokra. Sakk matt mester. Semmi sem jött be amire epitette a monetaris politikat!

    Nyertünk? Mi nem ők igen, mert a QE jo resze becsatornazva a felso 10%ba mi meg fizetjük az árát közben a fizuemeles halalos bűn (Marcikatol szabadon) de az atlagfizubol 2022ben 400kg mig 2010ben kb 100kg kenyeret vehettel. Sorolhatnam napestig a joszagokat...

    Remélem haszonelvezoje vagy a helyzetnek nem szenvedője, mert akkor sajnállak :R

    Kis plusz. Sikeresen megetted azt hogy a jegybank feladata a hitelezés:)

    Segitek: Napjainkban a monetáris politika elsődleges célja az árstabilitás fenntartása az inflációs cél elérésével. Szerintem nem sikerült. De a hitelezes az menne meg az ingatlanozas...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés